Danska i malo Švedske 9.mj. 2011

Autor Tomek, Rujan 27, 2011, 11:11:41

Tomek

Početkom 9. mjeseca bio sam u Danskoj, obišao gradove Aarhus, Aalborg i Copenhagen i napravio jednodnevni izlet u Švedsku u Malmo.
Putem sam naravno malo poslikao autobusa koji gore prometuju. Dominiraju Volvo i Scania autobusi naravno, ali ima i dosta VDL-a, ponešto Solarisa i MAN-a, poneki Irisbus(većinom prigradske verzije) i Citari koje sam viđao samo na Copenhagen aerodromu gdje ih ima puno.
Pa da počnemo sa slikama, evo TAZ Avia iz Zračne luke Zagreb, ima i registracije

Aerodrom Copenhagen Kastrup i Citari kojih ima i starijih i novijih, većinom troosovinci

Ovaj tamno plavi vozi između terminala kojih ima 3 komada. Vožnja je besplatna

Inače na ovoj gornjoj slici se vidi i novi Mercedes E taxi.. U Danskoj su 95% Taxija nove E klase poput te, neke s više neke s manje opreme, ali sve nova linija E klase. Gdje god se ide. Auti gore i nisu nešto tako posebno jer su jako skupi tako da se taxiji ističu

Pa onda malo buseva koje sam lovio posvuda po Danskoj
Jonckheereov turistički zglobnjak

Ova mrcina je stigla s turistima iz Austrije u lijepi Copenhagen u kojemu se stvarno ima puno toga za vidjeti samo je sve jako jako skupo

Malo slika gradskih buseva iz Aalborga
Troosovinska Scania

VDL

Aabenra koje su nama bolje poznate iz Šibenika gore ima ko u priči. Inače na Danskoj dvaput AA se čita O, tako da su to zapravo Obenre  ;D

Neko čudo

VDL

Onda malo fotki iz Copenhagena
Ovakvih ima dosta, na VOlvo šasiji

Scania

Pa malo svega po malo, VDL-a, Volva

Wanna be Cacciamali

Prigradski u Aalborgu

I u Copenhagenu, stari nam znanci Lion's Regii -- Regia ima jako puno u Danskoj, jedan od popularnijih prigradskih autobusa

Inače vozio sam se u Volvu 7700 Hybridu koji ima Start Stop sustav te se ugasi svaki put kad bus stane. Jako interesantno i čudno. A sam Volvo unutra odličan, jedini put dosada sam se vozio u testnom primjerku koji je bio u Zagrebu na testiranju po časopisima i taj je bio sav raskliman, al ovaj druga priča.

I evo još par slika iz Malma, gdje prevladavaju Volvo, MAN i Solaris

U Danskoj sam inače vidio jednog prijevoznika sa MAN Lion's Coachem L i novim Citylinerom L koji ima istu shemu kao Autoprijevoz Davor Transliner troosovinac tako da je taj očito stigao od tamo.

telige

Lijepo,lijepo. Nego, jedna zamjerka-gdje ti je fotka mosta kojim si išao(pretpostavljam) u Malmo? Onakva impozantna građevina a ti je nisi fotodokumentirao. :o
Nema me.

Berlingo

Volvo i Scania, nema boljeg uzivanja za mene. Svaka cast na reportazi!

Tomek

Preko mosta sam išao vlakom tako da je teško bilo išta suvislo uloviti tokom vožnje ;)

tramvajac 92

Šteta samo što ti je ovaj zeleni volvo ovako loše ispao..  :'(
Bio bi inače dobar za desktop..   ;D