Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Tomek

Zašto 420-424 na postanu 820-824? Jel zna itko?

sokre

Možda nije bio plan da ta 4 odu u VG. Ali su ipak poslani iz nužde.

Moja teorija..

221

Za nije prije par godina pisano na forumu da se garažni brojevi više neće mijenjati prilikom seljenja u druge pogone?

Tomek

Ako je to stvarno zbog toga onda je to najveća glupost ikada da se usred seljenja jednog tipa autobusa odustane od toga.

lovac27

gb 801 806 422 423 i 424 vratili se u dubravu u a goricu došli 107 109 i 110
dubravi fali autobusa pa su uzeli svoje mercedese a podsused gorici posudo 3 M.A.N.-a

Tomek

Umjesto da ih se proda za neke sitne novce ili barem pokloni, eto ode nam i gbr 126 u rashod.
To je nakon 122,132 i 133 već četvrti po redu otkad se prodaju koji nije prodan.

conecto

Svi će oni tako završiti jer su potpuno propali i nakon tolikog stajanja nisu više za ništa drugo nego za donatore dijelova.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

konkordsky

Umjesto da ih se proda za neke sitne novce ili barem pokloni, eto ode nam i gbr 126 u rashod.
To je nakon 122,132 i 133 već četvrti po redu otkad se prodaju koji nije prodan.

to što se radi Tomek je sramota, mogla su ta vozila voziti cijelo ovo vrijeme pa ih se baci kad više ne ide popravak.
jedni zglobnjaci stoje jer nemaju goriva druge su prisilno ostavili za neku prodaju a istovremeno se prikazuju gubici, potreba za sve više novca.
kad će razbacivanju doći kraj?
zar nas opet mora zadesiti ono vrijeme kad su ta vozila 122-134 došla u ovaj Grad?
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

221

Evo malo slika ''buseva za prodaju'', odnosno rashoda. Jad i bijeda...

130

Čerupaju se i felge

Ali i sprijeda

134, 125 i 131

Zaboravljeni 870 i 871

Prvi tog tipa 840, izgubio poklopac motora

131 i 125

843

844

sokre

Pa ako nisu mogli voziti svi, siguran sam da je bar pola bilo u voznom stanju.

Mogli su ih pokloniti gdje su htjeli, .. Povijesno gledano, ovo je jedno od najvećih bahaćenje tuđim sredstvima koje sam vidio u životu.

U mom kvartu čak i pekar na kraju dana neprodano pokloni onome tko treba.
Kao da nitko nije bio zainteresiran za bar jedan primjerak.

S druge strane, možda su ih s razlogom odbacili.

MAN19464

sječam se kako je 840 dugo čekao generalku mjenječa, nakon što je mjenjač generalno uređen otišao je na registraciju a zatim preparkiran tu gdje je i danas, tu je čekao godinu dana da mu istekne registracija i da propadne, pa čemu su onda ulagali toliki novac u njega.
također se sječam kad je razbijen gb. 51 (nakon toga postao 867) popravak je koštao 120 000 kuna odlično je popravljen, novo registriran,bilo je predivno ga vidjeti, vozio u pavg-u jedan dan i zatim tu preparkiran zajedno sa gb.840 u isto vrijeme doveženi. baš me zanima kako sad izgleda 867. zamislite koliko je to novaca uloženo da bi netko naredio odbacite ga u dubravu netreba nam više, a mogao je još danas voziti u pavg-u.

221

Mogli su se oni iskoristiti, itekako! Ne vjerujem da su s dolaskom prvih Citara, najedamput postali neupotrebljivi. Ako ništa, mogli su se politički bodovi skupljati poklanjanjem tih buseva.
Istina, ti NG-ejci su se vukli kao krepane mačke ali nisu valjda svi bili truli/u raspadu/sa savinutim - puknutim šasijama ili kaj ti ja znam drugo?!
A što je još smiješnije, ovi busevi su još na prodaju. Znači, dođe kupac i ima što vidjeti...pola busa očerupano.  :D

A ovo za 867 me je zapanjilo!  :o

MAN19464

pogledaj ga ovdje na 12 stranici da se prisjetiš tih dana kad su dovezeni na prodaju.
867 ima kompletno novi prednji kraj obje šajbe nove farove maska displej prednja vrata vozački cocpit novi.

Ivan

@ sokre
nije ih samo pola bilo u voznom stanju, svi koji su ovdje bili su ispravni prije "prodaje", to se i vidjelo u opisu, a zadnjih dana dok su vozili ne samo da su bili ispravni nego i solidno održavani, za razliku od ranijeg razdoblja.

@ 221
NG 272 nisu slabo vukli ako su bili održavani, to dugo nije bio slučaj, ali baš su ih sredili prije nego su ih maknuli, dobro se sjećam jer sam ih često koristio zadnjih mjeseci na brdovitoj 125.

Majstor

Problem sa NG 272 u ZET-u je u biserima koji su birali mjenjac 3 brzine koji je uparen sa ionako nasviranim motorom
Sve je bilo OK dok ih nisu stavili za Dugave ili Zaprešić
Bus juri 65 km na 2700 okretaja i stalno je napregnut
U AtKarlovcu je bio 4 brzine neunistiv dok nije zglob vrisnul
Samo mi sudite pošteno !