Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

st35

mercedes-citaro...solo gradski -niskopodni...komada 5...br. 261-265

st35

man-lions regio...solo prigradski međumjesni...komada 9...br. 246-254

st35

isuzu-euroturquise...mini bus prigradski...komada 2...br.236-237

st35

man-lions classic g...zglobni gradski...komada 6...br. 255-260

maky

Komada 6?
Kako znaš?
Ja sam vidio samo 4 ondje postrojena.  Ne vjerujem da su mi drugi promakli...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Što s tiče gasa i kočnice na Citarima, kaže mi naš član foruma Touringovac da je njemu puno lakše voziti tako na ZG Citarima nego "normalno" kako imaju ostali ZG Mercedesi.
Mercedes zna šta radi i da je to tako loše sigurno bi promjenio, sve ovisi od vozača do vozača.

st35

man-lions classic...solo prigradski...komada 4...br.242-245

st35

man-lions classic...solo gradski...komada 4...br.238-241

st35

mercedes-citaro g ...zglobni gradski-niskopodni...komada 10...br.266-275

za danas toliko od mene  ;D...

netko

Maky jesu li svi autobusi registrirani i jeli koji danas već vozio neku liniju? :D Inače jeli znaš zašto su možda dva Isuzua dolšla puno prije nego ostali i imaš li koju "frišku" informaciju o njihovoj ulozi. :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Kao šta se vidi sa slika, Citari i zglobni Classici nisu registrirani, a danas je subota, tako da ništa... Inače nijedan još nije vozio.  Vidjet ćemo od idućeg tjedna, tj. zapravo već od sutra. Isuzui su došli par dana ranije jer su eto, došli ranije, Presečki je to uspio obavit brzo, a Isuzue Turčini rade brzinom od 160km/h...  ::|
E sad, na službenoj primopredaji pozdravljeni su, ako se dobro sjećam i načelnici Marine i Segeta. E sad, dal su  oni kupili "obične" solo autobuse, ili su za njih Isuzui, to ti još neznam. U svakom slučaju ćeš primjetit novosti kad nešto stigne dolje, a to će najprije biti upravo te dvije kockice.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Aj neka bar nešto mada se može desiti da u Trogir dođe nešto drugo kao npr.Conecto koji je došao 2003,mada sumnjam da će teško doći nešto od novih solo autobusa,ali.......
Hm,inače ćudi me to što si rekao da su pozdravljeni načelnici Marine i Segeta.Poznavajući te dvije "općinske vlasti"sumnjam da su oni nešto činili oko nabavke autobusa.
Ali čekati čemo,Trogir 100% neće zaobići nabavka novih autobusa. :D

maky

Gledaj, šta se tiče Trogira i nabavke novih autobusa...
Trogir kao grad nema nikakvi javni prijevoz jer je premali. Tako, taman da sad  u Trogir dođe najnoviji Regio kojeg je zamislimo sad teoretski kupila Marina, neće imati nikakve koristi od njega jer on povezuje Marinu s Trogirom. Dakle profitirat će građani Marine.
Linija koja je bitna za Trogir i građane Trogira je 37, a ako na 37 nisu novi autobusi, onda to znači da je nova nabavka "zaobišla" Trogir. Uostalom, gradski poglavari su sami krivi što su stisnuli kesu.

Jer kažem, Prometova garaža jest u Splitu, ali koje će koristi imati obični građanin grada Splita kad će Regiji vozit za Muć?! Kužiš?! To je drugo šta ti autobusi prolaze pred nosom, ali ti nemaš izravne koristi od njih...  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Ma dakako da kad kažem gradski prijevoz Trogir mislim na okolna mjesta,a ne Trogir.Mislim na Trogir jer sve linije kreću iz Trogira pa zato.....
Inače da kažem nešto.
Što se tiče nabavke neznam npr.ako netko kaže u nabavci nisu sudjelovali Trogir i Omiš.Pa oni i ne moraju sudjelovati,njih nitko ne prisiljava.Oni mogu kad god hoćedu.Pritom mislim da i grad Trogir treba također sudjelovati u tome jer ostale dvije općine nemaju dovoljno sredstava,a i grad Trogir ima puno više udjela u Prometu nego ostale dvije općine,mada u Trogiru kao samom gradu nema gradskog prijevoza jer je mali,ali je to dužnost grada npr.ako ništa drugo da bar kolodvor izgleda ljepši što se tiče autobusnog parka.Ali opet ponavljam one nemoraju sudjelovati,osim toga štete sami sebi pa koga briga....
A što se tiče 37-me mislim da če i na njoj dalje voziti generacija autobusa iz 2003-će tako da će Trogir opet biti u nekom plusu,jer malo će starih zglobnih autobusa prepostavljam sada ostati. :D

maky

Citat: netko  u Travanj 26, 2008, 20:56:11
A što se tiče 37-me mislim da če i na njoj dalje voziti generacija autobusa iz 2003-će tako da će Trogir opet biti u nekom plusu,jer malo će starih zglobnih autobusa prepostavljam sada ostati. :D
To je istina, ali šta misliš zašto je direktor uspio nagovoriti  ostale gradove i općine da se priključe u kupnju autobusa?
Lion`s Cityji su igrali veliku i značajnu ulogu, jer kad bi ljudi došli u Split, onda bi se vozili u novim, prelijepim, niskopodnim, klimatiziranim autobusima. A naravno da narod nikad nije sretan i kad netko nešto ima, onda to i ti želiš imati. I onda počmu gunđanja, nama stari, u nas gužva, ljeti vruće, znojimo se, Splićani uživaju i eto ti. Vozit će autobusi nabavljeni 2003. ali uvijek će biti ono "ali..." zato jer drugi imaju bolje.  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!