Croatia bus - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:52

tomekk

Evo jedan komentar s 24sata.hr:
Citat:
Moja kćer je bila u tom autobusu i kaže da je žena iz prednjeg djela autobusa (gdje je i ušla) išla prema zadnjem dijelu da sjedne na slobodno mjesto te je u trenutku kad je autobus skretao izgubila ravnotežu i odletila na vrata....
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

vedran 811

Čitam ove komentare u novinama i svi po šoferu drvlje i kamenje i uvjek je kriv i ovako i onako,a nitko ne zna koji pritisak vozač ima počevši od svog nadređenog, pa do nadrkanih putnika sa svim svojim željama. Nekada sam to radio iz ljubavi ali zbog te psiho terapije sam se maknuo s busa, kamo sreće da je bilo prije jer svi misle da je to gospodski posao, košulja i kravata i ostale gluposti, ali tko je radio ili radi zna o čemu pričam. I ovaj nesretan slučaj če svaliti na njega, jer šta si vozio neispravan bus a kad i nešto kažeš da ne valja ili ne staneš nekom van stanice, od šefova dobijaš odgovor da ako ti ne odgovra možeš ići a od nadrkanih putnika firma dobije mail da si neljubazan i da traže sankcije za tvoje ponašanje, samo zato jer si bio profesionalan i odgovoran u svome poslu.

Man lion's coach

Vedrane stvarno si ovo lijepo rekao. Sve je kriv jebeni kapitalizam. Otac mi je vozac autobusa vec 39 godina. aBd za koju godinu bi trebao u penziju. Nikad mu nije bilo teze, nego sto je to sad, svak te zajebaje, moras svakome udovoljit pa cak i onom deristu od 10 godina. U protivnom uzme mobitel i odma zove gazdu, Prije je vozac autobusa bio gospodin covjek u pravom smislu te rijeci, bio je to fino placen posao, ali vozac je bio taj koji je bio "gazda" u autobusu. Sistem je bio takav, gdje su se i vozaci pitali u koliko je autobus bio ne ispravan, vozac bi ga samo ostavio, direktori su bili razumiji, ali danas sve pohlepa za novcem, gledaju kako da prodju jeftinije da zarade vise, vrse razno, razne inprovizacije i zbog toga se ovakvi slucajevi desavaju.

Zadarsko dite

Interesira me na koji je nacin vozac autobusa mogao znati kako mu je "neispravan sustav za zatvaranje i zakljucavanje vrata"?
Vrata su bila zatvorena sve dok nesretna zena nije udarila u njih i otvorila ih. U slucaju neispravnosti, vrata bi se inercijom otvorila ranije i ostala otvorena a to bi svaki iole sposoban vozac primijetio u retrovizoru, ako vec ne bi cuo tup udarac i sumove koje inace ne cujes u autobusu.

Sustav zatvaranja i brtvljenja vrata na neoplanu je takav da se vrata dizu u gornji zatvoreni polozaj. Vjerojatna dinamika udarca je bila takva da je nesretnica pala odozgor prema dole ravno na vrata i tezinom tijela plus gravitacija plus ubrzanje je stvorila dovoljan potisak na klip vrata te ga je jednostavno udarcem nasilno otvorila i ispala vani. Moguce? Da, pogotovo ako mehanizam zatvaranja i brtvljenja seze u vrijeme prve ugradnje te je s vremenom oslabio i dovoljan je za drzati sama vrata ali ne i za udarac od par stotina kilograma u smjeru odbravljivanja i otvaranja.

Krivica? Treba ju dokazati, kao i namjeru a to je vec posao tuzilastva. U ovom je slucaju vozac okrivljen zato jer je on upravljao autobusom a optuzbu i optuzni prijedlog tek treba dokazati.

Konj

Da kao i uvijek vozač je kriv za sve. Treba zakonski kažnjavati stajanje međužupanijskih linija izvan autobusnih kolodvora osim na stanicama
koje su registrirane za to. To je i regulirano, ali kako živimo u provincijskoj državi gdje su svi jedni drugima susjedi, rođaci, ujaci, itd. prevladava
pravilo ugodi svakome jer je to način da se ne zamjeriš, ili da bi ti dobio nešto što drugi nema, pa tako i stajanje van kolodvora, pogledajte samo
primjer Zagreba gdje ti putnici sve ne žele izlaziti pa do molbi za stajanje na autoputu a da ne govorimo o nepoštivanju voznog osoblja od strane putnika za vrijeme
vožnje u autobusu. Iduće pitanje, kako je navedeno šta je ta žena radila s putnim torbama u putničkom dijelu busa a zna se gdje je mjesto prtljagi.
Naravno, vozač je kriv jer ne zamjeri se putniku, oni nam trebaju pa mu dozvoli da ti sjede u krilu ili na glavi u vožnji samo da firma ima putnike i profit.
Kao geslo, putnik je u pravu, to samo kod nas prolazi dok se ne uspostave zakoni i sankcije i za putnike. A uvijek se poziva na ispravnost vozila, možda je
ta žena dirala ventil u slučaju opasnosti pa su se vrata otvorila.

A taj naš hrvatski kapitalizam nema veze s ničim jer firmama upravljaju polupismeni ili bolje reći nepismeni ljudi koji pametuju o borbi na tržištu
a svoje poslovanje temelje na potpuno krivim temeljima i principima i nemaju pojma o pravilima struke koja na kraju i nije njihova domena.

vedran 811

Kad je vozač CB -a imao prometnu kod Opuzena pred par godina novinari su najprije pisali o prevelikoj brzini, a kolega je odmah rekao da je vozio po ograničenju i na kraju tako je i dokazano, ali je u prvi mah bio razapet od novinara i to je prošlo u javnosti. Pred 8 godina vozim hodočašče u Mariju bistricu, autobus Tam 260 a 119 i napomijem bus je ispravan, ali prije Zg-a mikrofon na kojem je velačasni molio prestaje raditi. Prošavši naplatne u ZG zaustavljam bus i pregledavam osigurače i sam mikrofon u nadi da ću ga popraviti. Ne uspijevam popraviti mikrofon te velečasnom objašnjavam da više mikrofon neće radi ali on mi odgovara sa smješkom da ima dobro grlo. Nakon 3 dana od tog prijevoza mene zove šef komercijale i pita me što se desilo na toj vožnji ja mu kažem šta je bilo kako sam i ovdje napisaom a on mrtav hladan meni odgovara da ču na sljedeću plaću imati USTEGU (  nova hrvatska riječ za skidanje s plaće) u iznosu od 500 kn jer je zvao velečasni i tražio smanjenje fakture prijevoza od 500 kn jer je bus bio neispravan tj mikrofon nije radio. Objašnjavam da ja to nisam mogao predvidjeti ali odgovor je da ustega slijedi a meni ako ne odgovara da se snađem za bolji posao jer korisnik usluge je u pravu , jer mi od korisnika živimo a ne od moga nemara za poslom. Ima puno još sličnih situacija al mi se neda pisati jer će mnoge zablude o tome čistom i finom poslu koje ovdje vladaju pasti u vodu. Da ne duljim otišao ja na mirniji posao jer imam godine pa firmu lakše promjenim nego ovaj kolega od 58 god. koji se spominje u članku. Kad treba skakati s linije na liniju svi te tapšaju, kad treba planinare odvesti na brdo gdje i koza jedva prođe ti si genije i šoferčina, ali kad ti se nešto desi slično ovome e onda si sam i nitko ništa ne govori jer trebao si predvidjeti sve to šta ti se desilo. Možda danas prije utakmice sa Španjolskom treba pitati za rezultat šofera busa jer oni moraju sve predvidjeti i znati unaprijed....

Westin

Malo prije su nogometaši otišli s Plesa na Trg bana Josipa Jelačića kolko sam vidio na streamu sa ZG -4444-CB

Casper

Danas u 15:50 na AKZ liniju Croatia busa iz Kotoribe za Zagreb dovezla Bova od Herca(Kr 670 DU)

Tomek

Jučer sam pod autobuse nepoznatih vlasnika stavio da je viđen sivi Lion's Coach L kako ide na homologaciju u V.Goricu.
E, pa to je još jedna prinova u Croatia busu :)

Tomek

Ovo je firma od koje je Croatia bus kupio Bovu Futuru :)
http://www.union-travel.de/de/fuhrpark.html

Scarface

Bilo mi je jučer čudno vidjeti na liniji Požega-Nova Gradiška-Zagreb starog translinera pošto je u busu bilo svega 5 ljudi :-[  Inače na ovu liniju šalju svog Iveca ili onog od Jozo Turista, stvarno ne vidim smisao da šalju išta veće na tu liniju pa čak ni danima kad ima nešto više putnika od nabrojanog. Mogli bi toj liniji malo promijeniti polazak iz ZG-a i obratno iz Požege pa bi imali više putnika.

fakincic

Tek sad vidim da je povratak iz Požege u 11.30. Pa nekad se ta linija vraćala navečer, u 18 sati je bio polazak iz Požege. Kad je opće promijenjen taj povratak?

Inače, do prije desetak godina bila je to, u stvari, linija Zagreb - Požega, Kutjevo, Našice - Osijek. U Osijek se dolazilo u 13.25. a povratak istom trasom bio je iz Osijeka u 15.30 sati.
Do kraja 1990-ih imali su i liniju baš za Požegu koja je kretala u 5.30 iz Zagreba, stizala u Zagreb oko 16 sati.

fakincic

Temsa 0019 već tjednima je redovita svaki dan na dvjema linijama za Hum na Sutli, osim nedjeljom kad odmara cijeli dan parkirana iza Vetropacka. Prošlu nedjelju mijenjao ju je Irisbus Iliade.

fakincic

Gdje je nestala stranica Croatia Busa na Facebooku? Niti web-stranica nije ažurirana četiri mjeseca. A tako je dobro startalo.