Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Portos

APP i APVG su jedan pogon. APD je drugi pogon...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

U gbr. 189 na onom malom unutarnjem displeju opet sve piše velikim slovima pa onda je umjesto Č Đ itd. , a kad se stisne stop na nekom jeziku piše ovako nekako: ARRETE DEMANDE.  :-\

GT-R

To piše i na nekim Citarima G prve generacije ako se nevaram.
Vjerojatno na njemačkom oznaka za stop ili nešto slično.
Kao što na nekim busevima na tipkama za otvaranje stražnjih vrata piše Tur auf, ili u kockicama piše nešto dugačko jedva vidljivo.

Edit: evo i gbr 554 ima premjesten validator naprijed kod vozaca kao u Citelisa.

tramvajac 92

- ARRET DEMANDE fr. zatraženo zaustavljanje
- piše na nekim solo Citarima TÜR AUF njem. otvaranje vrata
- u kockicama vjerojatno ZAUSTAVLJANJE

Ivan

Čudno je kako posllije toliko godina od kupovine mnogi od Mercedesa i MAN-ova na leasing nemaju ispravan software za hrvatske natpise i znakove ::| , dok su oni kojima je ZET ugrađivao opremu sada ipak svi ispravni. Netko treba odgovarati za ovo, nije veliki problem, ali je iritantno.

Westin

Citat: Ivan  u Ožujak 12, 2012, 18:58:44
Čudno je kako posllije toliko godina od kupovine mnogi od Mercedesa i MAN-ova na leasing nemaju ispravan software za hrvatske natpise i znakove ::| , dok su oni kojima je ZET ugrađivao opremu sada ipak svi ispravni. Netko treba odgovarati za ovo, nije veliki problem, ali je iritantno.

S tim da se u pojedim busevima povremeno pojavi natpis na njemačkom .To je sigurno problem do softwera ako nitko ništa ne radi u garaži i na servisu

conecto

Svi Citari u potkrovlju imaju jedan okretni prekidač kojim se može izabrati više jezika. Obične ode iz tvornice s onim jezicima prema kud odlazi pa valjda imaju razrađeno nekoliko varijanti. Znam da se preko toga regulira jezik na displeju vozača, ali sumnjam da se odatle upravlja i tim unutranjim jer još nisam naletio na Citaro kojem displej vozača nije na hrvatskom za razliku od kockica kod kojih sve piše samo na njemačkom. A za te dispjele unutra nemam pojma jer se nikad ne vozim unutra, teško da se riktaju preko Atrona jer i oni su svi uvijek na hrvatskom.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

GT-R

Danas sam primjetio nesto zanimljivo na Citaru gbr 544. Na 3. vratima tipka za otvaranje vrata je svijetlila dok je bus bio u voznji. Ta tipka na kojima pise "vrata" svijetli samo kada autobus stoji i kada vozac omoguci otvaranje vrata pritiskom na to tipkalo. Neka greska ili?

221

Malo po malo i već preko polovici Citara I zglob jako škripi.

sokre

Dugo se nisam vozio u njemu, svaki put mi je kao prvi ..  8)

Dobar je kada je ravna cesta i novi asfalt - mašina je tiha, to mi se sviđa. Unutra vlada nekakav `mir`.

Ali, čim naleti na prvu rupu, svašta se čuje. Ništa strašno, ali kao da su se pojedine stvari, naročito u stropu rašarafile pa rondaju ..

I neoprostiv mi je okomito postavljen motor - ne vidim van .. Na to se neću nikada naviknuti..

Ivan

Validator je kod vozača i u g.b.107.

GT-R

Gbr. 743 na Heinzelovoj u smjeru Kvatrica upravo imao poljubac s manjim auticem. Kolko sam vidio busu nije nista, ali stoji sa 4 zmigavca i vozac zove na mobitel. Linija 215 ili 217.

MAN19464

Citat: lovac27  u Ožujak 09, 2012, 00:43:03
Poplavi i gbr. 420,ima ogromne brojke i naljepljene na sredini. Kako to da manje više brojeve lijepe kao u app, a ne kao u apd? Gbr.420 -424 su apd autobusi,a brojevi su lijepljeni kao da su app-ovi. U apvg svakako su im brojevi ljepljeni. Zar to nitko ne pazi?
danas su promjenili brojeve na gb.420 tj. skinuli i stavili manje brojeve tako da sad ima nove brojeve ne vise ogromne.

sokre

Kako su se pokazali bijelo obojani krovovi autobusa u odnosu na plave?

Da li su se primijetila manja zagrijavanja unutrašnjosti po ljetu?

Ako je uopće to bio razlog takvoj shemi bojanja..

221

Obzirom na to, koliko topline ispusti motor u unutrašnjost autobusa, od vrućine nas ne bi spasilo niti da se cijeli bus ofarba u bijelo. Možda jedino da se odreže krov.  ;D