Registarske pločice - rasprava

Autor Dreamwalker, Travanj 01, 2015, 00:18:49

Kvarner-1

RI je na Z.
Izgleda vec tjednima ali vidjao sam svasta i nisam bio siguran da li su redovne ili neke narucene tablice pa nisam reagirao.
Ugl vani su sad kombinacije koje sigurno nitko nije custom made narucio:
1xxx Z
2xxx Z
3xxx Z

Ri trci zadnji krug s jednim slovom. :-)

Zmajhir

Tako je, i kvadratne registracije imaju par serija na 3xxx-Z, jedan prijatelj je prije par tjedana već dobio jer je američki Nissan u pitanju  thumbs

man323

Citat: gorgoroth  u Rujan 01, 2024, 17:50:32Split na AM, u Rijeci vidio st-198x-am

Nije moguće tada bilo jer je tad otprilike krenulo sa -AL.
Evo sad su svježe krenile -AM u splitskom području.

gorgoroth

Paško

Nije poanta u tome što si vidio, nego jesu li to u tom trenutku bile redovne tablice, a zaključak je da vjerojatno nisu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

lussin

MUP opet preskače pa tako ima par civilnih Octavia sa RI -AB i -AC tablicama. Čekamo prve redovne -AA

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

XDonald

MA je na -DO
IM je na -CD
ŠI je na -KE

Crobad

Citat: Kvarner-1  u Kolovoz 30, 2024, 14:51:57Format AB 123 CD je prva uvela
Italija. Zatim Francuska, Albanija, sad i Slovacka. Italija i Francuska imaju oznake gradova na desnoj plavoj traci, Francuska cak i mali lokalni grb.  Madjarska slijedi istu logiku ali u formatu AB CD 123 sa grbom izmedju dvije skupine slova sto mi nije bas nesto estetski.
Estetski su mi iz ove skupine najljepse francuske tablice, tj font na njima. Njemacki font mi nije nesto, previse zemalja ga ima.

Oznake gradova u EU imaju Njemacka, Austrija, Poljska, Ceska (drugo slovo na tablici je grad), Slovenija, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, te Italija i Francuska na bocnim plavim trakama. Total 10.

Meni su osobno lijepe citke i elegantne spanjolske tablice - 1234 ABC. 

Ali na kraju krajeva ne vidim potrebu da Hrvatska mijenja tablice, OK su kakve jesu. Mozda samo mali "facelifting" u smislu promjene fonta na novim serijama.
Italiju i Francusku treba izuzeti jer Talijani mogu birati žele li oznaku regije u desnoj plavoj traci ili ne. A Francuzi mogu odabrati bilo koji regionalni kod u desnoj plavoj traci, bez obzira na prebivalište. Dakle, po registarskom broju se ne može znati otkuda je vozilo, a po desnoj plavoj traci je opcionalno. Ostalih 8 članica EU koje si naveo zaista ima oznaku grada/regije u samom registarskom broju. Slovaci su lani to izbacili. Da bar i kod nas hoće zo učiniti. Prvi bih zamijenio svoje tablice.

Paško

Što je toliki problem s oznakama gradova?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

gorgoroth

U Italiji je bio zbog navijača, ja bi mrzio kada bi mi ukinulo RI

Zmajhir

Oznake gradova su najbolja opcija, nema potrebe za promjenom  ;D