Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

MAN19464

ma to je vjerovatno gb 424 koji je iz pavg vozio gume u dubravu na demontažu pošto u gorici nepostoji stroj za skidanje guma sa felgi pa se vozi nekad u dubravu a nekad u podsused i to sa busom, pa je vjerovatno ostalo pisati na displeju velika gorica sa neke linije. A što se tiče te linije nema ništa od nje dok se nezavrši istočna obilaznica od velike gorice do domovinskog mosta, jer po ovoj cesti nije moguće skretat u kosnici prema domovinskom mostu tj. penjati se po rinzolu sa punim busom jer je u toj ulici nenormalna gužva a bus bi mogao skrenuti normalno kada nebi nikoga bilo a to je nemoguće. pošto je počela izgradnja obilaznice nadamo se što prije završetku i onda će i ta linija proraditi i bit će ekonomski opravdana, jedva čekamo.

dean25

Promjena dijela trase linije 166

Autobusi na liniji 166 Glavni kolodvor – Donji Dragonožec – Gornji Trpuci prometovat će od ponedjeljka, 1. ožujka, djelomično izmijenjenom trasom.

S terminala Glavni kolodvor autobus će voziti redovnom trasom do raskrižja Avenija Većeslava Holjevca/Islandska gdje skreće i nastavlja Ulicom Savezne Republike Njemačke do Velikogoričke i dalje redovnom trasom te istom trasom u povratku.

Na izmijenjenom dijelu trase koristit će se stajališta Građevinska škola istok, Islandska, kod doma Sveta Ana obostrano, Vatikanska obostrano, Bolšićeva obostrano i Oreškovićeva sjever.

Vozni red ostaje nepromijenjen.

Ivan

Pametno preusmjerenje, stvarno je bilo nužno... ::|

Kad smo već kod vrludanja Novim Zagrebom, ne kužim kako to da niti jedna linija nije prošla pored Bundeka, bus bi dobro došao i stanovnicima sjevernog dijela Središća i Zapruđa, i posjetiteljima Bundeka... Mislim da bi bilo super da tamo prođe barem 219, može usput i 229...

421

Prolazi jedna linija, ali ne staje -295  samo nedjeljom i to u oba smjera.
Te zelena linija turističkog autobusa od 1.travnja do kraja rujna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

velikogorički reporter istražuje put peticije kojom se želi uvesti nova autobusna linije velika gorica- kvaternikov trg
pa ko želi pročitati šaljem link

http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter%20277.pdf

conecto

Citat: MAN19464  u Ožujak 05, 2010, 21:22:18
velikogorički reporter istražuje put peticije kojom se želi uvesti nova autobusna linije velika gorica- kvaternikov trg
pa ko želi pročitati šaljem link

http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter%20277.pdf

hahaha, koji je ovo cirkus! Možeš u svakom selu  hodat po kućama s peticijom koju će ti svatko potpisat, a onda to nekog obvezuje jer to je volja naroda!
Ili alibi za dovođenje novog prijevoznika, jer je ZET-ova usluga loša, a ovaj novi će valjda voziti za Sase po čitave noći nekog ili nikoga!
Najbolje bi bilo prebaciti sve Caccimalije u garažu Velika Gorica (za koje u APD i APP ionako ne znaju šta će s njima) i naručiti još barem 15 komada da mogu voziti dan i noć po turopoljskim selima dva čovjeka - tako ćemo smanjiti troškove jer troše manje nego veliki autobusi a mogao bi se riješiti i problem prostora parkiranja u garaži VG jer ovih malih ipak onda tamo puno više stane...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

t4

Citat: dean25  u Ožujak 01, 2010, 11:57:07
Promjena dijela trase linije 166

Autobusi na liniji 166 Glavni kolodvor – Donji Dragonožec – Gornji Trpuci prometovat će od ponedjeljka, 1. ožujka, djelomično izmijenjenom trasom.

S terminala Glavni kolodvor autobus će voziti redovnom trasom do raskrižja Avenija Većeslava Holjevca/Islandska gdje skreće i nastavlja Ulicom Savezne Republike Njemačke do Velikogoričke i dalje redovnom trasom te istom trasom u povratku.

Na izmijenjenom dijelu trase koristit će se stajališta Građevinska škola istok, Islandska, kod doma Sveta Ana obostrano, Vatikanska obostrano, Bolšićeva obostrano i Oreškovićeva sjever.

Vozni red ostaje nepromijenjen.
Super promjena, potpisujem.

sokre

Nakon 229, i 166 prolazi kroz `središte` istočnog novog Zagreba. Možda se priprema podloga za prijevoz lokalnog (i ostalog) stanovništva do novog shopping centra u Buzinu.. Navikavaju ljude na nove mogućnosti dolaska.

Nadam se da će polasci ove dvije biti komplementarni.

Što se mene tiče, a vjerujem i većine ljudi koji žive ovdje, smatram da bi tom trasom trebali preusmjeriti 330 i dopustiti joj stajanje na Vatikanskoj. Tako bi se povećala protočnost prometa, pojednostavnilo lokalno putovanje ljudi i omogućilo ovom dijelu grada omogućili direktnu vezu sa Velikom Goricom..

O toj temi je bila rasprava na forumu, ali...
.

t4

Meni je već u par navrata doletio taj 166 na Vatikanskoj i brže dođe do Muzeja Suvremene nego 220 i ostali. Neka, pokriva rupe, premda vozi svake prijestupne :)

t4

Sad u nedjelju sam pokušao ići doma sa 166 pa da siđem na vatikanskoj  ;D
No... bus ne produžio po velikogoričnoj i da nisam u zadnji tren otišao do vrata, završio bih u Donjem Dragonošću haha. Pitao sam vozača jel ne ide ova linija preko Vatikanske, ali me nije shvatio što sam pitao i htio reći, već je zbunjeno rekao: "A kud sam trebao ići?"  ???
Možda nedjeljom ne vozi prek Islandske i Vatikanske  :-\

man750

Jucer vidjen Iveco-Irisbus Cacciamali Urby(mislim g.br.94) na liniji 144. Te linije nema u popisu. Mozda je novouspostavljena stalna ili prigodna povodom blagdana Svetog Josipa jer je vozila na relaciji Crnomerec- Crkva Sv. Josipa, ali odrediste i broj linije su bili uredno ispisani na displeju.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

Ivan

Citat: man750  u Ožujak 20, 2010, 11:07:54
Jucer vidjen Iveco-Irisbus Cacciamali Urby(mislim g.br.94) na liniji 144. Te linije nema u popisu. Mozda je novouspostavljena stalna ili prigodna povodom blagdana Svetog Josipa jer je vozila na relaciji Crnomerec- Crkva Sv. Josipa, ali odrediste i broj linije su bili uredno ispisani na displeju.
To je linija koja već godinama radi par krugova nekim danima oko 11 h ujutro (mislim pon sri pet), ako se na autobusima našao broj onda je bio ili 128 ili češće 129 jer su autobusi bili midiji sa dvokratnog v.r. 129, ne znam kako je sad organizirana kad su ju počeli voziti Urbyji, vjerojatno više nije povezana sa 129 jer tamo su Urbyji vozili samo početkom 2009. dok je trajala najveća kriza (i bolje da nisu na 129 gdje se u busu redovito nađe 30-ak ljudi).

Ne znam, to do doma je praktički privatna shuttle linija pa ne vidim razloga da joj se daje redoviti broj...

tamlover

Citat: man750  u Ožujak 20, 2010, 11:07:54
Crnomerec- Crkva Sv. Josipa

Nije crkva, nego dom umirovljenika Sv.Josip (odmah do bolnice Sv.Duh). Crkva je kod Trešnjevačkog placa i ispred nje stane tramvaj.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

221

Čudna stanica se ovdje pojavila! ???

STIB

Citat: 221  u Ožujak 23, 2010, 21:04:34
Čudna stanica se ovdje pojavila! ???
Sarajevska je očito ona koja je na silasku s Mosta mladosti, kod ZET-ovog centra, a Zapruđe je slijedeća - kod centra Zapruđa.
U tramvajskoj mreži se Sarajevska zove Zapruđe (zapravo postoje čak dvije u smjeru sjevera), a Zapruđe je Utrina  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU