Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Jean

Evo i dokaza (fotografirano 11. ožujka 2011. sa suprotne strane od NPove fotke):

Mirta

Nečija privatna linija danas popodne na posljednjoj vožnji preko Turnića s 2 putnika. Od ponedjeljka će i oni znati šta je gužva.

Nikad ne reci:"Nikad!".

jedan_019

Citat: Mirta  u Ožujak 19, 2011, 19:44:39
Nečija privatna linija danas popodne na posljednjoj vožnji preko Turnića s 2 putnika. Od ponedjeljka će i oni znati šta je gužva.

http://img22.imageshack.us/img22/6697/p3190018e.jpg

E nekada je u vrijeme špice znala itekako biti gužva u 2A. Sada se mogu kladiti da će od ponedjeljka 2A ići i dalje poluprazna i to iza busa na liniji 2 kao što 1 i 1A idu stalno jedan za drugim...  ::|

Mirta

"Nemoj baš biti siguran u to. Popodne prema gradu svagdje pada broj putnika. A ujutro? Na Baredicama dođe dvojka i ljudi imaju problema. Kod Kokola ima 3 linije i opet isto. Treba se stvar malo uhodati i ljudi će znati kad dolazi 2A i čekat će ga."
Nikad ne reci:"Nikad!".

Berlingo

Nakon 20 godina! Ovaj puta nije u pitanju rijecki snijeg nego odluka nekih razumnih ljudi. Necu ih imenovati, vecina vas zna o kome se radi i cije su to zasluge. Veliko hvala! Moja je najdraza odusevljena, ja mozda jos vise.
Od danas se ponovo citamo na forumu, kome milo, kome drago. Lijepi pozdrav iz Zagreba!

jedan_019

@Berlingo, dobro došao nazad  ;D

MAKI

bas me zanima kako im valja Kad je islo preko s.koridora nevalja pa nevalja ni ovako.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

ikar

U našem mentalitetu je očito prisutno mišljenje "Mora biti sve po mome", i nažalost radi toga uvijek će se neko žalit jer eto, baš on je išao na Poštu na Turniću ili u Andreu na Turniću...

Shole

Kojih školaraca ?  Di žive, kamo idu?   Netreba primjedbe uzimat ozbiljno jer ko što je već rečeno, svako bi htio da je po njegovom, a realnost je obično daleko od tog.  Najbolji pokazatelj će biti popunjenost autobusa. S obzirom da je do sad uglavnom mlatio prazan, s izuzetkom povratka u grad ako je pokupio nešto putnika kod Andree i Stud. doma na Turniću ako je "uletio" ispred šestice.
Cilj promjene je bio da se malo olakša linija 2, i da ljudi iz ulica Bože Vidasa i Ivana Zavidića, odnosno područje Zameta ispod glavne ceste dobiju vezu sa centrom grada, a ne tamo nekim bezveznim sjevernim koridorom u kojem nema apsolutno ničeg, pa ni sunca.

MAKI

neznam samo koji skolarci neka bar budu zahvalni jer u linij 2 vise nece vladati guzva neviđenih razmjera.Strah me samo da se ne vucu kao 1 i 1a jedan za drugim gledam danas na V.R U16:33 2A sa I.Zavidica a i 2 u 16:33 sa Srdoči.Nadam se samo da tako nije na svakom polasku.
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

Berlingo

Ne smatram sebe nekim tko voli pametovati. Uvijek zelim biti realan, pokusat cu i sad. Ali jako dobro poznajem svoj dio grada, mozda kao nitko na forumu, s time se ponosim.
Roditeljski gnjev moze biti opravdan. Ali ti isti zaboravljaju da ta njihova djeca za par godina vise nece biti ucenici i nitko se vise nikad nece sjetiti linije 2A. Radi istih tih ona bi trebala ici preko Turnica i bila bi pojacano popunjena jednu voznju ujutro prema gradu (7.24) i mozda dvije sredinom dana u obrnutom smjeru. A sve drugo s par putnika. A sta je s ostalim putnicima? Kad ce vise netko poceti razmisljati i o njima? Uostalom, ima li jedan Trsat, Pecine, Bivio.... takvu vezu? Nema jer se mora presjedati. Tako smo i mi morali s dvojkom ili 2A do Mlake pa pjesice u brdo ili do zeljeznicke pa na sesticu (7, 7A i 8 su se tada okretale na Mlaci). Sad je i to problem. A netko mi govori da je na polasku 2A iz grada danas oko 16 (mislim da je 16.05) dosao bus na Brajdu i 10-ak je ljudi stajalo. Ali, kad je dosao do dvorane s njime je doslo 15-20 ljudi a to se vec dugo ne pamti. Da se podsjetimo, tek je prosao prvi dan. Pa necemo to valjda opet vracati na staro?
I u svoj toj prici mi nesto ne stima. Nesto mi sumljivo. Koji se to roditelji bune? Nesto mi tu smrdi da su to ovi iz ul. Ivana Zavidica. Zao mi je ako grjesim, ali cak i mjesni odbor je dao zeleno svijetlo za ovu promjenu, pa kome sad ovo nebi odgovaralo? Zar oni stvarno misle da je to njihova privatna linija? Ili gradu treba jos jedna tipa 1A pa da vozi s 5 putnika (nedjeljom i potpuno prazna!)
I na kraju pitanje. Da li bi bilo moguce pustiti liniju 3A potpuno na miru i da stvarno vozi samo svojom trasom? Ali uvesti neki autobus da ide ujutro do dvorane (kao i sad), produzi na okretiste 2A i vozi u grad preko Turnica? Isto i za nazad jedna voznja dnevno.

Shole

Citat: Berlingo  u Ožujak 22, 2011, 00:30:19
kad je dosao do dvorane s njime je doslo 15-20 ljudi a to se vec dugo ne pamti. Da se podsjetimo, tek je prosao prvi dan.

Ovo je najbitnije u cijeloj priči.  I još tu dodaj Baredice i Kokolo (na kojima ne staju 18/18B) i eto ti pun bus ljudi, i isto toliko manje u prekrcanoj dvojki.

Što se pak tiče tih učenika, bojim se Berlingo da je tvoj prijedlog neizvediv zbog vremena.  Nevjerujem da bi stigao s Bezjaka na Zap.Zamet, okrenut se i preko Turnića doć prije 8 u grad. Ako ga staviš da kreće ranije onda gubiš kontinuitet tj moraš selit i prva dva polaska. Tako im je i trebalo kad su htjeli GRADSKU liniju. Da je ostala 17-ica, nju možeš selit kako god oćeš kad svaki krug vozi drugi bus.  I baš me zanima kolko ima tih srednjoškolaca iz spomenutih ulica i da idu baš u one 2,3 škole na Banderovu.  Vjerovatno 1, al je "nečiji "

Berlingo

LINIJA 2A.
Cijeli prosli tjedan sam je pratio no nisam htio dosadjivati. Savrseno funkcionira i stalno raste broj putnika. No evo nesto od ponedjeljka navecer. Polazak iz grada u 20.00. Netko je opet usao na Brajdi i to u moj najdrazi bus. Morao je stajati. Ulaskom u ul. Boze Vidasa izasla su troje putnika. Kraj dvorane isto tako. Ali u autobusu je ostalo 10 ili 11 ljudi. A da bude stvar bolja ja sam ga vidio kad je izlazio iz te ulice prema gradu (polazak u 20.30) sa 6 putnika. Fantasticno! Trebali netko pomoc oko brojanja putnika? Ja sam tu!

zvone16

Da 2a je sada super meni perfektno odgovara taman ljepo sve stignem i ono stize bas, bas u pravo vrijeme su polasci :)
ZvoneXp

Berlingo

Kako je i najavljeno, linije 3 i 3A od srijede voze po svojoj normalnoj trasi. Osobno sam ih vidio. Nisam siguran da li je to bas bilo pametno. Ono kod Morcica je jos uvijek bez asfalta. Vozi se doslovce po bijeloj cesti. Neznam kako vama, ali meni je bilo jako zao kad sam vidio conecta kako drobi ono kamenje. Mislim da se moglo sacekati jos dan ili dva i vratiti "cestu" u normalu.