Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

marin

Ne znam na što točno misliš, to je onaj iz 2003.!

tramvajac 92

Shvatio si otprilike. Ak je iz '03 onda je NL 263

marin

Krivo sam napiso iz 2006.

sokre

Jel se doznalo zašto 675 ima "kefice" oko blatobrana.

I što je najvažnije, služi li to čemu?

Danas je na bio 218 pa sam se sjetio..

421

Nije se doznalo već se zna!
U zemljama s puno oborina i raznih agregatnih stanja vode na kolniku (snijeg,bljuzga, kiša..) "kefice" zadržavaju veću količinu na sebi pa nema vodene maglice oko kotača i vozila koja prolaze sa strane imaju sigurniji prolaz i bolju vidljivost.
Znači sigurnosni faktor koje neke zemlje upražnjavaju kroz svoje zakone i preventivno djeluju na stanje sigurnosti u prometu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Pretpostavio sam da je to razlog. Na zapadu se prakticira postavljanje i gumenih zastavica iza kotača.

Zašto je stavljeno samo na taj jedan?

Nije se pokazalo zadovoljavajuće za naše ceste / uvjete / ZET pa se odustalo?

421

Kriva ugradnja! Znaju se i prusi zaigrati u zaboravu, ili su to "slučajno" ugradili naši ljudi koji tamo rade (a ima ih podosta).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

conecto

To nije ugrađeno u tvornici već naknadno. Navodno je to ustupila neka firma koja prodaje takvu opremu kako bi se u praksi pokazalo djelovanje "kefica" i ne bi li ZET eventualno time opremio sva svoja vozila (naravno nije). Navodno se mnogo uštedi na pranju vozila jer se s keficama po ružnom vremenu manje prljavštine zabacuje po karoseriji.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

U RIjeci je bio davnih dana na probi bijeli MAN NG312 iz Poljske, i imao je spomenute kefice. E sad da me ubiješ, ne sjećam se dal su bile samo na prednjim blatobranima ili na svima

Westin

Gbr.190 viđen oko 15 h u Selskoj i vozi za hotel Panorama

sokre

Na liniji 109, polazak u 20.12 neki je `šofer` tako stiskao 185 da je bilo neugodno boraviti u stražnjem dijelu busa od vibracija motora.

Da ja nekome posudim moj auto, i da tog vidim da ga tako vozi, prebio bih ga kao mačku.

Gas do kraja i to svako kretanje.

Inače volim malo `čvršću` vožnju, ali ovo danas je bilo previše. Taj će zaklati više buseva u svojoj karijeri. Ne bi mi uopće bilo krivo da dobije otkaz pa da si malo razmisli.

Dakle, došlo mi je da ga prijavim zbog vandalizma prema busu... Naravno nisam.

Jel se vide obrtaji motora na tahografu? U slučaju da stvarno nazovem, pa da postoji bar nekakav dokaz.

conecto

Ovo mi baš nije posve jasno pošto se radi (185) o novom Citaru. Vozač baš i nema tu previše utjecaja što se tiče "gasa", odnosno, zavisno o jačini pritiska mjenjač sam šalta na određenom broju okretaja. Ako baš i vozač "kick-down" bus neće naglo krenuti nego će samo šaltati na višim okretajima. S vibracijama motora to nema apsolutno nikakve veze, može biti samo neka neispravnost na busu.
Citaro inače razvuče prvu brzinu malo duže do nekih 1800 o/min, a ostale šalta na 1500 o/min. Ako se stisne "kick-down" to se razvuče preko 2000 o/min, ako se popusti malo ranije prešalta i ispod 1400 o/min, ali to nema nikakve veze s nekakvim "vibracijama" motora izazvanih od strane vozača.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Ne znam, Conecto, ali čovjek je stiskao pedalu do kraja. Ganjao se non-stop - došli smo do Travnog u rekordnom roku.

Najbolje se vidjelo na penjanju na Jadranski most - krene divlje sa semafora, na pola uzbrdice brzina se spusti (kick down), mašina urla a mi u busu kao krumpiri.

Na prvoj stanici (kod Plive) nije stao jer zbog velike brzine busa žena nije stigla doći do vrata.

Kada sam izašao iz busa, vozač je ponovo krenuo divlje, mašina urla, ...

Da se razumijemo, ja volim bržu i žešću vožnju. Ali ovo je bilo klasično klanje busa.

A te vibracije u kabini - slične su onima kada se ganjaš (bilo kojim) autom.
Stisneš gas na semaforu, dođeš sa okretajima u crveno, a cijela se komandna ploča (i sve ostalo u autu) trese. A novi auto.

tamlover

Ti to tak krvoločno opisuješ  ;D a ja se pokušavam sjetit vibracija u svom autu na visokim okretajima... I nemrem se nikak sjetit, zato jer ih nema  :)evil Dakle nije svaki auto, ko što kažeš, a nije ni svaki auto auto. Ne vozim Das Auto, da se razumijemo!

Inače, s obzirom na iskustva vožnje u Kaćamalima, neku večer mi je bilo prilično napeto gledat šofera koji je iz APP-a očito (bilo je oko 22:00) jurio na neku zamjenu prema Črnomercu. Taj je čitavim putem od Gajnica do Črnkasa vozio 90, startao na semaforima ko da mu je zadnja vožnja u životu, zavoj kod TOZ-a presjekao ko velki itd... Sve u svemu, velika žurba i nisam misli oda se s Kaćijima tako voze.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Berlingo

Iako to zapravo i nije autobus i daleko je od toga, zapravo je zadivljujuce kako on dodje lako do tih 90.