Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

U kvaru i displej na, čini mi se, 216 ili 218, viđen u petak na 3a s tabelom na staklu..

boro

nexus

Btw, zašto su za zadnju garnituru buseva kupljeni ovi uski dipleji koji, duduše samo po mom skromnom misšljenju, izgledaju bezveze? Ima toliko ljepših u upotrebi širom Hrvatske (dakle nije u pitanju dostupnost), uključivo i na zagrebačkim Citelisima (dakle nije u pitanju neka kompatibilnost il waseva)..

sendipula

Da...i vozac mora RUČNO prebacivat stanice.....
Živjela 184-ka!

sendipula

GBR. 208 I 209 bez unutarnjeg displeja!! GBR 206 Unutarnji displej na pola radi....i neki busevi 215-227 (neznam tocno koji) imaju jaca prednja svijetla
Živjela 184-ka!

nexus

I popravit se neće. To ti je maragaritas ante porcos. A neš ti bisera..

Citat: sendipula  u Listopad 31, 2012, 19:45:54
Da...i vozac mora RUČNO prebacivat stanice.....

Otkad? Najavu stanica u busevima odrađuje GPS koliko ja znam..

sendipula

Pošto GPS uređaj ne radi na onom printeru za račun-karte rucno prebacuje stanice....zato na večini linija piše polazište npr. 4 Veli vrh-centar-valkane-veruda a kad na verudu dođe bi trebalo pisat 4 veli vrh (valkane veruda centar veli vrh)....i jedna opaska je da Okretiste lin 4 I 6 ispred moje zgrade (Ul. Veruda 13-21) s time da na display-u piše VALKANE...neka mi to netko objasni...ista stvar je kod lin 8 Valdebek-bus kolodvor (okretiste na monte magnu..a display se okrene u valedeku na ulazu Medulinska cesta!!))
Živjela 184-ka!

nexus

Ne znam, zadnji put sam se vozio busom ovog ljeta i tad je GPS radio.. Doduše, na nekim busevima je evidentno da ne radi još otprije, ali nisam znao da je u potpunosti vrisnuo.. Iako me ne čudi, uklapa se u sliku s potpisom Pulaprometa..

Nego, ne kužim ovaj dio s Valkanama?  ??? Pa to i jesu Valkane (kvart), bez obzira što se ulica cijelom dužinom zove Veruda.. I na njoj se već dvije stanice tako zovu (niže prema Verudeli, gdje staju 2 i 3), a i to je previše, trebalo je jednu od njih nazvati po okomitoj ulici koja Verudu siječe, Tomasinijevoj (a one u Tomasinijevoj, pak, preimenovati u Tržnica Veruda, Banovčeva, Zoranićeva, šta god). Analogno tome, ona ispred tvoje zgrade bi bilo logično da se zove Ljudevita Posavskog, a ime Valkane ostaviti zapadnijoj, kod kupališta, i tamo prebaciti "okretište".

noxis93

Stanica kod Vile Idole je prebacena na drugom kraju ugibalista, prema Verudelli. Napokon su se sjetili kako sprijecit da se spretni penzici igraju gazele i krokodila preko one ceste.

nexus

Kako ono ide s malim i velikim koracima, za Pulapromet i čovječanstvo..

sendipula

Užasno....ako je recimo linija 4) VELI VRH-CENTAR-TRŽNICA-VALKANE-VERUDA-CENTAR-VELI VRH i ako je okretište ispred moje zgrade onda bi se trebala po meni stanica zvat VERUDA pošto smo nedavno spali na MO Veruda....BTW linija 4 dobiva krov nad glavom (nadstrešnicu) radovi su jucer zapoceti!
Živjela 184-ka!

nexus

Ne spada li ta zgrada ipak pod MO Sv. Polikarp-Sisplac? Mislim da spada, mijenjanja granica MOa nije bilo već dugo..

Kako god bilo, već se dvije stanice duž Ulice Veruda zovu tako (Veruda I i Veruda II), što je, kažem, već samo po sebi previše. Takva dupliranja imena su po meni blesava, kad se stvar da elegantno riješiti imenom ulice s kojom se ulica kojom linija prometuje križa u neposrednoj blizini stanice (stanice i jesu redovito na križanjima).. Najlogičnije bi bilo da se stanica pred tvojom zgradom zove po okomitoj ulici, dakle Ljudevita Posavskog, a iduća zapadno Valkane, i tamo prebaci "okretište", ako smo već odlučili da se okretišta zovu isključivo po kvartovima..

Btw, što se tiče premještanja stanice na Verudi iza zebre, evo zašto je to dobra ideja:

Citat:Stradaloj pješakinji prijava zbog nesreće

Devetnaestogodišnjakinja iz Virja lakše je ozlijeđena u utorak poslijepodne u prometnoj nesreći u Ulici Monte Paradiso dok je prelazila kolnik te joj zbog te nesreće slijedi optužni prijedlog budući da je počinila prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ona je, kako je izvijestila istarska policija, oko 17 sati nakon izlaska iz autobusa započela ispred njega, a izvan pješačkog prijelaza, neoprezno prelaziti kolnik. U tom ju je trenu prednjim dijelom udario automobil citroen pulskih oznaka kojim je Ulicom Monte Paradiso upravljao 30-godišnjak iz Pule.

Da bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, istarska policija ih upozorava da i za njih, kao i za vozače, vrijede prometni propisi kojih se trebaju pridržavati da bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu. (M. Ko.)

http://www.glasistre.hr/vijesti/crna_kronika/stradaloj-pjesakinji-prijava-zbog-nesrece-365244

Naravno da neće pomoći ako se cesta pretrčava na neobilježenom mjestu, ali bus toliko zaklanja pješaka da je obilježiti stanicu pred zebrom na četverotačnoj cesti u rangu potpisivanja bianco naloga za sakaćenje..

nexus

Tek toliko da se podsjetimo kako to izgleda:

Citat:Pula: Nesmotreni kamiondžija ostavio vozilo nasred ceste i zaustavio promet u centru grada

ako su ljetne gužve prouzrokovane boravkom turista u Puli, srećom prošle, u najvećem istarskom gradu, zastoja na cestama ne nedostaje. One su nažalost često prouzrokovane nemarom pojedinih vozača. Tako je jutros, 9. studenog oko 9 sati, ,,zahvaljujući" drskosti vozača kamiona ,,Pik Vrbovec" u samom centru grada, promet stajao više od pola sata!

Nesmotreni se vozač zaustavio nasred ceste, tik do Glavne pošte, na jednoj od dvije trake, upalio sva četiri žmigavca i nestao. Iako je jedna prometna traka ostala slobodna te su po njoj mogli prometovati automobili, ona nije bila dovoljna za prolazak gradskih autobusa koji na tu cestu dolaze ,,iz đira" tj. iz Anticove ulice. Ubrzo se stvorila kolona od nekoliko autobusa i automobila, vozači su u nevjerici izlazili vani, gledali što se događa...

U pomoć je priskočio i prometnik te o svemu obavijestio i prometnu policiju, no prije njihove intervencije pojavio se vozač kamiona, samo nasmijao i mrtav hladan odvezao u nepoznatom pravcu! Iako je pripadnik prometne mladeži zapisao registraciju riječkog kamiona, ni sam ne vjeruje da će on biti sankcioniran. ,,Takvi se uvijek izvuku", kratko je komentirao. (Tekst i foto: Paola Albertini)

http://www.istarski.hr/node/5616

Neću bit zloban pa reć da me registracija ne čudi, ali ja se redovito sklanjam po cesti od RI registracija..  ;D

MAN SU220

odavde gledajući mogo je proć po meni ;)

Shole

Meni se isto čini da može bez problema, jedino ako nije još neko vozilo negdje ispred ovog skutera pa da se nemože normalno vratit u desnu traku