Vandalizam u autobusima i na stanicama

Autor jedan_019, Srpanj 17, 2010, 03:25:32

kico101

Želim svako dobro i brz oporavak vozaču koji je sve ovo proživio. Ovaj puta stvar NE SMIJE ostati samo na osudi. Pustimo da policija radi svoj dio posla. Rukovodstvo Autotroleja ovaj puta mora reagirati STVARNO odlučno i sa nepopularnim metodama. Ovo što ću napisati, mnogima se neće svidjeti, ali mislim da treba učiniti sljedeće:
1. Ukinuti noćne linije ( uostalom zašto bi se netko vozio besplatno, dok ja moram platiti kartu ). U vremenima receije i štednje, ovo doista nije najbitnije.
2. Reducirati VR, odnosno skratiti zadnje vožnje, na uglavnom 22-22,30.
3. Ukinuti obavezu vozača da kontrolira, pa čak i da prodaje karte ( iako ovo drugo može ostati )
4. Angažirati zaštitare u večernjim satima
5. Osigurati vozačima sredstva za sanoobranu, pa makar to bio pištolj i elektrošoker.
6. Obustaviti javni gradski promet u potpunosti na 2 sata u poslijepodnevnoj špici.
7. Odaberite sami
Ne dozvolimo da nam nasilje postane uobičajeno kao što je odlazak u shopping ili čitanje novina. Zapravo, već je postalo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

jesrib

drago mi je sto je kolega ok i hvala Bogu sto nije zavrsilo na najgori način. nedozvolite da takvi koji napadaju nedužne prođu nekažnjeno! sviđa mi se ideja i podupirem to da se svi busevi u gradskom saobračaju zaustave na nekoliko minuta i tako da pokažu gradu-vlasniku da na račun bezbednosti vozača nemogu da štede.
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

jedan_019

@Kico slažem se.
1. Ako ništa drugo, noćne linije početi naplaćivati (u Osijeku su noćne linije 2 kune sa motom: "Vožnja noćna, cijena moćna", sa vozačima idu drugi kolege vozači i već mjesecima na noćnim linijama nema nereda).
2. Za ovo sam u nekoj temi naveo jučer kako bi se trebali ukinuti polasci nakon 23 sata.
3. Mislim da vozači mogu kontrolirati karte i dalje, dok u noćnim satima bi se trebali zatvoriti u svoje kabine (ne znam je li ideja o ugrađivanju kabina za vozače u realizaciji)
4. Zaštitari u svakom slučaju.
5. Suzavac bi isto dosta pomogao.
6. Slažem se o obustavljanju u znak protesta, ali ne možda u popodnevnoj špici jer tada i ovako sve kasni zbog prometnog kolapsa pa se nebi možda ni skužilo.

ikar

Citat: jedan_019  u Veljača 28, 2011, 21:46:48
@Kico slažem se.
1. Ako ništa drugo, noćne linije početi naplaćivati (u Osijeku su noćne linije 2 kune sa motom: "Vožnja noćna, cijena moćna", sa vozačima idu drugi kolege vozači i već mjesecima na noćnim linijama nema nereda).

Ne, Ne! Noćne linije su besplatne i to je sigurno jedan od razloga zašto nije bilo incidenata... U početku su i zaštitari bili u smjeni ali od toga se odustalo nakon pola godine.

jedan_019

Al vidiš, to mi nije jasno. Znači linije su besplatne jer se svi boje kako će huligani reagirati. Opet se vraćam na Osijek gdje je provedena i anketa među mladima koji koriste noćne linije i koji su oduševljeni s njima i da je cijena super, tj. ne moraju davati za taxi koji je skuplji. Ne znam kako razmišljaju oni ali valjda ako plate onda i žele normalan prijevoz bez divljanja, a u Rijeci ispada "vozimo se besplatno pa možemo raditi što želimo". Tako ja dobivam dojam.

Ali istina je stvarno da u Rijeci na noćnim linijama nije zabilježen ni jednom veći incident (osim kad izrigaju cijeli bus), ali ako je prijevoz već besplatan, ne vidim zašto vozač otvori samo prednja vrata pa svi navale naprijed. Možda navika, ali tako bi se i napravila navika za plaćanje noćnog prijevoza, pa makar eto u pola cijene karte...

kico101

Po toj logici neka onda budu besplatne i dnevne vožnje i ovakvih incidenata neće biti. Mislim da ovo ne drži vodu. Ne želim plaćati besplatan prijevoz pijane mladeži. Točka! >:(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

BARCODE

Mislim da ste u krivu oko nekih stvari, a sada ću vam objasniti i zašto mislim da ćete odmah shvatiti.
Kada su se uvodile noćne linije stavilo se poseban naglasak na to, ako se dogodi bilo kakav incident linije će biti ukinute.
Ima onih koji rade problem tu nema kriterija niti u godinama niti u načinima izvršenja vandalizma. Oni koji koriste te linije i dobro im dođu kad nemaju ujutro novca za taxi, a neda im se ići pješice kući napraviti će sve da spriječe vandale i huligane da naprave bilo kakav izgred jer oni dobro znaju da bi se te linije vrlo lako mogle ukinuti. Bude li oštećenja autobusa i maltretiranja vozača. good_boy
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Shole

Sanjaš kolega?  Lijepo bi bilo kad bi bilo tako, al nažalost niš od toga. Nema frke skoro nikad jer je džabe i to je mudrost sva.  Vozač je rasterećen te obaveze, pa čak i lagano ćaska s putnicima ako je ekipa ok. Niko se ne sjeti pravit probleme jer nije uopće izazvan  (ma koliko to zvučalo glupo, ali inzistiranje na kartama prije ili kasnije stvori vozaču probleme i jednu ruku jest potencijalno izazivanje problema iako samo radiš ono što ti je u opisu radnog mjesta.)

421

@ Barcode
Citat:Oni koji koriste te linije i dobro im dođu kad nemaju ujutro novca za taxi, a neda im se ići pješice kući napraviti će sve da spriječe vandale i huligane da naprave bilo kakav izgred jer oni dobro znaju da bi se te linije vrlo lako mogle ukinuti. AKO bude oštećenja autobusa i maltretiranja vozača.
Zar si doista uvjeren da će se linije ukinuti AKO bude oštećenja autobusa i maltretiranja vozača? Čisto sumnjam, jer glasači dobro pamte i ne zaboravljaju obećanja političara koji to čine preko tuđih leđa.Taxi Cammeo bi trebao biti jeftin za prijevoz do kuće , a ti ne zaboravi da radiš uslužnu djelatnost i da nisi humanitarna organizacija.

U ZG je noćni prijevoz od 00 sati do 04 sata po duploj tarifi( teoretski), a u praksi besplatan, jer vozač ne može sam protiv svih radi svoje sigurnosti, kontrolora karata nema jer nisu ovlašteni djelovati, zaštitara ili policajaca za ispomoć nema-treba ih platiti, ATRON radi-ne radi, tako da samo preostaje šutjeti i voziti. Badava zaštita u vidu kabine,
Citat:kico101:pištolj(?)  i elektrošoker,
Citat:jedan_019:suzavac
( zbog zatvorenog prostora nikako!) Rješavanje socijalnih problema  beskućnika i klošara koji  se voze cijelu noć u busu/tramvaju i užasno  zaudaraju, ali  prolaze nekažnjeno, elegantno je prebačen na ZET koji ih vozi u najnovijim Citarima i (odnedavno) i novim tramvajima u kojima imaju sav mogući komfor i to  besplatno!Tako trpe pravi putnici, a mlađi  korisnici niti to ne cijene uništavajući prometala čineći  na njima štetui  prolaze nekažnjeno što ih dodatno motivira da uništavaju sve više postajući sve bahatiji i bezobzirniji. Sad su momentalno nagrabusili kontrolori na parkiralištima koje su počeli tući:http://www.jutarnji.hr/prolaznici-navijaju-za-nasilnike--a-ne-reagira-ni-policija/927628/ jer ljudi BAŠ neće platiti parking- ali imaju za cigarete,kave,pića u kafićima, nepropisno parkiranje itd. U članku je navedena dobra ideja da dio djelatnika postanu službene osobe pa bi se ovakvi slučajevi tretirali kao napad na sl.osobu i bili krivično sankcionirani. Smatram da bi to bilo dobro primjeniti na vozače JGP:
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

little-perfect-fairy

Čime se sve ljudi bave u busu! xxD
Slikano u ponedjeljak navecer u jednom od najnovijih citara.. (vozio liniju 6)... No Comment!  :o

(neznam GB) :-\

BARCODE

Citat:Slikano u ponedjeljak navecer u jednom od najnovijih citara.. (vozio liniju 6)... No Comment!  :o

Imam ja komentar draga moja. Pa narod je gladan nemaju kući što jesti pa su počeli jesti autobuse.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

amalok.95

Ma to su sve govna napast vozača bez razloga šta im je čvojek skrivio ja sam se malo raspitivao i saznao da su bila dvojica napadača 2 brata sa G.Vežice mislim da su Vinkoviči ali nisam 100% siguran.

ikar

Tako je, obojica otprije poznati po raznim deliktima...

Mirta

Loša vijest!
Večeras oko 21 sat ponovno se dogodio napad na vozača. Dvojica ga napala. GB 687 prekinuo vožnju za Klanu.

Ova je tema nažalost jako aktivna.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Shole

Vjerovatno je bila humanitrna akcija " ZA KARTICU VIŠE " odnosno, nedam nikom živom nutra ko ne plati kartu