Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

Puležan

Pulapromet je objavio da su novi MAN-ovi spremni za otpremu iz tvornice u Poljskoj, te da uskoro kreću prema Hrvatskoj!  yahoo

Puležan

https://www.istra24.hr/crna-kronika/na-raskrizju-stankoviceve-i-ulice-rimske-centurijacije-sudarili-se-pulaprometov-autobus-i-automobil Danas se jedan od Crossway Elec-ova sudario u Stankovićevoj, iz ovoga mi se čini da je vozač auta kriv što me ne bi ni čudilo s obzirom da u Stankovićevoj, tj. Iz ulica sa strane auti kostantno lete lijevo desno. Zbilja žalosno, no šteta se čini relativno mala, desno krilo prednjih vrata i dio maske s lijeva su zahvaćeni. Nadam se da će ga brzo popraviti i vratiti u promet.

Puležan

Pulapromet bilježi dvoznamenkasti rast u prvih Srpnju ove godine s obzirom na prošlu, prevezeno je 11,77% više putinka (389,135 putnika u Srpnju 2025., 434.934 putnika u Srpnju 2026., to je 46,799 putnika više no lani), te bilježi veliki rast s obzirom na privh 7 mjeseci ove godine na prošlu, a to je 6,60% posto (130,386 putnika više). Linija 4 Veli vrh bilježi najveći rast u Srpnju, od ukupno 36,87 posto, dok je najfrekventnija linija naravno linija 1 Stoja, koja bilježi 140,680 putnika u Srpnju ove godine, a to je rast od 10,13% s obzirom na prošlu godinu. Ovaj tekst sam sam napisao prema podatcima iz priloženih grafičkih prikaza koje mogu biti nađene na Pulaprometovoj objavi na Facebook-u, link https://www.facebook.com/Pulapromet. Drago mi je za vidjeti kako Pulapromet napreduje i raste u njihovom poslovanju, no na linijama poput 1, 2a i 3a (Te i 5a, 28, 25c i sl.) bi zbilja trebali stavljati ili više autobusa (Što bi zahtjevalo više vozača) ili veće autobuse (Što bi zahtjevalo kupnju novih autobusa), autobusi na tim linijama su naprosto prekrcani i jednostavno nije prihvatljivo tako prevoziti toliku količinu ljudi (Da ne pričamo o tome kako autobus više puta nije stao na stajališe dok sam se vozio u njemu jer fizički nije moglo stati više ljudi unutra).

nexus

Više autobusa, pogotovo na 1ici, spustiti vr na svakih 10-15 min, to je rješenje i pod obavezno bi trebalo biti makar u planu, ali ne čini mi se da se o tome ni razmišlja...

Puležan

Citat: nexus  u Danas u 16:24:03Više autobusa, pogotovo na 1ici, spustiti vr na svakih 10-15 min, to je rješenje i pod obavezno bi trebalo biti makar u planu, ali ne čini mi se da se o tome ni razmišlja...
Da, mnogi se ljudi žale na neprihvatljivo ponašanje i ophođenje prema putnicima u autobusu, zbilja ne bi smijeli trpati tolike ljude u jedan 12m-arski autobus. Stoja kad de facto "glavna" linija grada bi trebala ići češće, a ako joj ni to ne pomogne mogli bi krenuti razmatrati da možda nabave makar jedan MAN 18E ili slično, i ovako i onako imaju dva punjačka mjesta viška ako se ne varam (14 punjačkih pozicija - 12 električnih autobusa), no shvaćam zašto to ne bi učinili jer bi koštalo poprilično puno a i ta mjesta za punjenje nisu dovoljno velika za takav autobus, no možda bi jednoga dana i mogla Pula opet imati 18-o metarske autobuse na svojim ulicama, koji po statistikama bivaju sve više i više potrebni.
I također bih mogao komentirati situaciju sa linijama 4/4a, 6, 7, 8, 9 te 21, zašto te linije nemaju bar dva polaska nedjeljom, ako ništa barem linija 4 i 8, tamo većinom žive stariji ljudi koji nemaju ili ne žele voziti, zar se oni ne kreću nedjeljom? Barem bi dva polaska trebali uvesti, makar jedan ujutro i jedan popodne, čisto tako da ima *nešto* taj dan. A Veli Vrh  (4 ) i Valdebek ( 8 ) su poprilično veliki djelovi grada koji bi po meni trebali imati javni gradski prijevoz svaki dan. Pulapromet je po mom skromnom mišljenju važan ako bismo htjeli manje koristiti aute, zagađivati i voziti se po centru grada, a stanje u kojem se taj isti Pulapromet nalazi trenutačno nije baš idealno, no nedvojbeno nije ni loše, makar za one koji žive u centru grada.