Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Westin

Jučer na Glavnom kolodvoru oko 15 h gbr.531 s natpisom u kvaru , a malo prije toga viđen kako je došao i ima natpis Zrakoplovna škola

marin

Citat: Westin  u Svibanj 28, 2011, 15:33:56
Jučer na Glavnom kolodvoru oko 15 h gbr.531 s natpisom u kvaru , a malo prije toga viđen kako je došao i ima natpis Zrakoplovna škola

od kad je ovakva naljepnica i na gbr. 210???  ???

Portos

Jutros na 109 krepao jedan MB Citaro koji ima "expirience the city" naljepnicu straga, ZET-ova dizalica ga je oko 7.10h dovukla u Euroline servis na Josipa Lončara.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

hahah pa to je gbr. 210 on mi je vec prije nekako čudno zvučao ali išo je ko manijak..:)

marin

Danas oko 14:15 kod Peveca na Jankomiru u smjeru za LJubljanicu vidjeh gbr. 225 kako ga šlepa kamion, na Črnomercu je stajao gbr. 202 sa natpisom autobus u kvaru  koji je bio na liniji 134, u zamjenu poslan NG 312 nezz gbr.!!

Tomek

Strašno, prestrašno.. Kad pogledam ovu temu unazad par stranica o jednom tipu ZET-ovih autobusa se može samo reći - smeće!!!

Shole

Pridružujem se komentaru.  Mi ih imamo samo 10, a od toga su uvijek 2 ili 3 u ŠOP servisu u Matuljima

421

Citat: Tomek  u Lipanj 21, 2011, 02:43:20
Strašno, prestrašno.. Kad pogledam ovu temu unazad par stranica o jednom tipu ZET-ovih autobusa se može samo reći - smeće!!!
Citat: Shole  u Lipanj 21, 2011, 09:45:15
Pridružujem se komentaru.  Mi ih imamo samo 10, a od toga su uvijek 2 ili 3 u ŠOP servisu u Matuljima

Prejudicirate stvari! Da li je to Vaš osobni ili  moderatorski stav?Nakon ovog bih vas banirao!
JER:
Busevi uzeti u prošlom mileniju bili su rađeni  tehnološki drugačije , serviseri  unutar ZETa i Troleja bili  su ŠKOLOVANI za održavanje svojih autobusa, a ovi sadašnji samo koriste mogućnost koju ima daje leasing/garancija da se u garantnom roku izvrše popravci.
Servisi unutar tvrtki imaju zabranu prčkanja po busevima (osim dolijevanja fluida, promjene žarulja..) pa je čest slučaj da idu u OVLAŠTENI servis na obradu.
Problem je u servisima nedostatak znanja i iskustva  mehaničara na održavanju  buseva, ali veliki plus je dostupnost dijelova.
Kod mehaničara u tvrtkama znanja i iskustva ima napretek, ali dijelova ima samo u tragovima, pa je zato dojam drugačiji.
Sofisticiranija tehnologija traži znanja i od vozača, ali školovanje je izostalo pa su i rezultati takvi kakvi jesu.
No nazivati" jedan tip ZET-ovih autobusa"- smećem, dok  ti autobusi  podnose dupli teret i povećanu km  JGP u ZG nauštrb "ekoloških" Citelisa koji stoje zbog nedostatka punionice plina, uz neargumentiranost, naprosto ne stoji.
Pređena kilometraža zašla je duboko u slijedeću godinu (prema projekcijama eksploatacije)...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

shef

Ja sam se prije par dana prvi puta vozio u ZG Citarima i puno mi bolje djeluju nego riječki, ljepše unutarnje uređenje, klima koja radi savršeno i prije svega globalno su u puno boljem stanju od naših (što se tiče i mehanike i karoserije) koji su da bi stvar bila gora kupljeni, a ne pod leasingom.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

421, probaj barem oko ovoga biti objektivan, pogledaj zadnjih par stranica ove teme pa mi reci koji je najspominjaniji tip autobusa u kvaru.
Što se tiče servisiranja i toga činjenica je da su u ARZ-u promjenili već hrpu toga na ovim zadnje nabavljenim zglobnjacima, a o tom nam Majstor može više reći.
Daleko od toga da su ovi drugi toliko bolji, ali Citaro se kroz više manje sve generacije barem u Zagrebu, a kako čujemo i u dr. Hr. gradovima, a i šire pokazao problematičnim autobusom barem što se kvarova tiče.
Nadam se da će ova nova generacija upravo predstavljena biti kvalitetnija.

421

Pročitao sam 29 stranica ove teme i došao do zaključka da više kvarova ima MAN (objektivno).
Koji god  bus123   dođe na HR ceste, bit će podložniji kvarovima zbog:  prekapacitiranosti, lošeg održavanja, loših prometnica, needuciranosti vozača i mehatroničara, ciljane kupnje jeftinih neoriginalnih dijelova upitne kvalitete i podrijetla te ugradnje na buseve.
Londončanima nije "sjeo" zbog podrijetla i njihove arogancije te navika na doubledecker, pa ga nastoje proglasiti promašajem. Svaka je generacija kvalitetnija, pa će biti i ova.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Koji MAN ima više kvarova od Citara?
A to da je svaka generacija kvalitetnija, teško, po meni je O405N puno kvalitetniji autobus od Citara, a on mu je prethodnik.

Tomek

I da, u Londonu se desetak Citara zapalilo samo od sebe te su zato nevoljeni.. Kvare se, rasklimaju se prije njihovih autobusa, a to sve zajedno nije recept za biti omiljen

conecto

Prije 10-ak dana 552 imao sudar, vozač tvrdi da je ostao bez kočnica, policija skinula tablice kojih još uvijek nema.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

manoplan

Sinoć po Bologni oko 22 sata odšlepan jedan Citaro prema garaži Podsused.  >:(