RAZNO

Autor NP-549, Siječanj 09, 2008, 19:38:51

ikar

Citat: djuro  u Veljača 01, 2011, 09:58:23
Žalosno je to, ali žalosnije je da zbog tog istog vozača putnici koji imaju urednu kartu propuštaju taj polazak i idu na sljedeći, što je i komentirao čitatelj novog lista.

Kako to da neke ljude neki vozači "teroriziraju" a meni se to nikad još nije dogodilo... Možda da uredno pokažu kartu (nemoraju čak reć ni dobar dan) garantiram da ih nebi niko "terorizirao"!

daMassa

Potpis na ikarov post! Nikad nisam dozivio maltretiranje vozaca. Par puta sam zaboravio pokazat kartu (svako ima svoje trenutke zamisljenosti jbg ::|) no uredno sam se ispricao, pokazao kartu i nikome nista... S druge strane vidio sam dosta ljudi kojima se neda pokazivati karta i koji njurgaju jer ih je vozac upitao za istu, pa je preko ku**a izvade i pokazu. To su valjda ti osjetljiviji koji se osijecaju "terorizirano"...

Boki651

Citat: ikar  u Veljača 01, 2011, 10:57:30
Citat: djuro  u Veljača 01, 2011, 09:58:23
Žalosno je to, ali žalosnije je da zbog tog istog vozača putnici koji imaju urednu kartu propuštaju taj polazak i idu na sljedeći, što je i komentirao čitatelj novog lista.

Kako to da neke ljude neki vozači "teroriziraju" a meni se to nikad još nije dogodilo... Možda da uredno pokažu kartu (nemoraju čak reć ni dobar dan) garantiram da ih nebi niko "terorizirao"!

Ni meni, osim jednog vozača, rekli smo nećemo o imenima (uglavnom spada u rijetku kategoriju uvijek nadrkani), neki forumaši znaju moju situaciju, neki ne, al uglavnom, bio je zimski dan, nosio sam frendu na Vežicu lance za snijeg, ulazim u bus, Conecto, stajem na prvu stubu kretnjom spuštam lance na pod i dajem do znanja vozaču, da ću pokazati kartu, i krenem ju vaditi kad će on meni: "Ajmo, ajmo, hoće li to biti još danas". Pogledao sam ga s prezirom, i otišao sjesti na galeriju, bez da sam kartu pokazao. Bio se nešto razgalamio da izađem van, ali ga nisam doživljavao previše. Znao sam da, ako nešto pokuša, da mu slijedi prijava. Na kraju je odustao. Inače, mislim da nema vozača , uključujući i kolege s ovog fouma, kojemu nisam pokazao kartu. Uvijek u bus ulazim uz pozdrav, i karta je uvijek spremna.
Taj, nadrkani, ni dan danas od mene više ne vidi kartu, al ju niti ne traži.

No okrenimo priču. Ima putnika katastrofa, no ima i vozača, koji ne znaju raditi s ljudima. Uglavnom moje sljedeće pitanje ide kolegama forumašima, koji su vozači u JGP-u bilo gdje u Hrvatskoj.  Zašto, ako vam putnik dobronamjerno ukaže da niste okrenuli display ili tabelu (na krau krajeva zbog toga vam se odbija postotak od plaće), ili niste upalili noćna svjetla, da bi se display osvjetlio, zašto velika većina, tog istog putnika gleda, kao da mu je ubio cijelu obitelj ili nešto uvredljivo opsovao. Evo, koliko se vozim u busu, niti jednom nisam doživio da mi netko zbog toga kaže hvala, nego samo šute, naprave što im se reklo, a pogled ubija.
Pričamo o (ne)kulturi putnika, red je da se onda priča i o istome kada su vozači u pitanju. Sva sreća da je većina i jednih i drugih normalna, uvijek se pojavljuju pojedinci s obe strane, ali generalno, još sve možemo nazvati normalnim.

Ruske

a bome...

ja kad kazem tako nesto za display da im pise jos uvijek sv kriz umjesto hosti prije kretanja, zahvale se vecina, s nekima i onda pocne prica, malo o busevima, malo o svemu...

a ima jedan sofer koji mi je najbolji - nemam blage kako se zove, ali svaki put popricamo koji put tokom voznje ili tamo od predzadnje do okretista i cijelo vrijeme dok stoji na okretistu...uglavnom, neki lovac, vozi cesto 4 i 7A...662 je bio najcesce prije, sad ga mjenjaju

Shole

Ljudi najčešće nevole da im se netko petlja u posao. Nitko nije rekao da su vaše namjere loše, dapače, al ponekad iritira.  Tako je u svim poslovima, nego vi neidete toliko za tim, jer vas ne zanima. Ova struka vam je predmet interesa i u njoj vidite sve mane, kao i vrline.  Da li bi itko od vas recimo rekao onom čovjeku iza na papuči kamiona od čistoće da nije baju vratio natrag di je bila ili da je zaboravio stisnut kočnicu na baji ?  Isto tako će vas pogledat ko i ovaj za displej!  Koji qrac tebe briga jesam ju zakočio ili ne.  Jeste rekli kad onoj ženskoj u PIKO dućanu: " svira vam alarm od peciva, šta ih nećete izvadit iz pećnice ?"  Ja bi ti prvi reko, šta te briga oću ih izvadit ili ne.

Sve u svemu, u pravu ste s time da ponekad znamo bit neljubazni oko nebitnih stvari, al probajte se stavit u našu poziciju, ili još bolje probajte sebe zamislit na svom radnom mjestu i onda vam dolazi ljudi koji nemaju veze s vašim poslom i djele vam savjete, primjedbe......

ikar

U glavnoj ulozi 589.  A imamo i još jednog glumca iz redova Troleja  ;D

mile

Citat: ikar  u Veljača 07, 2011, 21:07:15
U glavnoj ulozi 589.  A imamo i još jednog glumca iz redova Troleja  ;D

Hahahaha, umira san kad san ovo gleda. Definitivno egzorcisti dobro surađuju sa autotrolejem, nije prvi put da je snimano u busu  ;D

kico101

Treba istjerati zle sile solo vozila radnim danom popodne na 1 i 5, subotom na 1,5,7 i 32 i nedjeljom posvuda.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

I radnim danom na zadnjoj 7ci (sa Pehlina!)  ;)

kico101

Egzorcizirajmo novu FAPčinu 559.4 ( jeftino, a ide ): ;D

http://www.fap.co.rs/home.htm

Ajmo u shopping.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

to to  ;D
ja sam za  ;)
8-8

jedan_019

Danas je bilo govora u podnevnom dnevniku na prvom programu kako je u planu ugradnja kabine za vozače u novijim autobusima. A sve je to potaknuto onim zadnjim incidentom na liniji 32. Ne mogu naći nigdje prilog o tome...

MB Citaro

ekipa šta kažete na ovako nešto preko conecta

SARI

Citat: jedan_019  u Veljača 09, 2011, 13:51:18
Danas je bilo govora u podnevnom dnevniku na prvom programu kako je u planu ugradnja kabine za vozače u novijim autobusima. A sve je to potaknuto onim zadnjim incidentom na liniji 32. Ne mogu naći nigdje prilog o tome...

Baš smo jučer nešto pričali na tu temu... meni je to najnormalnija stvar da se napravi... pusti vozače da rade ono za šta su plaćeni - neka voze! Kontrolu karata i sve vezano za to, prepustiti - kontroli!
Eventualno možeš kupit kartu kod njega i to je sve... nikakve druge komunikacije ni kontakta...

Ive

Eto, u kakvom vremenu živimo... Zbog svakakvih kretena vozači na svom radnom mjestu trebaju strahovati za svoj život. Je li to normalno? U posljednje vrijeme u medijima se samo ističu priče nekih daveža kako im je vozač prigovorio zato što nisu pozvonili na vrijeme(a što bi htjeli, da ih možda isprati iz autobusa), a konkretni problemi vozača s kojima se suočavaju svakodnevno(promet, prometna nekultura, putnici, prometnici, našpanani vozni redovi, ...) kao da se nikoga ne tiču.
Sjećam se jednog sad umirovljenog vozača koji je nekad vozio jutarnju vožnju Kukuljanovo-Rijeka. Na radiju bi već išle vijesti, a jedan tip je sjedio na prvim sjedištima i pričao je malo glasnije s ovim do sebe. Šoletu je pukao film i rekao mu je:"Dobro, hoćemo li slušati tebe ili radio? Kog klinca stalno melješ?" Tip je isti čas umuknuo i do grada nije ni a rekao. Ovime sam htio reći kakav su autoritet nekad bili vozači. A sada? Čim putniku prigovoriš(opravdano), odmah te tuže Haagu, Strasbourgu i kome sve ne pa još moraš i strahovati za posao.