Tipovi autobusa na linijama 2008.

Autor tamlover, Siječanj 02, 2008, 10:20:00

STIB

Večeras sam se prvi put (i nadam se da neću opet uskoro  ???) vozio sa školskim busom 624 na liniji 202  :o
Pretpostavljam da se redovni Citaro pokvario pa je ovaj došao iz neke rezerve, ali ti busevi nikako ne spadaju na gradske linije.
Nisam inače baš pratio temu o školskim busevima, ali kako to da MAN vozi na liniji APD. Što nisu MANovi samo u Podsusedu?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Citat: STIB  u Veljača 01, 2008, 19:18:29
Večeras sam se prvi put (i nadam se da neću opet uskoro  ???) vozio sa školskim busom 624 na liniji 202  :o
Pretpostavljam da se redovni Citaro pokvario pa je ovaj došao iz neke rezerve, ali ti busevi nikako ne spadaju na gradske linije.
Nisam inače baš pratio temu o školskim busevima, ali kako to da MAN vozi na liniji APD. Što nisu MANovi samo u Podsusedu?
Svi školski autobusi su kupljeni od MANa, odnosno dva su TVM Marbusi sa MANovim motorima.

Dakle ipak je na 202 bio... Prošao je kraj mene, ali nisam vidio liniju pa sam pretpostavio da se slučajno našao na Laščinskoj... Apsolutno se slažem, takav bus nema što tražiti na gradskoj liniji poput 202. Ako ga nekuda treba poslati, bez problema može na neku sesvetsku prigradsku, ali staviti ga na gradske, pogotovo na nešto poput pretrpane 201-202, stvarno nema smisla. ::|

STIB

Citat: Ivan  u Veljača 01, 2008, 19:50:34
Svi školski autobusi su kupljeni od MANa, odnosno dva su TVM Marbusi sa MANovim motorima.
To mi je jasno, ali znači li to da su iznimno školski MAN-ovi i u Dubravi?  Kako to onda ide sa servisiranjem itd?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Nisu iznimno. Redovito su.
Pričali smo o tome da je tendencija da se autobusi servisiraju kod uvoznika, što je s leasingom i očekivano. Kako ide sa redovnim održavanjem ne znam, al definitivno ne idu u APP kod mehaničara.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Portos

Jučer ujutro na liniji 180 vozio je Marbus Viveo. Prvi put sam ga vidio u prometu. Nisam uspio vidjeti koji g.b. je dobio.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Na 176 biodizel gbr 15X
Na 146 gbr 34, al da napomenem da se tome ne čudim i da je vikendom postalo uobičajeno da vozi solo.

tomobrad

tomislav2809

Danas je na 108 ujutro bio školski 614 i to je krenuo sa Savskog mosta pet minuta kasnije nego po v.r.Možda je zamijenio neki bus koji je bio na 159 ujutro, ???

Ivan

Citat: tomislav2809  u Veljača 04, 2008, 09:33:01
Danas je na 108 ujutro bio školski 614 i to je krenuo sa Savskog mosta pet minuta kasnije nego po v.r.Možda je zamijenio neki bus koji je bio na 159 ujutro, ???
A možda vozi na 159 cijeli dan... To je ipak prigradska linija i na njoj dosta često voze 6 i 7... Tako da ima ima smisla da voze i ovi školski tamo, jedino taj jutarnji 108 i nije baš zgodan...

No, da, nije mi baš potpuno jasno zašto na 159, koja je ionako dosta kratka, ne stavljaju npr. Eurobuse, a ove prave prigradske stave na 160, 163 i sl. Ali meni ni ovako na 159 i ipak samo dva kruga na 108 ne smeta, bolje to nego da se nađu npr. cijeli dan na 130 ili 132...

tomislav2809

Apsolutno je bolje da odradi samo ta dva kruga.Inače je u zadnjih mjesec dana na 108 svako jutro bio gbr.6, a eurobusi(50 i 42) svega 2 puta,te u prošli petak gbr 101

tomislav2809

Jučer je stvarno bio 614 cijeli dan na 159, a danas je njegovu ulogu preuzeo 611 na 108/159 s time da je imao zadnja vrata u kvaru pa je bilo dosta strke po busu da se izađe na prednja.

kriticar

Jutros dolazeći na Črnomerec pomislio sam da su napokon uslišali ivan-ove vapaje
gbr.74 na liniji 176

a na otalim gradskim linijama gradski autobusi
Ali već popodne shatio sam da je to tek trenutni hir disponenta
gbr.71 na liniji 120
,
a gbr 106 na liniji 176
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

Tomek

I dok su jučer Regio gb58 na 131 i Classici gb62 i 63 na 130 vozili zbog Sljemenske utrke danas nema nekog posebnog razloga što Classic gb613 vozi na 131.
No, na 124 su bar poslali City gb82.

tamlover

Citat: Tomek  u Veljača 16, 2008, 14:51:12
I dok su jučer Regio gb58 na 131 i Classici gb62 i 63 na 130 vozili zbog Sljemenske utrke danas nema nekog posebnog razloga što Classic gb613 vozi na 131.
No, na 124 su bar poslali City gb82.

Ne znam kak su na 130 bila dva busa kad je Borčec vozio po subotnjem rasporedu  ??? A još k tome sam se navečer na toj liniji s polaskom u 21:55 vozio u gbr 30.

Na 124 u zadnje vrijeme često vlada red ali nije još vrijeme za pohvale.

Tomek

Mjenjali su jučer na 130 autobuse, gb30 je viđen ranije i na 121. Očito je vladao neki kaos..