Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

igor 409

Citat: conecto  u Veljača 11, 2010, 09:48:55
Sinoć ludnica u ZG! Zglobni Irisbusi (ali i mali auti) imali problema kod skretanja uzbrdo iz Avenije Dubrava u Ljubijsku ali ipak su išli. Najgore bilo na 208. Jedan Citaro imao manje okrznuće s malim autom u Vidovcu, tip tražio policiju koja je došla nakon nekoliko sati čekanja pa jedan bus nije vozio čitavu večer a drugi uz veliko kašnjenje završio na kontra vremenu. Na kontra vrijeme su otišli i oba vozna reda na liniji 205, onaj brijeg od Markuševca prema Bidrovcu nemoguć za voziti ali ipak su vozili. Uz još poneki zastoj tramvaja sve ostalo je išlo uglavnom normalno što je možda najbolje moguće u ovakvim uvjetima, al naši putnici ipak pitaju zašto bus kasni.

Iz tramvaja sam vidio probleme jednog accenta koji je stajao prepriječen na tom skretanju u Ljubijsku.

Nego mene zanima kako se ponašaju zglobni Citelisi na snijegu jer jednu večer s dosta snijega (mislim da je bila 19.12.2009.) sam bio u Citelisu na 210 koji je iz Dubrave na Oporovečku išao preko A. Izviđača a ne Ljubijske. Uz to je srednja a vjerojatno i zadnja osovina kod skretanja/izlaza na stajališta i na rotoru na Dankovečkoj lupala po rizolu.
Slična situacija se događala jučer kad sam bio u 219. Sjedio sam iznad zadnje osovine i kod prelaska preko mosta Slobode a pogotovo na usponu gdje treba ubrzati zadnji kotači su par puta "pogodili" rizol. Kad je bus stajao na semaforu kod MSU u jednom trenutku (čini mi se kod "šaltanja" iz lera) se cijela prikolica pomaknula za cca 10 cm u stranu (cesta visi) iako je bus bio na mjestu.

Kad je već spomenuta Ljubijska sjećam se jedne snježne situacije iz 80-tih kada sam bio u 212 u smjeru Dubrave i nama zeleno na semaforu a SG na 207 se spuštao iz Ljubijske s blokiranim srednjim kotačima tako da je 212 stao i propustio taj 207.

conecto

Moram samo ispraviti vlastiti netočan navod. Pošto je taj dan bila zaista ludnica i nitko nikog nije vidio jer smo se svi samo vrtjeli u kašnjenju, iz razgovora s kolegom dan kasnije sam saznao da 210 te večeri ipak nije išao Ljubijskom nego Av. G. Šuška na Oporovečku.

Zglobnog Citelisa još nisam vozio po snijegu, ali njima većini i inače prikolica obično ide malo udesno što se može vidjeti kad stane negdje na stanici gdje je ravno.

Ovo iz 80-tih vjerojatno nije teško pogoditi o kojem se tipu busa radilo...

A tko je osmislio onaj kružni tok na Dankovečkoj trebao bi na Goli otok >:(
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

Citelisi imaju zimske gume samo na pogonskoj osovini, nemaju ASR, zglobni se vuku po cesti ukoso zbog banalne stvari- nepodešene optike iliti špura.To je razlog navedenog udaranja u rubnik pločnika.
Što  se tiče klizanja na mjestu- gume se griju i u dodiru s ledenom podlogom otapaju led pa pri pokretanju busa dolazi do proklizavanja i "glačanja"podloge koja postaje još više skliska i tad se događa bočno klizanje kad staneš, a naročito kad se bus pokreće s mjesta. Događa se to i na stajalištima kad se bus zaustavi, pa se čitav  počne bočno klizati , a ti nemoćan...
Motor straga po snijegu baš nije idealno rješenje za zglobni bus ,jer bi trebao gurati masu sprijeda, a ne može zbog opterećenja i otpora zbog snijega ili bljuzgavice, pa ga moraš držati pod kontrolom, inače se spiga pa se događaju zastoji poput onih na liniji 106 kad se ide uzbrdo Gregorijančevom.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mirta

Citat: NL 313  u Prosinac 11, 2007, 12:53:32
Sumnjam da je zbog toga, jer se "društvo s Pantača i okolice" vozika uokolo sa skupocjenim autima tak da im bus nije potreban. A to kaj stavljaju nove buseve je zbog toga što su linije prikladne za takav bus, uvijek su gužve na polasku, a ima i dosta umirovljenika kojima klima u ljetno vrijeme (ako radi) dobro dođe!

Nije Pantovčak ,,elitna adresa" za sve. Većina je onih koji su se tu rodili, ostarjeli i kubure s održavanjem kuća za koje nemaju novaca – i mladih koji na posao odlaze autobusom i isto se tako se vraćaju kućama. Pogledajte starost putnika ujutro i popodne. Linije 101 i 138 krcate su mladima i mlađima. Zbog čega se trpaju u autobuse kada se mogu okolo vozikati luksuznim automobilima? ,,Elitna adresa" je samo drugi pojam za predsjedničku rezidenciju, nekoliko ambasada i ministara kojima se svidjelo ovdje nastaniti. Nije potrebno sve trpati to u isti koš.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Max-d

Za vrijeme snjeznih radosti na trasi  linije 216/276 KV.TRG -IVANJA REKA -DUMOVEC na nekim dijelovima trase cesta je bila katastrofalna,skroz smrznuta(pogotovo na dionici koja spada pod Dugo Selo)jer ralice su protutnjale ali bez soljenja pa je voznja sa ne bas novim ljetnim gumama na Man-u(sto je cudno jer vecina Manova je dobila zimske gume)bila jako zanimljiva.
Dio trase od Hruscice pa do skretanja za Dumovec

Ivan

Je li ovaj link bio negdje poslan? Ja ga se ne sjećam...

http://dugoselo.sdp.hr/event0178/event178.php

Zna li netko kako je onda to sa DS završilo?

...........

Isto bi bilo zanimljivo doznati kako se rješava pitanje V. Gorice, je li natječaj za goričke autobuse potpuno propao, ili što? Pretpostavljam da se ipak ništa ne rješava, nego stvari ostaju gdje jesu... ::| Baš me zanima kako su plaćeni svi ovi novi(ji) autobusi koji voze za Goricu...

MAN19464

ja sam nedavno čitao u goričkom reporteru da nakon što je HDZ preuzeo vlast u velikoj gorici tužili su Piculu zbog potpisivanja štetnog ugovora sa holdingom međutim sud je doneo odluku da ugovor nije štetan i da se mora ispoštovati, pa nakon te pravomoćne odluke suda uslijedila tužba od strane holdinga prema velikoj gorici i traže plačanje penala mislim da je pisalo 990 000 kn za razdoblje do sada jel ugovor nije ispoštovan nakon toga uslijedila je i tužba europske banke koja je to trebala financirat i oni traže odštetu jer ugovor nije štetan i mora se po odluci suda ispoštovati, sada je navodno gradonačelnik Barišić ponovo digao neku tužbu kako bi dobio na vremena prema tome velika gorica tj. gradonačelnik sad je u velikim problemima bio je uvjeren kako će sud proglasiti ugovor štetnim dogodilo se da je ugovor pravno ispravan, e sad šta će biti pokazat će vrijeme. što se tiče velike gorice u tijeku je potpisivanje peticije kojom građani velike gorice traže otvaranje nove linije velika gorica zagreb kvaternikov trg koja bi prometovala od velike gorice slijedećim smjerom: vg- rakarje-kobilić-črnkovec - selnica - petina - kosnica - domovinski most- kvaternikov trg.

navodno je danas bilo brojanje putnika u lijevim štefankima koji traže kružnu liniju pokupsko- jarebić- lijevi štefanki

conecto

Koliko se ja sjećam posljednjih lokalnih izbora, jedna od glavnih poruka kasnije pobjedničke stranke je bila da ZET odlazi iz Velike Gorice. Znamo svi kakvi tu privatni interesi postoje i koji bi prijevoznik trebao doći na područje VG, ali očito su rijetki oni malo pametniji koji shvaćaju što bi za VG značilo izgubiti ZET. Zato ne znam što bih rekao za stanovništvo koje na izborima daje glas onima s takvim predizbornim porukama:
Već je prošlo dosta vremena od tada i prividno se sve stišalo. Hvala MAN19464 na ovim informacijama koje nam pokazuju da lokalna vlast ulaže itekakve napore da ZET makne iz VG. Samo je ostalo nejasno tko u isto vrijeme organizira potpisivanje peticije sa zahtjevima za nove linije (koju nikome neće biti teško potpisati, pa i onima kojima ona osobno ne znači ništa niti imaju ikakav stav po tom pitanju).
Pitanje je hoće li takve želje usvajati eventualni novi prijevoznik koji je već jednom preuzeo dio linija na tom području, a onda se preko noći povukao s njih jer su mu bile neisplative.
A koga briga za nove autobuse kad su došli noviji i sasvim dobri autobusi iz ZG za seoske linije, plus 10 novih zglobnih za liniju 268 i 5 novih za liniju 330! I sve za nula kuna, pošto VG očito ne plaća preuzete obaveze prema Holdingu (ZET-u). Možda je i to jedan od načina na koji aktualna VG-vlast želi istjerati ZET iz VG, ne plaća preuzete obaveze i čeka dok da se ZET pod takvom prisilom sam povuče, a onda su vrata novom prijevozniku širom otvorena.
Možda tada uz oslobođenih 40-tak autobusa iz VG nekom drugom svane - recimo ovdje spominjanom Dugom Selu koje je bez ZET-a ostalo prije 15 godina i u međuvremenu očito shvatilo kakav je to gubitak.
Nekome je predizborni adut tjeranje ZET-a, a negdje drugdje borba za njegov povratak!
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Nije baš skroz točno jer pobjednička stranka u VG na kraju nije bila HDZ nego su pobijedili SDP i HNS(koalicija) Oni sada drže vijeće, a gradonačelnik je iz HDZ-a. Jedni bez drugih ne mogu ništa i zato sve stoji ;)

conecto

Citat: Tomek  u Veljača 26, 2010, 12:13:43
Nije baš skroz točno jer pobjednička stranka u VG na kraju nije bila HDZ nego su pobijedili SDP i HNS(koalicija) Oni sada drže vijeće, a gradonačelnik je iz HDZ-a. Jedni bez drugih ne mogu ništa i zato sve stoji ;)

Ovo što navodi MAN19464 govori da se ipak nešto radi na tome...
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

Ivan

A, znači, to sa USKOKom je ipak riješeno (izgleda da je vjerojatno bilo samo Šukerovo podmetanje)... No, ako petljanje sa Holdingom nije protuzakonito, onda ne vidim zašto ne pokrenuti narudžbu, svota koju je EBRD trebao dati mi se čini sasvim razumna za robu koja se kupuje.

No, da, i ova nova tužba mi se ne čini kao ništa drugo nego podmetanje Piculi, i pokušaj se da potpisani ugovori sa EBRD-om i ZG Holdingom ne pokrenu koliko god mogu, i koliko god koštalo.  ::| ::| >:( >:(
Nadam se da ipak još postoji šansa da narudžba krene, no tko zna koliko će ovo trajati. >:(

conecto

Citat: MAN19464  u Veljača 26, 2010, 12:32:44
evo opširan text iz reportera velike gorice

http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter_276.pdf

Hvala, brza i promptna reakcija!

Dakle, Hrvatska ima "kamione", a Velika Gorica "autobuse"!

Zgodni su ovi pomirljivi tonovi - Picula ne reži previše na novog gradonačelnika, pa izgleda da i nije sasvim čist, a niti ne otkriva prave skrivene motive gradonačelnika od kojeg se matična stranka "ograđuje".

Preporuka - pročitati više puta, po mogućnosti između redaka!
A GDJE JE POANTA?

tamlover

Citat: conecto  u Veljača 26, 2010, 12:12:19
Možda tada uz oslobođenih 40-tak autobusa iz VG nekom drugom svane - recimo ovdje spominjanom Dugom Selu

Popis onih koji se grebu za ZET ne staje s Dugim Selom, pregovara se neovisno o stranačkoj boji. Možda u Dugom Selu i nisu odlučni koliko bi bili da je izbore dobio Mahač. Iskreno, ne znam kakve su šanse za širenje tj. povratak na pojedina područja, ali ako se što i dogovori do ljeta bi to mogli doznati.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

igor 409

Citat: MAN19464  u Veljača 25, 2010, 23:08:24
što se tiče velike gorice u tijeku je potpisivanje peticije kojom građani velike gorice traže otvaranje nove linije velika gorica zagreb kvaternikov trg koja bi prometovala od velike gorice slijedećim smjerom: vg- rakarje-kobilić-črnkovec - selnica - petina - kosnica - domovinski most- kvaternikov trg.

Čuo sam da je ovih dana jedan bus išao Čulinečkom s natpisom "Velika Gorica" i da su čak i putnici u 225 začuđeno komentirali "Kaj bus za Goricu radi na Čulinečkoj?". Znam jedino da je bus bio cijeli plavi. Da li to možda ima veze s gore navedenim ili je nekom busu na 214, 216/276 crknuo displej ili je  neka od poplavljenih kockica išla iz APD u APVG i obrnuto ili...