IAA Hannover 2012

Autor Tomek, Listopad 29, 2012, 18:05:41

martin

Jel neko zna jesu ove nove radkape plasticne il kao u serije 2 limene
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

Tomek

Mislim da su plastične, bar su mi tako izgledale na prvu.

Solaris

Poljski predstavnik koji je u gradskom i prigradskom segmentu osvojio Europu i oteo neka važna tržišta glavnim suparnicima MAN-u i Mercedesu. Nažalost u Hrvatskoj nema još nijedan, no može se naći gradske na CNG u Novom Sadu, a Lasta ima par prigradskih.

InterUrbino12

UrbinoElectric12

Urbino12

Tomek

Urbino 18

Urbino8 Electric

Tomek

Solbus

Još jedan poljski proizvođač osnovan 2001., poseban po tome što proizvodi gradske autobuse na LNG.

Solcity SM 12

SunDancer

Tomek

Sun

SunRise

SunSet

SunSet HNF

Tomek

Tomek

Temsa

I kod nas dobro poznata Temsa je u ofenzivi sa novim modelima, a i sa širenjem po novim tržištima u Europi. Treba reći da im modeli izgledaju sve zrelije.

Avenue

MD 9 IC

Tomek

Tomek

Tomek

Van Hool

Belgijski proizvođač autobusa koji je u privatnom vlasništvu obitelji Van Hool još od 1947. kada je tvornica osnovana. Kod nas su slabo poznati, ali u Europi im prodaju raste, za njih se kaže da ono što je Setra bila 80-ih i 90-ih prije nego ju je kupio Mercedes da su oni to sada. I stvarno, prije nisam imao prilike ući u njihove autobuse, al evo na sajmu sam imao tu priliku i ostao sam oduševljen. Udobni, prostrani, iznutra jako zanimljivi raznim igrama svjetla.. Ugl. sve 5, rade se na MAN-u i DAF-u, i kako to obično biva kvalitetu prati i cijena. Uz Setru generalno najskuplji u Europi.

Modeli:

e-BRT Exquicity 18

Tomek

TX 11 Alicron

TX 16 Astron

Tomek

Tomek

Tomek

VDL

Nizozemci su pripremili mnogo modela, njihova VDL Futura koja je bila Europski autobus godine 2012. se prodaje jako dobro tako da kod njih vlada dobra atmosfera. Evo i modela:

Citea LLE

Citea SLE

Citea SLF

Tomek