Punjenje linija (2)

Autor 5AR, Ožujak 31, 2010, 20:45:20

Berlingo

To sta si napisao stoji i prigovora nema. No bas me zanima da li bi i u jesen (samo sta nije) isto napisao. Vidis moja zena je u velikim problemima i vecina ljudi ovdje i to traje vec preko 20 god. Briga me je za nju jer je to moja najdraza, briga me je za njih jer su moji i zelim im sve najbolje. A na koju si ti liniju mislio kad si podebljao jednu rijec? Mozda 8A?
Sta se mene osobno tice ja sam pokazao dobru volju da idem u grad autobusom i uredno sam kupio na kiosku karticu. Ali idioti rade eksperimente i onda se cude zasto gube putnike. Neka nabiju sat parkinga i 50 kn, ja cu ga uredno platiti.
Autotrolej? Ne, hvala!

Bocko

Čitajući ovo http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Marko79/tuzibaba/linija-5a/ mene zanima, vodi li Autotrolej nekakav dnevnik koliko koja linija ima putnika

ikar

Postoje infromacije o broju putnika koje su skupljene u jednom vremenu odnosno tjedan dana unutar zimskog razdoblja. Sa linijom 5a postoji problem što se tiče velikog autobusa - liniju bi trebao održavat minibus, ali njega naravno ne možemo očekivati budući da su svi zauzeti na drugim linijama. A i problem linije 5A se može rješiti tako da se ona ukine, a prebaci se svaka dupla vožnja preko Pehlina. I eto bus manje, 3 vozača manje a svi zadovoljni!

Bocko

Nikada nije rješenje ukinuti nešto, slažem se da bi se trebalo produžiti liniju 5a.
Nije bitno koji autobus vozi, iako bi se po ljeti trebalo razmisliti o rjeđim vožnjama  ;D

ikar

Ukidanje je prednost ako se preusmjere busevi za Viškovo preko Škurinja. Tada građani Škurinja dobivaju bolju povezanost (i to direktnu) sa gradom, a istovremeno Viškovljanima ne smeta budući da dobivaju bržu liniju koja je ionako većinom duplirana (Istovremeni polasci linije 20 i 21). Sa ovakvim rješenjem nitko nije na gubitku a svi su na dobitku!

Berlingo

Da li bi opcina pristala na tako nesto? Ne vjerujem.

Shole

I ljudi koji žive na Stuparima i Petrcima su stanovnici općine Viškovo. Zašto bi oni bili zakinuti u odnosu na one s Marinića koji BTW imaju i liniju 7 200 metara niže pješice.  A ko što je reko Ikar, nebi ni teoretski bili zakinuti jer bi se samo oni polasci kad idu 2 autobusa (20/21) preko Pehlina odjedanput ili u malom razmaku zamjenili tako da jedan ostane (21), a drugi ide preko Škurinja(20--->19).   10:00 (Marčelji, Brnčići) 13:15 (Klana, Brnčići),  14:35  (Klana, Brnčići)  16:15  (Klana, Marčelji)  20:40  (Klana, Brnčići).

ikar

Danas 610 premijerno na gradskim linijama. Vozi na 6. Iz te serije još jedino nisu 604 i 606 vozili na gradskim, a oni su neispravni već skoro (ako ne) godinu dana.

little-perfect-fairy

610 se ovog trenutka spusta prazan prema gradu bez ikakvih tabelica il' slicno. Valjda povucen u garazu!

ikar

Citat: little-perfect-fairy  u Kolovoz 05, 2011, 16:05:06
610 se ovog trenutka spusta prazan prema gradu bez ikakvih tabelica il' slicno. Valjda povucen u garazu!

Bio je na smjeni od 9 do 16 koja počinje i završava u Garaži.

mivano

Citat: Bocko  u Kolovoz 04, 2011, 21:28:33
Nikada nije rješenje ukinuti nešto, slažem se da bi se trebalo produžiti liniju 5a.
Nije bitno koji autobus vozi, iako bi se po ljeti trebalo razmisliti o rjeđim vožnjama  ;D
Prije nekih cca 5 godina (prije izgradnje rotora) sam vidio članak u onom Rijeka Newsu (ne znam postoji li to još sada) gdje je jedan čovjek tražio da linija 5a okreće u Osječkoj ulici (što imamo sad) i bio je ismijan od strane uredništva tog lista. Naslov je bio tipa: "Želi da mu 5a okreće u Osječkoj ulici." Ćiro je tada bio izjavio da nema mjesta za takvo okretište.

Bocko

Ali očito nije popunjen taj autobus to je čak i izjavio Robert Mrvčić iz Autotroleija na tom sastanku mjesnog odbora prema linku. Vjerojatno se ništa neće dogoditi ni ovom tužibabom, već će sve ostati isto.

Berlingo

A cemu se ti cudis? Taj nekakvi Robert nebi nigdje uspio. Eto ga u Autotroleju i sad je faca. Sve te linije sto nose oznaku "A "su upitne.  Treba reducirati VR i onda brojati putnike. To je taj recept. Jedino 1A nikad nece tu sudbinu dozivjeti jer tamo zive nekakvi posebni ljudi. Tamo nema brojanja putnika. Cak ni sudbina 7A mi se ne svidja.

Shole

Nije pristojno spominjati nečije ime i prezime u negativnom kontekstu, a pritom sebe ne predstaviti.  O njemu osobno znaš vjerovatno isto koliko i o meni, a to je NIŠTA.  A osim toga, ako misliš da jedan tehnolog može promjeniti toliko stvari koliko ti priželjkuješ onda se varaš.  Sve to mora proć neku proceduru u samom Gradu, pa onda u firmi na kolegiju (vijeću mudraca) a tamo ima još starih igrača kojima je svaka promjena velika tlaka. Ostavimo kako je još neko vrijeme pa ćemo vidit.  Nedaj bože produžit 5A do Teslina/želj.stan//Manzzonijeva a smanjit broj vožnji Rotor-Tibljaši ili spojit 5A i 4A u jednu liniju pa vidit reakcije.  JGP je kompleksna stvar koja se stalno mjenja i koja samim tim zahtjeva i česte promjene. Kod nas je to sve komplicirano ko i sve u ovoj državi. Samo birokracija, potvrde, dozvole, koncesije, pm.....

Berlingo

Pa nije bas da sam potpuno anoniman. Neke stvari ne skrivam. No dobro. I neka si u pravu, shvacam da je procedura komplicirana i nije jednostavna, ali koliko bi ona po tebi trebala trajati. Mozda 25 godina? Ocito da ima takvih slucajeva u ovom gradu. Cuj ja jesam takav kakav jesam, ali neke stvari ipak shvatim pa makar i nakon toliko godina. A najbitnija stvar mi je da sam davno shvatio da JGP treba izbjegavati pod svaku cijenu.