da li je običaj ne(naplatiti) kolegi koji vozi autobus ali u drugoj prijevozničk

Autor mrvekzg, Studeni 19, 2012, 21:02:45

mrvekzg

Dali ste kada imali situaciju,da je kolega neki putnik predstavio se kao vozač busa koji ne radi u vašoj prijevozničkoj tvrki,i da mu niste naplatili kartu ili jeste..

maly

Super pitanje,ja sam par puta išao kao putnik i nisam tražio besplatno ali kroz razgovor ili odprije me znaju pa nisu neki naplatili ali neki i jesu.E ovako,Panturist,Čazmatrans i Promet Makarska-svaka čast na kolegijalnosti,a APP po tom pitanju a i još po puno pitanja je najšupaskija firma u milion država.

mate

Zanimljivo pitanje u svakom slucaju. Po svemu sto sam vidio a i dozivio, vrijede dvostruka mjerila, pogotovo se to odnosi na osoblje prijevoznickih firmi koje nisu vozaci. U nekim slucajevima dobije se pozitivan odgovor za prijevoz, ali dosta cesto bude i negativnih odgovora, s raznim isfuranim isprikama. Po onom sto sam cuo od drugih, i sto sam ja dozivio, nekako mi se cini da su prijevoznici iz sredisnje Hrvatske, po tom pitanju kolegijalnosti malo bolji, te ce vecina povesti djelatnika neke prijevozncike firme, iako to nije vozac, u odnosu na Slavoniju, iako ima i ovdje pozitivnih primjera, ali nazalost u manjoj mjeri

vedran 811

Sa nijednim prijevoznikom kojim sam putovao nisam imao problema, jer sam uvijek bio u uniformi i imao iskaznicu poduzeća u kojem radim. Nažalost jednom prilikom u Šibeniku kolege iz Samoborčeka me nisu htjeli povesti iz Šibenika u Zagreb osim ako ne platim kartu iako sam bio u uniformi i na košulji se jasno vidio znak firme u kojoj vozim te sam im predočio službenu iskaznicu iz koje se vidi da radim u tom poduzeću na radnom mjestu vozača autobusa.Osobno nikada kolegama nisam naplatio kartu niti je to bilo napisano u pravilniku firme u kojoj sam radio iz razloga jer su svi bili svjesni da dosta često vozači ostavljaju bus u nekom gradu neko vrijeme i trebaju se prebaciti do grada u kojem je sjedište tvrtke.

mrvekzg

Ajde lijepo je znati da nas ima još takvih,koji donekle poštuju čast i kodeks vozačkog poziva,što se tiče naplate shvačam da pojedini vozači moraju izvršiti naplatu karte bez obzira ako se radi o nekim pravilima iste firme danas je lako izgubiti posao,pa ne zamjeram ako mi neko naplati kartu,ovo ljeto sam se vozio čazmazadar išao iz Zg u Zadar neki lik pokažem iskaznicu gdje radim i vozačku i pitam kolega jeli može on veli neznam mislim da ce moči,ja slučajno pitam koliko dođe karta ono 100kn odmah sam uzeo kartu,pa necu sramotiti kolegu i sebe za 100kn,pa 5 više bi me došlo da idem sa autom,tako da ono,kad sam bio u Osijeku pokazao sam samo karticu i službeni broj gdje radim,vozio se i u tramvaju i busu kako na prigradskim linijama tako i međugradskim i gradskim,tako je bilo i u Rijeci i Puli,i Splitu,jedino kad sam išao za Samobor Autoturistovi vozaci se drže nekih pravila i ok,ali vecina uredno pozdrave i ako im ostavim neku siču za cugu naljute se vele kolega sretno.