Tipovi autobusa na linijama 2008.

Autor tamlover, Siječanj 02, 2008, 10:20:00

ipiljek

Večeras u pola 9 viđen gb.269 na liniji 136 :D :D, a da ste samo vidjeli face ljudi na stanici kad su vidli kaj im se približava.Nek malo "elita" osjeti kak se to vozit s "drvenjakom" ;D.
Da još dodam da večeras na 121 vozi gb. 279. ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Shole

Ne razumijem zašto kod vas imaju neki kvartovi povlašten status u vidu novih autobusa, a neki se drndaju u SG220. 
Ionako su sve linije za zglobne autobuse više-manje ravne pa nije problem u autobusima koji slabo vuku.  U Rijeci su godinama najgori i najslabiji autobusi vozili ravničarsku liniju 2 jer su ostale sve brdovite ili na jednu ili na obje strane pa to nije na ništa ličilo ka bi Sanos S200 sa FAMOS motorom od 200 konja išao 10 na sat u brdo.  Ali su se ipak preko mjesnog odbora (i veze u poglavarstvu) izborili da i dvojka uđe u rotaciju sa ostalim linijama, te ju sad redovito voze i SG220 i SG322 i Conecto i Citaro.  A to da negdje redovito voze samo najnoviji autobusi, toga nikad nije bilo.

MAN fan

igor 409

Citat: Shole  u Prosinac 17, 2008, 23:03:46
Ne razumijem zašto kod vas imaju neki kvartovi povlašten status u vidu novih autobusa, a neki se drndaju u SG220. 
Ionako su sve linije za zglobne autobuse više-manje ravne pa nije problem u autobusima koji slabo vuku.  U Rijeci su godinama najgori i najslabiji autobusi vozili ravničarsku liniju 2 jer su ostale sve brdovite ili na jednu ili na obje strane pa to nije na ništa ličilo ka bi Sanos S200 sa FAMOS motorom od 200 konja išao 10 na sat u brdo.  Ali su se ipak preko mjesnog odbora (i veze u poglavarstvu) izborili da i dvojka uđe u rotaciju sa ostalim linijama, te ju sad redovito voze i SG220 i SG322 i Conecto i Citaro.  A to da negdje redovito voze samo najnoviji autobusi, toga nikad nije bilo.

Ako se dobro sjećam, kad sam 2000 g. bio u Rijeci na Trsat su vozili uglavnom SG312 i SG322 koji su u ono vrijeme bili najnoviji u voznom parku. Sjećam se i da sam se čudio koliko im je zvuk ugodniji od Zg buseva koji nisu izloženi takvim uvjetima. Navodno je to bilo zbog nafte (u Ri riječka u Zg sisačka) ali mislim da je ipak presudnije održavanje)

MAN fan

tomislav2809

MAN fan

aha to sam bas i ja htio napisat jer sam se vozio u njemu jutros za glavni ;)

Shole

Citat: igor 409  u Prosinac 18, 2008, 20:13:58

Ako se dobro sjećam, kad sam 2000 g. bio u Rijeci na Trsat su vozili uglavnom SG312 i SG322 koji su u ono vrijeme bili najnoviji u voznom parku. Sjećam se i da sam se čudio koliko im je zvuk ugodniji od Zg buseva koji nisu izloženi takvim uvjetima. Navodno je to bilo zbog nafte (u Ri riječka u Zg sisačka) ali mislim da je ipak presudnije održavanje)
Ko što sam i rekao, nikad u Rijeci nije bilo povlaštenih naselja (linija) već samo zakinutih (Lin. 2-najgori autobusi zbog konfiguracije terena). U to doba (2000.g) zglobne su bile u rotaciji  1/1a, 5 i 6.  (lin 2-van rotacije, lin 3a-ex 18a prigrad, lin 7-solo). To je 9+7+8 autobusa =24 a  9 je bilo tih SG322, i 7 SG-240 + ostalo stare Avtomontaže i Sanosi S200

Portos

Ionako su sve linije za zglobne autobuse više-manje ravne pa nije problem u autobusima koji slabo vuku. 
Razlog je prvenstveno u tome da je grad kupovao ZET-u autobuse i određivao na kojim linijama ti isti smiju voziti. No nije fer prema nama koji ne stanujemo u Zagrebu a ZET nam je prijevoznik, da se drndamo u starim olupinama jer lokalna samouprava itekako masno plaća dotacije ZET-u da bi isti vozio na području te iste samouprave. No dolaskom 214 novih autobusa nadam se da više neće biti zapostavljenih linija, i da će se svi građani koji ovise o ZET-u voziti koliko-toliko pristojno.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN fan

cuo sam od svojih majstora u zet-u da ce svi sg220 poslje ovog mjeseca ic u rashod :'( :'( :'( :'(

manoplan

gbr. 300 jutros viđen na liniji 125 (Črnomerec- G. Vrapče).

Tomek

Jutros na 115 gb 300.. Evo da pred kraj karijere malo svrati i do Španskog.

Ivan

STIB

Ne znam koliko je to neobično, ali vozio sam se danas u 730 na 212 od Sesveta do Dubca...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

igor 409

Za 212 bi bilo neobično jedino da se pojavi 530. Čak je netko napisao da su i solo bus uspjeli staviti na tu liniju. 730 se može vidjeti na 212 još od kad su 730 (ili 731 - 735 prestali voziti isključivo 269.
Zapravo, baš me zanima kaj će voziti na 212 kad izrežu 0305G jer ako prorijede 0405GN  :'(  neće ih biti dosta  za 268, 212 i 217