Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

tramvajac 92

Di ćeš još i DAF održavat.. Imaš MAN, MB, Volvo, Iveco..
Možda Solaris s MANom unutra..

Tomek

DAF imaš kod Presečkog, a i sve više ih je u Hr. kroz razne Bove tako da nije to neki bauk :)

tramvajac 92

Ne, sve 5 kaj se tiče DAFa općenito.. Presečki i njegove crvene bove ionako stalno kruže tu oko mene..
Neg velim za dečke koji će održavat vozni park da je dost različitih motora..

Urbino LE

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 21, 2012, 21:30:14
Di ćeš još i DAF održavat.. Imaš MAN, MB, Volvo, Iveco..
Možda Solaris s MANom unutra..
Pa mi ionako imamo samo D28 i D08 verziju MAN motora, D20 kakav je u Urbinu 18 je totalno drugačija zvjerka sa common-rail tehnologijom za koji koliko znam u busevima taj tip ubrizgavanja goriva mi nemamo i kod njega dolazi samo u onome top izdanju od 360KS. A zašto DAF? Pa govori se da su mali potrošači.

netko

Lijepo izgledaju,vjerujem još bolje uživo.Savršeno osvježenje nakon monotonije MANova i Mercedesa.
I napomena za ekipu.......,maksimalno održavanje!
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Urbino LE

Meni je prije svega drago da se nakon ipak zastarjelih MAN Classica SÜ 313 i SL 283 nabavljaju moderniji pa makar u vidu mnogima mrskih Irisbusa Crossway i Crossway LE. Ja smatram da su oni za iste ili slične linije. Citelisi koji dolaze nam možda i nisu trebali. Ali sada kada je Avtomontažafan spomenuo da po onom drugom natječaju neće Irisbus živo me zanima što će ili što može doći jer valjda on zna nešto.

markost

qwertz

jutros u garaži 12 novih ,lipo ih je vidit da su napokon stigli,još tribaju doč 4 dailya

maky

Stvarno ste više dosadili svima sa tim komentarima, al  zanimljivo, uvijek od istih isti komentar. Ako se kome ne sviđaju, najbolje da onda ne gledaju ovu temu i ostave nas ostale da normalno raspravljamo.

A za one koji su zainteresirani, evo unutrašnjost iz "Low Entry" verzije, koja ponavljam NIJE GRADSKI autobus:

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Josip-Split

eo ovako ...

286 i 289 su LE
292,293 i 295 su prigradski

prije sat vrimena san bija do garaže i vidija san samo tih 5 prinova

bus123

Urbino LE

I njih 7 stoji malo iza, tamo gdje su bili oni bijeli prije tjedan dana.

Nego maky kako ovo nije gradski bus? Croossway LE se može naručiti u prigradskom ili gradskom uređenju, mi smo uzeli prvi, a koliko vidim sa slike više se može za njega reći da je gradski nego SL283 kakve imamo, ovdje je više mjesta za stajat.

maky

Citat: Urbino LE  u Prosinac 22, 2012, 20:21:47
I njih 7 stoji malo iza, tamo gdje su bili oni bijeli prije tjedan dana.

Nego maky kako ovo nije gradski bus? Croossway LE se može naručiti u prigradskom ili gradskom uređenju, mi smo uzeli prvi, a koliko vidim sa slike više se može za njega reći da je gradski nego SL283 kakve imamo, ovdje je više mjesta za stajat.
To svakako, premda je LE autobus više zamišljen kao vozilo za bliži prigrad gdje je ipak malo manji protok ljudi nego u gradu. A i našem narodu je teško objasnit razliku između niskopodnog i LE autobusa. I onda većina ljudi s kojima sam pričao misle kako je ovo "niskopodni Iveco" i kako nevalja jer nije niskopodan ko MAN i Merc nego od pola ima stepenice, itd, itd... A i ovi naši bi trebali  raditi neke prigradske linije, a ne grad.

Uglavnom, balkanska posla...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Urbino LE

A to je već druga stvar, valjda će shvatiti ako i kada dođe Citelis. Iako kada se pogleda u neku ruku niti Citaro niti Lion's City nisu sasvim gradski jer sa 2 vrata umjeto 3 imaju manji protok putnika. ;D

Nego znaš li slučajno koji su motori i mjenjači u Irisbusima?

maky

Znam samo da bi trebali bit 320 KS, LE su automatic, a ostalih 6 su ručni.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Urbino LE

Valjda 330KS Cursor 8, to je onakav motor kakv je i bio svojedobno na probi u Prometa. Ovako gledajući smiješno mi kako su ti motori moćniji od iti jednoga kakvoga imamo u zglobnjacima.

Koje linije misliš da će LE pokrivat?