AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

Done

U ponedjeljak poslijepodne u 17.00 sam se vraća iz ZG za ST sa bilom Setrom AP Imotski,uglavnom autobus izgleda ok i vozi ok ali mi je u oko upalo  967000 km na celeru i tahografu.Poprilično kilometara a u unutrašnjosti poznati mercedesovi prekidaći i jedino je malo izlizan jedan botun na kontroli klima uređaja.Bus su vozili dva starija šofera,i da nije bilo kišurine bio bi ga i slika kad su stali u Ziru.Bilo je 26 putnika što je ugodno iznenađenje jer se u zadnje vrime vozim često tom prugom i bude po 7-8 ,10 putnika,a i prometnik na ZG kolodvoru je komentira kako se Ap vraća na puteve stare slave.Pohvalno i uz što su najeftiniji što se karte tiće,po meni i najudobniji, nikad nije bilo nekih škeraca sa šoferima za razliku od nekih drugih prijevoznika koji voze na ovoj turi.Isto jutro sam iša u Zg sa panoraminim volvom ima upola manje km od setre cili se drnda tresu se retrovizori,svaka guma svoje vrste a ima i stvari koje nesmim govorit jer kod njih imam osječaj da nađu šofera usput i da mi je to prvi i zadni put da skoći do zagreba jedan čas.Naprid Imočanci.

200D

oprostite ali koja setra nijedna nema ispod milijun koliko ja znam

hochdecker

Ima 967,000 km, ali u "drugom laufu".

Done

Šta se tiće tih skoro 1000000 km vjerovatno nije prvi motor unutra,šta danas ni nema neke veze ,motora uvik ima da se zamjeni,ali opće stanje karoserije i unutrašnjosti daje nekakvu ozbiljnost i sigurnost,nema mi gore stvari kad vidim aljkavost i na karoseriji i u unutrašnjisti.Inaće setra vozi na tempomatu 99km na 1200 okretaja u 12A,ili11A ponekad u11 onda digne đire na 1500.Malo me čudi da bez obzira na tempomat priskoći i do 105 km pa i malo više.I još jedna dobra stvar ova ima ksenon kratka svitla pa šofer bar štagod vidi a duga po autoputu i ovako upali skoro nikad,radi prometa iz druge strane.

Nalc

Svaki tempomat se da namjestiti da ode preko zadane brzine na nizbrdicama. Zarulaš ga, a fala bogu kinetičke energije mu ne fali, i lakše prođeš sljedeći brjeg.

Shole

Nije baš sa svim tempomatima tako.  Na nekima sam ukopčava retarder i to čak i maximalni stupanj ako ti brzina probije postavljenih 99.  Može se desit da dođe do 102 u onom kratkom periodu dok retarder ne uspije usporit vozilo.  Probit možeš jedino ako ubaciš u ler

Done

Nije bio u leru bio je u 12A retarder se nije ukopčao što i mene čudi i u jednom momentu je bio i blizu 110 a na ikonici di je postavlena kilometraža pisalo je 99km, sidio sam iznad vozaća tako da sam moga pratit šta on čini i kako se ponaša bus.Za divno čudo nije ni volan tresa u nijednom režimu,šta znaći da je trap dobar,a valjda su balansirali i prednje gume, stvarno solidan bus i ža mi je šta nisam zapisa registraciju.Prije dvi sedmice sam sa jednim drugim prijevoznikom isto putova za ZG taj je vuka udesno non stop ga je vozać cima i vata po cesti,ajde pogađajte koji je prijevoznik?

200D

u nijednoj setri motor nije mijenjan svaka je okrenila milijun a za onu 2150-az mislin da je presla i dva

Done

Pa ako ćemo pošteno 1200 okretaja je u biti malo veći ler gas jer optimanno zeleno polje je do 1500 rpm a taj motor se može zavtit i duplo više.Moj stari je ima fapa 1616 koji je preša oko 700000 km ja sam odvrtio dobar dio toga, zna sam ga nagazit i na 2800 okretaja i još je živ i kamion i motor samo starog više nema.A fap od 160 i mercedes od 420 konja se ipak nemogu usporedit.
Nego kako to da su se pojavili u AP ovi renaultovi autobusi?Em su gadni za vidit a i di je ponos nesta,pa se vozi nešto drugo osim švabe?

MAN 422

Drzi se ti Fapa frende, a kao da si pao sa Marsa pa ne znas sta je bilo u APZ u pa valjas, sta fali renolima i rec da su ruzni je pojam za svakog kome sta odgovara, ponos je davno gore bio rekao pa pa. Bitno je da su pouzdani i to je najbitinije

200D

done moj uzalud ponos čovjeku prazna želudca

MAN 422

Ljudi su u sad vec proslom mjesecu primiilli 2 Place i stiglo se da ide jedna za drugom, dolaze novi busevi i mislim daj e to najbolji pokazatelj , vozaci , djelatnici zadovoljni i firma vec polako zauzima svoje mjesto pod suncem

Đafer

. . . uvalilo i mene . . .

404 MERCEDES

ovaj nas crobus je jako dobar bus. Imao sam prilku voziti se u njem. Za nene jako dobar bus i najbitnije da je nov

Done

Kolega Man 422 nemoj se ljutit kad sam rekao da je renault ružan,ja sam osobno fan renaulta i imam dva mala auta njihova a da mi se estetika zadnjih godina ne sviđa,ne sviđa se ali isto ću opet i opet kupiti renaulta i ništa drugo.A  i naravno da je odavno rećeno da je najbolji auto novi auto a tako je i sa autobusima,a ja bi dodao i da donosi profit i da bude što pouzdaniji,a crobus mi je baš simpatičan,nisam ga detaljnije proučavao ali bit će vremena i zato.
Nego jel ko na našim prostorima kupio ono kinesko-slovensko čudo što je nekad bio TAM?

S obzirom da u ovoj temi sudjeluje više novih članova, upozorenje svima da na boldani i pocrvenjeni način ne miješaju teme i ne odlaze u off topic! Zahvaljuje moderator.