Croatia bus - slike

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:15

mate

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

shef

U punom naletu sa Slunjskog mosta prema Karlovcu:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mate

Skylineri jucer u Bleiburgu

740VS u drustvu s 501 od AP VZ

Tomek

mate

Danas na liniji Zupanja - Frankfurt (ili po tabli Sl.Brod - Zagreb - Dortmund)

Tomek

STEFI- GRAF

molim  stručnjake za neoplane  da mi kažu koji je skyliner od croatie bus novije god zg-740-vs ili zg 515 vl?ZG-740-vs ima novu masku i okrugle farove  koje sad svi stavljaju osim toga ima vrata vozača ovi drugi nema?

tomekk

740 je 1990.god te je obnovljen pa zato ima noviju masku, dok je 515 1992.god  ;)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

kampanjac

e sad imam i ja onda jedno pitanjce, a kad su počeli ugrađivat ovu noviju instrument ploču u neoplane..?

frankfurt99

Novije instrument table su počele negdi od 93, jer su došle na onim Citylinerima u CB i kasnije u ČZT lux linerima, skylineri su došli 96 (514,515 i 516VL) kao rabljeni al je 516 prilikom ponvratka iz Stuttgarta izgorio u Austriji u tunelu,a bome i tunel!

Tomek

Jel znaš kako su ostali autobusi dolazili? Mislim prvenstveno na O404RHD?

frankfurt99

Mercedesi O404 su došli negdi krajem 1995,isto kao rabljeni(92 čini mi se),al su po računima bili deklarirani kao novi.
To je bio prvi pokušaj interne dokapitalizacije CBa,i ujedno povod prvom štrajku početkom 96, budući da su busevi dati ljudima od svega par godina staža. Došlo je osam autobusa!

frankfurt99

Pojačanje voznog parka slijedi 1996 sa ukupno 13 autobusa (translineri i spomenuti skylineri),pa onda krajem 98, petnaest translinera+starliner(dobrih 8 mjeseci stajali neregistrirani),2002 došle prve Temse u CB(2ili3),pa onda krajem 2003, pet Citylinera 1116 i isti broj Temsi ,al su neke otišle prek grane, i onaj megaliner iz Samobora preko Varaždina u Zagreb,pa na Dubrovnik, a kakva im je (obadvama) sad sudbina, ne znam!