Tipovi autobusa na linijama 2010.

Autor STIB, Siječanj 02, 2010, 12:13:49

marin

Oprostite što skrećem s teme, ali moram reći da se neki dan na Črnomercu pojavio MAN lav gbr. ja mislim 301:
1.ne znam kako je moguce da na bočnom displeju pise 315 Lukavec.
2.kolko ja znam a onda mozda neznam puno to je podsusedski autobus a ne velikogorički.

tramvajac 92

Vjerojatno je diplej pokazivao neku liniju bezveze kao i ovaj tu:

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Rujan 13, 2010, 14:18:14
Vjerojatno je diplej pokazivao neku liniju bezveze kao i ovaj tu:
http://i33.tinypic.com/10rlkax.jpg
Zašto misliš da ovaj pokazuje bezveznu liniju? Meni se čini vjerojatno da se parkirao na Črnomerec poslije kvara, a 77 je jedan od onih koji su redovito vozili 102-103 (otprilike prvih 5 komada iz svake najnovije serije vozi 101 i 102-103), očito slikan u vrijeme kad su prvi Lion's Cityji tamo vozili jer iza vidim SG 242 na 172...

No, da, svi autobusi imaju upisane sve linije bez obzira na pogon (ako se ne varam) i moguće je netko upisao 315 ako se igrao Atronom ili tim displejem, odnosno možda ga pokušao popraviti...

plavi ZET-ov bus volim

Gbr. 135, drugim riječima - krama na 109:  :P

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

scorpio

Kako disponiraju autobuse na liniju 168,evo uzmimo primjer jučer je vozio zglobni citaro danas MAN-ov solaš.Na tu liniju ZET je pobacao sve autobuse,ja sam vidio sve od(da budem malo stručan)MAN-ova NM 223,SL 283,NG 312,NG 313 što voze na biodizel,Lions City-a,Citaro zglobnjaka, prošli tjedan je bio solo Citaro.Moja zamjerka je što su autobusi tamo disponirani tako da nema veze sa vezom,npr na ponedjeljak,utorak Citaro,srijeda Lions City,četvrtak MAN solo petak zglobnjak 8-8.

Ivan

Liniju 168 radnim danom inače voze dva busa, prije je drugi bio v.r.164/2 i taj je bio solo (dok je cjelodnevni bio obično SG 220), ali mislim da se ponešto promijenilo; ne znam kako je sad točno, ali mislim da bi drugi vozni red isto mogao biti solo koji vozi i druge linije, dok je onaj glavni obično Citaro G, koliko sam ja vidio... Iako, mislim da je slati zglobnjaka na takvu liniju rasipanje goriva, jednostavno nema potrebe...

Također bi bilo lijepo uskladiti vozni red barem sa linijom 112, jer sad često svih 5 linija preko Blata krene u roku od 10 minuta pa nema ničega 50 minuta, no to je iluzorno očekivati kad se u ZET-u pojam usklađivanja voznog reda svodi samo na micanje polaska koji "smeta" kad kreću u točno isto vrijeme, pa tako dobijemo briljantno poboljšanje poput povremenog prebacivanja 136 dvije minute prije 146, ili, još briljantnije, prebacivanje manjeg busa na dužoj liniji 226 5 minuta ispred većeg na kraćoj 106, ili, možda još ljepše, uvijek pretrpanog 209 koji većinu dana vozi "usklađeno" 5 minuta prije 210... ::|

tramvajac 92

Polaske u 08:00 sa Črnomerca i 08:25 iz Prečkog je odradio MAN NG312 zbog kvara na redovnom..

conecto

Citat: scorpio  u Rujan 14, 2010, 22:45:07
Kako disponiraju autobuse na liniju 168...
..., prošli tjedan je bio solo Citaro.

Solo Citaro ima samo APD, prvi put čujem da bi bus iz APD vozio tu 168.
Solo MAN, to bi već išlo...

Citat: Ivan  u Rujan 15, 2010, 09:00:56
prebacivanje manjeg busa na dužoj liniji 226 5 minuta ispred većeg na kraćoj 106, ili, možda još ljepše, uvijek pretrpanog 209 koji većinu dana vozi "usklađeno" 5 minuta prije 210... ::|

Ovo s 226 i 106 je apsolutno točno i neshvatljivo!
Za 209 bi bolja bila usklađenost s 208 i 213 jer dijele dobar dio trase koji je i najopterećeniji, a osobito je glupo što te dvije linije (208 i 213) imaju polaske u isto vrijeme iako im je krug vremenski jednako dugačak po voznom vremenu (iako je i na 209 krug 60 min).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Jel moguće, ako 107 negdje kod Jankomira crkne da ga na liniji zamjeni neki iz APP?

conecto

Teško, iako je sve moguće... Ali puno lakše nego da bus sa linije 107 zamijeni nekog na 168.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

scorpio

Vidim da se tu na forumu već povlači misterija,pa ja ću reći ono što sam vidio.Možda sam novi ovdje,ali "zadnjicu" MAN-a bih sigurno preopoznao iz velike daljine,a kamo ne iz blizine.Eto bio sam prošlu nedjelju,između 18:00-19:00 (u to vrijeme 168 bi trebala imati polazak iz Prečkog),na biciklu vozio po Zagrebačkoj i ulovim s moje desne strane kod Španskog solo citara.Ima čudna zadnja svjetla,pa sam pomislio da nije možda conecto bio,ali 107 ne vozi nedjeljom.Uspio sam ga dostići kod Jankomira, i vidjeti mu gb(656) i stražnji displej 168.Možda se je dogodilo nemoguće ili ja moram kod optičara na duže vrijeme ???.

buSHunter795

Trebao si vidjet što mu naprijed piše na papiru, jer na 656 ne radi prednji displej!

MAN19464

sve je moguće jednom je na liniji 310 vozio solo citelis nesječam se gb. pošto je bus na 310 riknuo otpremnik je poslao jedan krug plinaša koji je na gl.k. imao pauzu pa ga je iskoristio, sve je moguće zašto i nebi ipak je to ista firma.

Tomek

Ovog ljeta su obnovljene ulica Bolnička i ulica Dubravica u potpunosti te je linija 124 Črnomerec - Gornji Stenjevec vjerojatno jedna od linija s najboljom cestom generalno u ZET-u. Zašto onda i dalje voze mahom stariji autobusi koji su se prije mogli opravdati lošim asfaltom???

tramvajac 92

Misliš na NG312 i NL263 (99)? Imalo bi smisla poslati NG313 koji voze umjesto brdskih linija kao npr 106, 124, 125 nego na prilično ravnu 172 (za tu liniju disponirati Citare s tih linija). Za putnika ionako nema neke razlike..