Globtour - slike

Autor erobuss, Studeni 22, 2007, 01:31:13

Tomek

Tomek

Jučer na obilaznici

I na odmorištu Plitvice

mate

flatić

Oni se drze provjerene marke "volvo"

mate

Prijevoz hodocasnika

610-J-853

ZG-6900-DK

Tlimfocit

Evo malo utisaka sa putovanja u Njemačku:
2.6.2011. krenuli smo kolega i ja iz Mostara za Mannheim. Na stajalištu kod Katedrale ugosno smo se iznenadili kada nas je dočekala nova Irmaos Mota T29-E-100. Putnika se do Jajca skupilo 20-25 i tako smo i stiigli u Munich gdje je većina putnika izašla, a ostatak je izašao do Frankfurta. Na odmorištu Trauboch smo se sreli sa Volvom 9700/2 sa Touring logom koji je išao iz Bihaća za Dortmund i nakon što su razmjenili 2-3 putnika krenuli su svaki ka svojoj destinaciji. Nekoliko slika:
-odmorište u Šujici

-kolodvor u Mannheimu

Autobus me jako ugodno iznenadio udobnošću, prtljažnim prostorom i općenito lijepim dizajnom interijera. Jedino mi je malo zasmetalo što su plastični držaći s karticama linija i vizit kartama dijelom polomljleni pa to malo neuredno izgleda, ali valjda će se popraviti.

5.6.2011. u Frankfurtu sreli ovog izvrsno očuvanog Siderala na liniji iz Dortmunda za Tuzlu:

Inače taj bus je zaustavljen prije nekoliko tjedana na Autobahnu na izvanrednoj tehničkoj kontroli i unatoč 1 500 000 prijeđenih kilometara prošao je bez problema.

6.6.2011. smo se nakon nekoliko ugodno provedenih dana po Mannheimu, Heidelbergu i Frankfurtu odlučili vratiti natrag. Opet smo se ugodno iznenadili kada nas je dočekala blizanka Irmaos Mota T29-E-101. Ova Mota je također u izvrsnom stanju samo eto nisu polomljeni ti držaći pa mi je malo ljepša bila. Uglavnom, do Munchena smo nakupili 30ak putnika i onda su započeli problemi.
Autobus koji je trebao voziti iz Njemačke za Sarajevo je ostao van pogona (isključen zbog neispravnosti ako sam dobro shvatio) i po naredbi TOURINGa morali smo čekati 2ipo sata dok Neoplan od Lubine ne dovede putnike koji su s nama trebali iči do Zagreba, a tu se prekrcati u autobus koji je tek trebao biti naručen.
Tu su se problemi nastavili jer jednostavno u našem atobusu nije blo mjesta za nekih 4-5 putnika pa su iz Touringa unajmili kombi. Stanje nije bilo toliko tragično što smo morali čekati 2ipo sata nego što se nitko iz Touringa nije sjetio pobrojati putnike koji se trebaju prekrcati u naš autobus. Da situacija bude gora autobusi Touringa Hrvatska koji su u to vrijeme išli prema Slavoniji nisu htjeli primiti putnike do Zagreba tako da se sve svalilo na naša leđa. Uglavnom neopisivom strpljivošću vozaća  gosp. Senada sa ZOBa je sve sređeno i krenuli smo prema RH i BiH.
Slike:
-ukrcaj u Stuttgartu

-ogromni ali prepuni bunkeri nakon primanja ogromnih količina prtljage

U Zagrebu nas je čekao Sideral Joe Walsh u koji su se prekrcali putnici za Sarajevo i jedva primio svu prtljagu:

I konačno uz kašnjenje od 3 sata stigosmo na odredište. Touring se u cijeloj priči ponio prema svim putnicima kao prema govnima jer su putnici za Sarajevo do Munchena već 4!!!! puta morali presjesti što je strašno. Ponavljam, samo strpljenjem vozača i prometnika na ZOBu je izbjegnut kaos. Vjerojatno će veliki broj putnika nakon ovoga odustati od putovanja busom do Njemačke. Posebna pohvala i pozdravi vozačima iz Globtoura koji su spasili stvar.

Nakon toga iskrcasmo se kolega i ja u Livnu, svratismo u poslovnicu Globtoura, čusmo novosti o otvaranju nove linije za Zagreb, nabavci par novih autobusa no otom potom.
Na kolodvoru u Livnu bio i veteran 198 E 193 tzv. šaltać (nema automatik nego šaltung) koji iza sebe ima preko 2 milje, ali je i dalje u dobrom stanju samo ga je jedna cura malo uneredila na putu Split-Mostar kad je nogom pokrneila protupožarni aparat pa pozdrav i njoj i prijateljicama hahhahaa:

Mirta

Izvrsno dočarano putovanje! I slikom i riječju.
Nikad ne reci:"Nikad!".

Tomek

Čiji i koji je to bus isključen iz prometa?

Tlimfocit

Citat: Tomek  u Lipanj 07, 2011, 22:16:40
Čiji i koji je to bus isključen iz prometa?

E stvarno se nemogu sjetiti. Čuo sam za tog prijevoznika, ali jenostavno isparilo iz glave.

stručnjak

Eo danas 12.06.2011 u Stonu.......... bus123

MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO, PAŠ VIDIT KAD TE STIGNE GLOBALNA KRIZA!!! ;)

peron24

mate

Danas na liniji Vukovar - Laussane

iza njega se malo vidi Sideral (ZG-4616-AL) na liniji Vukovar - Salzburg

Tlimfocit

Jedna od ljepših slika: Joe Walsh Sideral u društvu Joe Walsh kombija:

tomekk

Za vrijeme posjeta Pape hodočasnike dovezla ova zvijer:

....a na linijama katnice:

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

5AR