AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

MAN 422

Moze se pisat koliko hoce,
Pokazatelj je broj prevezenih putnika koji stalno raste,
Nekom nije po volji, ali eto im tamo
Za 11mj 2.5 puta vise prevezenih putnika nego 2013.
Pozz i sretna Nova godina i uspjesna

actros

Citat:
Objavljeno 07.01.2015. u 20:27

borba za putnike

Predstavnik "Autoherca": Direktor Kolodvora nam smješta jer imamo najjeftiniju autobusnu kartu!

Nakon što je, prije otprilike tjedan dana, na splitskom autobusnom kolodvoru četrdesetak putnika ostalo bez sjedala u željenom autobusu za Zagreb unatoč pravovremeno kupljenim kartama s rezervacijom, prozvani autoprijevoznik optužuje Kolodvor za podmetanje.
Pljačka naroda
Miro Palac, predstavnik "Autoherca" za čiji je autobus za Zagreb na blagajni "Autobusnog kolodvora Split" prodano četrdesetak karata previše, naišao je na kritike putnika nakon što su na ledenoj buri čekali dodatni autobus, te kasnili u Zagreb.
Ovaj najjeftiniji prijevoznik na spomenutoj relaciji, koji putnu kartu u jednom smjeru naplaćuje tek 100 kuna, upravo povoljnu cijenu karte ističe kao razlog zbog kojeg se konkurencija na opisani način s njime obračunava. Budući da je vlasnik "Autobusnog kolodvora" u Splitu Mate Jujnović ujedno i vlasnik "Prometa Makarska", koji također prometuje na spomenutoj relaciji, u "Autohercu" vjeruju da on ima dobar razlog za narušavanje njihova ugleda.
- S Kolodvora nam smještaju. Mi nismo u mogućnosti prodati višak karata. Pa ne prodajemo ih mi, prodaje ih Kolodvor. I nije im prvi put da su nam tako nešto napravili. Mi, naravno, tu ne možemo ništa. Nismo se ni bunili, kada je tu jasno što se događa. Smeta im naša jeftina karta, jer ako mi uz tako nisku cijenu karte nalazimo isplativost, a nalazimo je, onda je očito da svi drugi pljačkaju narod. Na povratnoj vožnji Split- Zagreb- Split, uz pun autobus, naše poduzeće podmiri troškove i zaradi šest tisuća kuna. Dnevno imamo osam linija, pa vi računajte. Imamo dovoljno i za ulaganja, pa smo tako od svibnja do danas kupili deset novih autobusa.
Nema pritužbi
Otkada smo, prije neka četiri mjeseca, uveli te jeftine karte, broj putnika nam je porastao, pa smo gubitak na cijeni pojedine karte debelo nadoknadili brojem prevezenih putnika. Da je odluka bila opravdana potvrđuje i činjenica da smo u 2014. godini prevezli više od 15 tisuća putnika, dok je ta brojka u prethodnoj godini iznosila tek 6200 putnika - istaknuo je poduzetni Palac.
Direktor Autobusnog kolodvora Split nije nam bio dostupan za komentar, a njegov se zamjenik nije bio zainteresiran očitovati o ovom pitanju, pa smo od tajnice dobili šturi odgovor kojim reagiraju na Palčeve optužbe.
- Ne može se dogoditi da prodamo jednu kartu viška, a pogotovo ne njih 40. Na takve se stvari i te kako pazi. Mi nismo primili nikakvu pritužbu, ni od putnika ni od prijevoznika. Nemamo komentara na navedene optužbe - tvrde u Autobusnom kolodvoru.
I dok stara priča o pokvarenim utrkama među konkurentima poprima nove razmjere, putnici su ti koji će plaćati, ali ne samo jeftiniju kartu, već i sve što ona vuče sa sobom.

tanja giovanelli

Prijevoznik Pehar: Favoriziraju svoje autobuse i lažu

Ako ostali prijevoznici na liniji nemaju sličnog iskustva, te navode da bi bili sretni da im prodaju više karata, Mario Pehar, predstavnik prijevoznika "Clissa", navodi da Autobusni kolodvor favorizira autobuse svojeg vlasnika, pa tako primarno puni njihove kapacitete.
- Ne samo da će prvo prodati karte za svoje autobuse već po potrebi i lažu. Ponekad, kada primjerice neki putnik zatraži kartu za konkretan autobus drugog prijevoznika, na šalteru mu znaju reći da on taj dan ne vozi, te ga upute na neki od svojih autobusa - požalio nam se prijevoznik Pehar.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/270257/Default.aspx

pezo zakon

Matko to radi svima naročito AH je ga se boji uzeli su mu 70% putnika sa njegovog kolodvora,samo naprijed AH.

Maverick

Svejedno mi i za jedne i druge,al sve buseve koje srećem po autoput na liniji zg-st,st-zg,makarani imaju najvise putnika. ::|

Shole

Normalno kad kolodvor najviše njih gura.  Isti vrag ti je i u Rijeci,  da su neznam kakve cijene kod ostalih  (Brioni, Croatia, APVŽ)  uvijek će najviše putnika imat Autotrans

zlikowszky

Uz ovu sliku, pitanje za poznavatelje slova zakona: Smije li vozilo stranih tablica obavljati linijski prijevoz unutar RH?
Citat: tomo  u Travanj 20, 2014, 23:00:38

Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

bridge

shef

Kuda ide linija? Možda je kakva veza u BiH?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

travego33

Citat: bridge  u Veljača 03, 2015, 15:23:08
Kako ne pa Kolinda je na vrhu zakona hi 8-8
Baš smiješno hahaha ali samo tebi,kad si tako pametan bar pogledaj da je slika nastala prije godinu dana..

Što se tiče vožnje sa BIH tablama ne smije se voziti i to je konstatirano na ovom forumu već par puta(u temi Samoborčeka i Globtoura)...i da ova linija je tako odvožena a nije smjela ali radilo je se o bisu tj. autobusu br.2 u kojem su svi putnici bili za u BIH jer ova linija ima vezu za Posušje tako da nije stavala nigdje unutar Hrvatske ali po zakonu se ni to ne smije ali je se desilo..

Još bih samo naveo jedno,čim je ovaj forum manje aktivan ide se malo razbudit tema AP IMOTSKI sa izvlačenjem slika starih godinu dana jer se zna da će tu bit svakakvih komentara.Toliko od mene lijep pozdrav...

zlikowszky

@travego 33
Ja sam ovo pitanje postavio onda kad sam vidio sliku - danas. Kad je to bilo slikano nisam gledao, a mislim da ni nije važno kad je slikano. Pitanje sam postavio jer nisam znao jel to može tako. O Samoborčeku i Globtouru isto nisam čitao i nisam znao da je o tome već toliko razglabano. Zapraf, sad mi je žao kaj sam uopće pitao
Budući da insinuiraš nekakvu, ajmo reć, moju "nesklonos"t AP Imotskom, evo ti jedan od mojih ranijih postova pa prosudi moju ,,nesklonost"
Citat: zlikowszky  u Prosinac 03, 2014, 15:25:45
Nikako ne bi volio da se to dogodi AP Imotskom sada kad su se konsolidirali i krenuli naprijed.

@shef
ja sam na tabli iščitao Zagreb-Imotski, i nemam pojma o vezama za BiH zato sam i pitao, ali pusti sad...nema veze
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Lion's Driver

pozdrav svima.  Nije me dugo bilo pa imam pitanje. Što je sa zlatnim Crobusom? Je li uopće u Autopoduzeću Imotski/ Autohercu?

dado1

MAN 422

Ubrzo jos novosti u flotu dolazi jos novih Crobusa,
Idemo dalje 10 kom