Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Boki651

I eto, Autotrolej pokrene dezinformaciju, Novi list spremno prihvati.  >hammer<

http://novine.novilist.hr/Default.as...3286328592863Z

Berlingo

Vidio 2A koji vozi prema centru u 12.30. Prvo, malo je kasnio, ma mozda 2-3 minute. Drugo, na stanici kraj dvorane sam izbrojao 10-12 putnika, nisam vjerovao da ih toliko ceka. I evo njega malo dalje, tamo je ljekarna, inace me ne zanima kako se ta stanica zove, sigurno ne kako treba. S ljeve strane su bila sva sjedeca mijesta popunjena, cini mi se da su neki ljudi vec stajali. Sad mi je jasno (tek!) zasto su neki negodovali radi promjene trase. Nego sta je s brojanjem putnika i pracenjem situacije na terenu? Jesu to bila samo obecanja?
A ako dodam jos brojanje putnika od strane osobe koja radi na Brajdi i koja se znala voziti preko Turnica sama u busu, a sad udje i mora stajati?
I da, bilo je vec rasprave o tome, ako pogledate stranicu od Autotroleja on jos vozi preko Turnica. E pa sad me to polako nervira, to bi ipak nazvao kao neciju nemarnost! Namjerno? Ne vjerujem da to moze biti sta drugo.

mivano

Prijedlog za liniju 8A:

Ovaj sadašnja trasa nema puno smisla pogotovo ono "okretište" na Jelačićevom trgu (zna se da on nema budućnosti kao autobusno polazište). Prema tome predlažem sljedeće:

Nakon što se vrati iz kampusa nastavlja od Fiumare dalje te zatim da skreće u Teslinu, Vukovarsku te zatim skreće lijevo u ulicu Antuna Barca gdje treba biti korekcija v.r.-a. Povratak neka bude ulicom Franje Čandeka te zatim dalje Vukovarskom u centar te prema kampusu.

Razlozi: studenti koji stanuju u studentskom domu (zasad nije izgrađeno studentsko naselje u kampusu) + rasterećenje linija 6, 7 i 7a

ikar

Pregled gradskog VR-a u ljetnoj shemi:

"Očekuje nas pakleno ljeto"

Linija 1 - male izmjene iza 22h
Linija 1A - isti vozni red, samo izmjene iza 19h jer se treći bus povlači u garažu oko tada umjesto dosad u 21.30
Linija 1B - male izmjene jutarnjih polazaka sa Trsata i Strmice
Linija 2 - 6+2 (2 prekidne). Intervali van špice oko 15 minuta... Fali još jedan cjelodnevni bus.
Linija 2A - prekidna
Linija 3 - dva cijelodnevna busa
Linija 3a - nepromjenjeno
Linija 4 - dva cijelodnevna + prekidna. Subotom 3. bus 7-14 (dosad prekidna)
Linija 4a - manje izmjene polazaka (vjerojatno usklađivanje sa L4)
Linija 5 - 7 autobusa. Jutro van špice 5 autobusa, večer van špice 6 autobusa. (Ujutro van špice jači je VR subotom)
Linija 5a - izmjenjen vozni red
Linija 5b - nepromjenjeno
Linija 6 - 5 cijelodnevna + 2 prekidne
Linija 7 - kada smo mislili da nemože gore, oni nas obraduju: 3 cijelodnevna + prekidna.
Linija 7a - vidi L7
Linija 8 - ukinuta prekidna
Linija 8a - isto
Linija 9 - isto

Shole

2A će trasu promjeniti tako što će na željezničkom kolodvoru skrenut desno u Nikole Tesle, pa onda preko Potoka do Teh. Faxa, lijevo u Čandekovu i opet lijevo dole na Novi List

kico101

Ako se već htijelo "kresati", mogli su ukinuti linije  4a,5b,8a,9. 2a je stvarno neophodno da tijekom ljeta u jutarnjoj i poslijepodnevnoj špici povezuje Zamet sa tehničkim faksom-neprocjenjivo. Istovremeno bezvezna linija 8a se ne mijenja, prazna 1a se ne mijenja, 3-ka ima dvije cjelodnevne ( preko Pomeria ), 5a i dalje glumi prazni ringešpil, umjesto da se produži u grad itd. S druge strane 1-ca ( s obzirom na ljeto ) ima katastrofalni vr, 1b kada je najviše potrebe ( subotom i nedjeljom popodne ) ne vozi, a vozi kada ne treba ( subota prijepodne ), 7-ce su se očito nekome gadno zamjerile, itd.
Istovremeno 11-ca ima 42 ( od toga pola bezveznih-za Lokvu, koje ionako može pokriti 5-ca ), 18-ca ima 35, 20-ka, mislim 34, itd. 32-ka se ne pojačava. Bravo.
Želi li Autotrolej, doista uštedjeti, može bez problema ukinuti jednu trećinu svih polazaka ( osobito u prigradu ). I još nešto. ne vjerujem baš da općine i gradovi riječkog prstena uredno plaćaju svoje obaveze, jer koja bi ozbiljna općina plaćala suvišne prazne kilometre kojih je jaaako puno tijekom srpnja i kolovoza.
Već sam jednom rekao da više neću komentirati vozne redove, ali da sam to mislio doista ozbiljno, ne bih bio na ovom forumu. :)evil
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ništa od svega, nema znanja a nema ni volje. Danas, vraćam se s posla, u 14:00 dolazi 29 (648) solidno popunjen. Iza njega se šlepa 27 (699) unutra 0 (slovima-nula) putnika. Dok to bude tako...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Tu se vraćamo na ono sto puta rečeno, a to je da su te dvije vožnje plaćene pa bio neko unutra ili ne.  Linije 1-9 se očito ne plaćaju kako bi se trebale kad se non-stop kreše.  Žalosno je samo što se kreše tamo di ne treba.   A da ima prostora za uštede na linijama 10-37 tu se slažem.   Međutim, jedna stvar mi nije jasna, a to je sljedeće:  linija 11 je u svojoj punoj dužini linija Općine Viškovo. Međutim, varijanta do Lokva je čisto gradska (Grad Rijeka) i s obzirom kakvu ima frekvenciju radnim danom onda bi se komotno mogla ukinuti na nekim polascima s obzirom na pupunjenost istih.  Ako se stalno smanjuje na linijama 5,6,7/7a,  zašto se na liniji 11 ne ukinu   12:45, 13:45, 14:45,  15:45  11  Lokva,.  Totalno nepotrebni polasci koji samo troše gorivo i kompliciraju rad prometnicima jer nemaju dovoljno kola za pokrit polaske.  S obzirom na gužve u gradu oko 16 sati, vrlo često se desi i da dvije 11-ice stignu jedna drugu do Brajde.

jedan_019

Zadnji polazak za Hosti: 22:45  >hammer<

Jučer sam vidio na cestama oko 4 sata ujutro samo taxi Cameo gdje non stop jedan za drugim prolaze i prevoze ljude. Oni se, vjerujem, raduju ovom ljetu jer će biti u svakom slučaju dosta ljudi. Autotrolej im prepušta noćne putnike  >hammer<

kico101

Ako malo bolje razmislim, od noćnih putnika malo koristi za Autotrolej ( uglavnom su bez karte ), tako da i nema prevelike štete ( osobito u ljetnim mjesecima ). NHF.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

Citat: Shole  u Lipanj 18, 2011, 21:31:14
Tu se vraćamo na ono sto puta rečeno, a to je da su te dvije vožnje plaćene pa bio neko unutra ili ne.  Linije 1-9 se očito ne plaćaju kako bi se trebale kad se non-stop kreše.  Žalosno je samo što se kreše tamo di ne treba.   A da ima prostora za uštede na linijama 10-37 tu se slažem.   Međutim, jedna stvar mi nije jasna, a to je sljedeće:  linija 11 je u svojoj punoj dužini linija Općine Viškovo. Međutim, varijanta do Lokva je čisto gradska (Grad Rijeka) i s obzirom kakvu ima frekvenciju radnim danom onda bi se komotno mogla ukinuti na nekim polascima s obzirom na pupunjenost istih.  Ako se stalno smanjuje na linijama 5,6,7/7a,  zašto se na liniji 11 ne ukinu   12:45, 13:45, 14:45,  15:45  11  Lokva,.  Totalno nepotrebni polasci koji samo troše gorivo i kompliciraju rad prometnicima jer nemaju dovoljno kola za pokrit polaske.  S obzirom na gužve u gradu oko 16 sati, vrlo često se desi i da dvije 11-ice stignu jedna drugu do Brajde.
12:45 se može ukinuti samo tijekom ljeta - razlog: "školski" bus u povratku
15:45 - polazak samo zbog gospodina iz 713 koji bus vozi kući (u petak mu dali 700 pa ga išao vratit u grad - prazni kilometri)

Boki651

Au, mogu samo reći OMG, daljnji komentar je suvišan, sve ste napisali. Samo čekam dan kad će u 22h biti zadnji polazak sa Sv. Križa za Hosti, a kako je krenulo, bit će to vrlo brzo. :(

celicana

Osvrnuo bih se na prijedlog jednoga kolege s foruma vezano za brojanje putnika na linijama 8A i 9. Neću ga imenovati sam će se prepoznati.
Što se tiče linije 8A tu se slažem da bi bilo korisno brojanje putnika posebno na stajalištima u kampusu, ali tek kad se "uhoda" nova akademska godina , jer će sada biti sve manje studenata , a i linija se preko ljeta privremeno ukida. Vozeći se ovom linijom nekoliko puta  primijetio da se u kumpusu ukrcava i iskrcava jako mali broj studenata često ih opće ni nema. Nakon kampusa kada linija 8A dođe na trasu linije 2 u Krautzekovoj ulici ukrca se u nju znatan broj studenata. Tome u prilog toga ide i činjenica da sam vozeći se linijom 2 primjetio sam  puno studenata na stajalištu S. KRAUTZEKA 1. koji koriste liniju 2. Stoga predlažem brojanje putnika na linijii 8A  ali i na liniji 8 u kampusu u vožnjama kada ona prometuje kroz kampus da se vidi koliko putnika se ukrcava i iskrcava na kampusu. Ponavljam da se brojanje obavi u novoj akademskoj godini u njenoj "špici"  kada ima mnogo studenata da se vidi isplativost prometovanja linije 8A i potreba prolaska linije 8 kroz kampus.
Što se tiče linije 9 na njoj sam primjetio prosječan broj putnika . Idealno za minibus. U nekim starijim postovima piše da je linija dobro prihvaćena posebno za trajanja škole.Nisam za njezino ukidanje jer to ne bi bilo korektno prema stanovnicima Drage i Svetog Kuzma  i oni zaslužuju gradsku liniju s obzirom da spadaju administrativno pod grad Rijeku. Promjene koje bih predložio su da linija kreće iz centra grada i da ima bolju usklađenost sa linijama 25 i 26. Vozeći se nekoliko puta 9-kom primjetio sam da malo prije nje znaju proći 25 ili 26 i pokupe joj putnike što naravno nije isplativo.

mivano

Citat: celicana  u Lipanj 22, 2011, 09:26:19
Osvrnuo bih se na prijedlog jednoga kolege s foruma vezano za brojanje putnika na linijama 8A i 9. Neću ga imenovati sam će se prepoznati.
Što se tiče linije 8A tu se slažem da bi bilo korisno brojanje putnika posebno na stajalištima u kampusu, ali tek kad se "uhoda" nova akademska godina , jer će sada biti sve manje studenata , a i linija se preko ljeta privremeno ukida. Vozeći se ovom linijom nekoliko puta  primijetio da se u kumpusu ukrcava i iskrcava jako mali broj studenata često ih opće ni nema. Nakon kampusa kada linija 8A dođe na trasu linije 2 u Krautzekovoj ulici ukrca se u nju znatan broj studenata. Tome u prilog toga ide i činjenica da sam vozeći se linijom 2 primjetio sam  puno studenata na stajalištu S. KRAUTZEKA 1. koji koriste liniju 2. Stoga predlažem brojanje putnika na linijii 8A  ali i na liniji 8 u kampusu u vožnjama kada ona prometuje kroz kampus da se vidi koliko putnika se ukrcava i iskrcava na kampusu. Ponavljam da se brojanje obavi u novoj akademskoj godini u njenoj "špici"  kada ima mnogo studenata da se vidi isplativost prometovanja linije 8A i potreba prolaska linije 8 kroz kampus.
...
Da se nadovežem:
citiram samog sebe...

"Autor: mivano     Lipanj 14, 2011, 12:26:56

Prijedlog za liniju 8A:

Ova sadašnja trasa nema puno smisla pogotovo ono "okretište" na Jelačićevom trgu (zna se da on nema budućnosti kao autobusno polazište). Prema tome predlažem sljedeće:

Nakon što se vrati iz kampusa nastavlja od Fiumare dalje te zatim da skreće u Teslinu, Vukovarsku te zatim skreće lijevo u ulicu Antuna Barca gdje treba biti korekcija v.r.-a. Povratak neka bude ulicom Franje Čandeka te zatim dalje Vukovarskom u centar te prema kampusu.

Razlozi: studenti koji stanuju u studentskom domu (zasad nije izgrađeno studentsko naselje u kampusu) + rasterećenje linija 6, 7 i 7a."
I da nadodam: Liniju 8a produžiti kako tu piše do ul. Antuna Barca. Predlažem da linija 8 promijeni trasu. Potpuno je nepotrebno voziti u Torpedo. Putnici se daju na prste izbrojati, a vidim da dosta puta ni nema putnika do N.Tesle gdje se ukrca dvoje ljudi. Linija 8 treba voziti južnim koridorom i dalje Vukovarskom do okretišta u P.S.C. Lovorka.

ikar

Odi brojati putnike u 15:12 sa Torpeda.