Autoturist Samobor – fotografije

Autor Tomek, Prosinac 07, 2007, 16:23:54

mate

Gbr.222 kod okretista na Savskom mostu

hochdecker

...u A-Turist stigao troosovinski međugradski Volvo ;D

samoborka

novi primjerci u Autoturistovoj garaži... evo ih...  8-8

Tomek

Sjajno, prva dva ovakva troosovinca u Hrvatskoj. Ovaj bus se pokazao i više nego dobar, jedino mi je žao što je dizajn toliko neupadljiv pa autobusi izgledaju malo zastarjelo, no uz neku dobru shemu sve se da srediti.

hochdecker

jesu to poluautomatici? nešto kao i ovi trenutno eurolineri?

tomekk

Imaju I-SHIFT mjenjač  ;)
btw, ovo su vjerojatno jedni od posljednjih primjeraka 8700 pošto je u ponudi 8900 te samim tim prestaje proizvodnja 8700 koji se proizvode oko 10 godina  ;)
Inače super autobusi, s odličnim mjenjačem, no imaju ružne retrovizore (ovisno o opremi) i armatura je loše dizajnirana (dio di su prekidači za otvaranje vrata.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

hochdecker

..ovaj novi stil bojanja poput novih 9700 bi mogo sakrit malo ovaj kruti dizajn...

Tomek

Novih Volvača koliko vidim još nema u prometu.
Evo par današnjih
203

209 i 262

227

Belde

Majstor

Ne stoje u garaži obljepljeni ali bez rega
Samo mi sudite pošteno !

samoborka

evo jednog obljepljenog...

hochdecker

..danas je jedan u pogonu na prigradskim linijama...

Slavuj

Vozio sam se danas u njemu. Autobus je super napravljen (koliko mogu kao putnik rec). Ugodno me iznenadilo to što unutra nista ne škripi kada se naide na neku neravninu na cesti,buka motora svedena na minimalno. Najviše me iznenadio odlična getriba. On koristi I-Shift sa 12 brzina i moze biti automatik ili sekvencijalni. Ako je u automatskom režimu,kreče iz 4 brzine,pa šalta u 6,8,9,10... naravno ako je na ravnom. Ima 340 konja i stvarno je brz,upravo zbog navedene getribe. Sjedala su malo tvrđa,ali zanemarivo. Sve u svemu,odličan autobus za te linije na kojima će biti.

mate

Jucer oko 17.15 na parkingu Konzuma u Sl.Brodu

5AR

ZG-2277-EK

a ispred njega prošao ZG-2255-EK

5AR