Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

conecto

Jesu li to prvi znaci recesije u Holdingu? Negdje sam načuo ili pročitao da je za ovu zimu previđeno manje "soli" za posipavanje cesta i vjerojatno su se usput potajno nadali blagoj zimi (kakve zadnji niz godina uglavnom i jesu). Isto tako, već godinama po meni ekipe za čišćenje u ZG zaslužuju same pohvale jer se ceste inače zaista brzo očiste, ali ovaj put to očito nije slučaj. Snijeg pada, ali nije to u tolikoj mjeri da bi moralo uzrokovati tolike zastoje. Možda već negdje treći ili četvrti snijeg ove zime ubrzano troši predviđene zalihe "materijala"?
I da li se zapadni dio grada lošije čisti od istočnog kad je većina zaustavljenih linija na tom području (zapravo u APD po ovom izvješću šteka samo 224)?
Zašto 106 nakon što se preko strme Grškovićeve popne do Mirogoja ne može otići do Krematorija? Valjda nije očišćeno okretište? A linija 226 (istina sa solo-busom) normalno vozi istom trasom?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Citat: ZET
Promet na većini brdskih autobusnih linija, koje su zbog stanja na cestama od ranih jutarnjih sati vozile skraćeno ili su bile obustavljene, počeo se normalizirati od 9.20 sati.

Još uvijek ne prometuju linije 139 Reljkovićeva – Jelenovac i 142 Vrapčanska aleja – Jačkovina,  a skraćene su linije 143 Vrapčanska aleja - Orešje do Ulice Borovina i 322 Velika Gorica - Levi Štefanki do Peršinovca.
Stanje u 10.40
Pa kako onda može 203 ako nije očišćeno parkiralište?
Na zapadu su djelovi kojima ide bus strmiji  ;D

conecto

Na 203 i 226 su solo busevi, mada ja ipak (ovako napamet) ne mogu vidjeti toliki problem za zglobni bus na tom mjestu.
A kad smo već kod linija 203 i 226 koje voze i "strmih" zapadnih dijelova grada po kojima se ne vozi - ta "strma" teorija mi baš ne drži vodu. Strmih dijelova u zapadnom dijelu grada vjerojatno ima više u ukupnom postotku, ali nije ni na istoku baš svuda sve ravno. 203 i 226 preko Remeta i Kamenitog stola (ne samo strmo nego i full usko), 201 preko Srebrnjaka, 204 i 207 (s Cacciamalijem), 205 i 233 (podsljemenska zona), 208 i 209 (nešto slično), pa 227, 230, da sad ne idemo u sela iz Dupca poput Goranca, Planine Donje, Planine Gornje... Istina, sve su to linije sa solo busevima pa je možda problem u zglobnim u ovakvim uvjetima, a u APD zglobni baš ne voze na nekim brdskim linijama.
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

ZET kaže da se promet u potpunosti normalizirao.

conecto

Linija 224 (kao jedina iz APD) je zaustavljena nakon što je bus imao neko iskliznuće jutros (neočišćeno)
A GDJE JE POANTA?

dean25

Linije 111 i 132 mjesec dana obilazno
Autobusne linije 111 Savski most – Donji Stupnik – Gornji Stupnik i 132 Savski most – Goli Breg prometovat će djelomično izmijenjenim trasama od ponedjeljka, 11. siječnja, zbog zatvaranja dijela Ventilatorske ulice za sav promet.

Autobusi će s terminala Savski most voziti redovnim trasama do raskrižja Puškarićeva/Ventilatorska gdje nastavljaju ulicama Puškarićeva, Hrvatskoselska, Dolenice do Gospodarske i dalje redovnim trasama do odredišta te istim trasama u povratku.

Za vrijeme ove organizacije prometa koristit će se postojeća stajališta na promijenjenom dijelu trase.

Završetak radova i vraćanje linija na redovne trase očekuje se za mjesec dana.

ipiljek

Gdje se linija 208 točno okreće gore u Vidovcu? *Mislim na ulicu*
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

citaro

Citat: ipiljek  u Siječanj 24, 2010, 00:11:30

Kod škole u Vidovcu, križanje Vidovec-Kovačići.

tramvajac 92

A di dođe prva stanica poslije okretišta? (Vidovec-trgovina)

ipiljek

Citat: citaro  u Siječanj 24, 2010, 17:25:23
Citat: ipiljek  u Siječanj 24, 2010, 00:11:30

Kod škole u Vidovcu, križanje Vidovec-Kovačići.

Citaro hvala ti! ;)
Idem malo planinarit gore do stijena Pečovje i Gorščice, a nisam nikad bio baš skroz do kraja u Vidivcu. :)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

citaro

Citat: ipiljek  u Siječanj 25, 2010, 18:41:57

Citaro hvala ti! ;)
Idem malo planinarit gore do stijena Pečovje i Gorščice, a nisam nikad bio baš skroz do kraja u Vidivcu. :)

Nema frke  ;)

tramvajac 92

Zbog stanja na cestama uzrokovanog snježnim oborinama do daljnjeg su obustavljene autobusne linije 101 Britanski trg - Gornje Prekrižje, 135 Črnomerec – Graberje, 137 Čnomerec – Perjavica, 204 Kvaternikov trg – Horvatovac i 140 Mihaljevac – Sljeme.

Skraćene su brdske autobusne linije 131 Črnomerec - Bizek do Cementare, 163 Savski most - Gornjji Trpuci do Donjih Trpuci, 169 Savski most - Kupinec do Gajana, 126 Črnomerec - Krvarić do Gornje Kustošije, 139 Reljkovićeva - Jelenovac do ŠRC Jelenovac i 263 Dubec - Planina Gornja do Kašine. 

Ostale linije javnog gradskog prijevoza prometuju svojim trasama ali usporeno.

(Stanje u 20.00 sati)

conecto

Sinoć ludnica u ZG! Zglobni Irisbusi (ali i mali auti) imali problema kod skretanja uzbrdo iz Avenije Dubrava u Ljubijsku ali ipak su išli. Najgore bilo na 208. Jedan Citaro imao manje okrznuće s malim autom u Vidovcu, tip tražio policiju koja je došla nakon nekoliko sati čekanja pa jedan bus nije vozio čitavu večer a drugi uz veliko kašnjenje završio na kontra vremenu. Na kontra vrijeme su otišli i oba vozna reda na liniji 205, onaj brijeg od Markuševca prema Bidrovcu nemoguć za voziti ali ipak su vozili. Uz još poneki zastoj tramvaja sve ostalo je išlo uglavnom normalno što je možda najbolje moguće u ovakvim uvjetima, al naši putnici ipak pitaju zašto bus kasni.
A GDJE JE POANTA?

tramvajac 92

Zbog boljeg stanja na cestama autobusne linije za sada prometuju bez većih poteškoća.

U tramvajskom prometu nisu zabilježeni zastoji i kašnjenja te sve linije voze svojim trasama.

Povremena odstupanja od voznog reda u autobusnom i tramvajskom prometu očekuju se poslije 8 sati, zbog uobičajenih prometnih gužvi.

(Stanje u 8.25 sati)
Poslije 8? Objavljeno je u 6:22, stanje od 8:25?
Jel su oni ludi ili im noge smrde?

Ivan1983

a j...... da bar malo 125 poslje 18.00 recimo ostane u kvaru ili čak da ga na okretištu zatrpa snjeg ;D ;D