Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Pula: Zanemario stop pa se zabio u gradski bus

Ako dobro vidim, nastradao je 216.. Ne čini se neš strašno..

boro

220 napokon  popravljen.

nexus

U 12.55 na Giardinima Europolis g.br. 202 na 2a, ljudi sjede na haubi koliko ih je; istovremeno jedan Citelis polupun kruži na 4-ki, drugi prazan u isto vrijeme Zagrebačkom dolazi na 5icu, a voze i 8icu, koji god bio onaj s reklamom HR-R Pule. Bez straha da ispadnem dosadan - ko su ti prometnici koji slažu rasporede vožnji?  ::|

noxis93

Citat: nexus  u Veljača 01, 2013, 13:07:30
U 12.55 na Giardinima Europolis g.br. 202 na 2a, ljudi sjede na haubi koliko ih je; istovremeno jedan Citelis polupun kruži na 4-ki, drugi prazan u isto vrijeme Zagrebačkom dolazi na 5icu, a voze i 8icu, koji god bio onaj s reklamom HR-R Pule. Bez straha da ispadnem dosadan - ko su ti prometnici koji slažu rasporede vožnji?  ::|
Pa inace u 12.55 nikad ne bude guzva. To je slucaj.
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pulapromet-planira-uvesti-wi-fi-i-qr-kodove--379418
Btw, sta sam vam rekao? Prvi, prvi, prvi, najbolji, najljepsi, naj naj naj. Pulapromet.

nexus

Taman da nije bilo psa, ne kužim da Citelis i Europolis istovremeno kreću s busnog/garaže, prvi na 5icu a drugi na 2a umjesto obratno. A u to doba je uvijek ljudi, ne ko u najvećoj špici al nakupi se i penzića, i klinaca, i studentarije i svega. Uostalom, ne sumnjam da je Europolis ostao i nakon toga na liniji.
U svakom slučaju mislim da midi nema šta tražit na takvoj liniji do kasne večeri..

Citat: noxis93  u Veljača 01, 2013, 19:21:40
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pulapromet-planira-uvesti-wi-fi-i-qr-kodove--379418
Btw, sta sam vam rekao? Prvi, prvi, prvi, najbolji, najljepsi, naj naj naj. Pulapromet.

Dobro da nema onog dodatka "opširnije u tiskanom izdanju od ...." na kraju članka, pomislio bih da su se dotakli i raspada sistema voznog reda i parka. E moja Nera..  ::|

noxis93

Mene zanima park&ride sa autobusima svakih 20 minuta...

nexus

Citat: noxis93  u Veljača 01, 2013, 19:41:08
Mene zanima park&ride sa autobusima svakih 20 minuta...

Parkiraš, prošetaš 20 min i taman na Giardinima mahneš vozaču busa koji si trebao dočekat.

Plus, park & ride u gradu veličine Pule nema prevelikog smisla, a mjesta gdje bi eventualno imao smisla (u slučaju Pule bi to bio rub samog grada, a ne centra grada, tipa zona oko mosta na Vallelungi ili negdje uz Medulinsku) u pravilu nisu pokrivena ni svakih 20, nego svakih 30 min. A realno, sve iznad 7-8 min je za P+R smiješno..

nexus

Danas oko 10.40 na Giardinima dvije 3a jedna za drugom (ali bukvalno jedna iza druge) u smjeru Šijane.. Itko zna ili pogađa razlog?

sendipula

Glasine kazu da je mijenjac zaribao..sad dali je ili nije ali tako mi je sofer rekao! ;)
Živjela 184-ka!

sendipula

U, remizi se počelo gradit!! Riječ je o servisnom objektu koji se seli iz Šijane (Brioni Pula) Na, mjestu servisnog objekta parkirani su (206-207..prema Getrou okrenuti) a sa druge strane se nalaze (219-220..prema Verudelli okrenuti) ...dosadašnji servisni objekt se ruši, zbog izgradnje rotora...
Živjela 184-ka!

nexus

Nek još izgrade par sličnih rotora, izgrade par garaža i poduplaju par cesta,  i slobodno mogu ukinuti javni prijevoz u Puli, zajedno s remizama. Autom ćemo se konačno moć vozir, a ovu tragediju od JGP-a konačno prestat gledat i u sebi gledajuć je plakat.

sendipula

A, jbg sta cu im ja...mogli su malo pazit..o voznom park! Uđem u Citelis na 2a prođem kroz Palisinu krš, i lom raspada se sve...Tragedija...
Živjela 184-ka!

nexus

Nije to problem Citelisa, nit su Citelisi problem Pulaprometa. Ta cesta je u takvom očajnom stanju (ove godine ide kompletna rekonstrukcija, falaqurcu) da se i moj Mercedes - da, vozim Mercedes - raspada kad njom prođem. Nijedan autobus ni auto (barem ovi iole zapadne izrade) nije prilagođen ovakvom ne-zapadnom stanju cesta kakvo je u Puli i Hrvatskoj. Pola Europe vozi Irisbuse, uključivo i Nijemce, pa ne moramo baš mi bit oni zadnji balkanerosi koji, unatoč tome što su s lovom kratki i jeftinije opcije postoje, ni u šta što nije njemačko ne sjedaju..  :)
Ponovit ću - problem Pulaprometa je neadekvatan vozni red, a neadkvatan vozni park samo utoliko što ne omogućava adekvatan vozni red. Dakle, premalo autobusa. I istog trena bi potpisao zamjenu cijelog voznog parka svim oblicima Citelisa i Europolisa, ma i Ikarbusa i King-Kongova, ako će to značiti da ih je u pogonu bar 50 dnevno pa gradske linije voze svakih 10 minuta.
A Raspadanje na Palisinoj je problem Grada.

sendipula

Pa, onda realno gledajuci MAN-ovi i TAM-ovi su mogli ostat..samo da su ih odrzavali bilo bi sve super u ova 22  nova sta su dosla...Koji Mercedes je u pitanju?! Ali stvarno Palisinu treba rekonstruirat sto prije ono je ulica ko u Afganistanu -.-...Toliko..!
Živjela 184-ka!

nexus

Naravno da jesu. Barem MAN Avtomontaže, 7 buseva bi nam puno značilo. Tamovi su bili u stravičnom stanju, barem one prigradske verzije.
C 220. O'š kupit?  ;D