ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

221

Citat:Krajem 2012. godini planira se rashodovati 27 autobusa (četiri klasična i 23 zglobna).

Ovo nitko ne komentira? Uživajte dok možete u NG-jcima i kockicama.

421

Citat: 221  u Prosinac 04, 2011, 21:03:37
Citat:Krajem 2012. godini planira se rashodovati 27 autobusa (četiri klasična i 23 zglobna).

Ovo nitko ne komentira? Uživajte dok možete u NG-jcima i kockicama.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Citat: 421  u Prosinac 04, 2011, 19:31:53
Dakle, Veliko polje pripada administrativnom području grada ZG pa je moguće da će ZET voziti DO Velikog polja zglobovima pod ZG tarifom, a preuzimat će ZET ( ili neki drugi koncesionar )OD Velikog polja po VG tarifi jer se ne može dogovoriti s VG čelništvom oko subvencija. Zato je i moguća ovakva nabavka solo buseva koje će (nadam se) završiti u VG garaži.
Jao, kako si ga sad zakomplicirao... :) Mislim da ovom nabavkom Gorica neće dobiti ništa kad je i dalje sve s ugovorima kratkoročno, ako rashoduju zglobne znači da APP i APD imaju dodatne potrebe koje se sigurno neće nadomjestiti povratkom starijih solo iz Gorice, APVG jedino možda dobije par komada zamjene za TAZ-ove... I mislim da nema šanse da se uvode linije sa presjedanjem u Velikom Polju tko god bio prijevoznik, to bi bilo prilično besmisleno.

tramvajac 92

Linija 268 ima dosta putnika, ali koliko putnika ide baš u Veliku Goricu?
Poanta linije bi trebala biti rasterećenje 268..

manoplan

Kao što je večini već poznato, ZET poskupljuje cijene prijevoza u cilju krpanja dubioza koje su godinama stvarali njihovi ''glavni i odgovorni''.
No, ni to izgleda nije dovoljno, pa se sad govori i o ukidanju plaćanja vozne karte putem SMS usluge, jer su istu, navodno, mnogi zloupotrebljavali.
A tko je  zloupotrebljavao svoje ovlasti - zasad im nije bitno.  ::|

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/12/20/0640006.html?pos=n0

221

Možda da krenu putem taksista, puno vožnji za malo kuna a ne da 30% putnika plaća masno? Koja je svrha javnog prijevoza ako se ne shvaća kao jeftino sredstvo prijevoza?

tramvajac 92

Ne treba javni prijevoz biti (previše) jeftin, nego treba biti neka cijena (uzmimo da je cijena 10 kn, kao sad) i oštrija kontrola (ako se voziš s kraja na kraj grada i natrag da sretneš bar 2 puta kontrolu). Više kontrole=više prodanih karata=veća zarada=manji minus u blagajni. Naravno, nema smisla slati "leteće"* kontolore na linije koje imaju rijetke polaske i koje su daleko od drugih linija. Tu bi trebalo poslati kontrolu da dežura na toj liniji (2 kontolora).
* "leteća" kontrola - način kontrole voznih karata kod kojeg kontrolori ulaze u vozilo na nekoj liniji, nakon završetka kontrole ili na idućoj stanici izlaze iz vozila (ponekad s pljenom* a nekad ne) i čekaju drugo vozilo u kojem se ponavlja postupak.
* pljen - putnik uhvaćen u vozilu bez karte, izveden izvan vozila u svrhu uzimanja podataka, radi naplate kazne. Napomena: ovaj postupak se nekad odvija i unutar vozila-

Mirta

Javni prijevoz bi trebao biti jeftin i stimulirajući, no ne živimo u nekim normalnim uvjetima da bismo to mogli očekivati. 
Zbog čega su kontrolori rijetko viđeni stvorovi u autobusima (101, 102, 105, 138, 139) i tramvajima u središtu grada, pitanje je bez odgovora. 
Nikad ne reci:"Nikad!".

221

Prijevoz treba biti pristupačan. Mislite da će ZET više zaraditi ako karta bude 12 ili 15 kuna? Pa, idemo odmah staviti cijenu karte od 50 kuna, to bi trebalo pokriti sve dugove! Cijena karte treba biti da praktički ne razmišljaš o njoj ali da te boli glava od kazne ako ju nemaš.

ZET razmišlja kao i država koja kreće u povećanje PDV-a na 25% i vjeruje da će to napuniti blagajnu. Neće, vjerojatno će se još manje novaca slijevati jer će ljudi, zbog poskupljenja, skresati sve nepotrebno i smanjiti će se potrošnja.

conecto

Nedavna kontrolorska hajka na linijama za Veliku Goricu podigla je dnevne prihode 15-20 puta i samo potvrdila poznatu teoriju o (prosječnom) poštenju naših putnika uvijek spremnih na kritiku (da ne kažem pljuvanje) ZET-a i traženje nekih svojih prava.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Da, primjetio sam da na 268 jako često zna biti kontrola, nekad ih vidim i da se ukrcaju na GK-u (ne na stajalištu za putnike).

mate

Shole

Vjerovatno i jest nešto dodano (ko po običaju), al da je vozač komad budaletine to je sigurno.

221

Nije ništa napuhano.
Video pokazuje da se radi o vrlo opasnoj zajebanciji i stvarno ne shvaćam tog vozača i njegov postupak.