Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

marin

Zanima me šta se desilo sa unutarnjim displejem na gbr. 179, nisam našao prikladnu temu pa evo tu :

marin

Također gbr. 189 ista stvar ko i sa 179.

dean25

179 riknuo noćas na liniji 32 na Knežiji u 00:50.
Prvo otkazao sustav za otvaranje vrata,pa nakon par minuta i zablokirao kompletan.
Servis ga osposobio do garaže.

Ivan

Citat: marin  u Srpanj 07, 2012, 22:57:46
Isto i na jednom novom Lion's Cityju, da se nisu možda sjetili stavljat neke nove displeje kad se već nema novaca za velike malverzacije? >:(

221

Nekaj se sigurno događa s tim displejima jer ga nema niiti 546.

dominik,

Citat: Ivan  u Srpanj 09, 2012, 13:51:11
Citat: marin  u Srpanj 07, 2012, 22:57:46
Isto i na jednom novom Lion's Cityju,
U g.b.314

Ivan

321 isto.

Da, očito su odlučili mijenjati displeje... Ne znam, meni se to čini jako bedasto jer dosadašnjima nije ništa nedostajalo, ovo je ili potez besposlenog birokrata koji se htio učiniti važnim ili je netko odlučio zaraditi sa strane na ovakvom poslu.

marin

Nekima nije ništa falilo, kad bolje razmislim gbr. 189, i 179 oni su imali one displeje bez č, ć, š, ž, đ...., a nekoliko lionsa isto, vjerojatno baš ta dva, a gbr. 189 je imao displej na francuskom dok je 179 imao umjesto ARRET DEMANDE- otvaranje vrata. Ali nije samo on, nego i još neki, 170-179, i jedino još mislim 189, a lionsi ne toliko, većina s većim gbr.- om (325-342).

Ivan

Citat: marin  u Srpanj 10, 2012, 09:43:06
Nekima nije ništa falilo, kad bolje razmislim gbr. 189, i 179 oni su imali one displeje bez č, ć, š, ž, đ...., a nekoliko lionsa isto, vjerojatno baš ta dva, a gbr. 189 je imao displej na francuskom dok je 179 imao umjesto ARRET DEMANDE- otvaranje vrata. Ali nije samo on, nego i još neki, 170-179, i jedino još mislim 189, a lionsi ne toliko, većina s većim gbr.- om (325-342).
Ali to je softverski problem, sumnjam da se radi toga treba mijenjati cijeli displej. ???

marin

Vjerojatno ne, ali pošto niko to ne znam popravit vjerojatno zato, drugog razloga ne vidim jer su svi bili ispravni.

tramvajac 92

Lionsi imaju (su imali) umjesto naših slova njemačka (ë, ä, ...)

221

Citat: marin  u Srpanj 10, 2012, 09:43:06

Marine, ne postoje francuski, njemački, hrvatski i drugi displeji u ZET-ovim busevima. Postoje samo tzv. matrični (ili ''trčeći'') displeji koji su ugrađeni u gornju konzolu busa. Takvi displeji su se prvi puta pojavili sredinom devedesetih u tramvajima tipa ''Katica'' (301) koje je ugrađivala firma Teico i bili su crvene boje.
Oni prikazuju podatke koje dobiju od računala a na njega su spojeni serijskim putem (RS232 port) ili mrežno (ethernet).
Greške koji su pokazivali displeji ne mogu se nikako pripisati neispravnosti displeja već samo u krivo postavljenoj softverskoj naredbi koja kaže što i kako u kojem trenutku treba nešto prikazati. Da se neki ZET-ov programer prihvatio posla, brzo bi to riješio a ne da 3 godine nakon dolaska, busevi prikazuju obavijesti i stanice kao da imaju pogrešno podešen encoding slova ili jezik.
Kvar displeja može biti ili da ne radi ili da crkne neka led dioda. Tako da ovo skidanje displeja u busevima bi ja tumačio ili da će se postupno stavljati neka nova vrsta ili da su baš svi pomrli u isto vrijeme (naravno nemoguće).

marin

I lud bi skužio da nisam mislio na kvar displeja kao kvar slova npr., to je glupo, istina, kvar je u softweru, a to su krivi, kako kažeš, ovi šta nisu dobar jezik samog displeja i jezik pisanja podesili kako treba.

Westin

Danas gbr.549 iz smjera Glavni kolodvor na liniji 268 oko 13 h stajao u Ulici grada Vukovara malo poslije Držičeve s upaljena sva 4 .Prepostavljam da je krenuo prema garaži ali nije uspio stići

Tomek

Danas Citaro  gbr 676 ostao u kvaru ispred Avenue Malla.