Domovinski rat

Autor brzi, Srpanj 31, 2008, 10:57:35

PROFA

Na zalost u ratu smo toliko ljudi uzgubili neduzni!
Ali i Cazmatrans je osijetila veliki gubitak sa padom Vukovara tada je izgubila oko 120 vozila buseva jer je imala ugovor sa BOROVOM i prevozom radnika!
ALI jedan je sofer pobijegao prije masakra iz VUKOVARA sa busom MAN 362 visoki koji je pripadao posle Virovitici voznom parku!
A taj majstor je ja mislim sada u mirovini i zivio je u Koprivnici ,a stalno je imao nove busseve i jako veliki gospodin,a vozila su posle neka vidjena po SRBIJI sa drugim natpisom!

Majstor

Ovaj gospodin ispred Man-a raskopčan sa cigaretom u ruci je g. Terzić kojji danas vozi gradski prijevoz u Sl.Brodu vidio sam i kod njega u uredu istu sliku
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Jedan TAM koji izgleda kao da je nov i jedna Zastava

Yugoslav army (JNA) leaving Zagreb before the war, part 2

medo

pa o ovome sam ja pričao negdje, ovakvi plavi autobusi su bili smještani u vojarni borongaj dok ju nisu predali na civilnu upotrebu, bilo ih je sigurno 15ak, svi plavi sa bijelim crtama poput ovim, zna li itko od vas zagrepčana gdje su sada? možda u vojarni croatia? iako je tamo manjak prostora zbog gomile kamiona tamova 110 i 150.

grga

pa i ja sam već prićo o ovim autobusima.neznam točno ali mislim da iz te cijele flote autobusa danas su samo još dva u pogonu a ostali su već odavno rashodovani.a inače iz voj.borongaj su bili izmješteni u zračnu luku pleso.
   velika šteta bili su dosta stari i nakraju loše održavani ali netreba zaboraviti da su ti auti izvukli strašni teret domovinskog rata!

Grof

Citat: mate  u Srpanj 31, 2008, 14:43:36
Evo jedne slike koje sam ja koristio u svom maturalnom radu...pa sam ju nasao a vezana je uz ovu temu...inace radi se o AK Karlovac...

p.s.Brzi jel mozda mozes skuziti registraciju onog MB O303 s druge slike...? ;)

..samo drugi kut

mihaelm

Citat: manoplan  u Listopad 21, 2010, 19:53:13
Dvije slike iz Domovinskog rata. Bit će još kad završim sa skeniranjem...

Sanos i MAN

http://i166.photobucket.com/albums/u88/manoplan/Untitled-Scanned-02-6.jpg

http://i166.photobucket.com/albums/u88/manoplan/Untitled-Scanned-01-11.jpg

Čiji su ovo bili busevi?Od nekog prijevoznika ili ? Mislim da su od nekog prijevoznika uzeti zato sto su svi u istoj kolor semi
Neoplan u srcu

manoplan

MAN 280 na drugoj slici je navodno ex. Kvarner Express, a ovo nije njihova shema bojanja. Znači, vojska ih je ipak ofarbala u ''svoju'' shemu.

mihaelm

Citat: manoplan  u Ožujak 10, 2011, 23:00:04
MAN 280 na drugoj slici je navodno ex. Kvarner Express, a ovo nije njihova shema bojanja. Znači, vojska ih je ipak ofarbala u ''svoju'' shemu.
A mozes li mi reci sta je sa Sanosa ?
I gdje je taj Sanos slikan ako znas
;)
Nadam se da te ne gnjavim
Neoplan u srcu

manoplan

Ne, ne gnjaviš nipošto  :) Drago mi je da mogu odgovoriti ako znam ( ili saznam ) odgovor.

Dakle, Sanos je bio u vlasništvu Centrotransa iz Sarajeva, a bilo ih je šest komada. Sanos je slikan u okolici Zagreba, a neke od slika su slikane prilikom priprema za mimohod Oružanih snaga RH (94 ili 95)

Tomek

Na 3.27 Čazmatransov TAM koji je stigao po zatvorenike. Ugl. ovu priču stvarno treba pogledati, tj. ako imate vremena pogledajte cijeli filmić

peron24

Kadar iz filma "Šibenska ratna kronika"  Autor:Zoran Lučić
Na slici vidimo uništeni TAM 190 A 110 P preko puta desetog perona na šibenskom kolodvoru,vozio je nažalost sasvim kratko  :'(
Ispričavam se zbog slabije kvalitete slike a i sam autor navodi da nije imao odgovarajuću opremu.

Tomek

Od 5. min do kraja nečiji Neoplan, dobro se vidi straga, jel zna netko čiji bi mogao biti?

Na 2.15 TAM260A116P

mihaelm

Citat: mate  u Listopad 16, 2009, 11:36:43
Tomo jel bi taj MAN mogao bit ovaj ,inace je sad kod jednog privatnika

MAN

a ovaj covjek u sivoj majici me nekako podsjeca na jednog vozaca koji vozi kod Terzica, a ovo je znaci vlasnik GM Toursa M.Gaspar na slici s njim...svaka cast tomo na ovim informacijama :)
Evo malo  o-0 ali nemojte se ljutiti..  Mate i mene podsjeća a ja mislim da on živi u Šamcu jer je moj otac prodao nekakvog Mercedesa vozaču Terzić busa , i upamtio sam mu lice , i evo sada vidim ovu sliku i sjetim se da bi to on mogao biti.. Još jednom sory na  o-0
Neoplan u srcu

im

iman informaciju da je autopoduzeće imotski jedino imalo satalnu liniju juga sa zagrebom tj nije imala prekida i svaki dan je isla za zg cili rat sad kolko je to istina nezzz