Nesreće

Autor actros1880, Prosinac 09, 2007, 18:27:56

Zadarsko dite

Conecto, svicarci upravo rade podrobne analize, ne pisu gluposti kao Jutarnji. Jaci su od Nijemaca u tome, sigurno.
Takodjer se u jednom svicarskom dnevniku trazi "modificiranje sigurnosnog prostora unutar tunela", zapravo onog zida u koji je udario autobus (ili nas u Maloj kapeli).

Postavio bih jos jedno pitanje. Sva su djeca bila vezana, to je sigurno. Ali - sjedala nisu. kako se po slikama vidi, jedina sjedala koja su ostala na svom mjestu su ona zadnja, iznad motora. Sva su ostala odletjela sa svog mjesta. Znam nacin pricvrscivanja sjedala u autobusu i tvrdim kako nije dobar, kako ljudi ginu zbog takvog spoja sjedalo-karoserija.

Frontalnim udarcem je doslo do uvijanja noseceg dijela karoserije, spoj je gubio cvrstocu, sjedalo i tijelo na njemu su nastavili kretanje i doslo je do pucanja i odvajanja sjedala od konstrukcije te nastavak kretanja i ozljedjivanja putnika. Potrebno je napraviti dodatne fiksacije sjedala cvrstom vezoma ne kao sto je sada slucaj gdje je spoj napravljen kvadratnom stegom i serafima na bocnim kliznim nosacima.

Shole

Da, sa unutrašnje strane sjedala su pričvršćena najčešće za drveni pod, dok su sa strane do prozora na kliznom nosaču.  Ako ćemo baš pričat o nekakvoj čvrstoći tj. sigurnosti sjedala, onda bi ona trebala bit pričvršćena s obje strane za pod, ali ne samo za drvenu podnu oblogu, nego bi na tim mjestima trebala bit poprečna metalna kolona kvadratnog oblika koja bi morala bit sastavni dio rešetke karoserije

FitzTN

Užas, nije mi jasno kako nitko od silnih stručnjaka nije primjetio da su takvi zidovi u tunelu opasni. Pa nigdje na otvorenoj cesti nema takvih objekata  >hammer<
Sva sreća da nije došlo do zapaljenja

SARI

Na žalost već se dugi niz godina i u zračnom i u željezničkom prometu govori i upozorava na manjkavosti u dizajnu/pričvršćenju sjedala... bez uspjeha... u automobilskoj je to industriji napredovalo drastično u posljednjih 10ak godina samo... dok su ostali oblici prijevoza još uvijek u mnogim stvarima zaostali u nekim drugim vremenima...

stipe protega

Ipak mislim da homologacijske norme, certifikati ,instituti  i struka koja kontrolira rad proizvođača, u ovome predemetu padaju u vodu
0 bodova. Kažu u tunelu udario u zid.Pa kad pomisliš na tunel uvijek te asocijacija vodi na pojam cijevi.Otkud zid u tunelu.To je kao u igrici "Pazi ZID".Radim u struci proizvodnje autobusa i znam koliko se nas kao konstruktore-projektante kontrolira i omalovažava,ali ovo što se dogodilo , na žalost ,struka je krahirala.Volio bih vidjeti projekt tunela i uporabnu dozvolu.Mislim da će svi tuneli u Evropi do kraja godine imati zakošeni ulaz i izlaz iz parkirališta.Normalno uče se na iskustvima - u ovom slučaju cijena previsoka - 22 djeteta.

shef

Kad krene, onda...

Još jedan Van Hool i četvero ozlijeđenih u Francuskoj.

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/svaki-drugi-autobus-na-hrvatskim-cestama-je-neispravan.html

Ne znam što bih uopće rekao o ovom prilogu. Ovu s ružnim bijelim naočalama koja sebe naziva novinarkom već sam zapazio po idiotskim i tendencioznim prilozima. Možda bi joj bilo bolje da se bavi sa omiljenom temom svih TV dnevnika - piciginom na Bačvicama.

EDIT: čiji je ovo City na početku priloga, djeluje odlično?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

zagorec

vedran 811

Ovaj vještak tu pred kamerama glumi sveznalicu, ali nema muda otići u bilo koju prijevozničku tvrtku i u samom krugu ustanoviti tehničku neispravnost, nego tu jebe ovu bosansku sirotinju koja gusla po 15 sati u busu za 25 maraka dnevno. Zna vodnik puno stvari koje ne štimaju u prijevozničkim firmama ali ne smije da dira dalje od šofera da ne bi završio u prijevremenoj mirovini ili na burzi kao ne persepktivan kadar, jaka sila od zakona i države samo po sirotinji. FUJ

Winamp

I još lažno optužuje.
1. One gume nisu izlizane jer imaju 1 cm mesa na sebi
2. Ono s vratima šofer je u pravu znam iz iskustva.
3. u onom Manu nije bilo putnika a vozač vozi s otvorenim vratima jer bus NEMA klimu. Po tome ovi u Prometu rade prekršaj jer voze Sanose s otvorenim prednjim vratima.

Edit: jel se meni čini ili je ovo u prilogu jedan te isti bus osim onog Mana i Citya na početku?

Edit: evo mi i odgovora je ovo je Setra od Bosnaexpressa pogledajte šare na busu.

Man lion's coach

Ovaj se covjek konta nekim strucnjakom, ali ustvari sam on je lajik zestoki .. Ja djete od 18 godina, znam, sta je uredu, a sta ne, za razliku od njega.

Tomek

Bilo bi zanimljivo da je AP Imotski naišao  ;D

Zadarsko dite

Taj "vjestak" jeste u pravu sto se voznje autobusa s otvorenim vratima tice. MORAJU biti zatvorena, imao bus kllimu ili ne.

To sto on prica kako su gume izlizane - laze. Izlizanost guma se ne mjeri prstom vec nekako drugacije, pogotovo na novijim i najnovijim profilima gdje su takozvane sare malo drugacije izvedene a ne kao kad je doticni vjestak bio u cvijetu mladosti.

Ono sto taj nazovi vjestak tvrdi kako je neispravno jeste najobicnija vodilica vrata koja usmjerava vrata u leziste ili u otvpreni polozaj. Ta vodilica ne predstavlja tehnicku neispravnost vozila, isto kao sto to ne predstavlja i klimanje otvorenih vrata, koja moraju imati odredjenu gibljivost kad su otvorena.

Gospodin vjestak nastupa senzacionalisticki, kao i novinarka koja je napravila prilog koji nema veze s novinarstvom ali ima veze s senzacionalizmom i zutim novinarstvom.

A da ima neispravnih autobusa, ima. Bez obzira na sve preventivne i ine tehnicke preglede.......

vedran 811

Ovo će sada biti tema za pisanje za sljedećih par dana, a onda čim se desi nešto novo sve pada u vodu, ali takve stvari nažalost prodaju novine tj. podižu gledanost nekih emisija na Tv. Koliko me sjećanje služi vozači ove firme voze liniju iz Bosne za Rijeku i dolazak im je oko 19 i 45, a polazak drugi dan u 11, vrijeme između provode parkirani u Preluku i spavaju u busu osim po zimi, to znam iz prve ruke jer su dosta često sa Žabice putovali samnom do Preluka. Kako je to " gospodski posao " čudi me zašto netko ne napravi reportažu o tom poslu pa da se postavi pitanje zašto se umivaju i briju iz kanistera, a zna se da moraju biti svježi, nasmijani i ljubazni prema svatkome, a spavaju na sjedalima koja baš i nisu udobna za duže vrijeme provedena na njima. Kad sam im ja postavio slično pitanje odgovor je bio da nemaju kuda jer je takva situacija kakva je i da su sretni dok im je plaća na vrijeme.

tomekk

Teska nesreca jutros na A1 izmedju sv.roka i maslenice.u prevrtanju autobusa poginulo nekoliko ljudi, a puno ih je ozljedjeno.ne znam ciji bus je stradao..
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga