Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

Tomek

Koji je zadnji rashodovani autobus u Pulaprometu i dali su još uvijek 3 kom O405 aktivnih?

noxis93

http://superbia.efpu.hr/index.php?id=122&tx_ttnews[tt_news]=8312&tx_ttnews[backPid]=72&cHash=bb9fa55fd5
Prezentacija o zadovoljstvu uslugama Pulaprometa.
Zainteresirani?

sendipula

Aktivni su da zadnji je ja mislim gbr. 194 MB O405 ;) ;)
Živjela 184-ka!

noxis93

http://www.pulapromet.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=62&lang=hr
Cijena pojedinacne voznje sa beskontaktnom karticom za 1. zonu skocila je na 7kn umjesto dosadasnjih 6kn.

Komentari?

sendipula

Za povišenje karte sa 6 kn na 7 kn nemam nikakvog komentara i ovako je PDV 25% ali za JGP u nase potrebe karta od 11.00 kn je skupa, i trebalo bi malo olaksat sa tim cijenama!!
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Ožujak 23, 2012, 23:35:37
Za povišenje karte sa 6 kn na 7 kn nemam nikakvog komentara i ovako je PDV 25% ali za JGP u nase potrebe karta od 11.00 kn je skupa, i trebalo bi malo olaksat sa tim cijenama!!
Pa ok, nije ni to skupo ako uzmemo u obzir da nisu poskupili nista drugo...
A o 11kn ne zelim ni pricat. Jedva cekam prvu grupu turista i 40 minutno kasnjenje autobusa jer švaba nema ein kuna.

sendipula

A ste culi novi zakon u Pulaprometu?!
Živjela 184-ka!

tramvajac 92

Ima nas koji čitamo ovu temu, a da nismo iz Pule, pa slobodno napiši o čemu se radi  ;)

nexus

Povišenje cijene nije čudno, i dalje je jedno poništavanje beskontaktne karte najjeftinije u državi. Pokazi također, s novom Opća+ kartom bračni par dobije 2 mjesečne karte za 280 kuna, što je bagatela. Druga je stvar kakvu uslugu Pulapromet za tu cijenu pruži, no i ona je, izuzev ZG, RI i OS, čini mi se, jedna od boljih..

Citat: sendipula  u Travanj 11, 2012, 17:24:24
A ste culi novi zakon u Pulaprometu?!

Do tell!

----------------------------

Nego, ima neko ko razumije logiku prometnika koji raspoređuje buseve na linije? Mislim, zadnjih 2-3 mjeseca linije 1, 2 i 3, koje nose 2/3 ukupnog broja putnika, sve češće, a dojam je čak uglavnom, voze stare O405-ice, Europolisi, prigradski Turčini i slično, dok se istovremeno Citelisi smucaju po opskurnim linijicama tipa 23, a redovno su i na 4-ki, 5-ici itd. Logika je da logike nema? Ili nam stvarno fali toliko puno buseva za organizaciju i ovako mizernog voznog reda?

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 12, 2012, 13:52:26
Nego, ima neko ko razumije logiku prometnika koji raspoređuje buseve na linije? Mislim, zadnjih 2-3 mjeseca linije 1, 2 i 3, koje nose 2/3 ukupnog broja putnika, sve češće, a dojam je čak uglavnom, voze stare O405-ice, Europolisi, prigradski Turčini i slično, dok se istovremeno Citelisi smucaju po opskurnim linijicama tipa 23, a redovno su i na 4-ki, 5-ici itd. Logika je da logike nema? Ili nam stvarno fali toliko puno buseva za organizaciju i ovako mizernog voznog reda?
Nis novog zapravo. Soferima se ne ide (ili im se ne narudjuje) iz jednog u drugi autobus.

@Sendi, reci nam?

nexus

Ako je u tome stvar, ja jednostavno ne razumijem da se nečiju indolenciju, lijenost i neradništvo a) tolerira od strane nadređenih, b) tolerira od strane nadređenih nadređenima.   ::| Ima i c), a to bi valjda bili građani i poslodavci ovoga grada, čiji prirezi i 256 drugih fiskalnih i parafiskalnih nameta plaćaju plaće tim istim šoferima, koje se očito onda ne može tako malo platit koliko oni malo mogu radit. Žalost jedna ako je to tako. Ja sam ipak skloniji vjerovat da je riječ o indolenciji jednog prometnika, nego toleriranoj indolenciji 100 vozača. Ili, rekoh, kroničnom nedostatku autobusa.. Kako god bilo, bogu za plakat.

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 12, 2012, 20:55:35
Ako je u tome stvar, ja jednostavno ne razumijem da se nečiju indolenciju, lijenost i neradništvo a) tolerira od strane nadređenih, b) tolerira od strane nadređenih nadređenima.   ::| Ima i c), a to bi valjda bili građani i poslodavci ovoga grada, čiji prirezi i 256 drugih fiskalnih i parafiskalnih nameta plaćaju plaće tim istim šoferima, koje se očito onda ne može tako malo platit koliko oni malo mogu radit. Žalost jedna ako je to tako. Ja sam ipak skloniji vjerovat da je riječ o indolenciji jednog prometnika, nego toleriranoj indolenciji 100 vozača. Ili, rekoh, kroničnom nedostatku autobusa.. Kako god bilo, bogu za plakat.
Mozda neko cita ovaj forum, izasao u subotu van sa busom i nakon godina voznje Citelisom sa trojkom u 21 i 5 sa Verudelle, napokon su skuzili da je Europolis u potpunosti dovoljan, u ovom slucaju troje ljudi u busu... Racunajuci na vozaca.

nexus

Europolis je van ljetne sezone na 1, 2 i 3 apsolutno dovoljan svakim danom iza 18-19, subotom iza 13, a nedjeljom cijelog dana.. I morao bi ih voziti što je češće moguće, ušteda se sigurno nabere.. Ali se ne smije događati, a događa se redovno, da vozi vršne polaske radnim danima (redovito je bar jedan u krugu na bar jednoj od linija, ako ne i na svakoj) jer gužve budu nehumane, a istovremeno citelisi ili O405 N2 poluprazni voze 4-ku ili neki lijevi prigrad.. Mora postojati neki stadard. Ako je moguće složiti vozni red tako da su na 6-ici uvijek Europolisi (zaluta nekda i Mečkin midi, a to je isto ok), onda se može posložiti i da na najopterećenijim linijama do navečer nisu nikad, tj. da su na njima isključivo niskopodni solaši. Pa to je 9-10 buseva, o čemu pričamo, Citelisa i 0405 N2 ima 17 ukupno..

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 17, 2012, 02:44:34
Europolis je van ljetne sezone na 1, 2 i 3 apsolutno dovoljan svakim danom iza 18-19, subotom iza 13, a nedjeljom cijelog dana.. I morao bi ih voziti što je češće moguće, ušteda se sigurno nabere.. Ali se ne smije događati, a događa se redovno, da vozi vršne polaske radnim danima (redovito je bar jedan u krugu na bar jednoj od linija, ako ne i na svakoj) jer gužve budu nehumane, a istovremeno citelisi ili O405 N2 poluprazni voze 4-ku ili neki lijevi prigrad.. Mora postojati neki stadard. Ako je moguće složiti vozni red tako da su na 6-ici uvijek Europolisi (zaluta nekda i Mečkin midi, a to je isto ok), onda se može posložiti i da na najopterećenijim linijama do navečer nisu nikad, tj. da su na njima isključivo niskopodni solaši. Pa to je 9-10 buseva, o čemu pričamo, Citelisa i 0405 N2 ima 17 ukupno..
Sjecam se kad su Europolisi tek bili stigli da su 27icu od 7 i nesto ujutro u smjeru grada (ona koja nije kretala iz grada nego bas iz Vinkurana) uvijek vozili Europolisi.  Treba imati na umu da je na takvim linijama znalo bi tijesno i u solašima, bar do stanice za školu Vidikovac.
Kasnije kad su stigli citelisi su ih samo zamjenili, pa i sad 28icu koja je zamjenila 27icu voze citelisi u recenom terminu.
Inace, nikad mi nije bilo jasno zasto ta ista 27ica kasno u vecer (cini mi se da su zadnje dvije bile 18:45 i 19:45) prometuje sa Manovima...
U to sam isto vrijeme, u kontaktu sa prijateljima iz Galižane doznao da je i njima ujutro vozio Europolis do grada. Kakve su tek guzve u tim autobusima bile, ne zelim ni zamisljat.

sendipula

Evo par o novom zakonu u pulaprometu nedavno sam cuo kako je po novom zakonu zabranjeno švercanje i stajanje pored vozača autobusa u Busu stoji natpis....ZABRANJENO JE STAJANJE PORED VOZAČA AUTOBUSA U VOŽNJI SVAKO OMETANJE VOZAČA UZROKUJE OPASNOST ZA PUTNIKE I OSTALE SUDIONIKE U PROMETU (ovako slično piše)
Živjela 184-ka!