Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

lovac27

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

GT-R

Ma ovaj je, isti samo drugi gbr.

Tomek

Danas na 120 vozio MAN NL 263 gbr 107 -- novost je ta da je i on dobio novo plavo bojanje  :D

Inače 502 ima već neko vrijeme nove reg. al ih nemamo ovdje na forumu, pa ako netko uspije uloviti nek zapamti, danas je 502 bio na 107.

conecto

Nema, evo ga jučer u garaži

Od prvih kocki nove rege imaju samo ova dva, ali to već postoji u popisu voznog parka

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

GT-R

Od 200 i nesto novih autobusa ja i dalje najvise vidjam kockice i vozim se u njima. Njih je nesto manje od 30 komada, ali opet svakodnevno ih vidim barem desetak.
Mozda ima veze moja lokacija zagreb istok, jer vecina ih je na kvatricu, 107 i 222 te 218 ili neka druga linija sa GK.
Pretpostavljam da je glavni uzrok tome velik broj parkiranih Citelisa u Dubravi.
Koliko ce kockice jos opstati mislim da nitko nezna, ali ocito da ovi u ZET-u planiraju ih jos zadrzati cim su u neke ugradili validatore.
Onaj MAN, sto jako slici Mercedesovim kockicama, Eurobus jel, sjecam se prije par godina kada su vozili busevi umjesto tramvaja na Drziceva-Zaprudje da su bili sve ovi Manovi, iznutra nova sjedala, sve pofarbano, bus ko nov.
Mislim da samo to fali kockicama, jer neki imaju bas crna sjedala, rucke prljave i ljepljive...

tramvajac 92

Ah, pa nisu ni MANovi svi odlični..
Imaš ih raznih od oko 20 komada, većina se još drži prilično dobro, ali ne mogu ni oni biti sjajni kad si na rubu s izlazom , jer fali negdje 10-ak buseva najmanje (PLIN). Dok ih bar par komada vozi dobro je..  :(

conecto

I nisu ti zglobni MAN-ovi "Eurobus" već su to bili solaši koji više ne voze.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Westin

Kolko sam vidio u Citari G zglobnim počeli su prebacivati prednji validator bliže vozaču ili je to samo u par buseva napravljeno ?

Ivan

Citat: Westin  u Ožujak 05, 2012, 18:24:33
Kolko sam vidio u Citari G zglobnim počeli su prebacivati prednji validator bliže vozaču ili je to samo u par buseva napravljeno ?
Pa ako su počeli onda je to novost jer prije nije bilo ni u jednom, i sigurno nisu još u svima, ne može se za jedan dan... No, uglavnom, to je sigurno pozitivna stvar za sve koji plaćaju kartu, trebalo je biti reda ranije pa ne bi bilo ovih nebuloznih cijena. ::|

GT-R

Par kockica ima prednji validator na istom mjestu gdje je i kod Citelisa.

sokre

Stišće se na sve strane.. Dodatne kontrole, povećane cijene, validatori na oku vozača..

Iako je općenita ideja postavljanja validatora takva da vozač ne vidi da li je putnik ovjerio kartu ili nije vrlo glupa.

Sjećam se kada je došao 530, on je imao tako postavljen validator - prijatelj se hvalio da kada `taj novi dolazi, vozaču mahne starom kartom, klimne glavom i cvika obrnuto`.. Evo, moralo je proći ni 10 godina da shvate da je to glupost.

Na stranu sve to, ako niti nakon ovog poskupljenja i `uvođenja reda` prihodi se ne normaliziraju, i kada se shvati da i nije takav problem u švercanju i neplaćanju karata nego negdje drugdje, kaj će biti onda? Ponovo poskupljenje? Još kontrola?

Davno sam napisao da bi bilo jeftinije nekima za koje se tvrdi da su pogodovali nauštrb svih nas, jednostavno isplatiti samo provizije koje su uzeli i riješiti ih se. Kada se već ne može to iskorijeniti.

tramvajac 92

Ima i u par NG (313, 312 ionako imaju automat pored vozača) postavljena zasad samo štanga..

GT-R

Mislim da to još uvjek nema neke koristi kad većina vozača otvara sva moguća vrata da putnici što prije uđu, a oni svi trče na zadnja ili druga vrata, nedaj Bože uć na prva.
Nesjećam se kada me je zadnji puta vozač pustio samo na prva vrata, ali se sjećam kakve onda gužve nastanu dok jedan po jedan se prijavi, ili kupi kartu pa štanca, onda bus dosta kasni, pa većina vozača to ne prakticira. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.
Ali ako su sva 4 validatora (tj. 3 ako je solaš) u busu, onda bi u pravilu trebali putnici ulaziti na svim vratima kao u tramvajima, zar ne? Ovako ispada da su bezveze postavljeni.
Po mom mišljenju trebalo je staviti samo validator na prva vrata, kao što je bio stari uređaj za štancanje karata, ovo nema smisla.

lovac27

Poplavi i gbr. 420,ima ogromne brojke i naljepljene na sredini. Kako to da manje više brojeve lijepe kao u app, a ne kao u apd? Gbr.420 -424 su apd autobusi,a brojevi su lijepljeni kao da su app-ovi. U apvg svakako su im brojevi ljepljeni. Zar to nitko ne pazi?