ATRON u autobusima

Autor intruder, Prosinac 02, 2007, 10:46:21

421

Ne slažem se s Tvojom konstatacijom,jer znam da se ne mjeri metraža već se memoriraju GPS koordinate putem ATRONA.
Netko je gadno sfušal.I zašto bi vozač stalno morao paziti i pritiskati gumbe kad to nije njegov dio posla.
Osim 139, dosta linija ima problema sa stajalištima: 219, 221, 234, 217, 268, 220....
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mirta

Citat: dean25  u Siječanj 03, 2012, 19:29:35
Na 139 je krivo izmjerena metraža između stajališta Kosirnikova 8 i stajališta Kosirnikova-Jelenovac (umjesto 250 m izmjereno je 750 m),pa dalje od te stanice sve najave nisu točne.Međutim,ukoliko se dolaskom na stajalište Kosirnikova-Jelenovac ručno potjera međustajališni razmak za jednu stanicu naprijed,dalje onda sve štima sve do Reljkovićeve.Al po dolasku na Reljkovićevu,opet ne prebacuje automatski na sljedeću vožnju jer ima 125 metara još viška.

Sad mi je jasno što me zbunilo na toj liniji. Išla sam se provozati jer mi je u blizini i jako dobro znam Jelenovac.
A nije kriv uređaj nego čovjek. Stroj radi samo ono što mu se naredi (programira).
Nikad ne reci:"Nikad!".

MAN19464

tako je i na liniji 315 između stanice lukavec kanal i društveni dom izmjereno 1800 m a stvarnih je oko 500 m, pa na toj stanici uvjek zablokira a pošto neprepozna kordinate ostane zablokiran i na okretištu tako da stalno treba tipkati po tom atronu kao da igraš poker na automatu

Westin

U kocki gbr.503 sat na atronu kasni 5 minuta i zato bus kreće 5 kasnije ako vozač nezna ili vozi kako mu atron nalaže

221

Jedno pitanje cijenjenim vozačima: koliko pazite ili koliko vas obvezuje zvuk kojim Atron obavještava da je vrijeme za polazak s krajnjeg/početnog stajališta?

Naime, jučer mi se treći put u tjedan dana dogodilo da vozač kreće 3 minute nakon zvuka?! Tako se dogodilo, da je taj bus kretao u isto vrijeme kao i bus druge linije koji ima polazak 3 minute nakon ovog.  ???

822DoDo

Kod nas ni nema vozaca dok se cuje zvuk za polazak  :-\
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

STIB

Citat: 221  u Travanj 05, 2012, 19:33:26Naime, jučer mi se treći put u tjedan dana dogodilo da vozač kreće 3 minute nakon zvuka?! Tako se dogodilo, da je taj bus kretao u isto vrijeme kao i bus druge linije koji ima polazak 3 minute nakon ovog.  ???
Ja imam sasvim drukcije iskustvo - bus (202) zatvara vrata i krece tocno u sekundu nakon zvuka za polazak. I to neovisno o vozacu.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

conecto

1. Ne pišti Atron uvijek samo zbog toga što je vrijeme polaska, nego i kod nekih drugih funkcija. Dakle, ako se čuje taj zvuk ne mora nužno značiti da je zbog toga.
2. Događa se da u Atronu nije uvijek ukucan pravilan vozni red. Pošto je vrijeme školskih praznika možda je tzv. ljetni vozni red na snazi na nekim linijama, a Atron radi po uobičajenom. Bez obzira što je Atron koristan, uvijek je važnija tablica voznog reda prema kojoj se treba ravnati.
3. Na nekim linijama polasci u Atronu su redovito pogrešni npr. 214 iz Resnika, ili 277 iz Sesv. Selnice. Važno je što piše u tablici voznog reda i na stajališnom stupu prema kojem se putnici ravnaju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Zna se desit da je npr. polazak iz Španskog u 10:00, a da Atron zapišti u 10:00 i 55 sekundi, tako da je i to još jedna minuta kašnjenja.

221

Atron je u ovom slučaju točno označio vrijeme polaska ali ga je vozač prečuo. Nema veze, velika većina vozača se pridržava polaska nakon zvučnog signala.

conecto

Možda je i nedostajao v.r. iza njega na liniji pa mu je naloženo da kreće 3 min kasnije (kad se to već učestalo događalo više dana zaredom).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Možda je već bilo pa nisam vidio. Ugl. vozeči se maloprije sa 124 skužio sam jednu nelogičnost.
Postoje dvije stanice tj. postaje :D Gospodske, ona kod Al.Bologne i ona na Bolničkoj. To je prilično glupo jer 124 u smjeru G.Stenjevca i 124 i 130 u smjeru Črnomerca stoje na obje pa je bezveze, trebalo bi onu na Bolničkoj preimenovati u Gospodska - Sjever

tramvajac 92

Daj, kakvo je to ime  ::| Jedino što bi imalo smisla je Al. Bolonje-Gospodska ili Bolnička-Gospodska

Tomek

To mi se čini puno kompliciranije. A ovo ime je istinito, imaš dvije stanice koje se zovu Gospodska, jedna je na sjeveru jedna na jugu.

Tomek

Večeras šou. Dolazim u 22.17 na Črnomerec i gledam onaj veliki disply koja od linija koje mi pašu ide prva. Nabrojano je 8 polazaka od čeka prvi u 22.2x, a zadnji 22.4x. Vidim, na sred terminala stoji upaljen Lion's City gbr 321 na liniji 130 koja mi paše i vratim se još jednom do displaya jer mi se učinilo da Borčec nije među polascima. I kad stvarno nema ga. Odlazim do stanice i gledam papirnati vozni red kad ono 130 Borčec ide u 22.30. Bus je došao redovito, Atron u njemu najavljuje stanice (doduše ne uz glasovnu najavu), al njega na onom veliko displayu nije bilo.
I da, dolazimo do stanice u Vrapču, piše 1.linija 137 0 min(taj bus je bio negdje iza nas, nisam ga ni vidio), a 2. 130 Borčec 3 min. I bus stane na stanici, još uvijek piše da stižemo za 3 min. U trenutku kretanja display se refreshao i 130 Borčec je naravno nestao s njega. Točnost je očitno upitna..