autobusi.org Forum

Gradski prijevoz => ZET, Zagreb => Autor teme: Tomek u Travanj 17, 2009, 20:36:47

Naziv: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Travanj 17, 2009, 20:36:47
Budući da nam se bliži mjesec svibanj kad je najavljen odlazak jednog djela autobusa pokrećem ovu temu. Ovdje bi mogli staviti i neke sadašnje slike već poklonjenih autobusa kao npr. gbr17 koji je sad u Meštroviću tj. kako oni izgledaju kod trenutnih vlasnika.

A odmah da postavim i najnoviju iz Podsuseda koji je krcat autobusima i koji dnevno ima rezervu od cca 25 autobusa..

122,124,125,126,127,128,129,130,131,133 su baš tim redom po garažnim brojevima poredani do južne ograde. 132 i 134 su u ARZ-u tako da zato fale. Izgleda da bi ovo moglo biti postrojavanje za odlazak  :'(

(http://i205.photobucket.com/albums/bb124/zgheart/album1/170420094591.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Travanj 17, 2009, 21:27:15
Eh, baš sam i ja na putu doma razmišljao o postavljanju pitanja kuda će NG 272, pošto ih već dva-tri tjedna nisam vidio u prometu.

Očito nekamo idu, šteta da odlaze, koliko god zadnjih godina bili zapušteni i kvarljivi, zadnjih mjeseci su stalno bili u ARZ-u i izgleda da dosta radilo na njima i išli su odlično, očito više zato da ih se bolje proda nego da bolje služe Zagrebu...

Obožavao sam se voziti njima, još su uvijek sasvim dovoljno moderni i žao mi je da odlaze, bio bih sretniji da je novih autobusa malo manje pa da ovi budu sada u nekoj polurezervi kako su trenutno NG 312, a da NG 312 ozbiljno voze, no očito su planovi kakvi jesu... :'( :'(
Nadam se da će tko god ih dobije biti zadovoljan i paziti na njih...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: brunok u Travanj 17, 2009, 21:38:17
neznam dal je točno prodani su u Osijek,par autobusa je poklonjeno u Vukovar.
                 (TAKO SAM CUO NEZNAM DAL JE ISTINA)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Travanj 17, 2009, 22:51:07
Ovak možda da nas neko čita sa strane, ko nas ne prati i ne poznaje forum, rekao bi da smo ludi... Zagreb je pun novih autobusa a mi jamramo  ;D I to kaje najgore ne zato kaj bu to sve skupo stajalo gradski proračun i porezne obveznike u gradu nego zato kaj stari autobusi više ne voze. Da ne pomislite da kritiziram to jamranje - slažem se da je ova krcatost novih dosadna i pomalo naporna, pogotovo kad vidim npr zglobni Citaro na 123. Pomislim k vragu jel došlo vrijeme da prestanem zujati za autobusima  ???

Objektivno ovi NG272, koji skoro pa da izgledaju tužno pred odlazak na gornjoj slici, jesu prvi kojih bi se trebalo riješiti. Pred pola godine ili godinu dana znali su nas iznervirati čestim kvarovima, kilavom vožnjom i potpisali bi da na svim linijama vidimo NG312. Ovi Citari nisu legli očito, možda da su tu novi zglobni MAN-ovi bi i nama bilo manje važno što vjerojatno odlaze "kilavci".
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Travanj 17, 2009, 23:06:58
A čuj, novi Citari nisu legli tu na zapadu grada, istok koliko vidim plače za njima jer nisu pak zadovoljni MAN-ovima i Irisbusevima. Generalno gledano to je najbolji primjer koliko smo robovi navika, jer dok vozači iz Dubrave se kunu kako koliko god MAN imao svojih prednosti Citaro je ipak bolji, dok tu u Podsusedu ekipa žali što nisu im ponovno uzeti MAN-ovi nego su dobili Mercedese koji im nikako nisu legli.

Jedan generalni zaključak bi bio da smo možda i prerazmaženi gledajući kakva stara vozila voze u drugim gradovima Lijepe naše, a i kakva su vozila do nedavno u Zagrebu.

S druge strane od ovih 12 NG-a 272 4 komada je valjalo, ostali su konstantno bili u koma stanju do zadnjeg dana tako da je i njihovo vrijeme očito prošlo.

Kad se samo sjetim kad su stigli, bili su to prvi niskopodni autobusi u Hrvatskoj, onako blještavi, sjajni te sad već davne 1994. pokrenuli su novo doba autobusnih vozila u našoj zemlji.

Baš me zanima koliko će usrečiti njihovu novu tvrtku u gradu u koji idu jer za ZET (koji ima 200 i nešto novih novcatih autobusa autobusi koji smrde po nafti zbog neodržavanja, koji jedva vuku, koji se često kvare zbog pitajbogaotkud nabavljenih rezervnih djelova) više jednostavno nisu, no nekom drugom bi i ovakvi mogli biti premija pogotovo ako im se sredi limarija(oko kotača izbija hrđa) i ako im malo urede motore..
Najbolji od NG-a 272 su gbr130,131 i 134. Najlošiji su definitivno gbr 122 i 128 koji su non-stop zadnjih mjeseci ostajali u kvaru..
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Travanj 17, 2009, 23:14:21
Malo OT, ali samo da kažem.  Ne znam ja za druge, ali meni je drago da ima Citara i na zapadu, samo smeta mi jednako kao što mi je i sa Lion's Cityjima počelo smetati to što su bezrazložno prekobrojni. Onima kojima smeta promjena, ne znam, neka se naviknu, ja sam sretan da su se stvari malo ispremiješale, pogotovo sada kod ovog užasnog broja novih autobusa, jer, koliko god bili kvalitetni i sviđali mi se, da moram u ovakvim brojevima gledati još i iste ovakve zglobne Lion's Cityje po zapadnom dijelu grada bilo bi mi više prenaporno uopće promatrati autobuse, kako je već Tamlover rekao.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: t4 u Travanj 17, 2009, 23:57:21
Dakle, čini se da zglobni MAN-ovi izumiru za sad na ulicama grada. Navikli smo na MANove na "zapadu" pa su Citari malo čudni za vidjeti, a tak je i vozačima. Ali što jest da jest, teško je više vidjeti zglobnog MAN-a.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ZGvolim u Travanj 18, 2009, 00:15:38
Moram priznati da mi se svida sto ima toliko novih buseva, npr na ljubljanici, voze samo zglobnjaci, meni osobno je lijepo vidjeti samo jedan tip busa na jedinom okretistu, volim raznolikost, ali ne na istom okretistu, npr na savskom, to mi vise izgleda kao cirkus nego nesto lijepo. Pravo čudo ako vidis 2 tipa istog busa.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Travanj 18, 2009, 01:42:33
Odlična tema!
Što se tiče intenzivnijeg uređivanja zapuštenih autobusa u Podsusedu moglo bi se raditi i o inicijativi novg rukovoditelja koji je navodno odlučio srediti buseve čak i po cijenu izlaza. Navodno je održavanje u Podsusedu katastrofa čak i za ZET-ove "standarde".
Meni se ne čini katastrofom kad ne voze MAN-ovi dvojke od kojih su mnogi na odlasku kad ne voze ni zglobne trojke. Opet mi se nameće pitanje postavljeno davno na ovom forumu - što će nam uopće čak 214 novih autobusa? Mene ova priča podsjeća na pijanog Amerikanca!
A što se tiče novih buseva mislim da imamo pravo tražiti najbolje s obzirom koja se lova utukla (ili će se tek utući narednih 8 godina) u njih. Nekima je dosadno gledati sve nove i potpuno jednake autobuse, a ja se istovremeno pitam - danas imamo sve nove, da li ćemo kroz nekoliko godina imati sve stare?
"Onima kojima smetaju promjene neka se naviknu"-kaže Ivan. Da, ali vozači u APD s preko 15 tipova različitih vozila navike moraju mijenjati svaki dan, a ponekad i više puta dnevno. Različiti proizvođači i različita rješenja organizacije radnog mjesta, komandi ili sofisticiranog zatvaranja vrata zahtijevaju dosta koncentracije na samo vozilo kod stalnih promjena i istovremeno oduzimaju koncentraciju na vožnju koje nikad dosta. Tu su još i različite tehničke karakteristike vozila poput performansi motora, prijenosa mjenjača i brzine pri kojima šaltaju što na zahtjevnijim dionicama traži dodatnu koncentraciju i pravi odabir načina vožnje. Savršeno okruženje za veće uništavanje samih vozila pa meni baš nije drago što su se stvari ispremiješale.

Što se Osijeka tiče, i u Dubravi se priča da će tamo naši O-405 GN. S obzirom o kolikom se broju MAN-ova i Mercedesa radi teško da će Osijek sve to progutat.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: t4 u Travanj 18, 2009, 01:57:36
Jel se kani možda povećati broj voznih redova namjesto da se busevi prodaju? Tipa liniju 220 povećati i tak to...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Travanj 18, 2009, 02:11:14
Citat: t4  u Travanj 18, 2009, 01:57:36
Jel se kani možda povećati broj voznih redova namjesto da se busevi prodaju? Tipa liniju 220 povećati i tak to...

U svoj toj hrpi buseva ima mjesta i za to, kao i za nove linije. I opet se meni nameće višak!
I nakon toga ne treba zaboraviti da će netko sve to trebati voziti. Ovih 40 vozača iz zadnjeg natječaja teško da su dosta i za trenutne potrebe. A sve to je dodatni trošak...
A po riječima glavešina oni namjeravaju uvesti još hrpu noćnih linija kojima se uglavnom nitko ne vozi (ima se para) pa uskoro ZET neće razlikovati dan i noć kao što su odavno nestale klasične špice. Sve u svemu, meni se čini da oni baš i ne znaju što rade, a ako znaju onda je to već opasno...

No ovo je pomalo OT...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Travanj 19, 2009, 00:03:37
Ma sad će do izbora bit još ovakvo ludilo u kojem se sve može i olfo hoće napravit. Što će biti nakon izbora ovisi o tome hoće li netko primjetiti opasnost o kojoj govoriš u predzadnjoj rečenici.

Možda da se djelomično preimenuje tema u VIŠAK AUTOBUSA jer je očito da on postoji, i u većoj mjeri nego bi trebalo. Kolko god ga ne pamtimo u ZET-u sad se pretjeralo. U Podsusedu stoje potpuno izbačeni iz stroja NG272, stoje NG312 i 313, čak i Citari...a s druge strane u Dubravi voze O305G dok su naši SG-jci u vječnim lovištima uz Hondlovu. Znam da neće još dugo al ukazuje na to da se sve radi bez vizije i plana. Srećom pa plaćamo lihvarsko prakiranje u Zagrebu pa će se gubitak Holdinga zbog "pijanog milijonera" ZET-a pokriti na kraju godine.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Travanj 19, 2009, 13:21:14
Mi smo otprilike kao ljudi ovih dana na 268.Svi se čude novi Citaro na 268 a govore "...To je samo predizborni trik i tako to..." ne valja kad su stari ne valja kad su novi pa koji vrag očete svemirski brod za tih 20 km.Tako i vi idu u Osijek i šta onda to je to nama su odslužili svoje i sad je red pošto imamo blizu 200 novih trenutno u prometu da se pobrinemo za manje razvijene gradove kao što su Osjek ili Vukovar koji nemaju tu mogučnost da preko noči uzmu 214 novi autobusa.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: štefek u Svibanj 01, 2009, 21:41:16
862 863 865 869   odlaze idući tjedan za vukovar
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Svibanj 01, 2009, 22:59:14
Zanimljivo, onda (ot) vjerojatno još poneki iz serije '99 ide prema Gorici, možda prvo iz Dubrave jer su i starija generacija, i sada imaju 30-ak novih solo, dok ih je u Podsusedu bez posuđenih 10-ak manje...

Kažeš prodani, koliko su ih platili (iako sam mislio da bi ih Vukovar mogao dobiti dijelom i gratis)? Prema godištu i stanju, pretpostavljam ne više od 10-ak tisuća eura po komadu.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: brunok u Svibanj 02, 2009, 00:00:06
koliko sam ja čuo u Osijek su prodani, a u Vukovar poklonjeni
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: štefek u Svibanj 02, 2009, 08:54:52
govori se da su prodani, bit če uskoro u medijima pa če mo znati više.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Svibanj 02, 2009, 09:44:25
Ako u Vukovaru gradski prijevoz obavlja ČZT ne znam zašto bi se autobusi njima poklanjali. Nije gradska tvrtka.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Lipanj 02, 2009, 23:08:36
Uz ogradu u APP više ne stoje NG 272. Zna li itko gdje su? Također, kamo se prodaju MAN-Eurobus autobusi (ex 41,42, 44-52)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Lipanj 03, 2009, 13:02:05
Citat: tamlover  u Svibanj 02, 2009, 09:44:25
Ako u Vukovaru gradski prijevoz obavlja ČZT ne znam zašto bi se autobusi njima poklanjali. Nije gradska tvrtka.
Da, ali Zagreb može Vukovaru pokloniti autobuse, a onda ih Vukovar dati umjesto novčanih subvencija ČZT-u.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Srpanj 16, 2009, 09:12:31
Negdje prije 10-15 dana MAN-ovi NG 272 pojavili se u žici u Mandlovoj. Tko zna što čekaju, regani jesu, meni osobno ih je tužno tako gledat, nisu više novi, ali daleko od toga da su za bacit. Dok takvi busevi uredno još voze po Njemačkoj i sličnim razvijenim državama, bahatost zagrebačkih vlasti se najbolje zahuktala baš u vrijeme svjetske recesije. A možda ih je najbolje čuvati ako banke za koju godinu počnu dolaziti po ove u lizingu...
S druge strane Mandlove gdje su rashodovani O-305 G vidi se da su si i grafiteri dali oduška...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Srpanj 16, 2009, 16:06:46
:( Kad sam zadnji put imao priliku voziti se u NG 272 početkom svibnja na 111 rekao sam si da će valjda biti onako u rezervi još koji mjesec, i znali su se tu i tamo pojaviti, ali ja nisam stigao vozati se više. :( Sad mi je tako žao da sam propustio praktički zadnju priliku...

Al' dobro, navozao sam se početkom godine kad su još bili na 125, barem mi nije žao koliko za u TAM-ove u kojima sam se zadnje tri godine dok su bili u prometu provozao samo jedanput. :'( :'(

Dobro da smo barem za SG 220 imali stalno dojave gdje voze i kada se povlače...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Srpanj 17, 2009, 10:15:47
Prošao sam jučer kraj Dubrave, čini mi se da je svih 12 NG 272 tamo, a sa njma je u žici i nekoliko uredno registriranih O 305 G, među njima oni koji su zadnji viđani u prometu poput 707, ostatak je parkiran po južnoj cesti uz ogradu TPD, tako da mi se čini da ih nećemo više viđati u prometu, samo ??? ne kužim, misle li ih prodat nekom kad ih nisu odmah poslali preko na rezalište?

A oni grafiteri su užasno inteligentni, potrošit nekoliko stotina kuna na sprejanje strganog busa parkiranog praktički u grmlju po kojeg sutra može doć CIOS. Stvarno genijalno.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Srpanj 17, 2009, 10:19:25
BTW (možda je OT), je li netko vidio NM 152 u zadnje vrijeme?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Srpanj 17, 2009, 16:52:00
Citat: Ivan  u Srpanj 17, 2009, 10:19:25
BTW (možda je OT), je li netko vidio NM 152 u zadnje vrijeme?
1 je u ARZ-u...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Srpanj 22, 2009, 23:29:50
U ARZ-u su 18,19 i 20 izrada projekta cabrio midibus za Zg u tijeku / još upitno /   ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Kolovoz 01, 2009, 11:27:52
Citat: Majstor  u Srpanj 22, 2009, 23:29:50
U ARZ-u su 18,19 i 20 izrada projekta cabrio midibus za Zg u tijeku / još upitno /   ???

Još jedna glupost kad ništa ne voze ni ovi kabrioleti koji su već gotovi. A navodno su u planu još 2 Mercedesa O-405 (sa stepenicama), turski MAN na kojeg je palo drvo i ne znam koliko tih malih MANova.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Kolovoz 01, 2009, 15:43:02
Ima i Rijeka svojih bisera,  Lion's City DD počeo vozit u srpnju, i vjerovatno će vozit do kraja kolovoza + tu i tamo neka naručena vožnja za djecu na jesen, ali natoč tome dolaze još 3 komada midi cabrio.  Ko kaže da je kriza?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 01, 2009, 20:20:53
Istina da stoje;garažirani su u ARZ-u a do njih se slaže 851 / uređen motor;aut.mjenjač i komplet donji postroj / montiraju se bočne stijene ( limarija ) dok ostali stoje raskopani ( 852,onaj turski  dok 18,19,20  nisu ni taknuti )

Isto tako već dugo ( 40 dana ) stoji i turistički vlakić gbr 2 / retro look / pokvaren hladnjak motora i chrysler aut.mjenjač
izgleda da nema turista u Zagrebu
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: haki u Kolovoz 01, 2009, 20:51:29
Citat: Majstor  u Kolovoz 01, 2009, 20:20:53
Istina da stoje;garažirani su u ARZ-u a do njih se slaže 851 / uređen motor;aut.mjenjač i komplet donji postroj / montiraju se bočne stijene ( limarija ) dok ostali stoje raskopani ( 852,onaj turski  dok 18,19,20  nisu ni taknuti )

Isto tako već dugo ( 40 dana ) stoji i turistički vlakić gbr 2 / retro look / pokvaren hladnjak motora i chrysler aut.mjenjač
izgleda da nema turista u Zagrebu

Zato na trgu vozi vlakić(niskopodni tramvaj) a vjerovatno na Jarunu ništa ako nisu nešto ubacili
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 10, 2009, 23:50:46
Ylakić Retro look gbr2 opet vozi
osim novog mjenjača i hladnjaka motora dobio i nove gume
Ponovo juri
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mivano u Kolovoz 11, 2009, 07:13:23
A kako bilo da ZET pokloni/proda koji bus Autotroleju? Nama Riječanima često nedostaje zglobnjaka, a na odmet ne bi bili ni solo.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 11, 2009, 07:40:07
Citat: mivano  u Kolovoz 11, 2009, 07:13:23
A kako bilo da ZET pokloni/proda koji bus Autotroleju? Nama Riječanima često nedostaje zglobnjaka, a na odmet ne bi bili ni solo.
Ne znam koliko bi se Rijeka usrećila sa NG 272 koji su trenutno na prodaju, njihovi motori i nisu baš najspremniji za takva brda. O 405 GN koji bi uskoro mogli biti višak bi još možda prošli, ali mislim da prije izbacivanja NG 312, koji još neko vrijeme očito ne idu u prodaju, za Rijeku neće biti dobrih zglobnjaka iz Zagreba.

Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 11, 2009, 07:47:10
Usput, hoće li više biti održana nekakva javna dražba ili nešto? Što se čeka sa prodajom? Oni solo stoje već mjesecima, valjda tek tako da im boja malo izblijedi na suncu i limarija propadne...  ::|
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Kolovoz 11, 2009, 12:10:54
Ko zna, s obzirom na situaciju s gradskom blagajnom možda brzo počnu problemi sa otplatom leasinga pa se na velika vrata u promet vrate O305-ice, Eurobusi i NG272.

A što se tiče Rijeke, mislim da bi si takvim autobusima samo natovarili hrpu problema jer je pitanje kako je to uopće bilo održavano, pa i nebi bio baš neki potez nabavka buseva koji će više bit u remontu nego na liniji.   A NG272 i O405G bi ionako onda bili jedino za liniju 2.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 11, 2009, 12:25:29
Citat: Shole  u Kolovoz 11, 2009, 12:10:54
Ko zna, s obzirom na situaciju s gradskom blagajnom možda brzo počnu problemi sa otplatom leasinga pa se na velika vrata u promet vrate O305-ice, Eurobusi i NG272.

A što se tiče Rijeke, mislim da bi si takvim autobusima samo natovarili hrpu problema jer je pitanje kako je to uopće bilo održavano, pa i nebi bio baš neki potez nabavka buseva koji će više bit u remontu nego na liniji.   A NG272 i O405G bi ionako onda bili jedino za liniju 2.
A šta fali solašima Eurobusevi i TAZ se ne razlikuju puno od AM-ova a i ovih par SL 202 i SL 222 još moglo poslužiti za neke prigradske linije...(I  nije O 405 G nego O 405 GN 2)...ovo je O 405 G i takvih nema u ZG ;)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/MB_O_405_G_Mannheim_100_1305.jpg (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/MB_O_405_G_Mannheim_100_1305.jpg)
I ovako izgledaju iznutra
http://cms.mmreisen.de/uploads/images/flotte/linie/6768_003.JPG (http://cms.mmreisen.de/uploads/images/flotte/linie/6768_003.JPG)
Dok je ovo O 405 GN2
http://farm4.static.flickr.com/3053/2845870825_020f0899c7.jpg?v=0 (http://farm4.static.flickr.com/3053/2845870825_020f0899c7.jpg?v=0)


Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 11, 2009, 13:05:23
Od ovih što se prodaju za preporučiti je 5 novijih Eurobusa, ex 48-52 koji su sastavljeni u ARZ-u i koji su se pokazali prilično dobrima, a svi su 2000. god., osim ex52 koji je 2001.
Od ostalih se da naći nešto dobrih, ali većinom su to stariji autobusi.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 11, 2009, 13:12:53
Citat: Tomek  u Kolovoz 11, 2009, 13:05:23
Od ovih što se prodaju za preporučiti je 5 novijih Eurobusa, ex 48-52 koji su sastavljeni u ARZ-u i koji su se pokazali prilično dobrima, a svi su 2000. god., osim ex52 koji je 2001.
Od ostalih se da naći nešto dobrih, ali većinom su to stariji autobusi.
841,842 i 843 su po meni puno bolji od EL 262:startniji,tiši,a svima je grijanje kolko-tolko dobro za razliku od EL-ova kojima svako malo odlazi a kad je Zetovac zadnji put vozio 52 na 120 uopće nije radilo...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Kolovoz 11, 2009, 14:17:33
Ma znam da ja jako dobro razliku 405-ica.  Al je sigurno da su prilično isluženi i kao takvi bi na riječkim linijama odma pokrepavali.  Jedino što kod nas može trajat od starih buseva su Avtomontaže (1. i 2. serija) dok sve ostalo (od starih buseva) stalno rikava.  SG322 iz '95 su više u remontu nego na cesti.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: igor 409 u Kolovoz 14, 2009, 13:56:25
Samo neka sve zglobne kockice ostanu u Dubravi kao i NG 312 u Podsusedu. S obzirom na to da punionice plina očito neće biti tako skoro, najavljeno je proširenje mreže a situacija s gradskom blagajnom i nije sjajna (sve novo je na lesing) bolje ih je srediti i imati komotnu situaciju za održavanje ostatka voznog parka jer i Citari i pogotovo Citelisi neće uvijek biti novi i trebati će ih servisirati. Između ostalog kockice su i danas u prometu makar je ljetni vozni red (znači da nema dosta Citara i Citelisa spremnih za promet) a ukoliko stvarno dođe do proširenja mreže biti će još potrebniji.
Po meni je višak i u prodaju bi trebali ići busevi "iz žice" u Mandlovoj i NG 272.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 14, 2009, 17:27:27
Citat: igor 409  u Kolovoz 14, 2009, 13:56:25Između ostalog kockice su i danas u prometu makar je ljetni vozni red (znači da nema dosta Citara i Citelisa spremnih za promet)
??? Ma ne znači, ne bih to dovodio u direktnu vezu, tko je uopće rekao da bi samo Citari i Citelisi trebali u promet? Vozi i par komada NG 312 iako u Podsusedu definitivno ima dovoljno novih. Zašto stariji ne bi vozili kad su tu?


Citat: igor 409  u Kolovoz 14, 2009, 13:56:25Po meni je višak i u prodaju bi trebali ići busevi "iz žice" u Mandlovoj i NG 272.
Ne kužim, oni "iz žice" i NG 272? NG 272 su većina parkiranih na Mandlovoj.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: igor 409 u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49
Kad pričamo o APD ako nema kockica  osim Citara i Citelisa nema drugih zglobnih buseva (valjda se neće vraćati O 305 G) a NG 312 su u APP tako da nisu iz ove priče. Kao što je svima poznato problem s punjenjem citelisa će potrajati malo duže a naveliko se najavljuje proširenje mreže (pogotovo na istoku) kaj znači da će s jesenskim voznim redom APD trebati još više buseva za izlaz nego prije a to se baš i neće moći pokrivati bez kockica koje su planirane za prodaju. S obzirom na to da se za vrijeme ovih vrućina u tram prometu slalo sve raspoložive klimatizirane tramvaje u promet vjerujem da bi tako bilo i s busevima a dosta kockica se moglo vidjeti na cesti a ponavljam tko zna kako će se citelisi ponašati nakon god-dvije i kakva će biti situacija s lesingom. Ja sam i dalje uvjeren da bi sve zglobne kockice trebale ostati u APD.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 15, 2009, 14:16:47
Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49Kad pričamo o APD ako nema kockica  osim Citara i Citelisa nema drugih zglobnih buseva (valjda se neće vraćati O 305 G) a NG 312 su u APP tako da nisu iz ove priče.
Ne razumijem, kako nisu dio ove priče? Pričamo o slanju autobusa bez klime i o prodaji starih autobusa, itekako su dio ove priče kad su ekvivalent dubravskim kockicama.


Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49
znači da će s jesenskim voznim redom APD trebati još više buseva za izlaz nego prije a to se baš i neće moći pokrivati bez kockica koje su planirane za prodaju.
A tko kaže da su planirane za prodaju do jesenskog voznog reda? To je besmislica, tko kaže da će ih i poslije prodavati u nekim opakim brojevima? Nije nitko tako glup da se riješi svih kockica, to bi značilo da se za pedesetak O 305 G i O 405 GN nabavilo pedesetak novih autobusa, a očito se ide na povećanje voznog parka, dakle to nema smisla. Guraš debatu sa pogrešnim pretpostavkama.

Ne bih se čudio da prodaju 501-505 (iako mislim da neće, ali o tom potom), a ako su u Podsusedu NG 312 zasad ostali ne znam zašto onda tako ne bi bilo i sa 506-525, do neke sljedeće nabavke...


Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49
S obzirom na to da se za vrijeme ovih vrućina u tram prometu slalo sve raspoložive klimatizirane tramvaje u promet vjerujem da bi tako bilo i s busevima
Ne šalju sve raspoložive nego šalju proporcionalno veći broj ako se usporedi sa jesenskim voznim redom, ali u razumnim razmjerima jer su u apsolutnim brojkama manje na cesti nego po jesenskom v.r. Slati sve raspoložive samo jer imaju klimu bi značilo izrabljivanje za kojim nema potrebe.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 15, 2009, 15:15:53
44-47 Eurobusi završili u Podsusedu, možda će oni prvi papa

(http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/130820095363.jpg)

(http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/130820095364.jpg)

Između ova dva se vidi novoobojani gbr22 pred garažom

(http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/130820095365.jpg)

(http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/130820095366.jpg)

(http://i1013.photobucket.com/albums/af257/9acro/130820095367.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 15, 2009, 18:31:37
Citat: Shole  u Kolovoz 11, 2009, 14:17:33
Ma znam da ja jako dobro razliku 405-ica.  Al je sigurno da su prilično isluženi i kao takvi bi na riječkim linijama odma pokrepavali.  Jedino što kod nas može trajat od starih buseva su Avtomontaže (1. i 2. serija) dok sve ostalo (od starih buseva) stalno rikava.  SG322 iz '95 su više u remontu nego na cesti.
Vidio sam i 312 i 322 ima vrlo dobrih kao npr. 623 ali ima i jako zapuštenih kao 613...GN 2 su malo više islužene sve imaju sigurno preko milje kilometara a jedini problem su kileri koji su zaštopani pa nakon par krugova na 2 bi zakuhali ali i to se da riješiti... :)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Kolovoz 15, 2009, 18:34:41
Dvojka je jedina ravna zato i jesam nju spomenuo, a ove druge ni ne dolaze u obzir.
A što se tiče kilera i naši se stalno zaštopavaju i stvara se talog nutra ali ako stalno ista ekipa vozi bus onda oni to riješe sa mehaničarima u garaži.  Dogovorimo se da se bus ostavi jedan dan i da se kiler skine dole i ispere, a ne samo na mjestu ispiranje jer to nije ništa.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 15, 2009, 18:37:55
Citat: Shole  u Kolovoz 15, 2009, 18:34:41
Dvojka je jedina ravna zato i jesam nju spomenuo, a ove druge ni ne dolaze u obzir.
A što se tiče kilera i naši se stalno zaštopavaju i stvara se talog nutra ali ako stalno ista ekipa vozi bus onda oni to riješe sa mehaničarima u garaži.  Dogovorimo se da se bus ostavi jedan dan i da se kiler skine dole i ispere, a ne samo na mjestu ispiranje jer to nije ništa.
Samo kaj to kod nas malo teže funkcionira npr. kad su prvih 5 O 405 N otišli iz APD i APVG (TAZ 401-405) konstantno su kuhali prvih par tjedana prvenstveno zbog večeg opterečenja dok Eurobusevi i NL 263 nisu imali taj problem. Osobno bi dao na prodaju i 135-145 oni su več isto na kraju snaga ali uz malo uređenje mogli bi poslužiti npr. za 6.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: igor 409 u Kolovoz 15, 2009, 23:58:46
Citat: Ivan  u Kolovoz 15, 2009, 14:16:47
Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49Kad pričamo o APD ako nema kockica  osim Citara i Citelisa nema drugih zglobnih buseva (valjda se neće vraćati O 305 G) a NG 312 su u APP tako da nisu iz ove priče.
Ne razumijem, kako nisu dio ove priče? Pričamo o slanju autobusa bez klime i o prodaji starih autobusa, itekako su dio ove priče kad su ekvivalent dubravskim kockicama.

Ja ne razumijem kako NG 312 koji su u APP mogu imati veze sa O 405 GN2 koji su u APD i brojem buseva u APD. Ako me nisi dobro pratio ja sam pisao samo o kockicama i APD.
Znači da utvrdimo gradivo: U APP se od zglobnih buseva nalaze MB Citaro G, MAN NG 312 i MAN NG 313 te od dolaska Citara APP ima višak buseva tako da NG 312 više stoje nego voze. APD u voznom parku ima MB Citaro G, MB O 405 GN2 i Iveco-Irisbus Citelis koji imaju problem sa punionicom plina tako da je većina kockica u prometu bez obzira na dolazak Citelisa. Prije nego napišeš da bi APP mogao u APD poslati pokojeg Citara (koji su tamo višak) vjeruj mi to se neće dogoditi jer prošlost nas uči da je APD uvijek prolazio gore od APP-a i prije će svi NG 312 stajati neiskorišteni u Podsusedu a Dubrava slati O 305 G nego da APP da koji bus u APD.

Citat:A tko kaže da su planirane za prodaju do jesenskog voznog reda? To je besmislica, tko kaže da će ih i poslije prodavati u nekim opakim brojevima? Nije nitko tako glup da se riješi svih kockica, to bi značilo da se za pedesetak O 305 G i O 405 GN nabavilo pedesetak novih autobusa, a očito se ide na povećanje voznog parka, dakle to nema smisla. Guraš debatu sa pogrešnim pretpostavkama za razliku od tebe.

Ne bih se čudio da prodaju 501-505 (iako mislim da neće, ali o tom potom), a ako su u Podsusedu NG 312 zasad ostali ne znam zašto onda tako ne bi bilo i sa 506-525, do neke sljedeće nabavke...

Nitko ne kaže da se prodaja planira do jesenskog voznog reda ali nitko ni ne očekuje da će uskoro biti novih buseva tako da je svejedno da li prodaja kreće sutra ili za godinu dana. Koliko mene pamćenje služi rečeno je da će se prodavati kockice od 501 do 515 a ne 501-505 kao kak ti kažeš kaj znači da bi ih trebalo ostati 10 kom a to je po mom mišljenju definitivno premalo i to znači da ne guram debatu s pogrešnim pretpostavkama za razliku od tebe koji cijelo vrijeme u priču uvlačiš APP i NG 312..
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 16, 2009, 00:10:53
Priča se da se iduće godine kupuje još novih autobusa!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Irisbus Citelis u Kolovoz 16, 2009, 10:49:57
Prolazim povremeno kraj APD i vidim hrpu buseva kao što ste već napomenuli za prodaju iz APD i APP.
Je li možda netko od vas ima slika i je li točno zna o kojim se modelima i gb-ovima radi?

Iz APD:
MB O 305 G

Iz APP:
MAN SG 220,
MAN NG 272,
MAN SL 202,
MAN SG 24,
NM 152.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Daniel u Kolovoz 16, 2009, 15:17:59
Citat:Priča se da se iduće godine kupuje još novih autobusa!

Kaj idemo trošiti još para? Netko mora da je izvukao veliku korist od kupovina svih tih buseva da želi zaraditi još mala.

5 godina nije bilo poštenih nabavki autobusa i sad odjedanput nismo zadovoljni ni s 200 i neš novih buseva!
Ako ih misle kupiti još , očigledno je da se žele riješiti svih buseva pobojanih u plavo-krem kombinaciju.

Ja se nadam da će to ostati sam na pričama. (ljubitelj sam kockica i želim ih još par godina gledati na cestama ;D)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 17, 2009, 12:32:22
Citat: Irisbus Citelis  u Kolovoz 16, 2009, 10:49:57
Prolazim povremeno kraj APD i vidim hrpu buseva kao što ste već napomenuli za prodaju iz APD i APP.
Je li možda netko od vas ima slika i je li točno zna o kojim se modelima i gb-ovima radi?

Iz APD:
MB O 305 G

Iz APP:
MAN SG 220,
MAN NG 272,
MAN SL 202,
MAN SG 24,
NM 152.

E kad bi bilo tako kako si napisao... :'(

SG 220 AM -Izrezani svi prije mjesec-dva dana
SG 242 -Također zadnja 4 izrezana pred mjesec dana
NG 272-Svi osim 123 (12 komada) na prodaju(g.b 122,124-134)
SL 202-5  komada na prodaju došli iz AP VG(g.b 841-844+859 ex APP g.b 92)
NM 152-Najvjerjatnije i oni idu na prodaju(g.b 18,19,20)*
EL 262-Došli na prodaju svi osim g.b 43(rashod APP),(g.b. 860-863,865-871 ex APP g.b41-42,44-52)
SL 222-Došao iz APVG na prodaju prvi "Turčin" proizveden(potreban popravak getribe izbacuje iz 5. i 6. brzine)

*Jedan na popravku u ARZ-u
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Kolovoz 17, 2009, 19:07:29
mali ispravak nije potreban popravak getribe jer je popravljena nakon 7 mj. što je stajao popravljen registriran i sad ćeka novog vlasnika gb.840
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 17, 2009, 22:50:16
Još malo ispravaka sva 3 NM152 su a ARZ-u , 840 ispravan / uređen mjenjač i retarder / 4  EL novijih bili u AS Podsused na uređenju / gledali ih Vukovarci /
A sada navodno svi NG 272 idu nazad u AS Podsused napraviti Periodični pregled jer su još registrirani
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 17, 2009, 22:56:43
Sad ću ja tebe ispraviti, 4 starija EL-a su bili u AS Podsusedu ;)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 19, 2009, 05:25:56
Ti stariji su u biti noviji jer su gen.uredjeni mjenjači i motori po su odabrali Vu baš njih a i obojani u skroz plavo / vjerojatno i malo pokrpani limovi ne tako davno / jedina sporna stvar na tim Eurobusima je zadnja razvodna ploča elektronike smještena u zadnjem lijevom kraju vozila 
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 19, 2009, 12:12:13
Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 23:58:46
Citat: Ivan  u Kolovoz 15, 2009, 14:16:47
Citat: igor 409  u Kolovoz 15, 2009, 12:20:49Kad pričamo o APD ako nema kockica  osim Citara i Citelisa nema drugih zglobnih buseva (valjda se neće vraćati O 305 G) a NG 312 su u APP tako da nisu iz ove priče.
Ne razumijem, kako nisu dio ove priče? Pričamo o slanju autobusa bez klime i o prodaji starih autobusa, itekako su dio ove priče kad su ekvivalent dubravskim kockicama.

Ja ne razumijem kako NG 312 koji su u APP mogu imati veze sa O 405 GN2 koji su u APD i brojem buseva u APD. Ako me nisi dobro pratio ja sam pisao samo o kockicama i APD.
Znači da utvrdimo gradivo: U APP se od zglobnih buseva nalaze MB Citaro G, MAN NG 312 i MAN NG 313 te od dolaska Citara APP ima višak buseva tako da NG 312 više stoje nego voze. APD u voznom parku ima MB Citaro G, MB O 405 GN2 i Iveco-Irisbus Citelis koji imaju problem sa punionicom plina tako da je većina kockica u prometu bez obzira na dolazak Citelisa. Prije nego napišeš da bi APP mogao u APD poslati pokojeg Citara (koji su tamo višak) vjeruj mi to se neće dogoditi jer prošlost nas uči da je APD uvijek prolazio gore od APP-a i prije će svi NG 312 stajati neiskorišteni u Podsusedu a Dubrava slati O 305 G nego da APP da koji bus u APD.

Citat:A tko kaže da su planirane za prodaju do jesenskog voznog reda? To je besmislica, tko kaže da će ih i poslije prodavati u nekim opakim brojevima? Nije nitko tako glup da se riješi svih kockica, to bi značilo da se za pedesetak O 305 G i O 405 GN nabavilo pedesetak novih autobusa, a očito se ide na povećanje voznog parka, dakle to nema smisla. Guraš debatu sa pogrešnim pretpostavkama za razliku od tebe.

Ne bih se čudio da prodaju 501-505 (iako mislim da neće, ali o tom potom), a ako su u Podsusedu NG 312 zasad ostali ne znam zašto onda tako ne bi bilo i sa 506-525, do neke sljedeće nabavke...

Nitko ne kaže da se prodaja planira do jesenskog voznog reda ali nitko ni ne očekuje da će uskoro biti novih buseva tako da je svejedno da li prodaja kreće sutra ili za godinu dana. Koliko mene pamćenje služi rečeno je da će se prodavati kockice od 501 do 515 a ne 501-505 kao kak ti kažeš kaj znači da bi ih trebalo ostati 10 kom a to je po mom mišljenju definitivno premalo i to znači da ne guram debatu s pogrešnim pretpostavkama za razliku od tebe koji cijelo vrijeme u priču uvlačiš APP i NG 312..
E sad bi i ja tebe mogao malo ispraviti gdje ti radnim danom vidiš O 405 GN2 osim na Borongaju i K.Trgu gdje ih ima sve manje umjesto njih su tamo O 530 G a na borongaju su na 231 Citelisi.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: igor 409 u Kolovoz 19, 2009, 14:59:57
Skoro uvijek po jedan na 210, 212, na Glavnom me nema ali čitam da se pojavljuju i na 220 i 221.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Kolovoz 19, 2009, 16:35:30
Evo danas je jedan na 218.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Kolovoz 19, 2009, 17:51:56
gb.507 danas na liniji 221
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: igor 409 u Kolovoz 19, 2009, 20:39:14
Citat: mansg313  u Kolovoz 19, 2009, 12:12:13
E sad bi i ja tebe mogao malo ispraviti gdje ti radnim danom vidiš O 405 GN2 osim na Borongaju i K.Trgu gdje ih ima sve manje umjesto njih su tamo O 530 G a na borongaju su na 231 Citelisi.
Svaka čast na tvojoj zainteresiranosti za autobuse ali daj shvati da u ničijim očima nećeš ispasti pametniji ako nakon kaj te nekoliko forumaša pokušalo spustiti na zemlju i reći ti da trkeljaš gluposti glumiš advokata nekih od aktivnijih forumaša. Nebi vjerovao ali i oni su samo ljudi i mogu ponekad biti u krivu a između ostalog znaju se i sami braniti. Ako si zaboravio nešto slično sam ti već napisao jer si mi već pokušavao soliti pamet kao uostalom još nekima ali to očito kod takvih kao ti ne pomaže no mlad si pa još ima nade za tebe.

Inače za tvoju informaciju ili ljepše rečeno, da sada ja Tebe ispravim osim kaj se kockice može vidjeti na Kvatriću i Borongaju na svoje oči sam danas vidio 506 na 234, 507 na 221 (ovo je i MAN19464 vidio), 508 i 511 na Branimirovoj (izvanredna linija kao zamjena za tramvaje do TŽF a nebi vjerovao i za to treba buseva), 515 je bio na 222, Tamlover je vidio jednog na 218 a ja sam vidio još jednog parkiranog na Glavnom a vjerojatno ni to nije sve jer voze na 269 a vjerojatno ih ima i na nekim od linija kao 206, 210, 212, 215, 217, 219, 220, 231, 268 tako da ispada da opet mlatiš bez ikakve veze.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 19, 2009, 23:12:28
Bila je jedna kockica danas i na 234.

mansg313 piše gluposti, kao i obično.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 20, 2009, 12:31:33
Citat: igor 409  u Kolovoz 19, 2009, 20:39:14
Citat: mansg313  u Kolovoz 19, 2009, 12:12:13
E sad bi i ja tebe mogao malo ispraviti gdje ti radnim danom vidiš O 405 GN2 osim na Borongaju i K.Trgu gdje ih ima sve manje umjesto njih su tamo O 530 G a na borongaju su na 231 Citelisi.
Svaka čast na tvojoj zainteresiranosti za autobuse ali daj shvati da u ničijim očima nećeš ispasti pametniji ako nakon kaj te nekoliko forumaša pokušalo spustiti na zemlju i reći ti da trkeljaš gluposti glumiš advokata nekih od aktivnijih forumaša. Nebi vjerovao ali i oni su samo ljudi i mogu ponekad biti u krivu a između ostalog znaju se i sami braniti. Ako si zaboravio nešto slično sam ti već napisao jer si mi već pokušavao soliti pamet kao uostalom još nekima ali to očito kod takvih kao ti ne pomaže no mlad si pa još ima nade za tebe.

Inače za tvoju informaciju ili ljepše rečeno, da sada ja Tebe ispravim osim kaj se kockice može vidjeti na Kvatriću i Borongaju na svoje oči sam danas vidio 506 na 234, 507 na 221 (ovo je i MAN19464 vidio), 508 i 511 na Branimirovoj (izvanredna linija kao zamjena za tramvaje do TŽF a nebi vjerovao i za to treba buseva), 515 je bio na 222, Tamlover je vidio jednog na 218 a ja sam vidio još jednog parkiranog na Glavnom a vjerojatno ni to nije sve jer voze na 269 a vjerojatno ih ima i na nekim od linija kao 206, 210, 212, 215, 217, 219, 220, 231, 268 tako da ispada da opet mlatiš bez ikakve veze.
Na 221/3(povlačenje u 17:xx) je 507 a inače je Citelis,na T.S koju si spomenuo su 5 v.r i jučer su bili sve O 405 GN,oba vr na 219 su  O 530 G E4,na 212 i 217 su ovih dana bili večinom O 530 G I. gen.kao i na 206 i 210 u kombinaciji sa O 405 GN,Tog kojeg je Tamlover vidio je vjerojatno 218/2(19:15 Garaža) na 222 i 107 su večinom Citelisi dok su na 268 u večini slučajeva O 530 G E4.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 20, 2009, 13:44:13
Citat: mansg313  u Kolovoz 20, 2009, 12:31:33
212 i 217 su ovih dana bili večinom O 530 G I. gen.kao i na 206 i 210 u kombinaciji sa O 405 GN
'Ajde ne izmišljaj, na 206 i 210 obično voze zglobni Citelisi, a i na 212 su Citelisi obično 2 od 3 komada.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 21, 2009, 12:23:06
Citat: Ivan  u Kolovoz 20, 2009, 13:44:13
Citat: mansg313  u Kolovoz 20, 2009, 12:31:33
212 i 217 su ovih dana bili večinom O 530 G I. gen.kao i na 206 i 210 u kombinaciji sa O 405 GN
'Ajde ne izmišljaj, na 206 i 210 obično voze zglobni Citelisi, a i na 212 su Citelisi obično 2 od 3 komada.
O čemu ti pričaš na 212 je uvrh glave 1 plinaš i to radnim danom a vikendom su isključivo Citari recimo prošlu nedjelju su bili 1:539,2:534,3:550 a ovog 3. je osobno Nina vozila za 206 i 210 nisam siguran pa neču govoriti ali koliko sam ih vidio u zadnjih par tjedana bili su Citari u kombinaciji sa plinašima
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 21, 2009, 12:32:49
Citat: mansg313  u Kolovoz 21, 2009, 12:23:06
Citat: Ivan  u Kolovoz 20, 2009, 13:44:13
Citat: mansg313  u Kolovoz 20, 2009, 12:31:33
212 i 217 su ovih dana bili večinom O 530 G I. gen.kao i na 206 i 210 u kombinaciji sa O 405 GN
'Ajde ne izmišljaj, na 206 i 210 obično voze zglobni Citelisi, a i na 212 su Citelisi obično 2 od 3 komada.
... 206 i 210 nisam siguran pa neču govoriti ali koliko sam ih vidio u zadnjih par tjedana bili su Citari u kombinaciji sa plinašima
A gore si napisao da su na 206 i 210 Citari u kombinaciji sa O 405 GN. Al' ga baljezgaš, pa to je strašno.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Kolovoz 21, 2009, 12:38:59
Citat: Ivan  u Kolovoz 21, 2009, 12:32:49
Citat: mansg313  u Kolovoz 21, 2009, 12:23:06
Citat: Ivan  u Kolovoz 20, 2009, 13:44:13
Citat: mansg313  u Kolovoz 20, 2009, 12:31:33
212 i 217 su ovih dana bili večinom O 530 G I. gen.kao i na 206 i 210 u kombinaciji sa O 405 GN
'Ajde ne izmišljaj, na 206 i 210 obično voze zglobni Citelisi, a i na 212 su Citelisi obično 2 od 3 komada.
... 206 i 210 nisam siguran pa neču govoriti ali koliko sam ih vidio u zadnjih par tjedana bili su Citari u kombinaciji sa plinašima
A gore si napisao da su na 206 i 210 Citari u kombinaciji sa O 405 GN. Al' ga baljezgaš, pa to je strašno.
Osobno nisam bio na 210 ima mjesec dana sigurno a kad sam bio bili su Citari+GN+ 1 Citelis a sad jel se šta promjenilo...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 21, 2009, 21:43:33
Počelo je "poklanjanje" oni Eurobusi iz AS Podsused danas bili u ARZ-u malo krpanje oplate oko motora i ekspresno bojanje popravljenih dijelova idu za Vu u pon.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 22, 2009, 07:58:43
Hm, 44-47 idu dalje, a 41 i 42 ostaju? OK, TAZ-ova unutrašnjost u 42 je stvarno očajna ispod svake razine, ali 41 se solidno držao... No, ako im na kraju ne ostane nikakva budućnost nego da budu dijelovi ili košnice, turistički autobusi i slične gluposti, meni bi bilo draže da 41 sačuvaju kao muzejski bus, makar bio jedini bez funkcionalnog displeja (a i to bi se moglo srediti kad ima ovih koji odlaze u gradove gdje se displeji ne koriste)... Ipak je prvi gradski bus proizveden u samostalnoj Hrvatskoj, a ni prije ih nije bilo baš puno proizvedenih u Hr, k tome niti jedan nije sačuvan... Ili je možda 42 bolji izbor (no, da, teško je reći koji je stariji od njih dva...), samo bi se oko njega malo više trebalo truditi oko unutrašnjosti, ali barem mu je limarija bolja od jadne Eurobusove, ma možda je zapravo i bolji izbor...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 22, 2009, 12:21:51
44 i 47 su ista serija te zato idu zajedno, 41 i 42 su prototipovi tako da će njih možda jedan po jedan nekome uvaliti.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Kolovoz 22, 2009, 22:08:37

E sad bi i ja tebe mogao malo ispraviti gdje ti radnim danom vidiš O 405 GN2 osim na Borongaju i K.Trgu gdje ih ima sve manje umjesto njih su tamo O 530 G a na borongaju su na 231 Citelisi.




Što se tiče terminala Borongaj, od tamo su izbačeni novi Citari G (koji su odmah po dolasku znali voziti na 231 i 269) jer su znali zapinjati pri prelasku preko tramvajske pruge koji je jako neravan. U novije vrijeme na 231 vozi Citelis kojem se to ne događa, a isto tako i na voznom redu 269 koji nije cjelodnevni jer takvi rade veliku dnevnu kilometražu pa voze O-405 GN.
Što se tiče Citara na Kv.trgu, nedavno je stigla direktiva (politička) da se na liniju 217 disponiraju isključivo novi Citari G (sličan slučaj kao s linijom 268 u travnju). Prometnici ipak tamo švercaju starije Citare G, barem na onim voznim redovima koji voze za Struge gdje je očajna cesta.
U zadnje sam vrijeme dosta vozio 269 s dobrim, starim kockama i mogu samo reći da je gušt voziti bus koji ide kad mu daš gas u usporedbi s ovim novim kantama (prvenstveno Citelis, a izuzimam Lion´s City), pa mu čak i po ljetnim vrućinama oprostiš nedostatak klime. Daj Bože da kocke ostanu što duže!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Kolovoz 22, 2009, 22:26:24
Ja kockice o405GN samo viđam na 269 u vr zajedno sa Citelisima...sve ih manje :-\
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Daniel u Kolovoz 23, 2009, 01:13:10
Citat:Daj Bože da kocke ostanu što duže!

Amen!!!

10 godina sam se njima vozio na 231 , sječam se kad su došle na 231 nakon produžetka Branimirove (dotad su vozili solo i okretali se u rikverc u ulazu na parkiralište) i ti busevi su daleko najbolji u ZET-u (možda malo pretjeravam ali meni jesu ;D)

Joj , kad bi ih se moderniziralo i ugradilo klimu bili bi nebo za Citelise!!!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: sokre u Kolovoz 25, 2009, 11:00:45
Izgleda da je počelo poklanjanje / prodaja.. Jučer oko 18.30 na autoputu Zagreb - Lipovac kod Slavonskog Broda vidio sam dva MAN Eurobusa u pratnji servisnog kombija..
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Kolovoz 26, 2009, 00:16:57
Otpratili smo iz Zg ex.44 i 45 Man EL 262 (za sada) za Vukovar / sretno stigli /
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 26, 2009, 00:32:08
Jesu li prodani ili poklonjeni i kad idu 46 i 47?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Kolovoz 26, 2009, 10:42:35
Dobro će doći ti naši razvaljeni busevi za poklanjanje u Bandićevoj predsjedničkoj kampanji. Nakon što je stari vatrogasni TAM 110 otišao u Tisno i jednako takvi jadni apšisali pauk TAM 130 u Biograd.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Kolovoz 26, 2009, 18:38:32
Upravo sad na RTL-u u vijestima spomenuto da su poklonjeni dva autobusa u Vukovar i ova dva TAMića  :D :D
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tomekk u Kolovoz 26, 2009, 19:03:36
Citat: Majstor  u Kolovoz 26, 2009, 00:16:57
Otpratili smo iz Zg ex.44 i 45 Man EL 262 (za sada) za Vukovar / sretno stigli /

Jednog takvog sam vidio u ponedjeljak oko podneva na autocesti za Slavonski Brod na zaustavnom traku, gb kao ni ostale detalje ne znam ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Kolovoz 26, 2009, 19:06:22
neznaju se gb. jer su izbrisani jedino se unutra vidi ex br. pa će nam neko od vukovaraca javit.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Kolovoz 26, 2009, 22:57:26
Ljudi moji ovo me plaši koliko je režirano....

Volio bih vidjeti autobuse. Jel piše da se radi o poklonu GRADA il ne piše ništa a priča se da je poklonio gradonačelnik? Najgore što nam se moglo dogoditi da je grad=gradonačelnik a mi ko najbolji robovi ispunjavamo sve moguće zamisli i dobro financiramo režiju.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: netko u Kolovoz 26, 2009, 23:47:47
Citat: tamlover  u Kolovoz 26, 2009, 22:57:26
Ljudi moji ovo me plaši koliko je režirano....

Volio bih vidjeti autobuse. Jel piše da se radi o poklonu GRADA il ne piše ništa a priča se da je poklonio gradonačelnik? Najgore što nam se moglo dogoditi da je grad=gradonačelnik a mi ko najbolji robovi ispunjavamo sve moguće zamisli i dobro financiramo režiju.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bandic-zeli-biti-pobjednik-a-ne-predsjednicki-kandidat.html (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bandic-zeli-biti-pobjednik-a-ne-predsjednicki-kandidat.html)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 27, 2009, 08:42:35
Još će zaključiti da nam ni svi novi nisu trenutno baš tako jako potrebni pa ih do izbora posuđivati naokolo.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Kolovoz 27, 2009, 09:45:35
Tko je na kraju poklonio te autobuse i kome?
Da li ih je poklonio Grad Zagreb ili Bandić i da li ih je poklonio Gradu Vukovaru ili Čazmatransu?

Ja osobno nemam ništa protiv takve geste, ako će ti još relativno dobri autobusi (koje ionako teško da će netko kupiti) pomoći Vukovarcima koji su prošli ratni pakao, a Vukovar se nikako ne može oporaviti od tih strahota, dok je prije rata bio jedan od najrazvijenijih gradova bivše države (npr. imao je više radnih mjesta nego radne snage). No koliko je u redu da netko to koristi kao osobnu promociju (Bandić je inače već omiljen u Vukovaru jer je "financirao" spomen-dom na Ovčari). Isto tako, poklon napaćenom Gradu na kraju ispada kao poklon dioničkom društvu koje je na tržištu, ima svoje vlasnike i na kraju monopol gradskog prijevoza u VU.
Kad bih bio na Bandićevom mjestu i odlučio se za takav korak, u suradnji s ondašnjim gradonačelnikom predložio bih osnivanje gradske tvrtke za obavljanje gradskog prijevoza i poklonio sve otpisane autobuse iz žice u Mandlovoj. Ima ih vjerojatno sasvim dovoljno za potrebe Vukovara i bili bi sasvim dobri za početak rada, a Vukovar bi dobio vlastitu tvrtku za gradski prijevoz kao što ZG ima ZET, RI Autotrolej i sl.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 27, 2009, 09:59:54
Ja nemam ništa protiv ni da završe kod Čazmatransa iako je d.d., samo bi trebali završiti kao poklon Grada Zagreba Gradu Vukovaru, a Vukovar ih onda može dati Čazmatransu umjesto subvencija.

To mi se čini jedini pravilan način, iako se ne bih nimalo čudio da je Bandić sa njima izveo razne muljaže, radio je i puno gore stvari, a, kako rekoh, ne bih se čudio da i novi autobusi ili još potrebni korisni stariji na par mjeseci ili trajno završe tko zna gdje na tko zna koji način, pa već ih šalje u Goricu u prilično nejasnom aranžmanu.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ipiljek u Kolovoz 27, 2009, 15:47:58
A tko zna...da SDP nije pobijedio u Vukovaru, pitanje dal bi ti autobusi sad završili tamo.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 27, 2009, 16:13:57
Mislim da to nema veze jer Bandić nema neke veze sa SDP-om, to dvoje nije baš spojivo. Ugl. i prije dok je HDZ bio u Vukovaru na vlasti tamo su završili neki ZET-ovi TAM-ovi tako da nije prvi put.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Kolovoz 27, 2009, 20:25:38
Citat: ipiljek  u Kolovoz 27, 2009, 15:47:58
A tko zna...da SDP nije pobijedio u Vukovaru, pitanje dal bi ti autobusi sad završili tamo.

I kad bi bio predsjednički kandidat ne bi bio SDP-ov jer ta stranka već ima kandidata. Za mene je sramota što na autobusu ne piše da je dar Grada Zagreba, ili dar Zagrepčana!! U Vukovaru bi takav natpis puno značio jer još uvijek navlači svak na svoju stranu, a pogotovo što se osjećaju zaboravljenima.

Ako nam se u Zagrebu mažu oči na displayima u tramvaju da smo si sami kupili tramvaje (bez obzira što su plod mašte i hira gradonačelnika) i što možemo misliti da smo si sami kupili bar 100 autobusa viška onda možemo bit i uvrijeđeni što nigdje ne piše da smo autobuse MI darovali - i on skupa s nama kao dio tog MI.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Kolovoz 27, 2009, 22:08:40
Evo i slika, kakva takva

http://vukovarblog.bloger.hr/post/zagreb-vukovaru-donirao-autobuse-zimovanja-i-uredjaj-za-mjerenje-peludi-u-zraku-/1690761.aspx (http://vukovarblog.bloger.hr/post/zagreb-vukovaru-donirao-autobuse-zimovanja-i-uredjaj-za-mjerenje-peludi-u-zraku-/1690761.aspx)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 28, 2009, 09:36:59
Evo i prvih prigovora.

Inače, nisam protiv donacije kad se radi o samo dva busa (ne bi mi smetalo ni da je 4 ili 6), ali poludio sam kad je Tolić spominjao "neke" autobuse stare 28 godina i ostale spremne za otpad jer to zvuči kao manipulacija, kakve veze takve uništene krntije imaju s ovim da bi ih trebalo spomenuti??? >:( Zvuči kao da su ih Vukovarci izvukli sa smetlišta... Ovi su stari jedva 12, kvragu, a ne 28, a ni slični par godina stariji od njih nisu na otpadu nego čekaju prodaju.


http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/67678/Default.aspx (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/67678/Default.aspx)

Citat:Josip Kregar: Donacije na rubu zakona

Član Uprave Holdinga i direktor ZET-a tvrdi da autobusi donirani Vukovaru više nisu vlasništvo Zagrebačkog holdinga.

SEnD Nakon što smo kupili nove autobuse, stare - od kojih su neki proizvedeni i prije 28 godina - otpisali smo i poslali u rezalište na otpad. Ljudi iz Vukovara su došli i odabrali dva koja bi njima mogla koristiti idućih godinu ili dvije, dok se ne oporave – pojasnio je Tolić.

Prof. dr. Josip Kregar, pak, dovodi u pitanje cjelokupni sustav donacija u Zagrebu.

- Mislim da se tu sustavno ide na granicu zakonitosti ili s drugu stranu toga, pogotovo kad je riječ o novčanim donacijama, koje se često dodjeljuju bez programa donacija i mimo propisanoga postupka prijave – tvrdi Kregar. SDP-ov vijećnik u zagrebačkoj Skupštini Igor Rađenović smatra kako bi najbolje bilo da se javno objave sve donacije Zagreba i Zagrebačkog holdinga kako bi se skinule sve sumnje.


Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Kolovoz 28, 2009, 09:58:34
Evo i malo glupih naslova koji nemaju veze s vezom...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/33486/Bandic-dijeli-vozila-koja-bi-isla-na-otpad.html (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/33486/Bandic-dijeli-vozila-koja-bi-isla-na-otpad.html)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tamlover u Kolovoz 28, 2009, 19:39:51
Pa kad Tolić priča nepovezano i bez smisla onda je svašta moguće...
Da neupućenom novinaru pokažem MAN-a starog 6-7 godina i kažeš mu da je za otpad on će onda to i napisati. Takvih je barem 50% u novinarstvu, pogotovo su česti na tzv news portalima koji su poput koševa za smeće...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Rujan 02, 2009, 16:14:52
I Gbr ex 47 spreman za Vukovar ;  pobojana desna  strana,felge,generalno očišćen promjenjena desna šofer šajba itd
Stiže slijedeći
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Rujan 02, 2009, 16:16:25
A šta je sa 46 zapelo?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Rujan 03, 2009, 15:34:56
OK, određeni dio očito poklanjaju, ali nije mi jasno zašto sada ostatak ne prodaju, pošalju na javno nadmetanje ili nešto slično (holding svako malo objavljuje nadmetanja višak manjih vozila), ovako dok mjesecima trunu na suncu i kiši sigurno nisu nikome od koristi.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Rujan 03, 2009, 15:38:23
A je li i 47 (i 46 ako će ići) poklon ili je prodan? Pretpostavljam da je prodan, da je poklon sumnjam da bi Bandić oklijevao slikati se ispred još jednog dodatnog...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Rujan 14, 2009, 23:09:03
Danas sam bio do Dubrave pa evo stanja O305G:

U žici čekaju rezanje:

SL202: 845 i 856(ex90)
O305G: 705, 708, 718, 722, 723, 724, 731, 735

-ovi su očito bili lošiji O305G

Koliko znam, u ZET-u će ostati 2 ili 3 O305G, vjerojatno će služiti kao radni autobusi(tipa kad su SIsvete kao bus na terminalu u kojem se griju vozači i sl.)
Ostali idu izgleda na prodaju/poklanjanje

Ovi koji čekaju poklanjanje/prodaju su:

SL202: 841,842,843,844,859(ex92)
SL232: 840
EL202: 860(ex41), 861(ex42)
EL262: 866(ex50),867(ex51),868(ex52),870(ex48),871(ex49) -- prvi put da sam danas vidio 867 kao takvog, taj bus ja barem se sjećam kao gbr51, jer on je tek prije nego što je ovdje odveden dobio ovaj gbr
NG272: njih mi je bilo najtužnije gledati danas, toliko su me vozili u zapadnom djelu grada, zadnjih 15 godina bili u službi, bili su poznati po kvarovima i zapaljenjima, ali moji zapaljivi su mi stvarno ostali pri srcu.. znam da je naš zetovac rekao dok ih je vozio još proljetos da su 130,131 i 134 u stvarno dobrom stanju dok ovi ostali prilična koma(neodržavanje je učinilo svoje); sad tamo stoje znači 122,124-134 i uz njih su desetak godina stariji O305G za prodaju
O305G: među NG-ima272 su sparkirani 725 i 733(izgledaju stvarno dobro, tip top), a malo dalje, uz samu južnu žicu tramvajskog spremišta stoje 715,717,719 i još 4 ili 5 komada koji su mi bili predaleko za vidjeti gbr. BTW 715 mi izgleda prilično loše, ali možda izgled vara.

Na njemačkim stranicama sam našao par O305G koji se prodaju u Njem. i tamo za njih prilično uščuvane traže oko 5000 Eura..
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Rujan 14, 2009, 23:17:27
Iza su bez tablica kod radione
710 i 730 bez tablica:
pored njih je kockica 520 (sa novom regom)
707 je u radioni bio

mene zanima gdje je 729 jer je on prošle godine bio u  SIsvetama kao 'odmornica'
a uostalom sam jako zadovoljan njime,725 i 733
znači 713,714 i 726 bi trebali biti iza 715, 719 i 717 u onome redu...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Rujan 15, 2009, 10:18:10
729 bio je stvarno avion, prije par godina vozio ga je do penzije na liniji 269 u ranoj službi vozač koji je u ZET-u odradio za volanom preko 37 godina (ukupnog čistog staža bez enificije imao je debelo preko 40 godina). Zbog toga je 729 kao jedan od boljih buseva imao i malo bolji tretman, jednom je ostavljen u garaži da bi se sredilo grijanje koje je nakon toga bilo savršeno što baš i nije bio čest slučaj kod ovog tipa busa.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Rujan 24, 2009, 00:45:45
pozdrav svima novi sam tu pa neznam kako tocno sve ovo funkcionira.čitao sam malo o odlasku zetovih autobusa u druge gradove a posto sam ja iz vu htio sam samo javit ida su autobusi stigli i da su vec stavljeni u puni pogon i vec voze jedan na gradskim a jedan na prigradskim relacijama ,nemogu vam reci zetov g.b. jer su obrisani,zasad su jos u zetovoj plavoj boji dali ce ih nasi obojati to cemo vidit kroz koji mjesec.ako vas jos nesto zanima ili kakva slika u sadašnjem stanju javite.za sada toliko pozdrav
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Rujan 24, 2009, 00:47:54
P.S i hvala sto ste ih poslali
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Rujan 24, 2009, 00:53:37
nama ce jos svakako dobro doci s obzirom na postojece stanje gradskih autobusa
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Rujan 24, 2009, 01:03:38
Ja sam čuo da će 707 i/li 729 biti poklonjen u Vukovar  8) uživaj ak je istina!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Rujan 24, 2009, 01:11:58
hvala ni inf.posto neznam vase autobuse po garaznim brojevima dali mi mozes reci o kakvom je tipu i modelu autobusa  riječ i dal je obican ili zglobni autobus.

P.S.ako ovako nastavite darivat jos cemo mi u vu imat prijevoz ko new york
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Rujan 24, 2009, 01:18:31
707 ti je Mercedes-Benz O305G 1984. godine iz Mainza
729 ti je Mercedes-Benz 0305G 1985. godina iz Mainza
uglavnom ovo su dva najbolje održavana takva tipa u Zagrebu
autobusi su ti zglobni:
http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_6301-B707.jpg (http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_6301-B707.jpg)
http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_2858-J7292.jpg (http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_2858-J7292.jpg)

napominjem još jednom da sam čuo. sad tko zna jeli je istina.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Rujan 24, 2009, 18:22:08
Citat: buSHunter795  u Rujan 24, 2009, 01:18:31
707 ti je Mercedes-Benz O305G 1984. godine iz Mainza
729 ti je Mercedes-Benz 0305G 1985. godina iz Mainza
uglavnom ovo su dva najbolje održavana takva tipa u Zagrebu
autobusi su ti zglobni:
http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_6301-B707.jpg (http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_6301-B707.jpg)
http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_2858-J7292.jpg (http://i545.photobucket.com/albums/hh387/bushunter/NEW%20STUFF-BUS/ZG_2858-J7292.jpg)

napominjem još jednom da sam čuo. sad tko zna jeli je istina.
Oprosti tu si u krivu ti autobusi od kad su došli u ZET nisu održavani kako spada kao i sve drugo šta je ZET kupio( uzmi za primjer NL 263 iz 99 koji su došli u to vrijeme kad i oni), a oni i NL-ovi  su preživjeli zato jer su kvalitetno napravljeni...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Rujan 29, 2009, 13:57:53
Objavljen je javni poziv za prodaju:
2* EL 262 F
1* 0305G
8* NG 272
Prilog: tekst poziva i popis buseva
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: voznik u Listopad 01, 2009, 22:35:49
Ali nije mi jasno, kako mogu imati O305G i NG272 isti V/N i reg. tablice.  :o :o :o

Više u prilozi...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ipiljek u Listopad 01, 2009, 23:33:56
To sa tablicama nije novo o tome je već bilo govora na forumu, ali za šasiju neznam..... ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Listopad 02, 2009, 08:25:54
Izgleda da su cijene dosta realne, koliko sam gledao na njemačkim stranicama, čini se da su polovni autobusi malo poskupili zadnjih godina, kriza je ipak. Isto dokazuju da ovi autobusi (ne računam O 305 G koji su ipak krame koliko god bili kvalitetni) još itekako vrijede i da se ZET razbacivao novom kupovinom, pa se sad guši u dugovima...


Samo nije mi jasno kako to idu prodavati sa fiksnim cijenama i zaprimanjem ponuda ponuđača kad sve slične stvari Holding prodaje tako da objavi dražbu - ne sa fiksnom nego sa najnižom cijenom, a zainteresirani kupci nude više, roba ide najboljem ponuđaču... Ne razumijem kako bi trebali moći izabrati koja je bolja od dvije jednake ponude.

Isto, ovaj O 305 G VIN-om MAN A11 je užas, k'o tu koga j...? Ili su samo nesposobni sastaviti listu... I zašto ostatak isto nije ne prodaju, nego baš sam ovi primjerci???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Listopad 02, 2009, 14:56:09
Nešto se priča da 707 ide u Vukovar - nisam siguran da li u gradski prijevoz ili u neku firmu za prijevoz radnika.

P.S. priča se, pa nek se tako i shvati
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mansg313 u Listopad 04, 2009, 16:16:31
ex 869
(http://i632.photobucket.com/albums/uu43/m001/DSC04696.jpg)
Tu je i još jedan
(http://i632.photobucket.com/albums/uu43/m001/DSC04697.jpg)

(http://i632.photobucket.com/albums/uu43/m001/DSC04698.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Listopad 19, 2009, 15:06:33
Prošao je 15., zna li netko kako je natječaj završio?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: haki u Listopad 30, 2009, 21:54:26
ZET je ponovno objavio natječaj za prodaju rabljenih autobusa :


http://www.zet.hr/vijesti/novosti/javni-poziv-za-prikupljanje-ponuda.aspx (http://www.zet.hr/vijesti/novosti/javni-poziv-za-prikupljanje-ponuda.aspx)

Popis se nalazi ovdje :
http://www.zet.hr/media/62279/tablica%20vozila.pdf (http://www.zet.hr/media/62279/tablica%20vozila.pdf)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 18, 2010, 18:12:49
U kojoj fazi su Eurobus 47 i NM152 gb20 koji su uređivani u ARZu za Vukovar?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 18, 2010, 18:17:12
dali to navodno neki autobusi od zeta opet dolaze u vukovar?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 18, 2010, 18:24:04
Onaj EL koji je uređivan je otišao kao i NM152 koji je otišao u Babinu Gredu jel s njim i EL nisam siguran
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 18, 2010, 18:27:34
ja jos nisam vidio nikakve prinove u voznom parku čtz vukovar
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 18, 2010, 18:30:55
U Babinu Gredu? Jel znaš ko ga je kupio? Neki privatnik ili je poklonjen? Nije o tome bilo ništa u novinama..
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 18, 2010, 18:36:53
neznam ko ga je kupio, pretpostavljam neki privatnik nisam cuo da oni imaju prijevoznicku firmu
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 18, 2010, 19:32:54
Navodno ga je Gazda poklonio općini
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Siječanj 19, 2010, 09:33:07
Citat: Majstor  u Siječanj 18, 2010, 19:32:54
Navodno ga je Gazda poklonio općini

Na osnovi izbornih rezultata?

Po meni bi bilo najbolje (nakon što smo solidno riješili vozni park u našoj garaži Velika Gorica) da sve ono iz žice u Mandlovoj damo u Vukovar koliko god im autobusa treba. Ne treba ih ništa ni sređivati jer su su solidnom stanju.
Jedno pitanje - zar Vukovaru ne trebaju zglobni autobusi? Znam da ih je prije rata tamo bilo...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Siječanj 19, 2010, 09:38:09
Pa vjerovatno će svi i bit poklonjeni, ali ne u Vukowar nego tamo di su polučeni najbolji rezultati.  5 u Grude, 3 u Livno, 4 u Duvno, 8 u Bruvno......
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Siječanj 19, 2010, 18:17:30
Citat: Shole  u Siječanj 19, 2010, 09:38:09
Pa vjerovatno će svi i bit poklonjeni, ali ne u Vukowar nego tamo di su polučeni najbolji rezultati.  5 u Grude, 3 u Livno, 4 u Duvno, 8 u Bruvno......
Bruvno je u Lici...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 19, 2010, 18:24:48
prije rata je bilo i vise ljudi u gradu sama tvornica borovo zaposljavala je oko 22 000 ljudi pa je  bila i veca potreba, a danas u borovu iam 1700 ljudi pa je sve jasno,a kad sam se ja vratio bio je jedan zglobni man sg 220 bjelovarskih tablica bio je bijeli sa zelenom prugom nemogu se sjetit al cini mi se da je bio slican ljubljanskim a mozda je i bio njihov ali sada nema ni jednog zglobnog autobusa , iako postoje samo 3 gradske linije na kojima bi mogao voziti,jer pogotovo kad bude pocetak nastave i radnog vremena a također i kraj posla guzve budu velike da se nemoze ni uci u bus,tako da nebi bilo lose imat 2,3 zglobna ako nista bar za špice al mislim da od toga nista jer nemaju vjerojatno pretjeranih zelja za takvim autobusima iako bi bilo fora imat takav bus u ponovo gradu,a sto se tice obicnih buseva od zeta to nebi bilo lose jer kolko vidim ovi zetovi MANovi su non stop u funkciji ,zamijenili su tamove 190a116 na gradskim relacijama pa sad tamovi voze do sela gdje su ti tamovi zamijenili jos starije sanose i tako se to kod nas vrti
ali vjerojatnije je opcija ovo sto shole kaze
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 19, 2010, 18:26:32
ono 1700 ljudi mislim na radnike borova ne na stanovnike borova naselja
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Siječanj 19, 2010, 18:29:22
jel ko zna kolko je  prodano zetovih buseva sad na ovim prodajama zadnjim ovi MANovi EL
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Siječanj 19, 2010, 22:20:59
katastrofa je da gb.840 još uvjek stoji za prodaju a nema boljeg busa za snjeg na brdskim linijama stvarno šteta da se takav bus nekoristi nego nepotrebno trune
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 19, 2010, 23:16:19
Istina još više boli kad se zna da je u 840 novi mjenjač i retarder te uređen motor a od popravka je odvozio 00300 km
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Siječanj 20, 2010, 14:15:36
Citat: Portos  u Siječanj 19, 2010, 18:17:30
Citat: Shole  u Siječanj 19, 2010, 09:38:09
Pa vjerovatno će svi i bit poklonjeni, ali ne u Vukowar nego tamo di su polučeni najbolji rezultati.  5 u Grude, 3 u Livno, 4 u Duvno, 8 u Bruvno......
Bruvno je u Lici...
Pa tamo smo isto odlično prošli  ;)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Siječanj 20, 2010, 19:08:23
Citat: Portos  u Siječanj 19, 2010, 18:17:30
Citat: Shole  u Siječanj 19, 2010, 09:38:09
Bruvno je u Lici...
Pa tamo smo isto odlično prošli  ;)
Niste. Mi smo tamo odlično prošli ;D
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Siječanj 20, 2010, 22:20:41
Citat: Portos  u Siječanj 20, 2010, 19:08:23
Citat: Portos  u Siječanj 19, 2010, 18:17:30
Citat: Shole  u Siječanj 19, 2010, 09:38:09
Bruvno je u Lici...
Pa tamo smo isto odlično prošli  ;)
Niste. Mi smo tamo odlično prošli ;D

Mi nismo (jedino tamo)!!!

P.S. nova tema "izlazne ankete forumaša"? ;)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Siječanj 20, 2010, 23:02:17
Citat: Majstor  u Siječanj 19, 2010, 23:16:19
Istina još više boli kad se zna da je u 840 novi mjenjač i retarder te uređen motor a od popravka je odvozio 00300 km
znao sam samo za mjenjač a da je uređen motor i retarder to nisam znao sad mi je još teže pa to je znači full generalka a i prije te generalke je bio odličan mogu si mislit kako bi sad bio gušt s njim na brdo i nizbrdo po snjegu ali nekim čudom takav bus stoji i ko zna do kada tako. žalosno ali istinito.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 20, 2010, 23:36:50
Motor nije sada al nema mnogo km mjenjači ret sada još da su napravili limariju avion
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 1142007 u Siječanj 23, 2010, 14:06:06
Ide li kaj konačno za moj grad (Osijek) ?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 23, 2010, 14:09:35
Skupite pare pa ide / taj se prodaje /
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 1142007 u Siječanj 23, 2010, 14:15:24
Citat: Majstor  u Siječanj 23, 2010, 14:09:35
Skupite pare pa ide / taj se prodaje /

Šta ni jedan gratis ? Bar nam dajte kojeg sg200, ali zglobnog jer mi nemamo ni jednog !
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 23, 2010, 14:21:10
Bili su ljudi iz Gpp-a gledati autobuse Ng272 , odebrali čini mi se 8 kom ali je zapelo
U Osijeku u Gpp novi direktor / politički naravno / i sve je otpalo
Iza toga Zet angažirao sudskog vještaka da procijeni vrijednost vozila a on nasvirao cijene da tamo i dan danas trunu
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: t4 u Siječanj 29, 2010, 02:00:05
Ti busevi stoje vani na hladnoći, snijegu... jel tko njih upali povremeno?  ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 421 u Siječanj 29, 2010, 08:51:03
Sunce, povremeno!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Ožujak 08, 2010, 00:46:05
U Sisku ništa novo, a ono staro postalo još starije!
Ja znam da se možda ništa s Vukovarom ne može usporediti, ali i ovaj je grad pretrpio svašta, Željezara otišla k vragu, posla nema, ni grad nema novaca, putnika kažu sve manje, djeluje jadno  :'(
Zar se ne bi moglo nešto buseva izvući iz one ZET-ove žice u Mandlovoj (nakon što je par buseva već otišlo u Vukovar) i donirati tom gradu kad je očito da se nikad neće prodati, osobito zglobni koji bi (bar poneki) možda baš u Sisku našli posla (prvi niskopodni u Sisku 16 godina poslije Zagreba? ???).
Znam da bi netko možda pokupio političke bodove, ali građani Siska bi ipak dobili dosta bolje buseve, ne bi ih trebalo ni posebno sređivati kad vidimo što tamo još vozi, ovako samo propadaju parkirani.

Siščani plaćaju karte jer besplatnog prijevoza baš i nema, a voze se još uvijek i u ovome, unatoč tome ne napadaju vozače...
Građani drugog ili trećeg reda, da li je i Sisak u Hrvatskoj?

(http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/2010-3-5116-1.jpg)

(http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/2010-3-5122-1.jpg)

(http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/2010-3-5123-1.jpg)

(http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/2010-3-5108-1.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: goranxxx u Ožujak 08, 2010, 08:26:42
Sisak nikad nebude CUCAK!!!!!!!!!!!!!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Ožujak 08, 2010, 18:22:08
Citat: goranxxx  u Ožujak 08, 2010, 08:26:42
Sisak nikad nebude CUCAK!!!!!!!!!!!!!

Sve je to u redu, ali od toga se ne živi!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 08, 2010, 19:06:32
Ovo sa autobusima u žici više treba riješiti, stvarno je nevjerojatna šteta da tamo stoje dok po Hrvatskoj masovno kruže autobusi stari preko 30 godina.

Usput, koji je vrag ovo sa tako visokim fiksiranim cijenama? Možda i jesu blizu realnih, no očito i nisu jako privlačne, i kako je uopće moguće odabrati boljeg ponuđača prikupljanjem ponuda sa fiksiranim iznosom??? ::|
Treba staviti 50% manju početnu cijenu, pa neka ih se stavi na javnu dražbu gdje će zainteresirani sami dizati cijenu, ako jesu zainteresirani, a nekako mi se čini da bi ih moralo biti ako žele barem malo poboljšati kvalitetu usluge. Barem mi se učinilo da se Holding većine robe rješava dražbom, zašto sad izmišljati toplu vodu, ili, postoji li neki zakon koji za veće vrijednosti to ne dopušta?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Ožujak 12, 2010, 18:47:53
Prodaja je krenula tako žestoko da će autobusi prije biti rastavljeni nego prodani.
Prošli tjedan se NG272 gbr133 pojavio u APP-u te sada s njega skidaju djelove za NG-e 312 koji su slični barem što se plastika i interijera tiče.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Ožujak 12, 2010, 22:24:52
Nešto iz zgloba je uzeto za NG 312 pa će i ostalo koristiti za dijelove
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ipiljek u Svibanj 07, 2010, 21:53:28
Danas kad sam se vraćal s faksa, išel sam slučajno drugim putem i ugledam ZET-ov bus gb. 19.
Bus je sparkiran u jednom dvorištu nekog skladišta u blizini FSB-a.
Kaj on tu radi pojma nemam. :o ???

http://img408.imageshack.us/img408/7721/slika002q.jpg (http://img408.imageshack.us/img408/7721/slika002q.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Svibanj 07, 2010, 21:54:36
Vjerojatno je došao na mjerenja u FSB prije rekonstrukcije  :D
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Svibanj 08, 2010, 23:47:01
tako je radi se projekt već nekoliko puta spominjan oanoramski bus / sa krovom bez stakala itd / pa su ga odvukli bliže sebi
a drugi minić se rasčerupava u ARZ-u po želji faksa
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Svibanj 09, 2010, 09:50:14
Od niskopodnog busa radit panoramski ::|, stvarno genijalno. Što nisu sačuvali još Avtomontažinih ako su mislili da im treba više midija...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Svibanj 09, 2010, 23:33:38
Nema tu logike bio je i gbr 97 isti kao oni Dubrovački pa nisu reagirali sada ovakav prijedlog Mini sa krovam bez stakala jer na niskopodnom busu nosiva rešetka je u krovu
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Svibanj 10, 2010, 16:19:21
Prodaju se i 501-505 (501,502,504,505 po 150 000 a 503 po 40 000 zbog havarije motora)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Svibanj 10, 2010, 20:59:17
Citat: tramvajac 92  u Svibanj 10, 2010, 16:19:21
Prodaju se i 501-505 (501,502,504,505 po 150 000 a 503 po 40 000 zbog havarije motora)
već napisano u temi "Rashodi - info i rasprava" ::|
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ipiljek u Svibanj 13, 2010, 16:32:49
Ponovno.... ::| ::|
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/javni-poziv-za-prodaju-rabljenih-autobusa.aspx (http://www.zet.hr/vijesti/novosti/javni-poziv-za-prodaju-rabljenih-autobusa.aspx)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Svibanj 25, 2010, 18:19:30
Nije ništa prodano jelda?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Srpanj 19, 2010, 15:24:31
Danas je dizalica oko podne teglila gb 132 od Dubrave prema zapadu  ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Grof u Srpanj 19, 2010, 15:35:41
Usfalilo dijelova?  ;D
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: M.A.N. boy u Studeni 07, 2010, 22:47:28
unaprijed isprika moderatorima. znam da su slike vec objavljene na forumu čzt vu, al su također vezane i za ovu temu pa ću ih još jednom objavit i tu. ako procijenite da je nepotrebno slobodno obršite. ostale slike vezane za buseve poklonjene u vukovar pogledajte na forumu čzt vu. hvala

jedan ex zetovac (dok su još bili u original boji)  VU-934-AI

(http://img687.imageshack.us/img687/3281/slika0247800x600.jpg) (http://img687.imageshack.us/i/slika0247800x600.jpg/)

(http://img810.imageshack.us/img810/965/slika0089.jpg) (http://img810.imageshack.us/i/slika0089.jpg/)

a sad u novom ruhu čzt vu VU-600-L (sa izblijedilom reklamom troha dil na stražnjoj strani)

(http://img440.imageshack.us/img440/7311/slika0302800x600.jpg) (http://img440.imageshack.us/i/slika0302800x600.jpg/)

(http://img408.imageshack.us/img408/7622/slika0303800x600.jpg) (http://img408.imageshack.us/i/slika0303800x600.jpg/)

i VU-934-AI  sa grbom grada Vukovara

(http://img253.imageshack.us/img253/4134/slika0305800x600.jpg) (http://img253.imageshack.us/i/slika0305800x600.jpg/)


Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 25, 2011, 20:25:45
Za gbr 44 i 45 znamo da su završili u Čazmatransu Vukovar, gbr 20 je poklonjen općini Babina Greda i tamo vozi, no jučer iznenađenje!!!
Prolazio sam kroz Gračac i ugledao nešto plavo, poznato u jednom dvorištu probnih ZG registracija

(http://i959.photobucket.com/albums/ae71/autobusi99/IMG_5604.jpg)

(http://i959.photobucket.com/albums/ae71/autobusi99/IMG_5605.jpg)

Radi se o ex gbr 47!!!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 221 u Siječanj 26, 2011, 18:32:03
Bravo za fotke! Znači, završio u Lici.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Veljača 12, 2011, 18:30:58
Ovaj Sprinter nije završio u drugom gradu, ali je ex ZET
On je poklon Grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga Društvu Multiple skleroze grada Zagreba
(http://i287.photobucket.com/albums/ll136/manoplan00/IMG_6163.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: buSHunter795 u Veljača 13, 2011, 02:21:15
Jel budeš otvorio za njega posebnu temu pod 'autobusi javnih i religijskih ustanova i službi', gdje sam ja stavio preostala dva poklonjena Sprintera ???
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 24, 2012, 00:12:51
I nakon godinu dana ex ZET gbr 47 stoji na istom mjestu u Gračacu
(http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_2585.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mate u Veljača 13, 2012, 09:47:15
Sto se tice Gbr.20 koji je poklonjen Opcini Babina Greda, stanje je trenutno ovako

Citat:BANDIĆEV AUTOBUS
Krnić je svojedobno najavljivao i kupnju općinskog minibusa, a kada im je prije dvije godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donirao rabljeni gradski autobus, Babogredci su se ponadali da je problem prijevoza učenika riješen. Najviše su mu se radovali učenici iz Kladavca, a razmišljalo se i da prevozi srednjoškolce do Vinkovaca. Ali od planova nije bilo ništa. Babogredci se Bandićevim autobusom nisu usrećili. Duže je bio u kvaru nego u funkciji, pa će uskoro biti ponuđen na prodaju.

izvor: http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=156653 (http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=156653)

isao sam par puta kroz Babinu Gredu, ali nikako nisam uspio naletiti na njega, a i vozaci koji su tamo prolazili rijetko su ga vidali
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: bus-bus u Ožujak 16, 2012, 20:28:56
Babogredski autobus koristi se samo za potrebe udruga, istina je da je više u kvaru nego u prometu. Za neke ozbiljnije namjene jednostavno nije pouzdan pa je kao takav prevelik trošak za općinu.
Bilo je razmišljanja da se ponudi na prodaju, a dobiveni novac da se iskoristi za izgradnju sportskog terena.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Svibanj 16, 2012, 13:14:46
Jedan full-plavi Eurobus-MAN ponovo vozi, ostao je čak i u ZG-Holdingu, ali nije više u ZET-u već ima sa strane veliki natpis "Zagrebačke ceste"
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: shef u Svibanj 16, 2012, 13:23:16
Jesi mislio na:
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=2303.msg128399#msg128399 (http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=2303.msg128399#msg128399)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Svibanj 16, 2012, 13:49:21
Ispričavam se, to mi je promaklo, a jučer sam ga baš vidio na cesti
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Svibanj 16, 2012, 16:05:06
Voze dva u Zg cestama
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Studeni 25, 2012, 21:10:35
Ovaj Eurobus(ex47) još uvijek dane provodi u Gračacu, ne znam šta je uopće poslan tamo ako već više od godinu dana stoji
(http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/album3/IMG_8302.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: shef u Ožujak 19, 2014, 17:16:17
Na portalu Glasa Slavonije našao sam ovaj midi; nažalost, više ga nema među živima:

(http://www.zaslike.com/files/pwjd08jr40ujm9fhatlh.jpg) (http://www.zaslike.com/)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Ožujak 19, 2014, 17:47:27
Zna li se sudbina ovog midija i jel moguć otkup istoga

Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: shef u Ožujak 19, 2014, 17:58:52
Kao što rekoh, nema ga više:
http://www.glas-slavonije.hr/186677/4/Pompozno-darovan-2010-Bandicev-autobus-zavrsio-je-u---starom-zeljezu
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Ožujak 19, 2014, 19:49:48
Citat: shef  u Ožujak 19, 2014, 17:58:52
Kao što rekoh, nema ga više:
http://www.glas-slavonije.hr/186677/4/Pompozno-darovan-2010-Bandicev-autobus-zavrsio-je-u---starom-zeljezu

To je bio ex g.b. 20?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 221 u Ožujak 19, 2014, 21:26:49
Da, prema registraciji ŽU-873-AT to je bivši 20.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: lovac27 u Ožujak 20, 2014, 13:07:29
Radi se o 10 Mercedes Benz O405N2 iz 1999

Jel to odlaze 10 Goričkih umjesto u Osjek u Šibenik
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 20, 2014, 22:27:42
izgleda da je tako, samo neznam kako se sibeniku isplati kupiti,a osijeku ne.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 21, 2014, 07:34:12
Stvarno mi nije jasno, još kad bi uzeli NL263 koji se kako-tako drže shvatio bih, iako su jednako puno prešli barem im ne odlaze šasije tako brzo ali zato ih ZET vjerojatno ni ne misli prodati, no O405N su prvom prilikom spremni za rezalište.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: sokre u Ožujak 21, 2014, 10:25:42
Vjerojatno u Šibeniku nije takva žestoka eksploatacija kao kod nas.

Većina prodanih ZET-ovih buseva je još godinama vozila, a u Zagrebu bi ih se odavno riješili.


Zanimljivo je koliko su dugo SG-ovi vozili, a danas se (novim) busevima malo previše razbacuju.

Po mom mišljenju, naravno.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 21, 2014, 12:31:02
Citat: sokre  u Ožujak 21, 2014, 10:25:42
Vjerojatno u Šibeniku nije takva žestoka eksploatacija kao kod nas.

Većina prodanih ZET-ovih buseva je još godinama vozila, a u Zagrebu bi ih se odavno riješili.
To je dosta nepotpuna slika. Nije baš bilo slučajeva prije zadnje nabavke jer prije bi skoro svi vozili u Zagrebu do rezanja, a onda su se prije 5 godina zbog preglomazne narudžbe, a ne zbog starosti, riješili MAN EL 2x2 koji su bili uglavnom na sredini vijeka eksploatacije sa svojih 8-13 godina u Podsusedu i samo nekoliko mjeseci u VG. Mogli su još itekako voziti da se nije pretjeralo s nabavkom, nitko ih se inače ne bi riješio tek tako. Sasvim druga stvar su O405N koji su vozili 15 godina a od toga 5 u Velikoj Gorici, i normalno je da se približavaju rashodu čak i da nemaju problema, već ih je nekoliko otišlo u rezalište, dok je od EL srezan bio jedino 43 poslije sudara. Osim toga, Eurobusi su vjerojatno najviše imali problema s limarijom koja se prije ili poslije može dovest u red, pogotovo ako odu u toplije i suše krajeve, a ovi imaju problema sa šasijama koje mogu puno gore zakomplicirati stvari.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: 421 u Ožujak 21, 2014, 15:20:28
Zaboravio si NaCl... thumbs
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 24, 2014, 11:33:40
Danas otišlo 5 autobusa mercedes O405N
U ARZ pa za Šibenik.
Gb. 806, 808, 809, 812 i 815
Zamjenit će ih citari iz PAD u PAVG. Danas ili sutra.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 24, 2014, 11:52:49
:) Ne mogu si pomoći da se ne osjećam neugodu i sramotu kad čitam ovakve stvari makar nisam odgovoran, nekome idu uvaljat najgore autobuse koje imaju, tko će im poslije vjerovati i kupiti sljedeći bus kad ovi propadnu za par godina ili mjeseci, a u VG odlaze najneadekvatniji mogući autobusi dok će Conecti i dalje skupljati prašinu ili eventualno po 30 km dnevno na 278 ili dvokratnoj 213. U ovakvim trenucima mi je žao mi je da su me ikad počeli zanimati autobusi i ZET, neke stvari je teško progutati i ostati smiren.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 24, 2014, 11:59:44
Ivane, pričekajmo malo možda se neko sjeti da je conecto stvoren za PAVG, pa ih pošalje.
Ajmo se još malo nadati.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: zlepur1 u Ožujak 24, 2014, 13:15:55
Prema sadašnjem stanju u ATP Šibenik i oni su bolji bar 3 puta od njihovih najboljih.Istina pitanje je koliko će izdržati, ali se nadam bar do ulaska ČZT-a.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: lovac27 u Ožujak 24, 2014, 13:59:26
Zar ih nije trebalo otići 10,a ne 5?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: zlepur1 u Ožujak 24, 2014, 15:35:55
Doći će svih 10 ali je sad pitanje broja vozača u atp-u.Ako ovi odu po buseve nema ko voziti.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 24, 2014, 19:23:49
Trebali su svih 10 na vlak i poslat za šibenik, bilo bi jeftinije.
Mislim da če eurobus u šibeniku gb.867
nadživjeti sve ove mercedese.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: zlepur1 u Ožujak 24, 2014, 20:43:13
Prema mojim informacijama eurobus je trenutno najbolje vozilo u gradskom i prigradskom prometu , motor mu je fenomenalan, a i karoserija i unutrašnjost.Po  riječima kolege koji ga vozi svi se otimaju za njega.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Teutonic u Ožujak 24, 2014, 20:46:48
Kad će ovi novi doći u Šibenik?
A ova 2 Man Eurobusa koji već jesu u ATP-u se dobro drže,vozio sam se u onom koji je kompletno plavi (br.46),super je za grad,po meni bolji i od Aabenri,a dobar je za vožnju do Bilica (gdje sad vozi).
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: TAM u Ožujak 24, 2014, 21:10:47
Blažen bio Eurobus. Ako ih imate još šalji te ih vamo. To leti ko ludo.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: lovac27 u Ožujak 25, 2014, 06:25:15
Gbr. 812 nije otišao na put prema Šibeniku on je na liniji. Očito je neki drugi otišao,možda 813.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Ožujak 25, 2014, 09:40:36
Citat: TAM  u Ožujak 24, 2014, 21:10:47
Blažen bio Eurobus. Ako ih imate još šalji te ih vamo. To leti ko ludo.
Ima ih još nekoliko u žici ispred tramvajskog spremišta Dubrava. Budući stoje već nekoliko godina nisam siguran u njihovo stanje ali pokušajte motivirati rukovodstvo ATP da ih otkupi, ovakvi dok stoje nisu nikome od koristi.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 25, 2014, 10:21:34
Citat: Portos  u Ožujak 25, 2014, 09:40:36
Ima ih još nekoliko u žici ispred tramvajskog spremišta Dubrava. Budući stoje već nekoliko godina nisam siguran u njihovo stanje ali pokušajte motivirati rukovodstvo ATP da ih otkupi, ovakvi dok stoje nisu nikome od koristi.
Hm, nisam tamo bio neko vrijeme, može li netko provjeriti koliko ih zapravo ima, ili ima li ih još uopće? Ja mislim da su skoro svi ili svi otišli. Uglavnom, sigurno su bili najpopularnija kupnja od rashoda 2009., nikad mi neće biti jasna odluka da se kupe autobusi koji su ih zamijenili.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Ožujak 25, 2014, 10:54:09
Ima još buseva tamo, pogledam ovih dana. Jedan turčin se čerupa i par NGova, to znam napamet.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 25, 2014, 10:59:38
Citat: tramvajac 92  u Ožujak 25, 2014, 10:54:09
Ima još buseva tamo, pogledam ovih dana. Jedan turčin se čerupa i par NGova, to znam napamet.
Turčin je u žici samo jedan, 840. Ne mogu vjerovati da bi njega očerupali :o, pa većinu vijeka je proveo na 330 i nije puno prešao... Sasvim dobro bi se uklopio među karlovačke ili riječke SL 2x2, a inače Tomek je pisao i da je prvi iz svoje serije, rashodovati ga čak i da je stajao par godina bi bilo kriminalno, no eto, to nam je donijela genijalna nabavka 2009., rashod autobusa koji su svima drugima više nego dobri. >:(
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 25, 2014, 12:03:36
Na 840 uredjen motor, getriba, onda su ga registrirali i vise nikad nije vozio liniju nego je prebačen u prodaju, a nikad nije prodan, ako sad čerupaju onda je to tragedija.
Mogao je do sad i još koju godinu vozit u PAVG-u brdske linije pogotovo zimi za to je ko stvoren.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Ožujak 25, 2014, 14:28:33
Stanje sa Eurobusima:

41 - Zagrebačke ceste
42 - Dubrava
43 - rashod, nije ni bio na prodaju
44 - Čazmatrans Vukovar
45 - Čazmatrans Vukovar
46 - Autotransport Šibenik
47 - Stoji u Gračacu u privatnom dvorištu
48 - Dubrava
49 - Dubrava
50 - Dubrava
51 - Autotransport Šibenik
52 - Zagrebačke ceste
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 25, 2014, 14:51:40
Aha, znači nije bilo promjena, popisi su točni, ta četiri i dalje stoje.... TAZ 42 je malo lošiji ali ova tri iz zadnje nabavke 2000. (tj. neki su provozali tek 2001.) koji su sigurno u dobrom stanju bi mogli biti prodani, zadnja serija nije bila samo najnovija nego mi se činila i najbolja. Kad su očito zadovoljni ovim Eurobusima koji su tamo ne razumijem što je bilo Šibeniku da ne kupi barem ta tri njih nego veliku pošiljku skršenih O405N. :o :o :o Sad kad se ZET-u smanjuje vozni park u VG možda bi ih mogli vratiti u promet, a i 840 ako je još u stanju da se može skrpati.
Mogli bi u Šibeniku kupit i tog 47 iz Gračaca, on je uvijek bio dobar i mislim da je malo pošteđen u usporedbi s ostatkom serije 1997., za razliku od ostalih iz serije vozio je često gradske s Črnomerca (pogotovo vrlo kratku 135) umjesto prigradske sa Savskog mosta.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: lovac27 u Ožujak 25, 2014, 15:41:25
U vg se ne smanjuje vozni park kad su već dosli 100,101,103,104,106 i 650 i 651
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 25, 2014, 16:47:19
Zaboravio si na 341 i 342
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 25, 2014, 18:41:53
Citat: lovac27  u Ožujak 25, 2014, 15:41:25
U vg se ne smanjuje vozni park kad su već dosli 100,101,103,104,106 i 650 i 651
Pa smanjuje se postojeći u VG, i posljedično se onda smanjuje broj vozila u drugim pogonima, kako god bilo manje vozila je na raspolaganju.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: sokre u Ožujak 25, 2014, 20:41:52
Malo sam fotkao pogon VG ovih dana. U nedjelju je bio tamo 101, ali ne i Citari.

Ako stvarno zatvore pogon, imat ćemo hrpu slika - imam idealnu lokaciju za slikanje.

Pa kada uhvatim vremena, objavit ću ih sve.

Možda dan nakon zatvaranja.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Ožujak 26, 2014, 20:14:42
Danas sam se prošetao do žice u Dubravi i stanje je otprilike ovakvo:

866, 870, 871 / 50, 48, 49 izgledaju uglavnom kompletno, mislim da bi se dali prodati ako su s ona dva u Šibeniku zadovoljni poslije nekoliko godina stajanja, vjerojatno bi nekom još mogli biti dobra kupnja.

861 / 42 nema, barem ga ja nisam uspio vidjeti.

Velik broj SL 202 tamo stoji ali nisam ih detaljno gledao jer uglavnom ne izgledaju dobro, skidaju se svi dijelovi poput farova koji mogu na nečem drugom još poslužiti, možda sam propustio neki koji je kompletan i u stanju za prodaju, a možda bi se i nekog drugog dalo pokrenuti ako bi se vratilo par dijelova.

840 nema "haubu" i lčinilo mi se neke dijelove oko motora, no ostatak busa mi se ne čini očerupan, nije baš dobro ali možda bi ga se moglo vratiti.

NG 272 su većinom očerupani, zapušteni i truli, ali ima par primjeraka koji izgledaju kompletno i u voznom stanju, zapazio sam posebno g.b.130.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: sibencan u Ožujak 27, 2014, 15:50:10
Jesu stigle Mečke u Šibenik?  8-8
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Teutonic u Ožujak 28, 2014, 14:58:56
Je stoposto  ;D
Nisu još.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Ožujak 29, 2014, 20:40:48
navodno je 5 mercedesa sretno stiglo u šibenik.
slijedeći tjedan još 5 kreče.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: lovac27 u Travanj 03, 2014, 21:56:31
Koje su kockice otišle na kraju za šibenik? Kolko se meni čini to su sljedeće: 806, 808, 809, 812, 813, 815, 816, 817, 420 i 424. Molim da me se ispravi ako griješim. ove zadnje nisam vidio danas u Gorici...
Danas sam samo vidio u Gorici 801, 805, 422, 810 i 819!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Travanj 03, 2014, 22:16:28
sve si dobro napisao.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Travanj 15, 2014, 16:54:43
http://www.sibenik.in/sibenik/foto-izvrsna-akvizicija-atp-a-autobus-zet-a-pokvario-se-vec-nakon-cetiri-dana/21477.html
Citat:Podsjetimo, nešto manje od 800 tisuća kuna izdvojio je šibenski ATP za deset autobusa koje je kupio od zagrebačkog ZET-a. Prvih pet stiglo je prošli tjedan, među njima i ovaj, a još pet ZET-ovih autobusa očekuje se na šibenskim cestama kroz par dana. Nadamo se, u nešto boljem stanju negoli 325-ica.

Eto koliko ih je 10 komada koštalo, znači vjerojatno 10 tisuća eura po komadu. Bilo bi zanimljivo znati zašto i oni NG 272 i ostali ranije nisu imali neku prihvatljivu cijenu pa bi se vjerojatno  prodali, a ne da je tada ovima jednako stari NG 272 koštao preko 200 tisuća kn, doduše imali su manje tkm ali opet nisu bili baš toliko bolji.

Inače po linkovima na netu ovako starih i vjerojatno u boljem stanju u Njemačkoj O405N i NL2x2 ali i ranih Citara i NL2x3 ima za 3-5 tisuća eura, no kupac je valjda znao zašto kupuje od ZET-a, možda troškovi homologacije, registracije ili nešto takvo?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Travanj 15, 2014, 21:42:06
Takvi autobusi se više ne smiju uvesti u RH. Naime u zakonu stoji da se ne smiju uvoziti vozila čiji motor ne zadovoljava normu EURO III za rabljena i EURO V za nova vozila. Normalno ima iznimki tipa da se može uvesti auto koji ne zadovoljava taj uvjet ukoliko se radi o nekom raritetu. Za takve stvari se šalje molba u CVH, a pošto je ZET prodavao svoje autobuse tog tipa, bilo bi ih nemoguće uvesti. Mislim da iz istih razloga se nije mogla uvesti ni nova Zastava 101 2006. godine koja bi kod nas koštala nova oko 35 tisuća kuna.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Travanj 16, 2014, 00:59:41
Po zakonu se može uvoziti Euro 2, osim ako to nije nešto novo od zadnjih mjesec-dva!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Travanj 16, 2014, 10:37:21
Već dugo je EURO III norma minimalni uvjet koji je potreban za uvoz rabljenih vozila u RH.

Ovaj citat je iz prosinca 2007.:

Citat:Najvažnija stavka kod uvoza rabljenih vozila jest da moraju udovoljavati homologacijskim uvjetima hrvatske države, što podrazumijeva motor koji zadovoljava norme Euro III
izvor: Jutarnji.hr
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Travanj 16, 2014, 11:03:30
Ah, ma čak se i Euro III godišta 2000-2003 ili tako nešto nađe za 12000-15000 €, u svakom slučaju da je moja firma radije bih potrošio malo vremena da odem do Njemačke i dao 5000 eura više i malo se namučio s birokracijom, na kraju sigurno traje 5 godina duže nego ZET-ove krame na izdahu...

recimo ovo...
http://autoline.de/sf/Bus-Linienbus-MAN-A-20-Klimaane-A-21-S-315-O-404--14040423374397741300.html

a ima i hrpa drugih
http://autoline.de/search_text.php?query=linienbus
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Travanj 16, 2014, 13:31:13
Citat: Dreamwalker  u Travanj 16, 2014, 10:37:21
Već dugo je EURO III norma minimalni uvjet koji je potreban za uvoz rabljenih vozila u RH.

Ovaj citat je iz prosinca 2007.:
izvor: Jutarnji.hr

Prošle godine je uvezeno 10-ak autobusa sa Euro 2 normom bez problema, tako da tu nešto ne štima ;)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Shole u Travanj 16, 2014, 14:12:58
Dal se nešto promjenilo ulaskom u EU ?   Možda se od tamo mogu uvažat, a izvana ne
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Travanj 16, 2014, 15:03:47
Ovi Euro 2 su se uvažali i početkom prošle godine dok smo još bili van EU, to je 100% barem što se buseva tiće, za aute ne znam.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Travanj 16, 2014, 17:25:12
Možda može biti da su vanredno odobreni takvi uvozi iz tko zna kojih razloga. Čitao sam neki dan na forumu kako će BiH napraviti iznimku i dopustiti mislim GRAS-u da uveze polovne autobuse iz Istanbula koji ne udovoljavaju normama. E sad, na više mjesta sam pročitao da je EURO III najmanja potrebna norma za uvoz u RH, ali, pošto ne znam uvjete pod kojima su uvezeni autobusi s EURO II normom, možemo samo nagađati.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: actros u Travanj 16, 2014, 20:24:29
o ovome se raspravljalo već xxx puta...
trenutna norma za uvoz polovnjaka je EURO3, i osim ako vam "zavod za mjeriteljstvo" ne izda "izuzeće od homologacije", vozilo s lošijom normom ne možete uvesti! (a to če te jaaako teško dobiti)
isto tako, vama nitko ne brani povećati EURO NORMU na polovnom vozilu ako vam se to isplati.... eee, na sreću, zadnjih par godina, naši uvoznici su napokon shvatili jednu zanimljivu činjenicu: npr.  mercedes EURO2 i EURO3 norme imaju identičan motor (šestak OM501 i osmak OM502). potrebno je promjeniti ispušni sustav, neke sitnice na elektronici i na kraju napraviti atest, i donedavni EURO2 sada je EURO3 i može se uvesti! ...slično je i s drugim proizvođaćima, a sve ovo vrijedi i za kamione i za osobna vozila...

na kraju se sve svodi na jedno pitanje: isplati li se sve to!? ...ovisi kako za koga ...eto ja nikad nisam imao novi auto, a promjenio sam ih dosad 5! ...i sve ih uveo polovne iz njemačke, i svaki put bio prezadovoljan!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Travanj 18, 2014, 06:39:20
Otkad smo u EU iz zemalja EU ne postoji uvoz nego unos. Koliko je toga nova terminologija promijenila u praksi ne znam, ali očito je da auti npr. iz Njemačke više ne dolaze sa zoll-tablicama (crveno polje sa strane) nego s probama (žuto polje).
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Marek u Lipanj 18, 2014, 17:18:55
Valjda je dobra tema... upravo kroz Sv. Ivan Žabno prošli 502, 504 i 50X u smjeru Bjelovara. Iza njih je išao ZET-ov kombi. Imaju probne tablice.


Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Lipanj 18, 2014, 19:33:38
Citat: Marek  u Lipanj 18, 2014, 17:18:55
Valjda je dobra tema... upravo kroz Sv. Ivan Žabno prošli 502, 504 i 50X u smjeru Bjelovara. Iza njih je išao ZET-ov kombi. Imaju probne tablice.
Vjerovatno put Osijeka. Sretno im.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomo9388 u Lipanj 23, 2014, 17:02:32
Tako je. 502,503 i 504 su od vikenda u Osijeku. Slika nešto kasnije.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Lipanj 24, 2014, 09:34:45
OK, bolje nego da propadnu, ali ne mogu shvatiti zašto onda ostali nedavno srezani autobusi nisu poklanjani nego se praktički škrtarilo na njima, oni NG272 bi bili jako dobri u Sisku ili Osijeku, možda bi i Karlovac trebao jednog ili dva, a uz malo održavanja bili bi u redu i za ne prestrmi Split, a solo bi našli posla praktički bilo gdje. Zašto se morao dogoditi rashod?
??? >hammer<
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Lipanj 24, 2014, 10:17:28
Citat: Ivan  u Lipanj 24, 2014, 09:34:45
OK, bolje nego da propadnu, ali ne mogu shvatiti zašto onda ostali nedavno srezani autobusi nisu poklanjani nego se praktički škrtarilo na njima, oni NG272 bi bili jako dobri u Sisku ili Osijeku, možda bi i Karlovac trebao jednog ili dva, a uz malo održavanja bili bi u redu i za ne prestrmi Split, a solo bi našli posla praktički bilo gdje. Zašto se morao dogoditi rashod?
??? >hammer<
Obzirom da su u žicu stavljeni još dok su bili u odličnom stanju stvarno je šteta što su tako jadno završili. Pogotovo što je zbog nepostojanja kvalitetne punionice uvijek bilo knap vozila za izlaz naročito u Dubravi. Registrirani i praktički svi ispravni autobusi, neki niti 10 godina stari završili su u žici i nakon isteka registracije čerupani i naposljetku izrezani.
Sada 5 godina kasnije poklanjaju se MB 0405NG u Osijek što je super ali ne vjerujem da je njihovo stanje bolje danas nego MAN NG272 prije 5 godina. Nadam se samo da će jednog dana netko odgovarati za ovu rasipnost i bahatost.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Lipanj 28, 2014, 06:55:58
Neuspio pokušaj prodaje po previsokim cijenama, a i ovih godina nije bilo na vidiku državnih izbora na kojima bi gradonačelnik iskazivao političke ambicije. Kad su bili zadnji predsjednički također su poklanjani Eurobusi i jedan pauk za Biograd, sad se samo scenarij ponavlja. Robin Hood jednima okolo dijeli, a drugima uzima (naravno ne svoje nego gradsko), pa tako plaće od 1.7. idu dolje jer za radnike nema novaca, ali oni su ionako u manjini u ovoj zemlji, a glas im je vrijedi jednako onoliko kao i onih koji ne rade i žive na proračunu. Naravno, moraju biti sretni da rade, a oni koji se time ne opterećuju ionako sve dobiju poput npr. stana u Novom Jelkovcu. On to zove socijalna osjetljivost koja ne postoji kad su u pitanju oni koji rade.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 21, 2018, 22:38:51
I nakon 8 godina nekad ZET-ov Eurobus MAN EL262 gbr 869 (prije 47) stoji nepomično u Gračacu
(http://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/Tomek%202/IMG_3590.jpg) (http://s1081.photobucket.com/user/AMFanovPBaccount/media/Tomek%202/IMG_3590.jpg.html)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Siječanj 22, 2018, 16:41:04
Moj najdrazi autobus...Kako tuzno da dio nase autobusne povijesti stoji samo ne u muzeju vec napusten.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Majstor u Siječanj 22, 2018, 20:24:38
Entuzijasti zapalite do tamo možda vam ga poklone ?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Siječanj 22, 2018, 20:54:05
Koja je lokacija ovog vozila?Koja je adresa ovog parkiralista?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 28, 2018, 23:27:36
Evo kako je završila jedina TAZ Dubrava D4125 gbr 861 ranije 42..
Vatrogasna vježba 20.9.2014. u Svetoj Nedjelji, budući da je bus ranije nestao sa parkirališta u Dubravi gdje se prodavao, vjerojatno su ga više puta koristili u ove svrhe
(http://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/Tomek%202/2zeiemf.jpg) (http://s1081.photobucket.com/user/AMFanovPBaccount/media/Tomek%202/2zeiemf.jpg.html)
Izbor: blog.hr
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 28, 2018, 23:53:33
A ovako je završio jedan SL202 (to smo možda čak negdje i imali)
(http://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/Tomek%202/vjezba-2-_DSC0324.jpg) (http://s1081.photobucket.com/user/AMFanovPBaccount/media/Tomek%202/vjezba-2-_DSC0324.jpg.html)
stari.mup.hr
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Siječanj 29, 2018, 02:46:18
Strasno da to rade na dio nase autobusne povijesti....
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Siječanj 29, 2018, 17:25:40
SL202 smo imali.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: peron24 u Srpanj 25, 2018, 15:23:22
Znam da brojne ljubitelje ZET-a zanima kakva je sudbina nekadašnjih zagrebačkih  autobusa koji su prodani u druge gradove, zato ću kratko prezentirati kakva je bila sudbina onih nesretnika koji su završili u ATP-Šibenik:
Dakle stiglo je sveukupno 12 autobusa. U veljači 2013. stigla su dva Eurobusa MAN EL 262 a u travnju 2014. stiglo je 10 kockica Mercedes O405N. Koristit ću vaše stare garažne brojeve da se možete snaći.

MAN EL 262 Eurobus

865 (46) - tamnoplavi, rashod početkom jeseni 2016.
867 (51) - svjetloplavi, tijekom 2017. prebojen u žuto, početkom 2018. povučen iz prometa, kasnije rashod

Mercedes Benz O405N

406 (806) - rashod nakon zapaljenja u travnju 2017.
408 (808) - povučen iz prometa tijekom 2017.
409 (809) - još uvijek vozi, tijekom prošle godine imao reklamu
412 (812) - još uvijek vozi
413 (813) - povučen iz prometa tijekom 2017.
415 (815) - još uvijek vozi
416 (816) - još uvijek vozi
417 (817) - rashodovan krajem 2015.
420 - rashodovan 2017.
424 - rashodovan nakon zapaljenja u proljeće 2016.

Situacija je prilično razočaravajuća, ali tako je i sa drugim autobusima koji završe u ATP-u. Održavanje je takvo da je vozilo nakon 2 godine korištenja neprepoznatljivo. Vozila obično budu rashodovana nakon zapaljenja koja su vrlo česta pojava u ATP-u. Također svaki zahtjevniji kvar je siguran put u rashod. Ovako veliki broj gradskih autobusa nabavljen 2013/14 je bio neracionalan jer su firmi bili potrebni prigradski autobusi. Gradskih smo tada imali više od 20. Često su spomenuti gradski autobusi vozili pretrpani na frekventnim županijskim linijama dugima 30-40 kilometara. Također je zanimljivo da gotovo nitko od ATP-ovih vozača ne koristi treća vrata bez obzira na brojnost putnika u vozilu. Nakon ulaska Čazmatransa ništa se nije popravilo što se tiče organizacije prometa i održavanja ispravnosti vozila (nisam ni očekivao), jedino što sada mogu lakše obnavljati vozni park.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Srpanj 25, 2018, 16:05:53
Ali gdje se nalazi ovaj eurobus gore sa slike,onaj iz Gračaca?Koja je preciznija lokacija tog vozila?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Ivan u Srpanj 26, 2018, 13:33:01
Citat: peron24  u Srpanj 25, 2018, 15:23:22

Situacija je prilično razočaravajuća, ali tako je i sa drugim autobusima koji završe u ATP-u. Održavanje je takvo da je vozilo nakon 2 godine korištenja neprepoznatljivo. Vozila obično budu rashodovana nakon zapaljenja koja su vrlo česta pojava u ATP-u. Također svaki zahtjevniji kvar je siguran put u rashod. Ovako veliki broj gradskih autobusa nabavljen 2013/14 je bio neracionalan jer su firmi bili potrebni prigradski autobusi. Gradskih smo tada imali više od 20. Često su spomenuti gradski autobusi vozili pretrpani na frekventnim županijskim linijama dugima 30-40 kilometara. Također je zanimljivo da gotovo nitko od ATP-ovih vozača ne koristi treća vrata bez obzira na brojnost putnika u vozilu. Nakon ulaska Čazmatransa ništa se nije popravilo što se tiče organizacije prometa i održavanja ispravnosti vozila (nisam ni očekivao), jedino što sada mogu lakše obnavljati vozni park.
Ma bez brige, jasno je da je u ATP-u održavanje loše,  ali ovo je bio beznadni slučaj pa nema razloga tugovati previše osim zbog poslovne odluke ATP-a, pa ZET je sve O405N koje nije uspio uvaljati Šibeniku rashodovao u roku od nekoliko tjedana jer su bili teške kršine zadnjih par godina, pogotovo nitko ne bi imao interesa ulagati u popravke šasije koji su ih mučili... A za EL-ove je situacija kompliciranija (veća je glupost sa zagrebačke strane vjerojatno da su uopće postali višak u srednjoj dobi dok se početkom krize bez zadrške trošilo na gluposti) ali došli su i oni do dosta visoke dobi i samo dva primjerka vjerojatno nije lako održavati.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: NP-549 u Srpanj 26, 2018, 13:48:16
 EL-ovi su odlični autobusi kad se o njima vodi računa. I od strane vozača i održavanja. Čim svi jašu po njima i ne mare onda se stvaraju poprilično veliki troškovi na njima. Hladnjake treba redovito prat inače diže temp. i onda ukapča EDC stalno. S kočnicama treba pažljivo jer se lijevi doboši griju više od desnih. Štangice ventila jastuka znaju popustit pa onda lupa po rupama kao da ima željezne kotače. A minuta posla je naštelat mu visinu.  Ima masu takvih detalja koji brzo naprave razliku od odličnog busa do krame
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Srpanj 26, 2018, 15:03:00
Citat: ManNLNG  u Srpanj 25, 2018, 16:05:53
Ali gdje se nalazi ovaj eurobus gore sa slike,onaj iz Gračaca?Koja je preciznija lokacija tog vozila?

Jel bi mi mogao NETKO odgovoriti?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: leonardo123 u Srpanj 26, 2018, 17:02:32
https://www.google.hr/maps/@44.3004517,15.8571413,3a,42.2y,200.21h,89.94t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWUatWY4fAl-lwOSYArA3iw!2e0!7i13312!8i6656

Kod nogometnog igrališta u Gračacu.
Dužan si mi  pivkan .
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Srpanj 26, 2018, 17:05:17
Hvala ti puno evo zovem rundu! pivkan
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: ManNLNG u Kolovoz 18, 2018, 12:07:34
Evo mog najdražeg Autobusa,nažalost nepokretan u Gračacu!

Autor fotki: Portos
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Kolovoz 18, 2018, 21:28:41
Koliko dugo stoji na istom mjestu?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: NP-549 u Kolovoz 18, 2018, 22:32:36
Vjerovatno nije ni mrdnuo otkad ga je Veliki vođa Kim Jong365 poklonio
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Listopad 19, 2018, 16:34:44
 Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/donacija-autobusa-zet-a-gradovima-benkovcu-drnisu-i-korculi/3851
Tri ZET-ova autobusa u petak su donirana gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli.

Prigodno preuzimanje autobusa obavljeno je na trešnjevačkoj Remizi, a kjučeve autobusa predali su gradnačelnik Zagreba Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Gradonačelnici Benkovca, Drniša i Korčule zahvalili se Gradu Zagrebu, ZET-u i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na ovoj vrijednoj donaciji, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio kako je Grad Zagreb ,,uvijek pokazivao i uvijek će iskazivati solidarnost s onim dijelovima Hrvatske koji su pretrpjeli velika ratna razaranja".

Gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić poručio je kako je empatičnost gradonačelnika Bandića koju pokazuje prema ratom stradalim područjima i važnija od same vrijednosti donacije, te dodao da će se doniranim autobusom ponajviše koristiti kulturne i sportske udruge iz benkovačkog kraja.

Grad Drniš će ovim autobusom rješiti problem tzv. nerentabilnih linija na ruralnim područjima, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja, dodavši kako će učenici ali i svim drugim građanima sada biti olakšan dolazak u Grad Drniš.

U Korčuli će, pak, donirani autobus najviše razveseliti male sportaše.

,,Grad Korčula je grad plivanja i vaterpola te ćemo ovim autobusom omogućiti svoj djeci s otoka Korčule i poluotoka Pelješca da dolaze na treninge na naš bazen", istaknuo je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Listopad 19, 2018, 17:02:03
MAN Lion's Coach - gbr 5
MAN SL 283 - gbr 73
Mercedes O530 Citaro - gbr 666
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: tramvajac 92 u Listopad 19, 2018, 17:15:56
Gradonačelnik Benkovca, (...) ponajviše koristiti kulturne i sportske udruge iz benkovačkog kraja.  Pretpostavljam da njima ide #5

Grad Drniš će (...), dodavši kako će učenici ali i svim drugim građanima sada biti olakšan dolazak u Grad Drniš. Pretpostavljam #666  :)evil

U Korčuli će, pak, donirani autobus najviše razveseliti male sportaše. Po tome ispada da njima ide Turčin 73
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Listopad 19, 2018, 18:59:53
 Mislim da g. br. 5 ide na Korčulu jer jedino on može potegnuti do tamo :)evil
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Listopad 19, 2018, 19:04:30
Izvor: http://www.politikaplus.com/novost/175956/zet-ovi-autobusi-za-benkovac-korculu-i-drnis
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Listopad 20, 2018, 10:55:57
Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/otpisani-nama-uscuvane-dijeli-1277593
Otpisani nama, 'uščuvane' dijeli
Nije bogat onaj tko puno ima, već onaj tko puno daje – stare narodne odlučili su se strogo držati u ZET-u, gradskoj tvrtki koja je polovicu godine zaključila s gotovo 54 milijuna kuna minusa, a iz nje su jučer put juga krenula tri zagrebačka autobusa. Kolika im je ukupna vrijednost, nisu otkrivali, ali doznali jesmo da među njima nije jedan od onih autobusa koji su prošle godine rashodovani, a ove vraćeni u promet. U takvima će se i dalje voziti Zagrepčani.


Dobro će nam doći

"Dobro uščuvani" busevi su koji idu na dar, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pa vlastoručno ključeve predao Tomislavu Buliću, Andriji Fabrisu i Josipu Begonji, redom gradonačelnicima Benkovca, Korčule i Drniša te čelnim ljudima lokalnih podružnica HDZ-a, stranke s kojom je Milan Bandić u gradskoj, ali i državnoj koaliciji.

– Inicijativa da doniramo tri autobusa gradovima sa slabijom prometnom povezanosti, u znak solidarnosti, nikla je zajedničkim naporima Grada, ZET-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture – pojasnio je Bandić pa dodao kako je "to najmanje što možemo učiniti za svoje prijatelje". A ti "prijatelji" upravo će doniranim autobusima riješiti problem povezanosti rubnih dijelova svojih gradova s centrom.

[video: 27409 / ]
– Problem takozvanih nerentabilnih linija će nestati. Nove linije omogućit će učenicima srednjih i osnovnih škola te ostalim građanima lakši dolazak u sam grad Drniš – rekao je tamošnji gradonačelnik Josip Begonja, dok je Tomislav Bulić, prvi čovjek Benkovca, istaknuo kako je "od donacije važnija solidarnost koju Grad Zagreb pokazuje manjim gradovima". Korčulanski je gradonačelnik Andrija Fabris, pak, otkrio kako će njegov grad autobus iskoristiti za prijevoz učenika na novi bazen.


Autobusi su to iz voznog parka ZET-a u kojemu je, stoji u izvješću, na kraju lipnja bilo 413 autobusa. Prosječna im je starost bila 10,9 godina, s tim da je 300 vozila bilo mlađe od 12, a 113 starije od 12 godina. Bilo je tu i gotovo "punoljetnika", pa se Zagrepčani voze i u 43 autobusa starija od 17 godina.

– U prvom polugodištu 2018. planiran je rashod 42 autobusa, a rashodovan je jedan – pojasnila je u izvješću ZET-a direktorica tvrtke Ljuba Romčević-Žgela, pa dodala kako u prvoj polovici ove godine nije nabavljen nijedan autobus, tehnička im je ispravnost iznosila 82,1 posto, dok je u vozni park vraćeno i jedno vozilo rashodovano lani.

Svatko negdje ima brata

Na stanje u ZET-u osvrnuli su se jučer i SDP-ovci koji su darovanje autobusa nazvali "čistom političkom trgovinom".


– S novcem Zagrepčana trguje kako bi se dobili zastupnici u Saboru, Skupštini te po četvrtima. Danas je to napravljeno s autobusima, a čini se da je ZET ključna firma u političkom trgovanju jer je i brat donedavne HNS-ove zastupnice Marije Puh isto zaposlen upravo ondje – istaknuo je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, čiji će kolege iz stranke sad u Zagorju biti u svojevrsnoj koaliciji s Bandićem jer su k njemu prešli i HNS-ovci koji su dosad podržavali krapinsko-zagorskog SDP-ova župana Željka Kolara, kojem su potporu obećali i nadalje. Što se zapošljavanja brata Marije Puh tiče, i ona, a i Bandić, tvrde da gradonačelnikov imenjak u ZET-u radi već godinama.

– Danas su mi rekli da Milan Puh radi u ZET-u. Sigurno bih, da idem češljati, našao i da netko od vaše braće isto radi ondje. Ja potpisao takvo rješenje, a sigurno nisu u mojoj stranci – rekao je Bandić novinarima, odbacujući bilo kakvu mogućnost da se radno mjesto brata zamijenilo za saborsko sestre.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Listopad 20, 2018, 10:59:10
"Autobusi su to iz voznog parka ZET-a u kojemu je, stoji u izvješću, na kraju lipnja bilo 413 autobusa. Prosječna im je starost bila 10,9 godina, s tim da je 300 vozila bilo mlađe od 12, a 113 starije od 12 godina. Bilo je tu i gotovo "punoljetnika", pa se Zagrepčani voze i u 43 autobusa starija od 17 godina."
Koja igra riječima good_boy
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Listopad 31, 2018, 11:46:59
Najbolja mi je ova slika gdje MB uručuje ključeve gb 666...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: mate u Prosinac 12, 2018, 21:50:19
Ex.5 je u ned bio u ZG
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Citaro04 u Siječanj 29, 2019, 22:19:09
Autor:
http://www.korcula.online/1/2/korcula/2559/novo-ruho-zetovog-autobusa.html
73 u novom ruhu
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190129/3f43818f95227ec1d21140f9d70bfbff.jpg)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Veljača 09, 2019, 21:43:37
Lipanj 2000. (iz ZET-ovih novina)
(https://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/Tomek%202/thumbnail_26216160_Unknown.jpg) (https://s1081.photobucket.com/user/AMFanovPBaccount/media/Tomek%202/thumbnail_26216160_Unknown.jpg.html)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Rujan 10, 2019, 19:28:09
Prije malo manje od godinu dana, gradonačelnik koji je prema nekim izvorima uskoro trebao dati ostavku, donirao je 3 autobusa u Dalmaciju.
Grad Benkovac dobio je MAN Lion's Coach ex #5. Autobus službeno glasi na firmu Benković d.o.o. koja je u vlasništvu Grada Benkovca. Nosi reg oznaku ZD-711-KM i služi svrsi. Vidio sam negdje i sliku sa ZD regama, ali ju više ne mogu pronaći.
Grad Korčula dobio je MAN SL 283 ex #73. Autobus je, kao što je vidljivo u ovoj temi, dobro iskorišten i služi svrsi. Dobio je i novu DU reg oznaku DU-689-IE.
Grad Drniš dobio je Mercedes Citaro ex #666. Iz pouzdanih izvora sam doznao da je autobus prilikom odlaska u Drniš bio u dosta dobrom stanju s obzirom na Citarovu pokazanu (ne)kvalitetu. Jedan forumaš ga je ovo ljeto tražio po Drnišu i okolici, no nije ga našao. Danas sam doznao da je autobus neregistriran. S obzirom na to da ima klimu koja bi vjerojatno nakon velikog pritiska javnosti proradila da je autobus ostao u ZET-u i da recimo Velikoj Gorici nedostaje ispravnih (i klimatiziranih) autobusa, ostaje pitanje kako opravdati ovakvo rasipanje prijeko potrebnih resursa.  :-\
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Listopad 08, 2019, 13:50:10
Iz Nikoline arhive!
Početkom 90-ih ZET je kao pomoć Osijeku poslao 3 Ikarusa IK 115 koji su na ulicama Osijeka ostali voziti do kraja 90-ih. Znamo da su dva od ta tri bili iz APP-a gbr 63 i 64, dakle prva serija koju je ZET nabavio 1983., trećeg nažalost nismo uspjeli otkriti. Evo jednog od njih snimljenog pred rashod  1999.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: citaro u Listopad 08, 2019, 20:39:07
pomoc zet-a zagreb gradu?!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: vrba u Listopad 08, 2019, 20:59:38
Najvjerojatnije je pisalo "Pomoć ZET-a Zagreb gradu Osijeku" ,očito je zadnji dio rečenice nestao kada je bio uslikan bus.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: citaro u Listopad 09, 2019, 11:46:04
ah, to ima smisla, hvala!
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Osoblje u Siječanj 13, 2020, 21:29:59
Odlučili smo se preko naše Facebook stranice raspitati što je s Mercedes Citarom #666 koji je prije više od godinu dana poklonjen Drnišu. Dobili smo odgovor da autobus nije napravio ni metra otkad je došao u Drniš. Parkiran je u dvorištu komunalnog društva i tamo propada. Proračuni koji su rađeni za školsku liniju za koju je bio planiran nisu uključivali troškove (!!!), te je po dolasku zaključeno da nije rentabilno da bus vozi na toj liniji. Kako sad stvari stoje, uskoro bi mogao u rezalište.
Podsjetimo, autobus je klimatiziran, a prije odlaska bio je generalno uređen i potpuno ispravan.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: FitzTN u Siječanj 18, 2020, 17:02:01
Čekaj, zašto bi taj Citaro trebao u rezalište? Oni imaju odredbu da ga ne smiju dalje prodati ili pokloniti? Zašto ga ne bi kupio za male novce npr. Autoturist koji već ima jednog sličnog u voznom parku?
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 18, 2020, 17:35:59
Danas jedan poznati ZET-ovac, TAM 260A116P, 1988. godište. Kao nov stigao je u garažu Dubrava gdje je dobio gbr 556, u prvoj polovici 90-ih je prešao u Samobor gdje se najduže zadržao i gdje je imao gbr 983.
2000. zatvaranjem pogona u Samoboru seli u pogon Velika Gorica gdje mu ne znamo garažni broj (vjerojatno 823) i gdje vozi 3 godine do 2003. kada je poklonjen/prodan u Vukovar Čazmatransu. Tamo se zadržao u prometu sve do 2010.

Fotografiju nam je ustupio Krpan.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: garfield u Siječanj 18, 2020, 19:05:29
Citat: Tomek  u Siječanj 18, 2020, 17:35:59
2000. zatvaranjem pogona u Samoboru seli u pogon Velika Gorica gdje mu ne znamo garažni broj (vjerojatno 823) i gdje vozi 3 godine do 2003.
824 možda; sjećam se goričkih autobusa u razdoblju 2002.-2003. i ne sjećam se da je postojao gb 823, dok je 824 bio ovakav, točno se sjećam jednokrilnih vrata. Baš sam se bio pitao di je taj bus 824 završio.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 18, 2020, 19:30:17
Tri takva su prebačena iz Samobora, 983, 984 i 985. 985 znamo da je postao 825, a druga dva ne znamo renumeraciju. 984 se razlikovao jer nije sprijeda imao ovaj prostor iznad vjetrobranskog stakla za display.
825 je brzo rashodovan nakon što je stigao u VG još 2000. jer je imao prometnu nesreću kad je završio na boku, dok 984 je ostao najdulje do 2004.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: garfield u Siječanj 18, 2020, 20:33:22
Možda ovo ipak je bio 823. Sad se pokušavam prisjetiti i čini mi se da je 824 bio bez ove kućice naprijed, to bi onda značilo da je on bio ex 984, a ovaj u Vukovaru da je bio 823 (kojega se ne sjećam, ali to mi je sve ipak bilo u najranijem djetinjstvu).
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Siječanj 18, 2020, 22:13:00
Koliko se ja sjećam sa dvoja vrata je bio 831 i 832, a gb 823 je imao troja vrata.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Siječanj 19, 2020, 01:01:13
To su garažni brojevi TAM-ova 90-ih, 823 ne znamo kad je rashodovan, al 831 i 832 su rashodovani prije 2000.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Osoblje u Siječanj 25, 2020, 16:46:53
Drniš
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Siječanj 25, 2020, 17:12:07
Užas :'(
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Dreamwalker u Siječanj 25, 2020, 17:13:34
Sva sreća pa bus ima klimu da lakše podnese stajanje i propadanje ljeti. Kad vam idući put bude nedostajao bus s klimom za izlaz, pošaljite pusu u Drniš :)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Siječanj 25, 2020, 17:21:39
A i ti su iz Drniša isto ono malo jači. Barem da su ga prodali a ne da ovako propada >hammer<
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Siječanj 25, 2020, 18:35:53
Nevjerovatno ali istinito, da su ga dali u goričku garažu sad bi vozio, kako je moguće da se poklon nekoristi, nego tu propada.
Trebalo bi poslat upit u Drniš koji je razlog da im probada bus, vidim da su izvadili digitalni tahograf i vratili analogni, samo neznam jel to napravljeno prije isporuke u Zagrebu ili u Drnišu.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Teutonic u Siječanj 25, 2020, 19:09:48
Off topic al ode u Dalmaciji je inače uvik bilo tih "inteligentnih" na bacanje.Naročito po kamenjarima južno od Krke.
Pošto san sam iz Dalmacije ne vriđan nikoga već govorin kako je.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Osoblje u Siječanj 25, 2020, 19:37:20
Potaknuti pričom iz Drniša, iz Benkovca smo dobili sliku ex ZET #5 :) Hvala.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Siječanj 25, 2020, 19:43:20
 perfeto
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Veljača 06, 2020, 12:43:02
MAN SL 200 ulovljen na Črnomercu u vlasništvu Bišćan Turista zapravo je bio nekadašnji ZET-ov MAN gbr 455 iz pogona Dubrava. Kupljen je 1993. iz Neunkircher Verkehrs s još 8 drugih (451-458) te je bio u voznom parku do kraja 1997. kada je prodan Bišćanu. Kod Bišćan turista se zadržao malo više od pola godine te je 1998. prodan Autoturistu iz Samobora gdje je vozio do rashoda 2004.

(https://www.autobusi.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=201.0;attach=48287;image)
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Veljača 06, 2020, 12:53:58
Ovaj pak MAN SL 200 je isto bivši ZET-ovac. Stigao je u ZET 1993. sa još 8 komada iz Neunkircher Verkehrs (451-458) te je dobio gbr 452. Prodan je sredinom 1998. u Autoturist Samobor gdje je bio u prometu do 2007. otkud je prodan privatniku Maduniću iz Omiša te je rashodovan 2009.
Na temelju ova dva autobusa, a bilo ih je još par (449, 465) vide se neke čudne odluke, jer ZET ih je i uz nestašicu autobusa otpisivao, a oni su još godinama vozili kod privatnika.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: conecto u Veljača 07, 2020, 08:20:44
Citat: Tomek  u Veljača 06, 2020, 12:53:58

Na temelju ova dva autobusa, a bilo ih je još par (449, 465) vide se neke čudne odluke, jer ZET ih je i uz nestašicu autobusa otpisivao, a oni su još godinama vozili kod privatnika.

A baš je u to vrijeme nedostajalo solo-autobusa jer su se 1994.-97. kupovali isključivo zglobni novi niskopodni MAN-ovi i Mercedesi pošto se očekivalo (nastojalo) da će se solaši sklapati u TAZ-u i Eurobusu. Do dolaska 40 novih solaša 1999. (uz nešto domaćih u međuvremenu) zglobni su vozili na linijama poput 214, 223, 224, 261, 263, 273...
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: garfield u Veljača 15, 2020, 14:01:30
Citat: Dreamwalker  u Siječanj 25, 2020, 17:13:34
Sva sreća pa bus ima klimu da lakše podnese stajanje i propadanje ljeti. Kad vam idući put bude nedostajao bus s klimom za izlaz, pošaljite pusu u Drniš :)

24sata (https://www.24sata.hr/news/tajna-mikijeva-autobusa-666-darovali-ga-drnisu-da-ne-vozi-676044) piše o ovom autobusu:
Citat:Tajna Mikijeva autobusa 666: Darovali ga Drnišu da ne vozi
Donirani autobus nije se mogao koristiti zbog malog broja putnika, a nije mogao ni ući u mnoge zaseoke zbog preuskih ulica, rekao je drniški gradonačelnik Josip Begonja. Prodat će ga i kupiti manji

Ovim autobusom rješavamo problem nerentabilnih linija. Učenici i ostali će moći lakše u Drniš. Uvjeren sam da će autobus odlično služiti svojoj svrsi.

Rekao je to HDZ-ov gradonačelnik Drniša Josip Begonja u listopadu 2018. Milan Bandić je njemu i HDZ-ovim gradonačelnicima Korčule i Benkovca darovao tri obnovljena autobusa.

Danas darovani autobus Drnišu stoji neregistriran na parkingu. Navodno je napravio tek 20-ak kilometara. Prije nego što je darovan, Zagrebački električni tramvaj (ZET), koji grca u gubicima, u bus je uložio 203.000 kuna. Ima klimu, obnovljen je i popravljen iako u Zagrebu voze puno stariji autobusi. Donacija HDZ-ovim gradovima bila je dio dogovora Milana Bandića i ministra prometa Olega Butkovića nakon što su potpisali da će preko EU fondova Zagreb dobiti 29 novih autobusa.

Da drniški autobus broja 666 (slučajno ili ne, vražji broj) nije niti vozio niti vozi, potvrdio nam je i gradonačelnik Begonja. Štoviše, rekao je da će prodati i kupiti manji minibus, koji im je prikladniji.

- Za minibus ćemo morati i doplatiti. Donirani autobus nije se mogao koristiti zbog malog broja putnika, a nije mogao ni ući u mnoge zaseoke zbog preuskih ulica - kaže Begonja, ali nije odgovorio zašto su ga onda uzeli.

Nezavisni zastupnik Renato Petek, koji je otkrio ovaj apsurd, poručio je da je ovo primjer stihije u Gradu i ZET-u.

- U Zagrebu se autobusi masovno kvare, sigurnost putnika je ugrožena i Zagrepčani su se kuhali ljetos u starim busovima, a Bandić je zbog politike obnovio i darovao bus koji stoji neiskorišten - kaže Petek.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Veljača 15, 2020, 14:07:42
ZET je kupio i minibus Iveco za 562.000 kuna iako mjesečno prelazi manje od 70 kilometara, kaže Petek.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/news/tajna-mikijeva-autobusa-666-darovali-ga-drnisu-da-ne-vozi-676044 - 24sata.hr
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: C2 u Veljača 15, 2020, 16:06:28
Bolje da su za Drniš darovali koji Cacciamali.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Veljača 15, 2020, 16:43:11
Sad neka ga ZET otkupi od njih >:D
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Tomek u Rujan 08, 2020, 16:26:53
Bivši ZET-ovac, MAN SL 283 gbr 73 na Korčuli
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: jakov5 u Kolovoz 11, 2022, 20:07:54
Šalje kolega @dujmer
666 još živ u Drniškoj čistoći
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 11, 2022, 20:54:53
 :'(
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: MAN19464 u Kolovoz 11, 2022, 21:57:13
Sad bi mogao split posudit zagrebu autobuse, da vrate uslugu.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: smogovci.bbb2 u Kolovoz 11, 2022, 23:22:11
Niš od toga, Puljak nije u kampanji za HR predsjednika ko pokojnik kad je ZET pomogao Prometu kava
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Srpanj 12, 2023, 09:08:35
Citat: ManNLNG  u Kolovoz 18, 2018, 12:07:34Evo mog najdražeg Autobusa,nažalost nepokretan u Gračacu!

Autor fotki: Portos

Jučer sam prolazio kroz Gračac, u dvorištu pokraj stadiona stajao je ovaj bus. Kako nisam bio sam, niti sa svojim autom, nisam stao da ga ponovno fotkam.
Kada sam se oko 19h vraćao istim putem, od autobusa je ostao samo stražnji dio, 3/4 autobusa je izrezano a izrezani dijelovi odvezeni.
Sudbina je htjela da ga ne fotkam posljednji put dok je još bio u jednom komadu, a danas će vjerojatno izrezati i preostali dio autobusa.
Šteta.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: zag u Srpanj 12, 2023, 09:59:37
Citat: Portos  u Srpanj 12, 2023, 09:08:35Jučer sam prolazio kroz Gračac, u dvorištu pokraj stadiona stajao je ovaj bus. Kako nisam bio sam, niti sa svojim autom, nisam stao da ga ponovno fotkam.
Kada sam se oko 19h vraćao istim putem, od autobusa je ostao samo stražnji dio, 3/4 autobusa je izrezano a izrezani dijelovi odvezeni.
Sudbina je htjela da ga ne fotkam posljednji put dok je još bio u jednom komadu, a danas će vjerojatno izrezati i preostali dio autobusa.
Šteta.
Meni su rekli da je bus već izrezan. kava
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: Portos u Srpanj 12, 2023, 13:07:32
Citat: zag  u Srpanj 12, 2023, 09:59:37Meni su rekli da je bus već izrezan. kava
I ja sam mislio da je izrezan. Ipak je poklonjen prije punih 13 godina. Ispočetka je stajao u jednom drugom dvorištu, sjevernije od stadiona, ali od tamo je maknut i više ga nisam viđao. Zato me je jučer iznenadio. Da su ga izrezali još u Zagrebu, barem bi ZET dobio novce od Ciosa, ovako ga uopće nisu koristili, a sada su morali platiti i rezanje i odvoz na reciklažu.
Naziv: Odg: Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)
Autor: kocka151 u Studeni 30, 2023, 13:27:05
Citat: jakov5  u Kolovoz 11, 2022, 20:07:54Šalje kolega @dujmer
666 još živ u Drniškoj čistoći
Još uvijek stoji na istom mjestu. Nažalost nisam uspio fotkat