Punjenje linija (2)

Autor 5AR, Ožujak 31, 2010, 20:45:20

ikar

Sinoć iza 22 prigradska rezerva sa 620 je vozila 7cu umijesto 584 koji je imao manji sudar na Piramidi.

MAKI

danas na 1a
605,607,620

601 na 2
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

zvone16

od kada je radnim danom 601 na 1 pećine, danas idem mrtvim ono pise 1 i 601, a radni dan, i 641 mjenja 632
ZvoneXp

MB Citaro

Citat: zvone16  u Siječanj 12, 2011, 23:25:17
od kada je radnim danom 601 na 1 pećine, danas idem mrtvim ono pise 1 i 601, a radni dan, i 641 mjenja 632

To je novi način štednje da od 17h solo autobusi voze na 1

krešimir

SUPER, sta ti busevi ne troše naftu, sigurno pričuva gura autobuse na fiumaru! dok zamjene sve autobuse zanima me koliko nafte bace uzalud na dizanje zraka, cekanje busa na jelacicu i fiumari +  dok vrate sve autobuse u garažu? a šoferi neka gase za dvije minute više na okretištima! sigurno su i ovo sindikalisti predložili. ljudi dajte dite materi! >rigoleto<

Shole

Ovo se u potpunosti slažem s tobom. Drr vamo drrr tamo, presjedanje putnika, filanje zraka......  da bi se uštedilo 5 litara na 100 km.  Pošto nijedna smjena ne napravi 100, znači da se uštedi možda otprilike 30-40 kn po autobusu (gorivo), al se tu treba sad dodati (tj. oduzeti) ono što je gore krešimir naveo. 

Osim toga, vozačima je priprema mizernih 5 minuta, i sad bi oni trebali stić pješice u garažu, nać bus, nafilat zrak, probit se kroz gužvu na pumpi na Školjiću, okrenut oko Kazališta (ako je smjena prema Trsatu/Vežici) i doć na vrijeme.  Isto tako i onaj iz srednje smjene mora prekrcati putnike, napraviti krug i otpeljati bus u garažu iako mu to ništa nije plaćeno. 

Treća stvar, na šta će nam ti solo autobusi (kojih ionako kronično fali) sličiti za godinu dana kad ih jaše ko god stigne petkom, svetkom, blagdanom i svagdanom.  Asevi sa kategorijom za traktor filaju zrak na pun gas da sve vrišće. Kolko dugo se može tako radit dok se sve ne razleti !?  Onaj iz srednje što mora bus vozit u garažu neće čekat da se ohladi nego će ga namjerno ugasit čim prije jer mu je ionako radno vrijeme isteklo pred 10 minuta..... da ne nabrajam dalje.

Zaključak:

Kratkoročno se vjerovatno ostvari neka mizerna uštedica jer recimo umjesto tenka 624 vozi 598 koji troši 35 umjesto 65 litara, mada je više onih kombinacija kada solo troši neznatno manje od zglobnog (5-10 litara),  još će se nešto sitno uštedit na tome što se vozačima u 3. smjeni nemora plaćat dodatak za monotral (10-15 kuna na dan) ali dugoročno gledano čeka nas totalni raspad sistema sa solo kolima, zbog preforsiranja oćeš od kilometraže pa do načina vožnje i pripreme. Drastično se smanjuje i raspoloživo vrijeme za održavanje tih solo kola jer ih nikad nema u garaži.  Pa onda pritužbe putnika da se moraju seljakati iz zglobnog u solo bus po pljusku.  Ovaj ih iskrcao jer ide u garažu, ovog koji ga mjenja nema jer je zapeo na pumpi na Školjiću........

Boki651

Citat: Shole  u Siječanj 13, 2011, 19:25:37
okrenut oko Kazališta (ako je smjena prema Trsatu/Vežici)

Ovo mi upalo u oči...

zašto se to ne radi ujutro, kada busevi idu iz Garaže, nego svi skreću na Fiumari lijevo, na isti način kao i kamioni koji idu na kontejnerski. Zar ujutro npr. u nedjelju, poslije noćnog izlaska, nema putnika koji bi se ukrcali u bus za Trsat, Podvežicu i slično?

kico101

Mislim da se ovo radi na po principu pokušaja i pogrešaka. Da bi vidjeli kako stvari doista izgledaju, treba ispitati na terenu. Stoga sam uvjere da će odgovorni u Autotroleju znati usporediti troškove na ovaj ili onaj način slaganja autobusa po linijama i voznim redovima i da će na kraju prevagnuti zdrava logika ( a vezano uz probleme koje su ispravno uočili kolege Shole i Krešimir ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

BARCODE

Operacija uspjela pacijent umro! Probaj ovako pa probaj onako. Do kada pitam ja? Imam ja ideju za uštedu vama ću je reći, a vi molim vas šutite o tome možda netko možda netko ipak dođe do ovog riješenja. POGASIMO SVE AUTOBUSE VOZAČI NEKA IDU NA BURZU TRAŽITI POSLA, A PUTNICI I RADNICI ONO MALO ŠTO JE JOŠ OSTALO NEKA SI KUPE NOVE CIPELE PA NEKA IDU PJEŠKE I ETO UŠTEDE AUTOTROLEJU I GRADU RIJECI >hammer<
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

krešimir

Žalosno sta se štednje ostvaruju na leđima putnika i radnika!Žalosno je sta nitko nema sluha da digne malo kvalitetu prijevoza jer smo u 2011 a ne u 1980. umjesto da naši šefovi smisle kako privući putnike oni gube vrijeme na besmislene štednje.Taxisti su nam konkurencija koja nam otima putnike ali to naseg obija i grad ne zanima.Volio bi vidjeti naše šefove nakon 8 sati provedenih u 412, 467,..... možda da se vrate na par dana tamo od kuda su krenuli, vjerojatno bi nešto i poduzeli?

Boki651

Otkad se štedi i na unutarnjoj rasvjeti? Već dva dana u jednom gradskom autobusu, kod preuzimanja noćne smjene, jedan gospodin, nakon što preuzme smjenu, uredno gasi rasvjetu u autobusu, raspoznaju se samo siluete ljudi u mraku, a vidio sam i par studoša, koji su pokušali nešto ponavljati, neke skripte ili što već, ali bezuspješno, kad se ništa ne vidi.
I tako vozi ugašenih svjetala u autobusu, sve dok se smrači da se više nitko u autobusu ne vidi.

Ruske

meni je to cool ;D kad si u mraku haha

ikar

Mislim da znam o kome se radi, možda čovjeku smeta kad vozi sa puno svjetla... Vozite li vi aute sa upaljenim svjetlima?

mivano

Boki651

Citat: ikar  u Siječanj 14, 2011, 21:55:14
Mislim da znam o kome se radi, možda čovjeku smeta kad vozi sa puno svjetla... Vozite li vi aute sa upaljenim svjetlima?

Ja ne govorim za puno ili malo svjetla, govorim o totalnom mraku u autobusu, kužiš? Ni jedno jedino rasvjetno tijelo ne radi u busu, trebam li crtati možda taj totalni mrak? Zašto je on posebniji od drugih, njegovi kolege imaju upaljena svjetla u busu, u to isto vrijeme, al on ne. A čini mi se,ako se ne varam, da se to kosi s prometnim propisima. Iskopat ću točan članak zakona, pa ga postaviti.

I ne možeš uspoređivati bus JGP-a koji prevozi putnike i osobne automobile, ne gori ni jednom vozaču svjetlo u vožnji u blizini njegove vozačke kabine, nego ona otraga u putničkom prostoru.

Evo:

Unutarnja električna rasvjeta noću i kada je slaba vidljivost mora biti uključena za osvjetljenje:
- svih prostora za putnike i zglobne sekcije kod zglobnog autobusa,
- svih stuba,
- prilaza svakom izlazu,
- svih mjesta gdje ima prepreka.