Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

noxis93

Citat: Shole  u Studeni 09, 2012, 14:05:30
Meni se isto čini da može bez problema, jedino ako nije još neko vozilo negdje ispred ovog skutera pa da se nemože normalno vratit u desnu traku
Raskrizje ima fizicke pregrade, najvjerojatnije se nebi mogo vratit nazad.

sendipula

cini mi se da smo prije 7-8 god. (neznam tocnu info.) promjenili...Ulicu (iz USKOČKA u VERUDA)...Brojeve telefonskih linija....i cukar na kraju Mjesni Odbor. Svake izbore glasam na Verudi kod tržnice! btw 218 bez (zadnjeg display-a - ne radi..kod većine Citelisa, sam primjetio da su im prednja svjetla JAKO JAKO slaba i ne vide nis ispred sebe ako je mrak, EUROPOLIS ima sjebane maglenke (prednje)....kod mene radovi stali u vezi čekaonice na lin 4- Valkane-Veli vrh!
Živjela 184-ka!

noxis93

Zatvorio pulski Cammeo. Očekuje se porast kvalitete usluga Pulaprometa, pojačanje linija, uvođenje noćnih polaska i kupovina novih autobusa.
'U dva dana koliko nema više Cammea, zabilježili smo porast prihoda od 500%. Najavljujem mnogo noviteta za Pulski javni gradski prijevoz.' komentirao je Škatar.

sendipula

Daj od kuda si to izvukao??
Živjela 184-ka!

nexus

Citat: noxis93  u Studeni 19, 2012, 16:08:10
Zatvorio pulski Cammeo. Očekuje se porast kvalitete usluga Pulaprometa, pojačanje linija, uvođenje noćnih polaska i kupovina novih autobusa.
'U dva dana koliko nema više Cammea, zabilježili smo porast prihoda od 500%. Najavljujem mnogo noviteta za Pulski javni gradski prijevoz.' komentirao je Škatar.

Hahaha, ou jea ;D

NEgo, da ne bi neko slučajno očekivao nešto novo u 2013.:  http://www.pula.hr/fileadmin/sadrzaji/dokumenti/Sjednice_GV_2009-2013/37._sjednica_GV/10._tocka__Prijedlog_Programa_gradnje_za_2013_godinu.pdf (str. 6)

sendipula

Nexus šta, noxis93 "izmislja" ili je istina za Pulapromet??
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Studeni 21, 2012, 19:31:46
Nexus šta, noxis93 "izmislja" ili je istina za Pulapromet??
Izmišljam :D Kako drugačije reći išta pozitivno u vezi Pulaprometa?

sendipula

Pa, slušaj gradska je firma kakva je da je moramo je držat, pojačanje bi trebalo.sta se voznog parka tice!
Živjela 184-ka!

sendipula

Iskopao sam nove slike starih (narančastih MAN-ova) iz privatne arhiv jednog frenda! uploadat cu među slike!!
Živjela 184-ka!

nexus

Citat: sendipula  u Studeni 21, 2012, 19:57:21
Pa, slušaj gradska je firma kakva je da je moramo je držat, pojačanje bi trebalo.sta se voznog parka tice!

Pojačanje bi trebalo prvo što se kadra tiče. Onda bi i pristojan vozni park & red stigao.  ;)

sendipula

Prznajem, evo već 4 godine sam sa busevima u điru i spikam sa vozačima...ali stvarno vozni park nam je posljednja propast!!! Citelisi i 196 su mi najgori a ovi ostali mogu proć..a u biti sta ce nam VEĆI AUTOBUS kad se navecer penzići vozikaju...
Živjela 184-ka!

nexus

Iz perspektive (sve rjeđeg) putnika, Citelisi su najbolje što trenutno imamo u Puli, zatim Europolisi kad nisu na preopterećenoj linij. Realno, putniku je primarno da je bus niskopodan i klimatiziran. I dovoljno velik da u njemu nije gužva. Sve ostalo je stvar ukusa, dakle nebitno, ili pak isplativosti, što jest bitno ali isključivo nadležnima u firmi i Gradu. Stoga - ponavljam, iz perspektive putnika, najgore u Puli su prastare plave mečke (O 405) i Turci. Ostalo je ok, kad je na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Što se voznog reda tiče, njemu treba pojačanje. Jer, nije pitanje koliko se ljudi u koje doba ovako vozi, nego koliko bi se vozilo kad bi vozni red bio adekvatan. Ovako jasno da se voze samo penzioneri, kad je vozni red samo njima prilagođen. Prosječne dnevne obaveze uz bus svakih 20 ili 30 minuta ne možeš obaviti ni da se na glavu postaviš.

sendipula

Ali, nitko se ne bi vozio recimo po noci (steta nafte) a jeino da se linije 1.-2.-3. stave na svakih 15..25..35 min recimo...btw na okretistu lin 4. veli vrh valkane-veli-vrh (ispred moje zgrade) postavljena je čekaonisa sa krovićem i klupicom..slike uskoro :)
Živjela 184-ka!

nexus

Ma linije 1-3 moraju ić na svakih 12-15 min,  4-6 svakih 20, 8 svakih 30, bez povlačenja toliko autobusa u 8 navečer (razrijediti iza 20h prve 3 na svakih 20, iduće 3 na svakih 30 min, a 8 na svaki sat) i produžiti dnevni vozni red do ponoći. Što se noćnih tiče, sad kad je Cammeo skviknuo, itekako ima mjesta za jednu kružnu gradsku noćnu. Četvrtkom, petkom i subotom, inače ne treba. Svakih sat i po makar, 3 đira, u 1.30, 3.00, 4.30. Ako to napraviš, kroz 2-3 godine možeš računati na povećanu i stabilnu bazu putnika koji nisu samo penzioneri i školarci. Evo, dvoje iz moje familije kojima je puna kapa gradske gužve, parkinga i benzina ti je odmah tu. Ali dok je vozni red kakav je, cirkuliranje po gradu u nekom razumnom vremenu je nemoguća misija..

Jasenko

Kako je poznato 197, 204 i 205 cekaju, a u rashod im se uskoro prikljucuju, kako je ocekivano 193 i 196.
Ali grupici za rashod prikljucit ce se gotovo sigurno i jedan Citelis.