Tipovi autobusa na linijama 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:49:53

conecto

Od 2003. otkad imamo Citare jedini kvarovi da bi bus stao koji su se meni događali je da neće upaliti. Osobito generacija 2004. kao prva bez ključa (pali se na taster) ima problem da kod paljenja izbaci osigurač od 400 ampera. Jednom mi 658 nije htio upalit zbog nekog senzora na poklopcu motora, ali onom unutarnjem iz putničkog prostora. To je sve i ja stvarno ne znam zašto Citari stalno toliko ostaju u kvaru kako se to ovdje piše.
Na MAN-u se jedino kvarila klimatizacija (nekoliko puta), problemi sa senzorom poklopca sigurnosnog ventila na vratima i javljaju se ljeti problemi s povišenom temperaturom.
Citelis - svjećice.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

lovac27

sokre

Plavi 138 na 109. Još uvijek ima stari natpis linije ..

221

tramvajac 92

Zanimljivo za primjetiti, danas je na 223 bio pliner..

GT-R

Pliner upravo na 217, preciznije gbr. 760, sva 3 displaya se jedva vide, mislim da je na kockicama bolje vidljivo.

GT-R

Gbr 230 na 237.  Uf sto volim ovaj Citaro :D

t4

Na noćnoj 268 za Goricu danas (subota na nedjelju - 3./4. 3.) gb 228, dakle zglobni Citaro. Napokon da nije bila gužvetina u busu.

tramvajac 92

Shole

Kako to da se daju novi busevi ?  Kod nas redovito idu SG220 pa taman da i razbiju (što je dosta smanjeno) u roku dva sata nove stolice i druga stakla su na mjestu.

Portos

Citat: Shole  u Ožujak 04, 2012, 11:48:41
Kako to da se daju novi busevi ?  Kod nas redovito idu SG220 pa taman da i razbiju (što je dosta smanjeno) u roku dva sata nove stolice i druga stakla su na mjestu.
Stariji nemaju antivandalsku kabinu za vozača.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Portos  u Ožujak 04, 2012, 12:39:21
Citat: Shole  u Ožujak 04, 2012, 11:48:41
Stariji nemaju antivandalsku kabinu za vozača.
Ne znam je li samo to, na noćne od nedavno redovito idu i novi tramvaji iako svi imaju kabine.

Prije mi se nije tako činilo, ali mislim da je to na kraju i bolje, novija vozila na kraju stvarno i očiste ako se zaprljaju (pivo, bljuvotina i sl.) umjesto da ih šalju dalje, a razbijanja ionako navečer nema puno.

GT-R

Dva nova Citara na 222, jedan od njih je gbr 554.
533 na 107, Citelisa nigdje.

EDIT: 541 na 107, jedan Citelis u smjeru Glavnog kolodvora i gbr. 231 kod Kruga na Slavonskoj u smjeru zapada s natpisom G, vjerojatno se vraca u APP.

lovac27

GT-R

Danas sam vidio dosta vise Citelisa nego jucer. Bilo ih je svuda, 107, 222, 234, 225 (solas).
Na 216 jutros Citaro G II, gbr. 547 jutros a gbr. 545 popodne na 107. Vidio sam i gbr. 532 al se nesjecam jel na 107 il 222.