Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Katarina Piskor

ŽALOSNO DA JOŠ UVIJEK NE STAVE NA STAJALIŠTIMA  AUTOBUSA VOZNI RED OD KOLIKO POLAZI KOJA LINIJA; NPR: LINIJA 7 SA G.VEŽICE POLAZI U 8 :5 MINUTA --- NA FIUMARU DOLAZI OD PRILIKE ZA 15 MINUTA.  VEĆ BI SE PUTNICI NEKAKO LAKŠE ORGANIZIRALI, A NE DA MORAJU PO NAJVEĆOJ VRUĆINI  ČEKATI AUTOBUS " KOJI NEMA VOZNI RED"  buljimir  >hammer<

Shole

i kad ga konačno dočekaju, onda im dođe Citaro bez klime sa 3 mini prozorčića "na kipu", a unutra 50 stupnjeva.  A mislili su da im je bilo vruće dok su čekali bus.  U biti, ja se divim koliko je ovaj narod izdržljiv. Vrlo rijetko se dešava da se netko sruši tj kolabira u busu.  A kad i da, onda se to pripiše njegovim godinama ili zdravstvenom stanju.  Sve je dobro dok se jednog dana, nedaj bože, tako nešto ne desi vozaču.  U autobusima je redovito temperatura 50 stupnjeva, sve je hermetički zatvoreno jer su to moderni autobusi koji su projektirani za air conidition koje kupuje cijeli civilizirani svijet osim Rijeke.  Sunce piči,  zraka niotkud, a vozači moraju radit sve duže i duže.  Nekada su od 55 išli u penziju. Sad su sretnici oni koji mogu sa 60, dok većina mora do 62 ili 63 godine radit.  

Ajde nek mi molim vas netko kaže, uz dužno poštovanje prema mojim starijim kolegama,  kakve su mogućnosti i reflexi 60-godišnjaka po ovakvim temperaturama u autobusima bez klime !!!???   Kad jednom pozli nekome niz Piramidu i kad dođe do sranja onda će momentalno sljdećeg dana Obersnel odnekud izmislit pare i busevi će bez natječaja na ugradnju klime.  Daj bože da se nikad ne desi takva tragedija,  ali žalosno je da bi moralo do tako nečeg doć da bi se vozačima bar donekle osigurali normalniji uvijeti za rad

Berlingo

Citat: Shole  u Lipanj 23, 2011, 18:15:35
Čudno, obično ljudima pozli kad uđu u bus.   U Autotroleju valjda misle da apsolutno svi ljudi imaju doma internet i da čitaju vozne redove.  Za one koji ga nemaju (net), za njih valjda misle da prepisuju iz čekaonice na papirić.  E sad, možeš si ti to čak i prepisat, al kolko često oni mjenjaju vozni red trebalo bi svako malo stavit obavjest:  "dođite si prepisat novi vozni red".

Sve ovo što sam nabrojio je izvedivo, a uostalom i radi se oduvijek u prigradu.  Al nemožeš ti očekivati da svi ljudi na Zametu i Srdočima znaju kad će bus.  Oni su navikli da dođu i čekaju. Al nisu navikli da odsad moraju TOLIKO čekati.  Naviknut će se, moraju.

Autotrans - "brzo, udobno sigurno"
Autotrolej - "i magare se na batine nauči"

Pojma nemam sta je bilo s njom dalje. Cini mi se da je nesto govorila da mora sinu u bolnicu. Jer ljudi su primjetili da se nesto cudno dogadja. Interesantno je da je sama usla u bus bez pomoci. Svaka cast!

Shole

tramvajac 92

Shole

Hmmm, da.  Onda se ipak nemože usporedit snjima.  Mi i dalje radimo u onim kamp kućicama od Conecta

1A

Danas tijekom dana sam bio u 3 710+ gradska oko 14h, ni u jednom nije bila klima upaljena. >hammer<

kico101

Ako si bio u 710, jedina klima je mogao bit otvoren krovni poklopac.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

celicana

Kad smo već na temi klime nešto bih napisao o zglobnim autobusima marke MB Citaro ,niskopodnima naravno. Naime mnogi ljudi misle da svi autobusi ove marke (niskopodni) imaju klimu. Koliko sam upućen iz medija ,te od vozača a i primjetio sam to vozeći se njima klimu imaju samo njih tek desetak posljednje nabavljenih  koji pored klime imaju i zaštitnu kabinu za vozača , dok pretposljednja serija autobusa  ove marke gdje nema zaštitnih kabina (pregrada) nabavljena kratko vrijeme prije ovih posljednjih nema klimu. Što se onda događa ,nervozni ljudi ljeti na ovim autobusima što nemaju klimu verbalno napadaju vozače što je ne uključuju ni krive, ni dužne. Pokušao sam nekima objasniti da vozač nije kriv, da autobusi nemaju klimu i naveo razliku od klimatiziranih, ali uzalud većina njih i dalje tupi svoje.Više nemam živaca objašnjavati. >hammer<
Osim ovih desetak klimu imaju i turistički sa zatamjelim staklima koji znaju prometovati na prigradskim linijama.

Boki651

A ima pak s druge strane putnika, koji unatoč tome, što kad uđu u bus, osjete svježinu, opet otvaraju prozore, više ono reda radi, jer su navikli.

Shole

To su i vozači krivi.  Ako vozi klimatizirani Citaro onda nek zaključa prozore. Koda je to neznam kakav problem.

Berlingo

Mozda nekim vozacima smeta klima.

NP-549

Onda nek ju smanji kod sebe, a ne u salonu

Berlingo

Ne vozim se pa stvarno neznam. I necu se voziti. Ja u svojem autu nemam tih problema.

ikar

Puno ih ni nezna upaliti klimu...