Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Shole

Vozili su tako u rikverc raskršćem i sa monotralom jedno vrijeme.  Vjerovatno je onda na zahtjev Autotroleja postala kružna pošto je bilo ljudi koji nisu znali vozit monotral u rikverc  >hammer<

tramvajac 92

Čekaj, kad se vozi monotral u rikverc, zar se neće početi sam motati u jednu stranu (tako sam čuo)?

ikar

Kao ti je ista tehnika kao i voziti šleper u rikverc.

Shole

Princip jest isti, al je puno teže vozit monotral nego šleper iz razloga što ti je kod kamiona onaj prednji dio s kojim "motaš" puno manji nego prikolica, i lako ga skreneš nekamo.  Bus je puno teže jer je prednji dio veći od prikolice i nemaš puno prostora za njime manevrirat

ikar

Mjenja se vozni red na Liniji 7a od ponedjeljka. Hvala k***u da su rješili problem da nije bilo busa po 20-30 minuta prema Pehlinu oko 20 sati. Bus se više ne povlači u 20.06 sa Svetog Križa u Garažu nego u 20.10 ide za Hoste i od tamo u 20.45 u Garažu. Bravo inžinjeri, opet kradete naše ideje.

Shole

a da ju barem odma ukradu nego im svaki put treba godinu dana.  Ako neko ima volje nek potraži kad smo o tome pisali

Boki651

Vau, 19 do 20 minuta polasci s Križa 19:50, 20:10, 20:29, prava treća špica, nema šta! 8-8 Puno bolje nego 19:50, 20:06G, 20:29.
Uz nadolazeću promjenu vremena, najbolja vijest zadnjih dana!

Shole

Osim već spomenutih  2B i 2C, još je jedna nova linija -  3B Zavidovići-Grbci.   

celicana

Citat: Shole  u Rujan 23, 2011, 20:33:58
Zanima me zašto na Autotrolejovim web stranicama nema baš ništa o tim novim linijama. Da li su to isključivo školske linije pa iz tog razloga ili nekog drugog?
Ovo me jako zanima pa ako neki član foruma zna razlog odnosno informaciju neka mi odgovori na forumu ili na moj Emali.  ???
Unaprijed hvala!

Berlingo

Citat: Shole  u Rujan 23, 2011, 20:33:58
Obozavam ovo. Drugi pisu o naselju gdje zivim! ;)

ikar

I 3C Grbci - OŠ Nikola Tesla.

Shole

Proglašena je linijom i dat joj je broj samo zato da ju mogu vozit bilo kakvi autobusi (a ne samo Regio). E sad, ako je to normalna linija ko i sve druge, onda je valjda i obaveza prijevoznika da istakne vozni red iste. Također, naleti li koji slučajni prolaznik i poželi se njome voziti, nitko mu to nemože zabraniti.

P.S.  već smo imali takav slučaj sa linijama 20A i 18C koje su uredno istaknute u voznim redovima i sa kojima se svi putnici najnormalnije voze iako su teoretski također školske.

kico101

Kada je već zakon tako blesavo sročen ( nisu bitni pojasevi, ni žuta boja naprijed i nazad, već da li je autobus tehnički ispravan i da li njime upravlja vozač sa ponajboljim psihofizičkim predispozicijama ), onda treba od državnih službi i institucija zatražiti potporu i kredite sa povoljnim uvjetima vraćanja, te nabaviti 10 ili 20 autobusa koji će imati karakteristike koje su potrebne za prijevoz djece ( a ni ostalima sigurnost nije nepotrebna ). Pitam se koliko moraš biti glup i nasjesti na foru da linije 2B, 2C, 3B, 3C i slične, nisu školske linije, već redovne. Dovoljno je samo pogledati da li je javno izvješen red vožnje, da li su označena stajališta i da li autobusi prevoze i ostale putnike, a ne samo djecu.
Ali u ovoj državi je sasvim normalno i očekivano da se zakoni pišu radi reda, a ne da se stvarno provode. Ako smo već svjesni da se zakon ne može sprovesti, brišimo ga. Ali lakše je odgovornost strpati na vozača i firmu nego na stranke u saboru.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Sve ovisi o jedinici lokalne samouprave.  Sa Gradom Rijeka je očito postignut takav dogovor da se mimoiđe zakon, ali nemoraju svi bit tako susretljivi.  Dobije li neki privatnik u okolici Imotskog natječaj za prijevoz djece, on je prisiljen prilagodit se uvjetima, ili uložit u obnovu novog voznog parka jer mu da JLS neželi izać u susret. Ni njemu ni bilo kome drugome.  I sad vi meni recite da li je to pošteno ?  Ovaj mora kupit buseve koji udovoljavaju uvjetima, dok mi (Autotrolej) nemoramo jer smo se dogovorili da ćemo to nazvat redovnom linijom.  Nastavimo li ovako, ponestat će nam slobodnih slova za linije.  Pa će bit i linija 6AA Osnovna škola Turnić - Krnjevo kad budu njima piturali školu

mivano

Citat: Shole  u Rujan 24, 2011, 08:57:10
Proglašena je linijom i dat joj je broj samo zato da ju mogu vozit bilo kakvi autobusi (a ne samo Regio)...

Neki dan viđen 659 na 2C. Nagurali dječicu u njega. Bit će da nisu imali slobodan Citaro.