AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

Tlimfocit

Zveknem li te, ostat ce ti moja cipela u guzici.
A sto se ljutis? Vozio je Autoherc Njemacku iz Hercegovine pa su shvatili da se ne isplati jer nemaju snage izdrzat dumping Globtoura. Isto kao i Mostarci. Da mozak koristis na razmisljanje, a ne na vrijedjanje onda bi shvatio da dugotrajno ubijat konkurenciju niskim cijenama moze samo netko tko ima na drugim linijama dobru zaradu. To nema veze s Autohercom ili Globtourom.

A sto se tice mene i Autoherca, mogu ti samo rec da sam napravio vise kilometara s njima nego ti mozes zamisliti i znam kakvu dobru ekipu imaju. Da nemaju tesko bi Imotski nerad i nered sredili.

Ja bi volia da obe firme rade kako treba i da obe imaju i putnkika i love. Ja nemam usijanu glavu ko ti. ;)

ist

Citat: tony515  u Prosinac 11, 2014, 14:52:41
Neznan jeli to vec itko objavio, ali svejedno. Uskuro polazi nova linija Imotski-Frankfurt!!  hi

Već je reklamiraju na Radio Splitu, a spominju i tri polaska tjedno iz Splita za Graz i Beč

MAN 422

Kad god hoces ali mislim da ne bi lipo prosao so obzirom na tvoju sliku koju ja  imam prilicno si anemican frende, a prvo moras izvadit ih iz njegova tura da bi pokusao zveknut

travego33

Autoherc je vozio Njemačku ali linija nikad nije bila njihova nego Autoprevozova plus toga što tih godina i nije se baš išlo u njemačku jer je i kod nas bilo nešto posla..
Druga stvar prošle godine kad je Mostarska linija proradila imala konstantno 20-30 putnika Rajko se dogovara sa Zelom kupuje Autoprevozove linije i gasi odmah Njemačku jer je se prepao konkurencije...

MAN 422

AH je bio podvozar za Njemacku prije a tu je Rajko prljavo igro kao i uvjek a vremena se promjenila, pare ne rjesavaju sve

Tlimfocit

Uzdaj se ti u moju anemiju. ;)

Vidi, neznam kako da ti to objasnim na seljački način koji očito jedino razumiješ, pa ću pokušati na normalan.

Nije bitno o kome se radi, Autohercu ili Croatia Busu ili Globtouru. Ovdje je činjenica da je jedna firma kupila Croatia bus. Croatia bus, iako u raspadu, iako bezvrijedan, ima jednu stvar koja vrijedi nego svi autobusi u državi, a to su koncesijski ugovori na hrpi linija. Informiraš li se malo bolje, vidjet ćeš da večina linija prema BiH koje danas voze razne kompanije, u svom koncesijkom ugovoru ima kao jednog od partnera, a često i kao vodećeg upravo Croatia bus. A gdje su linije po HR, SLO itd. Misliš da su se firme tukle za kupit CB radi par starih Translinera? To je isto kao da netko kupi Autotrans Rijeka. Kupac može zapaliti sve njihove Setre i opet će mu ostati hrpa vrijednih linija.

Ono što sam ti želio reći je da je onaj tko je trenutno vlasnik Globtoura i CB-a u posjedu zlatne koke. I može priuštiti, ako mu bude zanimljivo, skidati gaće s cijenama na nekim linijama da ubije konkurenciju. Autoherc, koliko god meni bila draga firma, to trenutno nažalost nema. Možda će za 5 godina imati, ali činjenica je da sada nemaju. I ono što je njima sada prijeko potrebno je nešto gdje mogu zarađivati. ZG-ST su cijelo vrijeme puni, ali s ovakvim cijenama nema tu zarade. Možda će je biti kada se za koji mjesec vrate cijene u normalu, pa putnicima ostane navika i dobro iskustvo s njima. Ali trenutno to ne igra.

Pratiš li malo bolje forum, vidjet ćeš tko su veliki igraći u našoj zemlji, u tvojoj zemlji i u okolici. I vidjet ćeš isto tako kako lagano se šulja jaka konkurencija iz Europe (prema kojoj su i Globtour i Autotrans sitne ribe) i kupuje velike firme u HR i SR, dok ti meni objašnjavaš proktologiju. Zato ti preporučam da, ako te zanimaju autobusi/kompanije i slično, ostaviš se moje anemije i uhvatiš se malo čitanja i informiranja. Slova su zamorna, ali znaju biti dosta informativna.

Tlimfocit

Citat: MAN 422  u Prosinac 11, 2014, 22:17:47
AH je bio podvozar za Njemacku prije a tu je Rajko prljavo igro kao i uvjek a vremena se promjenila, pare ne rjesavaju sve

U pravu si. Izbacili smo novac iz našeg društvenog uređenja i sada plaćamo dabrovim kožama.

travego33

A najjače je kad ti jedan vodičić počme pričat o obrazovanju i seljaštvu a u svoji 25 godina nije naučio razliku između č i ć >hammer<

MAN 422

Puno zujis, malo meda dajes, kako znas da AH ne gura bas neka firma od vanka, haha, koncesije mozes macku o rep svezat kad je liberalizacija trzista otvaras bez uskladjivanja linije, a CB bas ne prednjaci po putnicima ni za dalmaciju a tako ni za Istru sto su pokusali, imaju jakih linija ti da, a vidi bas im ide konkurencija 15 min prije njih du vrg zg i veza herc, pocet ce se vozit vrlo brzooo haha

Tlimfocit

Za vodićića svi znaju tko je, gdje je radio i s kim se vozio. Naime, to nije teško.
Vodićić je jednaki seljak kao i ti, jer sam na tvoje vrijeđanje nastavio s vrijeđanjem. Da nisam seljak, onda bih to zanemario.
Vodićić nije nikad imao ni kunu/marku/eur ni od jedne kompanije, doli od jednog vozaća koji nije više među nama, a prebacio me do Splita bez da mi je kartu naplatio. I doživio sam kao najgoru uvredu kad si mi rekao da sam u nečijoj guzici, a time i na platnoj listi.
A vodićić se može pozvati i na svoje formalno obrazovanje: diplomu, objavljen rad u CC časopisu, CEMEXovu nagradu i dvije dekanove nagrade, ali ipak neće. To ionako nije u području autobusa niti ičeg bliskog.  ;)
A meni bi bilo draže da si mi pokazao da sam u krivu. Nažalost, nastaviš li ovako, to ćeš teško napraviti. ;)

E da, i 24 su godine ne 25. ;)

Tlimfocit

Citat: MAN 422  u Prosinac 11, 2014, 22:43:01
Puno zujis, malo meda dajes, kako znas da AH ne gura bas neka firma od vanka, haha, koncesije mozes macku o rep svezat kad je liberalizacija trzista otvaras bez uskladjivanja linije, a CB bas ne prednjaci po putnicima ni za dalmaciju a tako ni za Istru sto su pokusali, imaju jakih linija ti da, a vidi bas im ide konkurencija 15 min prije njih du vrg zg i veza herc, pocet ce se vozit vrlo brzooo haha

I dalje ne razumijem što želiš reći s tim? Pa neka otvore, neka voze i neka se bore. Pa tko je jači i sposobniji i bolje će pokazati vrijeme. Vrlo brzo. Zašto misliš da će se meni nešto dogoditi ako Autoherc otvori/zatvori neku liniju?

Servis

Nastavite ovo ako je moguće u "normalnijem" tonu da ne bi bilo dijeljenja kartona i brisanja.

MAN 422

Odjelo ne cini covjeka, ja imam diplomu fakulteta i ne hvalim se njome, to me ne cini  onim sto jesam,   
Ovo je bio samo odgovor na tvoj post, mislim da sam obrazlozio i vise nego argumentirano, ne vrijedjajuci tvoje zvanje nego tvoje pisanje.

travego33

Citat: Tlimfocit  u Prosinac 11, 2014, 22:54:12
I dalje ne razumijem što želiš reći s tim? Pa neka otvore, neka voze i neka se bore. Pa tko je jači i sposobniji i bolje će pokazati vrijeme. Vrlo brzo. Zašto misliš da će se meni nešto dogoditi ako Autoherc otvori/zatvori neku liniju?
Haahahah prijatelju sad odjednom demantiras sebe i svoj prvi post u kojem si napisao da će se vozit linija dok rajko ne dođe tada te to očito zanimalo a sad sat vremena poslje te to ne zanima...

pbz1

Kad ste već počeli srat i raspravljati o linijama i ko će koga sredit. Dajte malo i o plaćama u objema tvrtkama. Hebo linije i dampiranje cijena kad se kilometri gule za crkavicu i kod jednih i drugih.