Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

gaspa

A što li radi ovo vozilo kod Proplinove crpke? Baš mi ne izgleda kao plinski autobus. Linija je SAVIŠĆE-ŽITNJAK. Dan je jučer (30.03.). Sati je 15:50.

Povlačim pitanje nakon provjere situacije. Pa naprosto ne mogu vjerovati da JOŠ UVIJEK nisu osposobili prugu od Žitnjaka do Savišća.

STIB

Citat: gaspa  u Ožujak 31, 2008, 10:21:32Pa naprosto ne mogu vjerovati da JOŠ UVIJEK nisu osposobili prugu od Žitnjaka do Savišća.
Nisu, ali radi se, moglo bi uskoro  8)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Linija 146 ima početno stajalište na Zapadnom kolodvoru do sutra u 16 sati zbog asfaltiranja Reljkovićeve i Talovčeve:

U isto vrijeme linija 139 za Jelenovac vozi iz Reljkovićeve i pritom prolazi kroz gradilište i razrovani dio ulice! E sad, jasno mi je da je to midi i da bi sa zglobnim to bilo teže napraviti ali uopće ne mislim da 146 nije trebalo izmještati nego smatram da je to trebalo učiniti i sa 139. Kaj nije midi mogao na povratku Ilicom do Slovenske i onda ravno prema Zapadnom, a polazno iz Austrijske u Ilicu i odmah desno u Vinogradsku. A ne ovako raubat bus.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

manoplan

Evo,'zabrinuti' čitatelj pita o liniji 121. ???.Meni je najzanimljiviji prvi komentar nakon članaka, ni treći nije loš  ;D

http://www.sutra.hr/pregled/gradski-problemi/2030/47f3d374e7187-bus-121-vise-od-80-decibela   

tamlover

S malim zakašnjenjem pišem da je 17.3. promijenjen vozni red na linijama 109, 121 i 137 i 172 (s Črnomerca, za ostale terminale ne pratim) a nešto ranije izmjene su bile i na 176 i 120 (početkom godine i 131).

E sad, ništa krucijalno ni na jednoj od linija, rekao bih čista kozmetika. Slušamo često da se izmjene rade na inicijativu vijeća gradskih četvrti a kad vidim ovakve izmjene koje samo kvare svakodnevnu rutinu korisnika pomislim za kojeg pojedinca, političara ili podobnika se vozni red mijenja. 137 je moja linija i nisam čuo da je bilo tko tražio promjene, a nažalost u zadnjih nekoliko tjedana čuo sam i previše puta žaljenje ljudi jer su po navici došli na bus po starom vr-u i naravno čekali...

Kad se već ova kozmetika radila na 121 zašto nikome nije palo na pamet da se stavi zadnji bus sa Črnomerca u npr. 23:35 (tako da bude dovoljan razmak od 124 koji ide u 23:10) što bi značilo jednu vožnju više za vr koji je zadnji u smjeni. To se traži već godinama, urla se čak štoviše, ali takve VAŽNE stvari za jedno užasno prenaseljeno područje nisu bitne. Zahebancija u vidu par minuta sim il tam uz iste intervale kao i ranije je nekome očito opis radnog mjesta u holdingu.

tamlover

Zbog obnove katastrofalne ulice Sutinska vrela između Podsuseda i Pod.Dolja linija 123 je faktički ukinuta i s Črnomerca za sada polaze isključivo autobusi po voznom redu 122.
Od Podsusedskog trga do Pod.Dolja vozi izvanredna linija Alejom Bologne i Prigornicom i usklađena je s busevima koji dolaze iz i polaze za Črnomerec.

E sad, problem je što je 122 bio zapravo svaki drugi ili treći bus s Črnomerca pa će na toj trasi biti dosta reduciran promet i sve će ostati na 119 i 120 koja je ionako u komi. Možda ZET pojača kad shvati da je privremena regulacija nelogična.

Prigornica je jako zeznuta na vrhu prije spuštanja za Dolje i tu će busevima bit dosta problematično, ali mogla bi u sljedeća dva mjeseca i pokoja neuobičajena fotka pasti. Siguran sam da će nas biti koji će to slikati.

A evo da podsjetim kako je izgledala trasa na kojoj su se godinaa raubali najbolji solo busevi APP-a (osim zadnjeg kontingenta NL313 koji nije puno vozio ovuda).

kreso75

Novi vozni red linije 108  :(

GLAVNI KOLODVOR                     SAVSKI MOST
7:30                                            7:10
8:10                                            7:50
8:55                                            8:35
9:30                                            9:15
16:50                                          16:30
17:20                                          17:05

od 21.04.08.

Portos

Zbog rekonstrukcije dijela Petrovaradinske ulice u Prečkom linije 114 i 134 voze izmijenjenim trasama.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

tamlover

Evo svratio ja opet do Pod.Dolja da vidim koji je bus na posebnoj liniji 123 Susedgrad - Pod.Dolje, budući da sam midi od Autoturista koji je vozio u početku vidio na jednoj drugoj samoborskoj liniji.
I baš ko prstom u drek kak bi se reklo, nabasam na raspašoj... Polazak u 1400 iz Dolja nula bodova! Putnici na stanicama pitaju se gdje je bus, oni bliže Prigornici kreću uzbrdo prema stajalištu 131 tražeći izlaz iz rupe (Dolje je i inače rupa, tj kotlina, a u zadnje vrijeme izgleda i u prenesenom značenju).
Za to vrijeme na okretištu Susedgrad u Podsusedu (smiješno jelda?) stoji Autoturistov kombi, pokraj njega ZET-ov vozač, uz njega dvojica valjda servisera i Autoturistov kombi. Ne znam je li se radilo o nekom kvaru jer su oni stajali pored kombija i doslovno časkali! A raja nek pješači, nečuveno!
Evo podkrijepit ću to s dvije ne baš kvalitetne fotke...

McZanteXF1

Može li mi netko preporučiti kojima linijama (i tramvajskim ako treba :)) doći s Črnomerca u Rakitje?

Ivan

Citat: McZanteXF1  u Svibanj 17, 2008, 17:43:47
Može li mi netko preporučiti kojima linijama (i tramvajskim ako treba :)) doći s Črnomerca u Rakitje?
http://www2.samoborcek.hr/vozni_red/read/25

STIB

Prema ovoj vijesti, u ZETu (i gradu) ipak povremeno slušaju i uvažavaju mišljenja putnika:
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/novi-vozni-red.aspx
Citat:Autobusne linije 123 Črnomerec – Gornji Stenjevec i 133 Savski most – Sveta Klara – Čehi prometovat će od ponedjeljka, 26. svibnja, po novom voznom redu.

Novi vozni red linije 123 za radni dan, subotu i nedjelju izrađen je na traženje korisnika. Ujedno su, zbog prilagodbe voznih vremena stanju na prometnicama (protočnost), korigirani neki polasci te dodani novi.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Pogledajte što su napravili s voznim redom linije 124!
Iako su radnim danom prijepodne ubacili dodatni autobus (dosad vozio jedan) čime je broj polazaka udvostručen, u nedjelju je čini mi se napravljena glupost.
Nekoliko puta dnevno se nedjeljom na 124 uključuje dodatni autobus koji polazi u razmaku od npr. 15 minuta u odnosu na prethodni i tako čak do večernjih sati kada u između 21 i 22 voze dva autobusa.... Što taj jedan radi prije i kasnije tih extra polazaka?

tamlover

Od ponedjeljka linija 121 Črnomerec Karažnik će biti produžena i preimenovana u Črnomerec - Karažnik - Gajnice. Zapravo će linija biti izmjenjena i to je definitivno ispravna riječ u ovom slučaju jer umjesto do stajališta u Peruanskoj 121 će voziti dalje Karažnikom do Ulice Gajnice (semafor), Gajnicama do Ulice Kerestinečkih žrtava i do krajnjeg stajališta uz Park 101. brigade. Povratno vozi Ulicom Kerestinečkih žrtava i Čileanskom se penje do Karažnika kao što je bilo i do sad. Novi je i vozni red!

Zbog ove izmjene Ulica Kerestinečkih žrtava postala je jednosmerna od Ulice Gajnice do Ulice Pabla Nerude (u razini novog stajališta) kako bi se omogućilo nesmetano skretanje autobusa iz Gajnica u Kerestinečkih žrtava. Uz novo uvjetno rečeno "okretište" uspostavit će se i još dva stajališta. Prvo gore u Ulici Karažnik na križanju s Čileanskom (nespretno za poludit al šta je tu je, koristit će ga i 124 i 130 gotovo sigurno iako nigdje ne piše) i u povratku na križanju Čileanske i Peruanske u blizini starog okretišta.
SUTRA JE ZADNJA PRILIKA ZA FOTKU KARAŽNIKA NA NJEGOVOM DUGOGODIŠNJEM KRAJNJEM STAJALIŠTU KOJE SE 2.6.2008. UKIDA I ODLAZI U ZET-ovu POVIJEST!

Tomek

Malo sam skeptičan oko produživanja u Gajnice jer uličice i raskrižja kojima će 18m zglobni autobusi prolaziti mi se čine malo preuskima, a i dodatno smeta hrpa auta parkiranih na pločniku. Druga stvar je da će se linija zvati Karažnik-GAJNICE, a već postoji linija Gajnice, no nejdu do istog okretišta. Isto se lani dogodilo sa Perjavica-Borčec koja nejde do istog okretišta kao linija Borčec što je za podosta putnika zbunjujuće...
Da su nekad tako radili mogli su mirne duše i liniju 122 nazvati Podsused, ali sve mi se čini da nekad ipak malo više promislili prije no što bi nešto napravili.