Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Berlingo

Najjaca mi necija izjava koja govori o priblizavanju zahtjeva putnika. Dugo tako nesto smjesno nisam procitao. Oni se vec godinu i pol udaljuju od putnika! >hammer<
Ali ajde, ovaj potez zavrjedjuje pohvalu.

Shole

Slažem se s ovim da se zadnjih godinu dana udaljuju kvalitetom odnosno standardom, ali valjda znaš i sam da se čovjek može sagnut onoliko koliko su mu hlače široke. A ove samo što nisu puknule

Berlingo

Kristalno jasno! Cudi me da te hlace vec nisu pukle. U potpunosti se slazem s tobom, ali te izjave su neprimjerene i ne sluze na cast nikome! To je cista laz!

Shole

Zašto je laž?  Pa ide se na poboljšanje usluge shodno svojim mogućnostima.  Ako se nema para za povećanje broja polazaka ili za nove autobuse, onda se rade ovakve stvari da se ipak određenoj grupi putnika smanje troškovi i to poprilično, dok sam Autotrolej neće osjetit neki veliki gubitak.  Da živiš na Grobniku i da ti dijete ide u Opatiju u školu vidio biš kako bi ti se ovo svidilo.  Al pošto nije riječ o 2A onda je valjda laž i ne služi nikome na čast.

jedan_019

Citat:Naime, dosad su se pojedinačno kupljene karte  mogle koristiti maksimalno 50 minuta, no od sada će to vrijeme korištenja biti produženo na 60 minuta u jednom smjeru.

Pohvale na ovom zahvatu. Uskoro će i trebati 60 minuta (ukoliko se presjeda unutar prve zone) za prijevoz od jednog do drugog mjesta ako nastave smanjivati polaske.

Shole

Znači sad možeš i iz Triblja u Lovransku Dragu sa jednom kartom, samo što istekne 2 puta dok izvedeš daj put.  Nikad mi nije bilo jasno ono "trajanje" karte.  Dal se tu misli da mora trajat do kraja putovanja ili je dovoljno da si ušao u drugi autobus dok ti je važila.  Recimo putuješ sa Bivia na Grobnik.  Cvikaš u 12:00 i vrijedi do 13:30.  Dal možeš ić na onog u 13:15 (karta još vrijedi) ili nemožeš zato jer ćeš doć u Dražice u 13:45 (istekla pred 15 minuta)

Berlingo

Citat: Shole  u Srpanj 20, 2011, 10:32:25
Zašto je laž?  Pa ide se na poboljšanje usluge shodno svojim mogućnostima.  Ako se nema para za povećanje broja polazaka ili za nove autobuse, onda se rade ovakve stvari da se ipak određenoj grupi putnika smanje troškovi i to poprilično, dok sam Autotrolej neće osjetit neki veliki gubitak.  Da živiš na Grobniku i da ti dijete ide u Opatiju u školu vidio biš kako bi ti se ovo svidilo.  Al pošto nije riječ o 2A onda je valjda laž i ne služi nikome na čast.
Pa pohvalio sam jucer taj potez, ne vidim tu nikakav problem. Lijepo si i slikovito docarao na primjeru sta to znaci. Svaka cast.
Da, napisao sam da je laz i tvrdim to i dalje, jer zena i ja povecanje standarda nikad nismo osjetili i godinama sve nize tonemo!
Glede linije koju si spomenuo ja sam tu nemocan i ne zelim nista komentirati ili je spomenuti.

mivano

Ukinute subvencije pokaznih karata za studente.

ikar

Nije bilo nigdje govora o tome u medijima? Pretpostavljam samo za 8. i 9. mjesec dok ne traje nastava na fakultetima?

Shole

A kamo je nestao Ćiro sa "Rijeka nije grad pogodan za niskopodne autobuse zbog konfigurancije,  i nije pogodan za autobuse sa klimom zbog blizine stanica".   :D :D :D

A čuj Shefe,  klasični PR, šta da žena kaže? (Na)Čekat ćete još toliko i toliko i dobit ćete smeće od buseva. Dajte bar kupite 5 polovnih minibusa, valjda imamo za to nešto para, ili smo totalno kreditno nesposobni ?

shef

Da, naravno, da postoji natječaj, naravno da postoji vrijeme za sve.
Nemojmo rađe o stihijama, vrag zel i onoga ki je važgal svitlo kad je va škuren bilo i po 30 novih buseva godišnje.
Valjda ste i vi svjesni koliko smo u tehnologiji prometa i u voznom parku zaostali, planski ili ne.
Meni nije cilj pljuvanje, volim ovaj grad, rođen sam i odrastao u njemu, sa 15 godina sam napamet znao sve tablice svih vozila, a to nije bilo lako sa YU tablicama i skoro 50% više vozila nego što ih sad ima.
Da kriza je, ali nije uvijek tako bilo. Da, ne valja što se školska djeca voze sa 412 koji je odavno trebao biti u muzeju. Da ne valja to što ponekad nedjeljom treba i sat vremena čekati gradsku liniju. Da, ne valja to što vozači moraju izigravati policajce i šalterske radnike dok vi još uvijek razmišljate da li bi se možda moglo mjesečnu kartu kupiti debitnom ili nedajbože kreditnom karticom. Da, ne valja to što poslije toliko razbijenih vozačkih glava još ni blizu nema zaštitnih kabina. Jel netko čuo možda za video nadzor? Da, ne valja to što se svaki mjesec nešto mijenja i vode linije u nečije dnevne boravke, a više se nema sa čime voziti.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

U pravu ste i jedan i drugi.  Naravno da su stvari svjetlosnim godinama išle naprijed u odnosu na stari sistem u svim segmentima (osim u skladištu rez. djelova, ali to nije tema ove priče) i da je Autotrolej postao mnogo dostupniji za sve vrste informacija.  Moglo se i više napraviti, ali bitno je da se kreće prema naprijed.  Al morate Glasnogovornice priznat da je i Shef donekle u pravu kad kaže da se vozimo u 30 godina starim autobusima, a novi će doć VEĆ krajem sljedeće godine.  Vjerovatno je u tehničkom smislu s vaše strane to prilično zahtjevan i dugotrajan posao, al shvatite i obične putnike koji se voze u ovim kantama koje se vuku 5 na sat uz Krimeju.  Nakon što si ga čekao pol sata, konačno je došao al se jedva kreće i unutra je 500 stupnjeva.  Nitko ne govori da ste vi krivi za to, al onda malo blesavo zvuči to "već krajem iduće...."

Berlingo

Moje je misljenje da mogu oni kupiti i 100 novih autobusa, ali sve je uzalud. Nemaju pristupa putniku, ne znaju ga ni cjeniti. Treba se vise posvetiti tome, a ne se hvaliti povecanjem standarda. A ocito je da ljudi ne kriju svoje nezadovoljstvo. Onda kad skuze da ljudi ne sute, bude i bisera da ima i zadovoljnih putnika i za primjer navode Srdoci ili Marceljevu Dragu.
A gdje je Ciro? Eno ga, skuplja boce da ima za pivu pred butigom. Stalno place za Trolejom i nocima nemirno spava. Valjda radi plinskih autobusa.

ikar

Sinoć su koliko sam čuo u 20:35 za Lovran uključena dodatna dva autobusa uz redovni 535 (667).

shef

Ne znam šta je bilo, ali sve krcato mlađarije. Prolazio sam oko 19:00 stajali su na Jelačiću 651 sa milijardu ljudi ispred prednjih vrata i kao bis 455.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic