Uniforme vozaca autobusa

Autor noxis93, Lipanj 23, 2012, 17:40:36

noxis93

Zanima me zasto vecina uniforma vozaca autobusa (ili tramvaja - di postoje) ukljucuje plavu kosulju. Crne hlace su mi jasne, elegantne su, trpe svakakve gornje djelove, itd... Ali zasto bas plava kosulja? Ima li tu neke povjesti ili su neki zapoceli pa su svi odlucili pratit modu?
Naravno, mislim iskljucivo na JGP, privatnici su prica za sebe.

Nešić

U glavnom sva uniforma da li su to policajci, poštari, vozači, vatrogasci ima u sastavu nežno plavu košulju (ili firminu majicu) i crne cipele jedino razlika samo vozači imaju crne pantalone zimi teget plavi džemper na V izrez ili prsluk (bar smo tako dobijali mi u Niš ekspresu).

tramvaj1910

Svaka firma koja drži do sebe bi trebala imati u pravilniku obavezno nošenje uniforme, sad, dali će to biti plava košulja, ili bijela ili crvena, crne ili modre hlače prvenstveno ovisi o firmi, većinom su to pastelne nježne boje koje odgovaraju boji loga firme al nije pravilo, u dubrovačkom libertasu je obavezno nošenje uniforme, bijelo plava košulja na crte (ne zatvorske hehe) sa logom, i crne hlače, ne nošenje uniforme rezultira opomenom, ili odbijanjem od plaće.