Sezonski poslovi- vozač autobusa

Autor telige, Veljača 17, 2011, 09:06:46

telige

Ima li netko na forumu kakva saznanja ili iskustva u toj vrsti zaposlenja? Rado bih čuo Vaša iskustva budući  sam se javio na nekoliko oglasa u kojima traže vozače za sezonu u Dubrovniku. Hvala.
Nema me.

nidi

Pa iskreno prijatelju trebaš dobro otvorit oči i provjeriti kod koga ideš, jer jedno ti obećaju a drugo ispune. U Dubrovniku ima dosta posla a vozača uvijek nedostaje. Ako te zanima nešto više slobodno me kontaktiraj u pp pa ti možda mogu pomoći oko odluke kad znam kom si se javio.  ;)
*****  V     O      L       V       O   *****

miky

Pazi da Ti se netto plaća ne pretvori u brutto plaću kao meni 2005.g....Pazi što je sa dnevnicama. Jedan je čak "gazda" rekao da se vozač sam treba snaći za spavanje ili da spava u autobusu itd.....

telige

Citat: miky  u Veljača 21, 2011, 13:26:43
Pazi da Ti se netto plaća ne pretvori u brutto plaću kao meni 2005.g....Pazi što je sa dnevnicama. Jedan je čak "gazda" rekao da se vozač sam treba snaći za spavanje ili da spava u autobusu itd.....

Hvala kolega miky na  konkretnim savjetima.
Usput se moram zahvaliti i kolegi nidi, također na konkretnim savjetima i pomoći.
Kako mi se čini, izgleda da ja ove godine neću na rad u Dubrovnik.
Nema me.

dado1979

Nemoraš u Dubrovnik,prati oglase imaš i bliže dobre privatnike koji su fer prema vozačima,al moj ti je savjet da se raspitaš prije bez obzira o kome se radi.

telige

Citat: dado1979  u Veljača 21, 2011, 22:26:25
Nemoraš u Dubrovnik,prati oglase imaš i bliže dobre privatnike koji su fer prema vozačima,al moj ti je savjet da se raspitaš prije bez obzira o kome se radi.

Hvala na savjetu, kolega nidi mi je već pružio konkretne informacije za neke firme iz Dubrovnika.Zašto Dubrovnik? Zato jer tamo traže vozače, barem na 6 mjeseci(pogledaj oglase, drugdje nitko ni ne traži vozače autobusa),a nude i smještaj(neki), dok ovdje većina ni ne nudi troškove prijevoza. Npr ako bih radio kod nekog tko je udaljen 25 km od mene, imao bih za 25 radnih dana troškove prijevoza od 1000 kn. Što se tiče oglasa, pratim ih od desetog mjeseca prošle godine, preko HZZ, preko portala:Moj posao, Posao, Životopis, lokalnih novinama, ponekad i preko tražilice  da mi ne promakne neki, javljao se mailom, telefonom,a kontaktirao sam i sve prijevoznike sa svojeg područja za koje znam da imaju više autobusa, ali sve skupa jedno veliko ništa. Imam još jednu opciju otvorenu za Dubrovnik i ako tu ne prođem, križam posao vozača autobusa i vraćam se kamionu - tu mi nitko ne može kazati da nemam iskustva( 20 godina, od čega 12 godina špedicije).
Sve duže, sve više mi se čini da je to bila moja ne možda najlošija, ali svakako jedna od lošijih odluka- uložiti preko 10 000 kn u polaganje D kategorije.
Nema me.

telige

Eh, što sve čovjek, pardon, vozač (izgleda da nas neki vlasnici firmi ne doživljavaju kao ljude) ne doživi tražeći posao.  U posljednja 6 mjeseci redovito sam se javljao na oglase u kojima traže vozače autobusa, od Dubrovnika(sezonski),Splita(sezonski), Zagreba i tu u Čakovcu,nekih desetak oglasa . Od svih zajedno dobio sam jedan mail iz Dubrovnika da ću biti obaviješten kada i gdje će se održati informativni razgovor i nakon toga ništa(od 12.02.), zatim jedan razgovor telefonom sa gospodinom iz Dubrovnika , ali je on izgleda pronašao vozača iz Slavonije.
Šećer na kraju, javio se ja 02.03. telefonom na oglas firme iz okolice Splita, razgovarao sa vlasnikom i dogovorimo se da će me zaposliti, da mu odgovaram,da ću zadužiti određeni autobus, neka pogledam na njihovoj stranici koji je to, ali uz dva manja uvjeta- da izradim karticu vozača za digitalni tahograf ( što sam i učinio te od 11.03. imam spomenutu karticu o čemu sam dotičnog gospodina obavijestio isti dan) te da se nađemo za desetak dana  u Zagrebu, da se upoznamo uživo.  Zovem ja 18.03. kada će on u Zagreb da se ja znam organizirati. Kaže on da će danas, utorak, 22.03. biti u Zagrebu poslom,a i privatno, ali da ćemo se naći. Još je kazao da će me dan prije, u ponedjeljak nazvati da se dogovorimo gdje i kada ćemo se sresti.  Baš kada sam sinoć oko 19 h htio nazvati stiže meni SMS od tog gospodina,citat: "Poštovani gospodine xxxxx.Opet smo primorani pomaknuti termin za Zagreb,ali je došlo do promjene.Odlučili smo se za dvojicu iz susjedstva zbog praktičnosti.Hvala i pozdrav yyyyy" . Kao prava "ljudina" otpilio me SMS-om. Najveći je štos što sam ja pronašao smještaj 2 km od parkinga firme, pa mu ono " ...dvojica iz susjedstva zbog praktičnosti." nikako ne prolazi jer bih po njegovu pričanju bio najbliži firmi. Inače, radilo se o sezonskom poslu od 01.04. do 30.10., uvjeti koje je nudio gospodin činili su mi se ok.   Uglavnom nije mi jasno kako sam od početnog gospodinovog oduševljenja dospio do hladnog tuša SMS-om.Naravno da je njegovo pravo zaposliti koga hoće, ali mislim da ovakav njegov postupak najblaže rečeno nije fer. Ne znam čemu sav ovaj igrokaz, jedno "NE" bi bilo sasvim dovoljno jer je sve podatke o meni dobio prilikom prvog razgovora te se ništa nije promjenilo na lošije u odnosu na ono što je znao od prvog razgovora, dapače pribavio sam karticu za tahograf što mi je trebao biti plus. Možda je dobro što je ovako ispalo , možda bi me snašlo i nešto gore da sam počeo raditi za njega, nikad se nezna.
Uglavnom lijep pozdrav gospodinu ako ovo čita jer vidim da mu je firma predstavljena na ovom forumu, a vjerujem da će se prepoznati.

Nema me.

Shole

Slobodno ti reci koji je to "gospodin" koji te tako pristojno otpilio sms-om.  Dobro da ti nije na facebooku napisao:  "ej, ništa od onog"

COVIK

Hoćemo ime tog "gospodina".Nek se zna tko je,radi drugih kolega koji traže posao da znaju šta mogu očekivat od takvih poslodavaca.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

telige

Ja sam napisao tko je i firmu, ali je "osoblje"-global moderator obrisao post.
Nema me.

Shole

Mislim da ipak nije u redu da se ovdje netko imenuje (pogotovo u negativnom obliku) kad je osoba koja ga imenuje anonimna.
Svaka čast tebi telige, i nitko ne sumnja u sve što si izrekao, ali sve to skupa bi djelovalo puno ozbiljnije da si napisao:  Ja, Marko Marković imao sam takvo i takvo iskustvo s gospodinom tim i tim.  Lako je pljuvat po nečijem imenu i prezimenu kad si skriven iza svog monitora.  Ne odnosi se ovaj post na tebe, nego na svih nas ovdje na forumu.

maly

Dobar dan svima i sad mi već je totalno neozbiljno od moderatora da prije dva posta poziva čovjeka da imenuje tog "velikog gazdu" da bi sad pilio gluposti o finoći foruma i ostalog.Nikakva tajna nije da općenito skoro "nitko-nitkog nevoli"među prijevoznicima pa onda nećemo se praviti "fini i pošteni"kad je to daleko od istine.Ako je netko "smrad"nek se uvijek zna tko je taj.

lijepi pozdrav gospodo

Shole

Imaš pravo, ja sam pogriješio što sam napisao nek se imenuje. Naknadnim konzultacijama s ostatkom osoblja došli smo do zaključka da nije u redu nekog prozivat imenom i prezimenom ako se i mi sami ne predstavimo.  My mistake, sorry

telige

Citat: maly  u Ožujak 27, 2011, 11:08:36
Dobar dan svima i sad mi već je totalno neozbiljno od moderatora da prije dva posta poziva čovjeka da imenuje tog "velikog gazdu" da bi sad pilio gluposti o finoći foruma i ostalog.Nikakva tajna nije da općenito skoro "nitko-nitkog nevoli"među prijevoznicima pa onda nećemo se praviti "fini i pošteni"kad je to daleko od istine.Ako je netko "smrad"nek se uvijek zna tko je taj.

lijepi pozdrav gospodo

Nemoj tako o gazdama, pa znaš da su oni najbolji, najpametniji, najkulturniji, naj...,naj...,naj, sve naj. >hammer< 
Nema me.

maly

Večer svima,možda nespada ovdje ovo pitanje ali me živo zanima kakve su dnevnice na stacionaru.Čuo sam svakakvih brojki ali mi se čini da svi nešta normalno valjaju ili se hvale.Mene osobno nezanima stacionar jer se ima što voziti ali bi volio čuti koliko je cijena dnevnice vozača tog krvničkog posla od 100-tinjak dana.

unaprijed hvala