Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Berlingo

Sad je jasno sve. Potpisujem to sta si napisao. Zasebni 1A je veliki debilizam.

Shole

Može se i zasebni naštimat da ima kontra vremena u odnosu na liniju 1, samo to je već SF za našu tehnologiju. 
Ide svakih 16 minuta;  00, 16, 32 sa Bivia,  08, 24, 40 sa Marčeljeve Drage.  Čista Lin 1 produžuje na Pećine, a 1A radi korekciju na Šet.AKM u vremenu potrebnom da se napravi krug oko Pećina. I onda u povratku na stanici Fiumara u smjeru zapada opet imaju kontra vremena sa 8 minuta razmaka.   Neš vidit problema to posložit

Boki651

Pa vidiš da je to struci problem napraviti. Toliko smo to prepričavali ovdje na forumu, ali ništa, bolje tupit po svome, tko je vidio da busevi idu koliko - toliko pravilnim razmacima. Bolje da se voze zajedno. :(

Berlingo

Citat: Shole  u Srpanj 01, 2011, 21:11:30
Može se i zasebni naštimat da ima kontra vremena u odnosu na liniju 1, samo to je već SF za našu tehnologiju. 
Ide svakih 16 minuta;  00, 16, 32 sa Bivia,  08, 24, 40 sa Marčeljeve Drage.  Čista Lin 1 produžuje na Pećine, a 1A radi korekciju na Šet.AKM u vremenu potrebnom da se napravi krug oko Pećina. I onda u povratku na stanici Fiumara u smjeru zapada opet imaju kontra vremena sa 8 minuta razmaka.   Neš vidit problema to posložit
Vidis kolega, to me podsjeca na jednu liniju koja je nastala cjelodnevna 1986. Mogla je ici tada iz grada npr. u 19.00 i 19.30. a iisto tako i u povratku. No ona je isla s (tada) Lenjinovog setalista u 19.04 i 19.34. U obrnutom smjeru 19.03 i 19.33. Jako dobra ispomoc jednoj pokojnoj liniji. Oni su tada ocito bilo pametniji!

Shole

Meni nikada nije bilo jasno, a bogami ni dan danas mi nije,  zašto gradske linije koje imaju pravilan "okrugli" takt od 10 ili 15 minuta uvijek, ali baš uvijek, idu u  :07, 22, 37, 52....  umjesto u  00, 15, 30, 45  ili ko što sam kažeš  04, 34,  03, 33,  a ne u 00 i u 30.
Moj mentalni sklop nemože nikako shvatit metode rada Autotrolejeve tehnologije.  Možda je u meni problem, ali tješi me nekako što se ovdje na ovom forumu 90% ljudi slaže samnom, a ipak je riječ o ljudima koji se kuže u JGP i zato su ovdje, a ne na forumu www.iskrica.hr

jedan_019

Citat:KD Autotrolej obavještava sve korisnike naših usluga kako se od četvrtka, 14. srpnja 2011. godine, mijenja vozni red linije 9 i omogućava povezivanje linije 9 sa linijom 1B za Tower centar i to na stajalištu Martina Kontuša u polasku i na stajalištu Podvežica centar u povratku. polazak linije 9 iz Sv. Kuzma pomaknut je sa 8.15 na 8.31 sati. Veza na stajalištu Martina Kontuša je u 8.46 sati gdje putnici sa linije 9 mogu koristiti minibus linije 1B. U povratku iz Tower centra minibus linije 1B kreće u 11.10 sati, dolazi na stajalište Podvežica centar u 11.15 sati gdje daje vezu liniji 9 za Sveti Kuzam.

http://www.autotrolej.hr/default.asp?ru=1&gl=201107140000001&sid=&jezik=1

Zar ima putnika koji idu iz Towera za Sveti Kuzam i obratno da se ovakvo što moralo raditi, odnosno toliko naglašavati? Aj barem se nešto radi pa se usklađuju polasci, dok 1 i 1A i dalje voze onako kako je već komentirano...

NP-549

Citat: jedan_019  u Srpanj 14, 2011, 18:53:13

Aj barem se nešto radi pa se usklađuju polasci, dok 1 i 1A i dalje voze onako kako je već komentirano...

Ovo se uskladilo odma jer je očito netko Važan intervenirao.  Neka je, nemam ništa protiv, pa i red je valjda da su autobusne linije usklađene.  Ali interesantno kako za neke polaske godinama vodimo borbu i mi vozači, i prometno osoblje i putnici putem svakakvih pritužbi, al one se i dalje ne mjenjaju.  To kao da je u starom zavjetu napisano da "taj i taj" bus mora vozit taj polazak i nedaj bože nešto promjenit ili dopisat u napomenu VEZA ili nešto slično.   Valjda se samo treba potpisat na mail nekim zvučnim imenom i stvar se odma riješi

ikar

Ljepo je usklađeno - 9ka u 8.24 sa Kuzma a 25ca 8.30 sa Kukuljanova preko Peveca. Baš me zanima broj putnika! A i gdje misle da 9-1B izvode prekrcaj putnika? Na onom smješnom stajalištu na M. Kontuša gdje minibus ne stane unutra ako nema auta, a uvijek ih ima! A da i ne govorimo od 9ci koja je već dva mjeseca solo bus.

Berlingo

Radi ovog mostica po gornjoj trasi trojke vozi papamobil.

Koji metar dalje pocinje nizbrdica gdje je 661 lose prosao. E sad pitanje. Kako moze autobus ovuda kad znak kaze da je max. sirina 2.3 m? ???

Berlingo

Evo jedna moja rjetka pohvala za Autotrolej. Do kraja godine nemojte ocekivati drugu. Pratio danas jednu liniju sta vozi prema Trsatu. Zbilja su vozili svakih 10-ak min. Sve MAN-ovi. Interes je bio jako velik na stanici gdje sam se nasao. Dovoljno je da oko 16.35 stao neki prigradski. Na ugibalistu 15-ak ljudi. Nitko nije usao. No kad je dosao za 5 min. ovaj za Trsat u njega je uslo 27 ljudi. Nitko nije nasao slobodnu stolicu. Jako dobro, a pohvale idu i vozacima. Stanu, otvore sva vrata i ne gledaju dalje nista osim koje minice. Svaka cast!
Iducu pohvalu za Autotrolej ocekujte za dan karnevala.

jedan_019

Čak 27 ljudi? Pa ja dajem pohvalu tebi i predlažem Autotroleju kad budu pravili novo brojanje putnika, obavezno i tebe pozovu  :P

Shole

pa to je u 4 i pol popodne.  Ujutro ih je vjerovatno na tisuće prošlo

Berlingo

Citat: jedan_019  u Kolovoz 15, 2011, 21:38:58
Čak 27 ljudi? Pa ja dajem pohvalu tebi i predlažem Autotroleju kad budu pravili novo brojanje putnika, obavezno i tebe pozovu  :P
Stvarno sam napisao sta sam vidio. Nemam namjeru siriti dezinformacije poput Autotroleja. Ima i slika pa vidite sami. Nikad mi nije padalo na pamet da suradjujem s njima. To je samo za forum. Koliko su neozbiljni pokuzaje i linija koja ide ulicu nize. Ona na polasku u 12.30 izlazi iz ulice s brdo putnika, ali to njima nije vazno, ajmo od nje napraviti studentsku, vjerovatno radi necijeg djeteta. Sad ce u jesen brojati putnike. Vjerovatno ih nece biti pa ce postati prekidna.

ikar

14 sati je tu, bliži se kraj radnog vremena, a jesenskog voznog reda nigdje!!!

Boki651

Valjda ga budu pisali u 23:50 u nedjelju ;D Ne trebamo se čuditi, sjećaš se da se jednom promijenio preko noći, bez objava na netu i po čekaonicama, pa sam morao zvat prometnika, pitati kad ide bus. ???