Tipovi autobusa na linijama 2013.

Autor 822DoDo, Siječanj 02, 2013, 08:53:55

tramvajac 92

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

marin

NA 124 u utorak 199, srijeda 136, jučer 139, danas 67 i 68. NA 136 gbr. 135 zamjena za 222.

tramvajac 92

221

Nikako da vidim gbr. pa samo da se zna da sam jučer i danas vidio O405N2 na 229.

MAN19464

marin

Na 136/01 danas 150, ali naravno neki pametnjaković ga je navečer mijenjo za 225 sa 125. Oni mijenjaju, a nisu ni probali kakav je bus. Taj 150 i takvi (135, 140...) idu ko blesavi. Citaro im se može poklonit kak idu. Neki vozači nebi ni pomišljali na zamjenu. Razumijem još kad je ljeto pa imaju klimu, ali sada ne razumijem...

ikar

Potrošnja? A i ljepše izgleda kada su novi autobusi na cesti...

marin

Potrošnja? NE smeta to njima, izdrže cijeli dan oni, a ovo da ljepše izgleda slažem se, ali ove pametne nije briga kako izgleda, njih je briga kakav je bus. Iskreno to bi i mene bilo briga više od vanjskog izgleda. Šta ti to znači ako je MAN zakon.

Portos

Citat: marin  u Veljača 19, 2013, 08:06:38
Potrošnja? NE smeta to njima, izdrže cijeli dan oni, a ovo da ljepše izgleda slažem se, ali ove pametne nije briga kako izgleda, njih je briga kakav je bus. Iskreno to bi i mene bilo briga više od vanjskog izgleda. Šta ti to znači ako je MAN zakon.
Osobno bih se radije vozio u MAN NG 312 nego u Citaru. Ali neki ne misle tako. U doba MAN SG 240 i Ikarusa 160 1983. godine uvijek su Ikaruse slali u garažu a MAN-ovi su vozili od zore do ponoći. Samo se nadam da će se u Zg kad-tad ponovno kupovati zglobni MAN autobusi. Meni se Mercedesi jednostavno nikada nisu svidjeli. Niti jedan tip.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

ikar

Citat: marin  u Veljača 19, 2013, 08:06:38

Nisam ni mislio da nemogu izdržati, nego na to da stariji bus vjerojatno više troši... Kod nas u RI se zna na pojedinim linijama navečer mjenjati zglobne za solo autobuse.

marin

Dosta bi se goriva uštedjelo da navečer ide solo npr. na 136 koja bespotrebno kruži svakih 15 minuta od 19 do 23h. I tad još nema ni putnika.. Bilo bi super kad bi iza 19h vozili solaši što bi bilo čisto dovoljno. A da negovorim za linije tipa 137. Tamo bi čačamali navečer bio dovoljan.

Tomek

Na 137 Cacciamaly navečer ne bi bio dovoljan jer se zna desiti da ide ispred 121 i autobus do Perjavice bude pun. To da vozi kao nekad od Vrapčanske aleje onda bi mini ili midi bio dovoljan, ovako nikako.

ikar

Sve bi se to dalo rješiti boljom organizacijom voznih redova i raspodjelom vozila na linije... Jer besmisleno je da zbog neusklađenog voznog reda mora voziti solo (umjesto minija), a iza njega prazan zglobni :P  Onda se čudimo zašto su prijevoznici u minusu!

221

Citat: ikar  u Veljača 19, 2013, 14:24:36

Nisam ni mislio da nemogu izdržati, nego na to da stariji bus vjerojatno više troši...

Sad kad si to spomenuo, koliko se sjećam jedino su oni zglobni TAM-ovi s početka devedesetih imali problema s izdržljivošću, ali opet ne zato što su žderali gorivo, nego su imali male rezervoare.